Diskuse - Deprese
Kollerka, 06.05.2008 18:34:24, IP: ***.***.36.57, #47985Ahojky,jenom chci všechny pozdravit,přečetla jsem si vás,ale už musím od PC,máme jen jeden a dcera musí něco dělat do školy.Taky už se děti zmínily,že jsem u počítače nějak často.No škoda že nemám svůj.
Ale myslím na vás a ať je vám co nejlíp holky a kluci!
555555555555555, 06.05.2008 18:35:15, IP: ***.***.9.57, #47986Hajzlino, zase si to děláš sama u počítače a potřebuješ u toho urážet?Žádný milenec není v dohledu, nikde nesmrdí moč a nikdo se na povel neudělá co?ještě ten anál co tak ráda zajícům děláš a byly bys v pohodě.jsi tlustá břečka kalu.Fůůůjjj blééééé měla bys zase zajít do Perlovky, ale tam už Tě taky nechtěj, nemáš to holka lehký s tím zaměření na pisss jak tak vášnivě na rande píšeš.Seš stará d**ka fuj!
Malířka, 06.05.2008 20:41:38, IP: ***.***.60.43, #48015Ahoj Luciano, jsem ráda, že ses k nám vrátil! Každý máme něco a spousta lidí má pocit, že mezi ty druhé nepatří a cítí se sami (já taky). Otvorené srdce... Momentálně jsem se vrátila k jedné ze svých knih, sepsaných Dalajlámou a taky se jmenuje Otevřené srdce. Luciano, nemusí být nutně tragédie, když nemáme emoce. Neumíme se hněvat, vylévat si zlost na slabších, ale neumíme se ani radovat a pociťovat štěstí, tím pádem se necítíme, jako nahoupačce, jednou nahoře, potom zas dole a v podstatě bychom měli být vyrovnaní, klidní. Protože, pokud silně pocítíme třeba štěstí a pak se tento pocit vytratí, začneme být rozladění. Ještě horší je to, když potom nastane něco, co nás rozesmutní, začneme se trápit a toužíme po pocitu štěstí. Prý nejvíc si lidé ubližují sami svými emocemi, které vyvolávají nejrůznější životní události. Ale my je přece nemáme. Nemusí tě trápit, že nemáš pocity :-) Zajímavě jsi napsal o svých nočních snech. Máš to přesně naopak, mě se zdá o neskutečných světech, kde žiju a představ si, že mě je právě v nich lépe, než tady. Když ráno nabudu vědomí, sny se rozplynou a já začnu toužit vrátit se do svých snových životů.
Anetko, asi se cítíš bezmocná, že nemůžeš na manželově situaci nic změnit, ale je to realita. Udělala jsi dozajista všechno, co jsi mohla a dál už musí bojovat taky on sám za sebe. Snaž se brát věci, jak jsou, určitě to tak nebude napořád. Prostě jsou roky, kdy se nám daří, máme všechno, jsme spokojení a pak najednou přijde období, kdy ztrácíme půdu pod nohama, to zažil určitě každý. Těžko je radit, ulevit od trápení. Znám pocit, kdy bych moc chtěla pomoci, nebo něco změnit k lepšímu, ale když druhá strana pomoc nepřijímá, je to k zbláznění. Ato my nechceme :-) Takže se hlavně opatruj!
Lindo, prosím tě, byla jsi dnes v práci? Myslela jsem na tebe.
Marcelko, Romísku, Petře, taky na vás myslím, přeju vám příjemný večer a později klidnou, dobrou noc.
Ještě pozdravím ty, s nimiž si neposíláme maily, Alku, Lili, Annu, Hraběnku, Georgeho, zkrátka všechny přátele a těším se, až se ozvete. Držte se, buďte v pohodě a uzdravujte se :-)))
Miluna, 06.05.2008 22:14:00, IP: ***.***.193.100, #48054Hezký večer vám všem přátelé moji milí!!
