Diskuse - Deprese
11111, 15.05.2008 8:17:00, IP: ***.***.217.5, #49364Halino,ZLÁ MRCHA SEŠ TADY POUZE TY!!!! Podepisovat se rozhodně už nebudu,takový odpad jako jsi ty už nikdy nebude vědět jak se jmenuju:o))))
George, 15.05.2008 8:44:20, IP: ***.***.11.164, #49369Petře, ahoooj. Já jsem některé její příspěvky četl a vůbec se mi samozřejmě nelíbily, jelikož se vyjadřuje jak dlaždič a bez citů a narušuje tady atmosféru, ale snažil jsem se jí to vysvětlit slušně. Konkrétně co se týče jejího sporu s Romanou, k tomu jsem se nevyjadřoval, to je mezi nimi, ale jinak celkově působí dost negativně takže její příspěvky opravdu jen přeletím, protože nemám chuť číst zlé věci, když je tady plno hezkých ... :))))))))))))))))))))))))))
Georgíííno, 15.05.2008 9:02:28, IP: ***.***.11.164, #49370Nino, děkuji za tvůj názor, ale bohužel mám v hlavě srovnané jen něco - vím, co chci dosáhnout a chci toho strašně moc a mám představu o své budoucnosti a plánech a mám jasno ve svých názorech atd, ale důležité je, že nemám jasno ve svém chování, kvůli kterému mám deprese a to je nejdůležitější a to v hlavě bohužel srovnané nemám ..... :((((((((((((((((((
Přeji ti hezký den ... :))))))))))))))))))))))
Malířko, rozhodně nejsi pako ... víš, kolik já jsem věcí nevěděl, než jsem nastoupil na školu a víš, kolik toho ještě nevím :)))))))))) Každý se vyzná v něčem jiném a tvá chybička je přehlédnutelnááá ... :))))))))))))))))) Nejsi pako, to já jsem pako, že neumím vůbec vařit třeba ... :))))))))))))))))
Lindo, samozřejmě rád něčím přispěju ... :))))
Všímám si třeba, že u oslovení mnoho lidí nepoužívá čárku před a za oslovením .... :))))))
Ale já vás tady nemůžu kárat přeciiiiii :)))))))))))))))))))))))
Romana pozdrav pro všechny - , 15.05.2008 9:16:04, IP: ***.***.68.88, #49371Ahoj všem milým lidem tady na diskuzi.
Pojedu za chvíli k lékaři na kontrolu a ještě zajedu pro kytku sestřičce, protože je tam moc hodná. Ale chci Vám aspoň v rychlosti napsat něco hezkýho a pozdravit Vás. Venku to vypadá na další krásný májový den a přeji Vám, aby byl pro Vás hezký.
Lili, Tebe zdravím nejdřív, chvíli jsi nepsala. Kvůli váze se netrap ani chvilku, víš jak by ti spousta ženských závidělo, že jsi štíhlá ? Někdo to má i v genech. Moje kamarádka, dost vysoká a moc štíhlá chtěla tak přibrat, že vstávala jíst v noci bůček a zkoušela prý i Sunar - a nic. Hodně léků způsobuje nechutenství k jídlu, třeba je to u Tebe tím taky dáno. A zkoušku zvládneš na podruhé. Představ si, že mně na fakultě hrozil děkanát z politické ekonomie. Jo, dostala jsem to z milosti na potřetí. Já jsem studovala za totality a měli jsme taky vědecký komunismus a marx,-leninskou filosofii. Děs. Stovky a tisíce popsaných stran o ničem. Seděl tam takový fešácký doktor Bartoš - urostlý s knírkem - jeho podobu a jmého mám utkvělé dodnes a víš na čem mně vyrazil ? Neznala jsem odpověď na otázku, jaký je rozdíl mezi zahnívajícím a odumírajícím kapitalismem. Po revoluci se ten doktor rychle překabátil a začal podnikat a stal se z něho brněnský šoumen .. Lilinko, držím pěstičky a myslím na Tebe - piš nám !
