Diskuse - Deprese
petr, 05.05.2008 21:58:05, IP: ***.***.20.52, #47820Kollerko, Kollerko, kdyby někteří slyšeli jaký jsi měla po telefonu veselý a mladisvý!! hlas a jak se s Tebou dobře povídalo, tak by asi pukli závistí! Pěkně jsi to napsala. Ještě štěstí, že se ode dneška zabýváme sami sebou. To je paráda! Už se těším na další pěkné diskuze a je mi některých upřímně líto, že zůstanou na druhém břehu. Nabídla jsi , že by mohli přeplavat...ale pro některé bude asi proud příliš dravý... Pěkný večer těm, kteří jdou nabírat síly na zítřek :-))
PODPIS PETR (však víte pod co :-))) )
Malířka, 05.05.2008 22:36:04, IP: ***.***.60.43, #47827Nino, děkuju, ale tolik péče si nezasloužím. Aby se mi nos neotočil směrem nahoru! A já to ustojím, díky vám všem. Ale tak důležitá určitě nejsem, každý je nahraditelný, ach jo, je mi trapně...
Teď jsem dostala od svého sportovce, který se vrátil z kurtu přednášku, že jsem závislák na počítači a žiju ve virtuálním světě. Psal to denní tisk (MF dnes), takže zítra si přečtu včerješí noviny a poreferuju vám. On snad na vás žárlí! Říká, já když přijdu domů, 12 hodin jsme se neviděli a ty prcháš na počítač. Včera za mnou přišel, lehl si s knížkou na ustlanou postel a pořád mi do toho povídal.
Romísku, super dialog! Přečetla jsem ho tomu svému a on souhlasně pokyvoval, prý, no a co, to je normální chlap, já jsem taky takovej.
Co se kontaktu týká, Romísku, mohla bys poslat svůj na Petrův mobil a on ti pošle můj. Ale asi už to dnes nevyjde, tak zítra (on fakt žárlí, budu muset končit).
Lindo, Petr mi napíše tvůj mail a já ti ty obrázky ráda pošlu. Včera jsem se byla podívat na závody na in-linech, je to bomba, hrozně se mi to líbí a obdivuju ty bruslaře, jak jsou šikovní i odvážní, protože jezdí pekelně rychle, prý snad až 45 km/h. Mohla jsem si taky zajezdit, uvolnili dráhu na hodinu pro obyčejné smrtelníky, ale nevyhrabala jsem se z domu, říkala jsem si, že bych se před obecenstvem akorát ztrapnila, nebo upadla. Jak se daří tvé fenečce? Nedávno jste byly na veterině, jak to pokračuje?
Ach jo, už mě zase od vedle volá, ty ani nesleduješ televizi? Jde ti doktor Haus! Takže, musím končit. Připomnělo mi to situaci, kdy mi volala spolužačka (bývalá) a v mobilu byl slyšet ukrutný skřehot. Ptala jsem se, prosím tě, kde to jsi, co to tam máš? A ona, to je náš papouch amazoňan, on vžycky, když volám, začne mluvit, protože žárlí.
Odcházím za svým milovaným papouchem... Ale dnes si to u něj už těžko vyžehlím.
Krásně si ve svých pelíšcích odpočněte, zavrtejte se do peřin a hned usněte, nechte si zdát příjemné sny a věřte, že určitě bude líp :-)
Halina, 06.05.2008 7:40:07, IP: ***.***.9.57, #47840Já nejsem zlá........Malířka je zlá, tady si hraje na něco co není a utvrzujete jí v tom vy, jasně že je na tom pak závislá ...........potřebuje vaši chválu ,ale kdybyste byli její přítel..... viděli byste to asi jinak.......to je na forech zrádné.To by uměl každý , na forech psát moudré a citlivé věty a v reálu vrčet na lidi okolo ........
A ty Miluno neke......tys tady nejvíc řvala :Di do p**ele .......já to nebyla první , najednou jsi hodná , hihi
odpověď, 06.05.2008 8:33:57, IP: ***.***.117.184, #47848Ptáš se Jardo-Jaromíre co cítím.Když vidím něčí prohru,mám před očima to,jak se snažil aby to tak nebylo a většinou i to že mu je líto zklamání rodičů.Při odchodu i cizího člověka zase to,že i mně se to krátí,jak ten život utíká,co jsem už stihla zvrtat....Toho pozitivního se svojím sebevědomím mám málo.
Ale jsou i světlé dny,když nic nebolí,svítí sluníčko,pohoda.