Na dnešek jsem měla nicmoc sen.Zdálo se mi,že mám depku.Občas takové sny mívám a nemám z toho dobrý pocit.Je to zajímavé,ale když mám depku tak se mi zdá,že jsem šťasntá,spokojená,prostě že je vše v poho a ráno když se vzbudím a zjistím,že depka trvá,sráží mě to ještě víc ke dnu.Naopak když jsem v poho,tak se mi zdá,že mám depku a ráno když se vzbudím,tak jsem z toho tak trochu zmatená a chvíli mi trvá než si to srovnám v hlavě a ujistim se,že to byl jen sen.Hodně se mi pak uleví.Ale vůbec z toho nemám dobrý pocit.Mám vždycky strach z toho,že je to nějaká předzvěst.No nevim.
Jinak jsem dneska byla požádat manžela mé známé,jestli mě povede na svatbu.Své rodiče totiž nezvu,tak jsem musela hledat náhradu.Byl z toho dost dojatý a mě to potěšilo.Jsou to takoví mí náhradní rodiče,znám je už dvacet let.A vztah máme mezi sebou dost dobrý.Zítra se jedu konečně podívat na šaty,tak jsem zvědavá.Už se to pomalu začíná hýbat.
Romanko,děkuji a určitě si to budu užívat.Opět si napsala moc hezký příspěvek.Hrozně ráda je čtu.Jak si psala o tom věku,víš,pro mě není vůbec důležitý,kolik člověku je,ale spíš jak žije,jak se chová a jak si s ním rozumím.Mám kamarádky stejně staré,o deset let mladší a naopak i o dvacet let starší a rozumím si s každou naprosto skvěle.O tom věku to opravdu není.Já sama mám někdy pocit ,že je mi patnáct :-)).
Luciano,je mi líto,že se necítíš dobře,ale neklesej na mysli.Syn mé známé se též léčí se schyzofrenií už několik let,má i plný invalidní důchod a musím říct,že se momentálně cítí velice dobře.Tak neklesej na mysli,uvidíš,že bude líp!!Držím moc palce a určitě piš dál.
Anetko,je mi líto,co prožíváš se svým manželem,ale myslím si,že děláš maximum a víc už snad dělat nemůžeš.Jak si sama napsala,teď je třeba,abys to vše nechala na něm.Pokud možno zatnula zuby a zkusila přečkat ty nejtěžší chvíle.Též držím palečky!
Lindi,jak je?Byla jsi v práci?
Luboši,kdepak tě máme?
Malířko,prozradíš mi,který ten obrázek byl pro mě?:-).Jinak i tvé příspěvky se moc hezky čtou.
Zdravím Kollerku,Ninušku,Aničku,Peťu,Georga a samozřejmě všechny ostatní,které jsem nejmenovala.Přeji klidné spaní a krásné sny!Moc na vás všechny myslím a jsem ráda,že jste tady!!!Papa
petr, 06.05.2008 23:03:21, IP: ***.***.20.52, #48075
Tak vám moji milí pisálci přeji konečně pěkný večer, případně pěkný středeční den.
Dneska jsem si s mnohými psal, pročetl si vaše maily.