Kollerko, zkontroluju večer PC syna, jestli obrázky přišly a ozvu se - včera večer po osmé jsem nebyla doma a nenakoukla tam. Chtěla bych tímto poprosit milou spojku Malířku - Malířko, zdravím a prosím - pošli můj mobil Kollerce, taky Ninušce a Lindě kdyby se chtěly ozvat a popovídat si, Marcelce - je možné volat kdykoli, ve dne v noci, třeba kdyby vám nebylo dobře a chtěli to někomu říci ...
Marcelko, co čubička ? Jak si zvyká ?
Gabi, zdravím, jsem ráda, že jste v pohodě a ozvala jsi se ....
Anetko, zdravím i Tebe, stejně tak naši milou nevestu Milunku, Honzu, Luciana, pokud nás čte ( pošli pár řádků, ať víme, jak Ti je, Martas, Alku, Aničku a všechny další milé dušičky.
Toni, jak je Ti, lepší se to aspoň malinko ?
Lindi, taky na Tebe bych měla ráda kontakt, přeju Ti krásný den a pohodu.
Malířko, četla jsem se zájmem, jakou hudbu ráda posloucháš. Já mám ráda Enju, která mně uklidňuje a je relaxační. Hrozně moc se mi líbí Gospel, víš na vánoce jezdíme na vánoční koncerty, dřív třeba Bambini di Praga, byli úžasní, bohužel je to minulost, loni mně dostal koncert druhé bývalé sboristky Whitney H. - úžasná charizmatická černoška, která zazpívala pozměněnou verzi Ave Maria tak, že mi běhal mráz po zádech, zpívala úžasně, to byl dar od Boha - hlas té kakaové bohyně a nádherné melodie upravené jako jazz a blues .. a měla s sebou fantastické hudebníky z New Yorku a zvedli nás všechny ze židlí a všichni začali tančit. Bylo to ve velké kapli s úžasnou akustikou. Manžel má rád Melody Makers s Havelkou a Pink Floyd a hodně dalšího. Na muzikály občas jezdíme do Prahy a taky jsou některé pěkné. Malířko, prosím můj kontakt pošli Nině, Marcelce, Kollerce, Lindě, pokud budou chtít - díky moc, odpolko Ti písnu, pa...
Georgi, zdravím taky Tebe, Tebe bych potřebovala doma, abys udělal takovou krásnou přednášku o češtině mému synovi, nebylo by to vůbec na škodu. Hlavně jeho sloh by potřeboval obohatit. Čeština je pro cizince asi hodně těžký jazyk, ale je hodně výrazově bohatá. Mně se nejvíc líbí francouzština, taková měkká řeč a španělština. Ve škole jsem měla ráda češtinu i literaturu a nesnášela fyziku a geometrii. Přeji Ti pohodový den !!
Petře, ahoj - Tebe taky zdravím moc a moc, přeju Ti pohodu a klid - prosím hoď jakoukoli negativní myšlenku, kterou by se ti snažil někdo přivodit naprosto za hlavu. Pohoda. Mužskýho jako Ty nedostane nikdy lidská zloba a závist, Ti j s e š p o z i t i v n í člověk !! A uchovej si to. Já mám třeba už nyní v jisté přihrádce svého mozku natrvalo VYPNUTO. Vnímám jaro, kytky, Vaše krásné příspěvky a zášť ke mně nějak nedoléhá, odráží se jako míček, který se odkutálí mně neznámo kam - víš, že kořenem nenávisti k lidem je mnohdy závist ....
Piš nám co nejvíc, na Tvoje příspěvky se vždycky těším a chlapů tady máme pomálu - jsi vzácný - musíme a budeme si Tě s děvčaty hýčkat ... žejoo děvčata ?