Romana, 06.05.2008 8:57:02, IP: ***.***.68.88, #47851Ahoj všichni, jsem ráda, že znovu píšete, Halinou se otrávit nenecháme.
Halino, nepiš nesmysly, že Ty nejsi zlá a Malířka že je zlá - koho si myslíš, že tady přesvědčíš o svých pseudopravdách ? Ty nám vůbec nerozumíš !! Malířka je skutečně pilířem této diskuze, jak tu napsala některá z děvčat, řeší problémy jako my všichni tady a při tom všem nás dokáže krásně podržet, povzbudit každého zvlášť a toho si ceníme. Kdypak tobě bylo naposledy mizerně a ještě jsi dokázala přitom myslet na druhé - pomáhat, pohladit slovem ? Už jsem psala - toto není diskuze na Ženatém milenci - toto je diskuze jiného typu lidí - než jsi třeba ty. Ty to kazíš - ten klid taky, který byl před tvým příchodem.Věřím, že tě brzy přestaneme bavit, protože tu nepropíráme drby, nevěru, milence, ale jiné věci, kterým bys nerozumněla - pak odejdeš zas jinam.
Malířko - dík - zítra bych tedy poslala svůj kontakt na e-mail po Petrovi - přes mobil, jak jsi psala. Moc ráda bych s Tebou pokecala. I můj manžel si všiml, že doma víc chodím na PC, ví na jakou diskuzi a nechává mně v klidu, jen je problém se doma k PC dostat, okupuje ho mladší syn, který ho má ve svém pokoji.
Milu, užívej si toto krásné období, jedno z nejhezčích v životě - Halina Ti asi závidí Tvoje současné krásné starosti, mládí, to hezké, co Tě v nejbližší době čeká - ona sama je už za zenitem. Já taky nejsem mladá, je mi 43 let, ale každý věk má něco do sebe, pokud je člověk zdravý a má v sobě vnitřní klid a lásku k lidem. Jsem se svým věkem plně smířená, už vím, co chci, mám srovnaný žebříček hodnot a mladým ze srdce přeji jejich mládí, krásu, lásku ... poslední dobou, když vidím nějakou svatbu, nevěstu, miminko, - strašně mně to dojímá. Mám dobrou kamarádku, je o jedenáct let mladší než já, ale rozumíme si skvěle, je to sluníčko - ta když se před dvěma lety vdávala, brečela jsem při obřadu jako želva.
Luboši, jak je - ozvi se nám.
Petře, jsem ráda, že jsi zpět na diskuzi a zdravím.
Kollerko, Lindo, Ninuško, Marcelko, Anetko, Toni, Aničko a ostatní - přeji Vám všem hezký den, pohodu, klid v dušičkách ... Romana.
Malířka, 06.05.2008 9:00:49, IP: ***.***.60.43, #47852Ahojte, pisálkové, jak jste se vyspali? U nás je podmračeno, 15 stupňů, včera si pár lidí stěžovalo, že je bolí hlava, takže změna tlaku a počasí (?).
Linduško, ty jsi musela odejít z práce, protože ti bylo špatně, dnes jsi taky doma?
Toni, znovu jsem si přečetla tvůj příspěvek o návštěvě léčitele a nevím, jestli se na tebe dostala řada a zda s tebou něco dělal. Můžeš mi o tom napsat něco víc? Ono to takhle bývá, pokud se roznese, že je nějaký léčitel dobrý a dělá zadarmo, lidi se hrnou a dopadá to tak, jak jsi popsala. On nestíhá, je vyčerpaný, lidi zdrcení, nervózní a právem naštvaní, jak pak taková léčba může asi dopadnout? Lidi čekají zázraky, ale ty se nekonají. Každopádně existují opravdoví léčitelé, ale ti se drží v ústraní, neprezentují nikde svoje služby, kontakty na ně a objednání se většinou děje přes známé, kterým pomohl, mají živnostenský list, diplom na svou kvalifikaci, za svou práci vystavují účtenku, ceny jsou pevně dané tak, aby si je mohli dovolit všichni a poctivě odvádějí daně. Vědí, kolik lidí mohou denně zvládnout, aby to k něčemu bylo, nepřetěžují se, protože pak je vše jen divadlo. Jsou schopni sami určit diagnózu, doporučí terapii, např. vitamíny, minerály, bylinné čaje a tinktury a někdy i doktora, operaci, atd. Léčí energií, uklidní, dají naději. Říkám, nevím, u koho jsi byla a jak to dopadlo, ale neztrácej naději. Užívej léky, snaž se o nějaký pohyb, jako je svižná procházka, jízda na kole a přeju ti, aby ti tvoje AD brzy zabraly a byly ty pravé.