Anno, myslím, že se začíná obracet k lepšímu! zvýšené AD nejsou asi na závadu, tím nic nepokazíš, lepší než se trápit. to je zkušenost.Trpká, bolestná ale je. Ony taky AD mají pomalý nástup, ale pomůžou. S dovolenou to neřeš! Napíšu vám jaxem jel na dov. jednou já.To aby si Anna nemyslela, že letos musí být doma! Zavolal mi kamarád, byla neděle poledne jeden den v červenci, jestli bych nechtěl letět do Řecka.Kdy? dneska.V kolik? V 18! (bylo 12). No too né. No nic. Ukončený hovor. 5 minut přemýšlení. Telefon . Kam to je? Na Krétu. Kam ? Do Heraklionu.Odkud? Z Brna...za 3.000, jedeš? Hodíš mě tam? jo. ...ať nezdržuji, za 8 hodin jsem byl na letišti v neznámém městě, spolu se spoustou čechů, za chvilku v taxíku a odvoz na ubytování.6 dní na motorce, 600km, největší kaňon v Evropě, vykopávky, skalní město, málem zmrzlý na nejvyšší hoře u meteo. observatoře...zachránil mě jutový pytel místo ponča od horského pastevce ovcí :-)) sice se ze mě sypalo zrní či co, ale přežil a až na to, že zpět jel bez světel, která zhasla za nějakým mladým párem z Anglie (asi 60km), tak bezva výlet.Kollerko, učíš se tu angličtinu poctivě? Nebo alespoň nějak? Jo a spaní ve vesničce, kde skoro za tmy sehnal ubytování. ráno nikde nikdo, ani jsem nikoho nesehnal, dal peníze na stůl, zamčel, napsal dopis, že díky, atd., zabalil do něho klíč a hodil do jejich asi hospůdky ...jo a na začátku jsem musel samo že zařídit práci, dovolenou a ještě nákup :-)) No, toť vše, když je člověk v pohodě, což budete všichni, jde všechno skoro samo. Jiný rok...přemýšlení Řecko, Kos nebo Kalymnos?? Zašel kupovat zájezd, řešil dilema...tak koupil zlevněnou Afriku do Maroka,hotel s polopenzí (polopenze podruhé v životě!).První večer 32 druhů jídla!Co jsem okusil, ne kolik bylo na menu!! Samo, že od každého malou lžičku, ale vybráno na dalších 12 dní.
Jo, jinak líbilo, jen jsem tam jaxi tehdá nepotkal Lindu...i ikdyž tehdá by to asi bylo prdlajs platné,že... :-))) Doufám, že se Ti tam Lindo líbilo? Já měl okna otočená na západ, takže viděl západ Slunce nad Atlantikem :-)) Sice mě na motorce jednoho krásného dne málem ukamenovala nějaká buď domorodkyně nebo bezdomovkyně, to nešlo v té hrůze poznat...ale jinak parádní! Hlavně večer a noc v Marakéši, dříve největším trhu s otroky v Africe. Naprosto neuvěřitelná atmosféra, zvířata, umělci, jídlo, muzika, ohně, neuvěřitelná koncentrace zážitků!
Když jsem se trošku rozepsal o dovolené, chtěl jsem napsat Lucianovi, jak pěkně napsal tu nenapodobitelnú pocitovů moduláciju, ktorů nám muože( "o" se stříškou jsem nenašel...) len záviděť. Asi nejsem jediný, kdo by tu klidně uvítal "někoho z ciziny" :-)) Nemusíš se Luciano omlouvat, ale myslím, že budeme jenom rádi, když tady zůstaneš. Jenom Tě prosím, pokus se i když na to zrovna nemáš náladu, trošku mrknout kdo a hlavně co píše. Kdyby jsi se podíval před 14 dny, viděl bys pohodu a pěkné dopisy,. Monentálně je situace trošku jiná, však uvidíš sám. Jen si prosím nemysli, že jsme "volajaký čehůni na palicu, keď toto tu vravja"... pardon, "cizí řeči" mi moc nejdou. Jen chci říct, abys oddělil pisálky od pisálků. Však poznáš kdo je kdo i když si to budeš muset překládat...kdyby jsi nějakým výrazům nerozumněl, nezoufej, něčemu nerozumím ani já "a to su z Moravy". Takže to "k vám" nemám daleko. Jo, mimochodem , asi bys nevěřil, že za poslední 2 roky jsem byl na 7mi dovolených u vás a to ve Vysokých Tatrách! Nádhera!! Hned bych tam vzal všechny "naše dušičky" a to by byl relax! Jo , já tam nachodil asi 550km...to je ten relax... Takže pozdravuj "tam" u vás, pohlídej mi ty Tary prosím, asi 15.6. přijedu. Pokus se když se Ti bude chtít zalistovat na stránkách, já jsem tu asi 3 týdny, třebas načerpáš něco pozitivního , co si tu (někteří) lidi dávají. Jo a v hokeji držím palce...ale letos nic móóóc! Třeba se to zlepší tak jako se tu lepšíme postupně všichni (pardon, skoro všichni). Pěkný večer a držím pěsti...