Pokud jsi nakoukl na ženatého - je tam jiná debata, tady je zásadně a diametrálně odlišné téma. I jiný styl debaty.
Tato mi hodně pomohla na začátku roku - dlouho jsem sem chodila jen číst, psát bych sem byla chtěla, ale nešlo to, nezmohla jsem se na to. To až později.
Petře, ty pocházíš z okolí Olomouce, prosím Tě držíte tam taky krojované hody ? Na Moravě se drží tato tradice léta a pořád, když mi bylo patnáct, šestnáct, chodila jsem v kroji, tancovala kolem máje, tím, jak jsme střídali pití, které nabídli různé v různých rodinách jsme se brzy motali, byly jsme nezkušený děcka - mnozí zůstali viset přes ploty, zadky do ulice, předky do zahrad, tančila se beseda, včera před usnutím jsem na to vzpomínala, to byly časy - mládí mé ztracené. Jen ty vzpomínky nám nikdo nevezme.
Milý Péťo - krásný den a pohodu, klid Ti přeje Romana - napiš něco o svých zvířátkách.
A měj se krásně - jsi tady pro nás taky opravdovým požehnáním a máme Tě rádi ! Romana.
Malířka, 15.05.2008 9:27:12, IP: ***.***.60.43, #49373Všechny vás moc zdravím, píšu jen krátce (mám dost činností k vyřízení).
Georgi, prosím, pokud tu s námi budeš, uvítám tvoje vyučování, protože člověk se má přeci učit celý život a co jiného je důležité, než znát mateřský jazyk, slovem i písmem!!!
Lili, těším se, až mi napíšeš mail. Pošlu ti obrázky :-)))
Romísku, doufám, že ti ode mne už něco přišlo...
Pro všchny milé duše, pište, pište, pište, ať se vám uleví, ať si můžeme poradit (víc hlav, víc ví), utěšit se, dávat si naději, cítit, že si beze zbytku rozumíme a můžeme se svěřit se vším, co nás trápí :-)))
Georgíííno , 15.05.2008 11:10:42, IP: ***.***.11.164, #49381Halino, kdyby někdo utýral zvíře před mýma očima, jistěže by jsem se k tomu neotočil zády, ale to, co je mezi tebou a Romanou je úplně jiný případ a je to čistě mezi vámi.
Malířko, rád tě budu doučovat ... :))))))))))))))))))
Romano, sloh přece není složitý a já věřím, že to zvládnete ... vždyť psaní je tak hezké ... :))))))))))))
Malířka, 15.05.2008 11:31:49, IP: ***.***.60.43, #49384Ahoj Georgi,
můžu ti napsat mail?
petr, 15.05.2008 12:05:06, IP: ***.***.179.130, #49385Přeji všem vám všem pěkné poledne.
Nevýhodou zasílání dopisů pro vás ze školení PC může být i situace, kdy při přeskakování na práci , může dojít k nějaké ztátě...právě se jeden dlouhý dopis pro vás dostal do virtuálního prostoru, takže j eprostě fuč. jsou horší věci.
Romčo, Malířko dík za pěkná slova, jsem rád, že mě nedáte. Nebojte , já jsem v pohodě a kdyby si někdo, kdo jen šíří zlobu, nadávky a kopíruje cizí příspěvky udělal pořádek v nás, "depresátorech", zjistil by, že Petr je úplný abstinent.Jo a drogy taky nejsou jeho hoby :-)) Petr sází na pozitivní život, takže vlastně vše co je takové se snažím nějakým způsobem zúročit. Romčo, kroje se používají spíš na vesnicích a myslím, že více na jižní Moravě.
Lindo, vůbec Ti ten pařák nezávidím.Jo a rohlíky Ti asi nic nepřivodí. Já neobědvám 3,5 roku a dobré.
Raději posílám, máme úkol.