Omlovám se, jsem tu po hodině zase, Vodafone má splněno,, hovor s Kollerkou byl tak parádní, že skončil skoro jako všera vybitou baterií :-)) Jo, Kollerko, zajímavé, ale včera 0:42 a dneska... také 0:42 minut, !! trošku jsme těch 7 minut přetáhli...ale dík, škoda, že se nepropojíme (skoro) všichni...no, třebas je to otázka techniky, že?!
Teda přátelé, vy mi dáváte zabrat, 17 sms, napsat a přijmout , tahle slohovka a tel. s Kollerkou... kecáááámmmm!!! Málokdo je spokojenější, i když se to některým nemusí líbit!!!
Jano, vůbec neva, že jsi přišla, přijdi zas, tady jsi (skoro od všech ) vítána :-)) Každému pozitivně smýšlejícímu človíčku jsou tady dveře otevřeny! Teda vlastně všem...chybí klika a klíč, ale asi to tak má být...reakce nemusí být jen kladné, mohly by být alespoň ve slušnosti. Kurňa ať si o nás "cizina" nemyslí, že jsme "na palice"?!
Lilly, co Tvůj drak? Nemáš ho náhodou na fotce? Rád bych se (třebas nejen já ) mrknul. Možná sis všimla, že já mám Axolotly a Žebrovníky, taky zajímaví. Ten Tvůj ale musí být super! Takové ještěrky, to teda můžu! Jo a všichni na Tebe myslíme, i když se tu objevíš sem tam, třebas si tohle alespoň čteš a jak budeš moci, tak napíšeš...Jo a pozdravuj gekona! Nemá nějaké jméno, je to takový anonimní pozdrav, jako kdybych chtěl po gekonovi pozdravit Tebe a napsal: pozdravuj člověka! Nic moc, že?! Myslíme na Tebe a držíme palce, ono se to napraví, určitě!! Ale bolí to!...Ti co zažili vědí, ti co ne se mohou považovat za přešťastné lidi! A být třebas stejně milý na druhé tak, jako se to tady nosilo a zajisté do budoucna nosit bude.
Všechny vás moc pozdravuji jmenovitě je to na dlouho, takže všechny a přeji vám všem pěknou dobrou noc...ufff tohle složí snad jenom histerik, nebo historik? Tak jak je to vlastně? petr
Halina, 07.05.2008 8:05:12, IP: ***.***.9.57, #48088Ahá, takže Jana která podporuje milenky co zahýbají a lžou doma manželovi a sedí ožralé u kompu...... je vítaná Petře.???....no tak to budeš stejný jako ona ..........tleskám .....hihi......:-(.....Hlavně, že si tu hraješ na empatika a citlivého člověka a souhlasíš s lidmi, co rozbíjejí rodiny a nutí manžela živit cizí dítě ........no fuj
Už sem sem nechtěla psát,ale tímhle jsi to zpečetil Petře.............jsi stejná pakáž, jako milenky ženáčů, jenom tím, že s tím souhlasíš......pokrytec , který se dívá na cizí neštěstí a přikyvuje.
Jarda- jaromir.l@centrum.cz, 07.05.2008 8:28:18, IP: ***.***.37.145, #48090Je velký rozdíl emoce nemít a nebýt schopen je prožít. Nemít emoce jse stav podobný osvícení, nebýt schopen je prožít je stav podobný peklu. Emoce jsou tu stále. tam kde je ego jsou emoce pokud je neprožijeme pracují uvnitř a protože jsou ukryté nemůžeme je zpracovat. To je velmi těžké i u těch co vidíme.
Duchovní vývoj má několik stupňů. Stav kdy se obětujeme je jen stupínek nad tím kdy se vyvyšujeme. Oběť je výrazem nadřazenosti až nenávisti. Podívejte se vy h**zlové, jak kvůli vám trpím. Jsem lepší než vy a dokážu to. Potom přijde období, kdy můžeme střídat období poživačnosti a asketismu. Je na každém jak rychle objeví svou míru a přiměřenost, kdy pozná své Já, a své potřeby. Skutečné potřeby. A pak už jen prolézá různými problémy dokud nepřijde na to, že je vlastně mít nemusí a nechce.
Jarda- jaromir.l@centrum.cz, 07.05.2008 8:31:29, IP: ***.***.37.145, #48091Ahoj Luciano
Podívej se na stránky OSUD.CZ . Občas je tam článek s tématikou inkarnace mimozemských bytostí na Zemi. Myslím, že nás je tu víc. Pokud chceš můžeme blíž po mejlu.
anna, 07.05.2008 8:34:07, IP: ***.***.117.184, #48093Rak jsem se konečně prokousala vším co jsem na těchto stránkách zanedbala!Zdá se mi že se to zde uklidňuje!Ale píši to potochu,aby jsem to nezakřikla!
Hlavně si pozorně louskám články Anety.
Jsem totiž v pozici jejího muže a tak aspoň vidím pohled z druhé strany.
Mockrát jsem se ho už ptala jak se mnou může vydržet.Jsem náladová,pořádný sex u nás už asi 3-4roky neexistuje,.......Jediné štěstí je,že mám slušný inv.důchod a při něm práci doma,tak si aspoň nepřipadám že mě musí živit.
Manžel mi vždycky odpovídá že nemá důvod mě opoučtět protože mě miluje!
Je to od něj krásné,ale mě to hodí dodepky,protože si říkám že tak hodného muže si nezasloužím!!
Podle p.doktorky je i to vina deprese.Ta neustálá pochybnost o sobě!
Já mám naštěstí dobrou p.doktorku-psych.Musím se obědnat,ale čekám max.10minut a má na mě hodinu čas!Pokud méně,tak se předem omluví.
Ale čtu poctivě psaní vás všech,protože všude najdu něco ze sebe!
Možná někdy i u H.
Hlavně ale vidím že v tom nejsem sama a opravdu jsem našla lidi kterým píši klidně bez toho aby jsem mněla strach ře mě zaškatulkují mezi blázny a hotovo.
Ale podle mě blázni snad ani nejsou!Jen mají jiný svět a je jen otázka zda oni nevidí blázny v těch "normálních"!
Hlavně vás věechny pozdravuji,držím pěsti na svatbu,Anetě pevné nervy,krásné zážitky se zvířátky,pohodu při malování,dobrý návrat do práce,žádnou migrénu a všem odvahu do života!Já si jdu koupit kvítka do truhlíku za okna!
PS:Asi začínám být na těchto stránkách závislá!Jak to jde,už sem utíkám!
Halina, 07.05.2008 9:03:21, IP: ***.***.9.57, #48100Ta Jana která tu tak "moudře" píše se skamarádila s milenkama ženáčů, z nichž Sarah pije celé dny u kompu a plánuje ditě s milencem ...za zády manžela ......Iva je vdaná lékařka, která měla dlouholetý vztah se svým švagrem, prý největší láska, ted má dalšího ženáče .......Vanessa pro jistotu už to dítě s milencem má a muž ho živí, nic netuše, dítě nezná tátu ......a Petra čeká až manželka jejího milence spáchá sebevraždu a budou moct být spolu .......takové kámošky má Jana, co tu tak moudře a citlivě píše........aspoň vidíte , co je možné na forech, přijde sem pakáž .....co ubližuje..... a tady má souhlas a empatii.......a pak o to víc škodí v reálu, protože tady nabere energii od neznámých lidí......Tady člověk najde porozumění snad i kdyby vraždil.