Mějte se všichni fajn. petr
Romana, 15.05.2008 13:26:38, IP: ***.***.68.88, #49397Ahoj Malířko, majjlík od Tebě jsem už dostala, za což díky moc a odepsala jsem na něj obratem. Potěšil mně.
Kontrola u doktora v pořádku.
Georgi - psaní mně baví, knížky miluju, literatura byla můj oblíbený předmět, slohovky taky, ale když se podívám na psaný projev svého syna je to tím víc pro mně k pláči, jak to moje dítě píše jakési holé věty a už jen aby to bylo z krku ...
Musím to brát spíše tak, že je zas dobrý na technické věci. A že každému jde něco jiného. On spočítá příklady ve fyzice, které byly mojí noční můrou a já jse mzas při psaní slohovek nebyla k zastavení, zatímco on prostě jakoby o čem psát neměl.
Toni, ozvi se nám, jak se ti daří ...
Luciano, čteš nás ještě ?
Luboši, dlouho jsi nepřišel, jak to jde ?
Moc zdravím všechny ostatní. Romana
Romana, 15.05.2008 13:27:53, IP: ***.***.68.88, #49398Ahoj Malířko, majjlík od Tebě jsem už dostala, za což díky moc a odepsala jsem na něj obratem. Potěšil mně.
Kontrola u doktora v pořádku.
Georgi - psaní mně baví, knížky miluju, literatura byla můj oblíbený předmět, slohovky taky, ale když se podívám na psaný projev svého syna je to tím víc pro mně k pláči, jak to moje dítě píše jakési holé věty a už jen aby to bylo z krku ...
Musím to brát spíše tak, že je zas dobrý na technické věci. A že každému jde něco jiného. On spočítá příklady ve fyzice, které byly mojí noční můrou a já jse mzas při psaní slohovek nebyla k zastavení, zatímco on prostě jakoby o čem psát neměl.
Toni, ozvi se nám, jak se ti daří ...
Luciano, čteš nás ještě ?
Luboši, dlouho jsi nepřišel, jak to jde ?
Moc zdravím všechny ostatní. Romana
Kristalka, 15.05.2008 14:05:27, IP: ***.***.197.235, #49405Ahojky,byla jsem ráda že jsem našla konečně nějakou diskusi o depresi,která je aktuální a přihlašují se sem lidi každý den,ale pak jsem zklamaná zjistila,že se tu schází uzavřená skupina,která si píše hlavně mezi sebou a nebo maji na sebe naražky..Mám deprese a cítím se osamělá,ráda bych si psala s někým kdo má podobné pocity.Najdu tady někoho takovýho?Email:kristina.l@centrum.cz
Malířka, 15.05.2008 15:08:47, IP: ***.***.60.43, #49409Ahoj Kristalko,
není to, jak to vypadá, vítáme tu každého nového příchozího!!! Pouze poslední týden se nám sem vloudil nějaký šotek a strašil tady, ale úplně zbytečně. Lepší je začít nás číst od začátku a ne současnost a uvidíš, že ti říkám pravdu. Soukromě si voláme, píšeme maily a SMSky ještě navíc k diskuzi, protože jsme si tolik přirostli k srdcím a nesedíme pořád u počítačů.
Kristalko, prosím tě, napiš nám, co tě trápí, rádi tě vyslechneme a podpoříme, budeme se ti snažit poradit ze svých zkušeností co nejlépe.
Přeju ti brzké uzdravení :-))) Malířka
Kristalce Romana, 15.05.2008 15:11:05, IP: ***.***.68.88, #49410Milá Kristalko - na této diskuzi se scházejí opravdu lidé trpící depresemi - někteří tou bolestnou fází procházejí, jiní pomocí léků se už dostávají k normálnímu životu, další akutně D netrpí, ale mají zkušenosti s touto nemocí z minulosti a u jiných zase trpí depresí jejich blízký.