TONI, 07.05.2008 9:21:06, IP: ***.***.64.186, #48103Milá MALÍŘKO!Kpsycholožce jsem chodila.Jezdila jsem 50km od nás aby o tom nikdo nevěděl.Musím se ale přiznat,že jsem to vzdala sama připadalo mi to na nic....Když jsem tam byla tak jsem jen povídala já.To jsem si říkala,že to mužu rovnou sednout na dvorek a mluvit na našeho pejska FERDU.Nikdy žádná rada nic.Jen jednou mi řekla-to když jsem jí vyprávěla o malém -o další operaci,pak o starší dceři a problémy s pubertou-jak to s ním mlátí-říkala jsem jí jak mě vadí ,že kouří,neřekne kam jde,kdy přijde a já čekám třeba dotří ráno než mladá dorazí.Onase třeba omluví,ale vrat čas ,nervy,spánek.....NA TO MI PANÍ PSYCHOLOŽKA ŘEKLA-ŽE JE VLASTNĚ RADA,ŽE NEMÁ DĚTI A MUŽE S MANŽELEM CESTOVAT A MÍT ČAS PRO SEBE.PRO MĚ JSOU DĚTI VŠE.VÍM ,ŽE TO NEKDY I PŘEHÁNÍM,ALE MUSÍM PŘIZNAT,ŽE NA TO JAK JSEM VŽDY ODSUZOVALA VŠECHNY TY CO SI SÁHLY NA ŽIVOT,TAK JSEM JE NĚKDY I CHÁPALA.Vím,že je to nejjednoduší co muže člověk udělat,ale právě ikdyž někdy jsem pravě z milované rodinky na dně DRŽÍ MĚ POCIT ZODPOVĚDNOSTI PRAVĚ ZA DĚTI.UPŘIMNĚ BÝT SAMA TAK NEVÍM CO BY BYLO.Když už jsem u té upřimnosti-moc mě mrzí že mi nikdo nenapsal o té léčebně,nebo nemocnici-NEVIM CO MAM DELAT!Třeba i jednou já budu moci někomu poradit co mi pomohlo a né hádat se slovíčky.Myslela jsem ,že je to o něčem jiném.Nechci nic vyčítat -jen prosim o pomoc a radu.Mužu se ti zeptat milá MALÍŘKO jak dlouho už s depresí bojuješ a jak dlouho jsi už s bez práce?ZATIM ZA VŠE MOC A MOC DĚKUJI.TONI
Miluna, 07.05.2008 9:54:19, IP: ***.***.193.100, #48111Nechápu Halino,proč nám to tu cpeš,pokud jde o holky z jiné diskuze.Když nás to bude zajímat,tak si to přečtem tam!My tady řešíme úplně jiný problémy a tyhle drby nás fakt nezajímají,víš?Tak to zkus jinde,ju?Hezký den Ti přeji.