Kristalko, jak dlouho se pereš s depresí ? Je to první depresivní epizoda v Tvém životě a můžeš definovat nějakou příčinu, která jmohla D odstartovat ? Uvažovala jsi o návštěvě odborníka ? My všichni tady máme zkušenosti s antidepresivy a jsme za ně vděční, protože nás opravdu mohou vrátit a většinou i vrátí do normálního života se schopností vést plnohodnotný život se všemi pocity, prožitky a emocemi.
Pokud budeš chtít - můžu Ti e-mailem poslat kontakt na mně - e-mail a napsati Ti k tomuto víc.
Věř, že až na jedinou výjimku, která se na této diskuzi ( zdůrazňuju, že toto je diskuze o depresi ) objevila později a narušila ji nevybíravým a necitlivým přístupem, jsou tady samí hodní a citliví lidé, inteligentní a obětaví, kteří Ti budou ochotni pomoci a mluvit s Tebou o tvém problému, což jistě poznáš sama. Přeji Ti hodně sil a vytrvalosti a nezoufej si - D je nemoc duše, která se dá léčit a existuje pomoc. Neboj se mluvit o svých pocitech a neměj obavy. Touto nemocí trpí více lidí, než si myslíš, než jsem si myslela já .... pocit osamělosti k D patří, depresivní lidé ztrácejí chuť vykonávat činnosti, které měli dříve rádi a dostávají se tak do určité izolace, který je následně vyčleňuje od ostatních.
Kristalko, hezký den a napiš nám. Pokud chceš na mně kontakt, písni taktéž a prozatím hezký den a klid v duši Ti přeje Romana.
Unodegato, 15.05.2008 15:22:27, IP: ***.***.166.130, #49412Ahojík všem, čtu si tadýk všechny příspěvky... a zjišťuji, že tadýk řešíme jen Halinu....????? Přece jí tu čest neuděláme...??? Já už té zlé nesnesitelné, lidem ubližující ženské nenapíšu ani slovo!!!!!! Nebudu přece plýtvat energii na tak schizofrního nemocného člověka... Vždyť ona sem vlastně patří ze všech nejvíc, je to magor a deprese je její druhé jméno, podle toho co lidem píše...???? A prý se snaží otevřít lidem oči, ale Halino! "Pravda se má člověku navlékat jako krásný plášť, pravdou se nemá člověku liskat přes obličej jako mokrým hadrem...!!!" Když se chceš bavit o pravdě, i když jsem přesvědčená, že ty absolutně nevíš co to je...???? Žiješ v nějakém imaginárním světě plném netvorů a tím největším jsi sama pro sebe ty! Tohle svět vážně neviděl, člověka jako jsi ty...??!! Už se nedivím, že masoví vrazi jsou lidé, kterým někdo někdy ublížil, protože ty jsi toho příkladem.... Jenomže tadýk už nikoho nezájímáš....???? A nebudeš zajímat!
Jinak všem přeji silné nervičky k překonání depresí. Je jaro a příroda si z nás saje energii k tomu, aby se mohla sama řádně probudit k životu. Ale brzičko to přejde a přijde krááásné léto, plné koupání, sluníčka a rodinných dovolených. Takže řekněte depresi, ať si dá laskavě vale :-D, protože vy si to chcete užít!
Vím, že to není tak jednoduché, ale zkuste to... přeji všem hodně odvahy k boji se životem.... krááásný den....
Unodageto pro Kristalku..., 15.05.2008 15:38:11, IP: ***.***.166.130, #49414Ahojík, ale já si s tebou chci popovídat... o všem co tě trápí. Jen se sem lidi asík trochu začali bát psát intimnosti, protože to Halina používá proti jim a bodá do nejbolestivějších míst, jak jsem si tu přečetla....
Ale určo si chci s tebou povídat.... jak se máš...??? Dnes je sluníčkový den... já mám dobrou náladičku, půjdu se psem do lesa relaxovat :-D