Miluna, 07.05.2008 10:09:13, IP: ***.***.193.100, #48113Milá Toni.Sice tady oslovuješ Malířku a žádáš jí o radu,ale pokud ti to nebude vadit,tak i já přispěji.Pokud jde o tvou psycholožku,tak opravdu je někdy hrozně těžký najít takovou,aby tě upoutala na první pohled a získala si tě.To je dost důležitý,jak na tebe zapůsobí na první dojem.Pokud není schopna poradit,je to ztráta času,abys jí dál navštěvovala.Obzvlášť když ani nemá děti.To se pak špatně radí.Kolikrát jsou osobní zkušenosti lepší,než nějaká teorie z příruček.Jak si psala o tom,že si dřív odsuzovala lidi,kteří si šáhly na život,tak já se na to dívala taky jinak.Po 18 letech boje s depkou jsem změnila pohled na tyhle lidi.Sama jsem si prošla pár pokusama a naprosto ty lidi chápu.Jsou takový,který tím pouze volají o pomoc,potom takový,který už opravdu neunesou tu hroznou tíhu a zkončují se životem.Většinou ten dotyčný je v takové fázi,kdy dojde ke krátkému zkratu a koná.A někdy stačí tak málo,aby se tomu zabránilo.V žádném případě tyhle lidičky neodsuzuji a hlavně mi vadí lidi,který si neodpustí své poznámky "to je blb,takhle zničit život sobě i lidem kolem sebe".Vždycky jsou to lidi,který o depce nemají ani šajn a nemůžou pochopit takovéhle jednání.U nás ve městě asi před osmi lety byla holka stejně stará se mnou,která měla asi dvouletého syna.Léčila se z depresí a nakonec nejdřív utopila své dítě ve vaně a pak se sama oběsila.Je to hrozný když si člověk uvědomí,jak velký měla problémy,když jí to dohnalo až tam!Pokud jde Toni o léčebny nebo nemocnice,s tím zkušenosti nemám.Vždycky jsem to tak nějak přežívala a zvládala doma,i když někdy už to bylo na pováženou.Chtěli mě tenkrát odvézt rovnou od doktorky,ale ségra za mě podepsala reverz.Ale vím ze svého okolí,že když najdeš takovou léčebnu,která je trochu na úrovni,tak tam člověk trochu té síly nabere a pomoc najde.Pak se to dá brát i trochu s nadsázkou jako dovča.Toni přeju ti hodně moc síly a vím,že to zvládneš tak jak to zvládají i ostatní.Určitě piš dál a neboj se ptát.
Ostatní moc zdravím a ještě se dneska určitě objevím.Papapa
Marcela, 07.05.2008 10:11:29, IP: ***.***.109.12, #48114Díky Malířko za vysvětlení ohledně emocí. Je to to co mě právě nesmírně trápí. Nevím jak je mám v sobě probudit. Je to jak začarovaný kruh. Občas už cítím pocity štěstí a radosti naproti na druhé straně cítím jak mě je něco sráží zase dovnitř. Doslova se to ve mě pere, cítím to i fyzicky, takovou divnou bolest u srdce. Možná, že to někomu přijde divné, ale já to tak prostě mám. Mám veliký strach, že už mi to zůstane, nebudu se už moci nikdy radovat z dětí, mazlím se s nimi, ale to hezké cítím hrozně málo. Vrátí se to? Dodejte mi prosím naději, nebo radu jak se mám chovat, jak prožívat život bez radosti. Připadám si pořád jak prázdná nádoba. Díky, mám vás ráda.
Malířka, 07.05.2008 10:13:37, IP: ***.***.60.43, #48115Toni, tvoje psycholožka je opravdu zvláštní, ale naštěstí jsou i jiní terapeuti, ale aby je jeden hledal lupou.
O léčebnách se tady, myslím diskutovalo, protože pár lidí s nimi má svoje zkušenosti. Já osobně ne, takže ti nemůžu říct, jestli pomůžou. Nikdo se asi neosmělí dát ti přímou radu ve smyslu, jdi tam, nebo nechoď do léčebny. My většinou říkáme, ber AD a vydrž, dokud nezačnou účinkovat. Pokud bys necítila změnu k lepšímu, je potřeba vyzkoušet jiné, protože každý jsme originál a může na nás působit něco jiného.
Já mám D přibližně od patnácti, ale bojuju s ní teprve pátý rok. Víc sem už psát nebudu, pokud chceš, napiš mi na Fialka8@atlas.cz. Spoustu let jsem netušila, že mám D, jen jsem tak nějak pozorovala, že jsem jiná, než mé okolí a nakonec mě to napadlo, zeptala jsem se obvodní doktorky, ona mi dala vyplnit jednoduchý test a bylo to na světě.
Všem pisálkům pohodový den :-)))