Petře, už jsem to vyřešila. Romano a Lindo, Fialka8@atlas.cz . Anničko, netrap se, jsi citlivá a empatická bytost, snaž se být v pohodě :-)
Halino, napiš něco o sobě a svém životě, abychom ti mohli být oporou. Tady vítáme každého, kdo potřebuje nebýt sám se svým trápením.
Zvládněte dnešní den, ať jste v práci, nebo doma, ať vás napadne něco příjemného, co byste mohli udělat pro sebe a jak říkával na závěr předpovědí pan Zákopčaník, Slunce v duši :-)))
Malřce - Romana, 06.05.2008 9:23:24, IP: ***.***.68.88, #47857Ahoj všichni - Lindi, je Ti už líp ?
Malířko, dík.
Když jsem nahlédla do Ženatého milence - nejsem si jista, jestli Halina sem zapadne, je to od Tebe Malířko krásné gesto ji pozvat mezi nás a chtít o ní vědět víc, ale nevím, jestli ona pochopí. Podle toho co píše jinde, je šťastná a nic nepotřebuje a má svoje hodnoty a zpochybňuje štěstí druhých. Snad by se mohla trochu snažit - mně popudilo její vyjádření se o nás jako o zkrachovalcích ... Hezký den ! Romana.
Marcela, 06.05.2008 10:30:05, IP: ***.***.109.12, #47866Halino, ty jsi jak parazit, ale peču na tebe, je pod mojí úroveň se o tobě už zmiňovat.
Je tu řada lidí se kterými stojí za to si psát, tebe to časem otráví a vysmahneš odsud. Dřív nebo později to mi věř.
Jinak zdravím všechny hodné. Jsem ráda, že tu zůstala malířka a i ostatní. Vždyť i když je to teď trochu dusno, pořád stojí za to sem psát. Já se poslední dobou cítím celkem dobře. Občas se to zhoupne, ale tak nějak už nad tím umím mávnout rukou.Emoce zpátky ještě nemám, aĺe alespoň už mě to na světě baví. Máme teď docela i hezké období doma s manželem. Užívám si počasí a cítím, že se blíží můj nástup do zaměstnání. Zkusím se vrátit na staré místo, chystám se dle rad psychologa na osobní pohovor se šéfem, aby byly nějaká pravidla. Práce mě bavila, tak snad mě to nepoloží znovu. Jen si budu muset zase zvykat na dojíždění. Nevím jak to zvládnou moje děti. Zvykli si mít maminku pořád doma, za chvíli budou ještě k tomu prázdniny. Dneska máme ve škole a školce besídku ke dni matek. Miluji tohle období. Venku svítí slunce a je to takové všechno zase nové. Učím se to znovu všechno vnímat.
Přřeji Vám nádherný den, všem.
Halino..., 06.05.2008 10:37:40, IP: ***.***.166.130, #47867Ty jsi prostě hodně psychicky nemocná.... i kdybych měla 5 manželů a 10 potratů... to je k smíchu....??????????????????????????? Jsi vyšinutá a prosím všechny na diskuzi,a by vůbec nereagovali na HALINU..... ta žena je na tom psychicky hodně hodně špatně... je ta energie cítit i přes net.... fuj s tebou....hrůůůůza!!!!!
Jana, 06.05.2008 11:36:43, IP: ***.***.217.5, #47875Ahoj všem, vidím ,že i sem se vám Halina snaží vetřít a zničit podporu lidí co se mají rádi.Ona nějak vůbec nesnese, když jsou lidi v klidu a podporují se.Zničila už takhle diskusi na panikářkách a ženatém milenci.Jediné co se proti tomu dá dělat, je na ní nereagovat a nebo jít jinam.O to asi Halina usiluje, aby tu nikdo nebyl a nebo se s ní lidi hádali.Je to smutné.Držím vám palečky, aby u vás neuspěla, jako se jí to povedlo jinde.Chodím si sem k vám číst a je mi moc krásně z toho jak držíte pospolu a z povzbuzujících písmenek co si píšete je poznat, že se máte rádi.Všem vám držím moc palečky.Mějte se čím dál lépe a nenechte se otrávit.Jana
TONI, 06.05.2008 11:41:06, IP: ***.***.64.186, #47878Nechci na někoho zapomenout........DĚKUJI MOC VŠEM KDO MI NAPSAL-MOC TO PRO MĚ ZNAMENÁ-DĚKUJI!Milá malířko jak jsi se ptala jestli jsem se dostala na řadu?Pana léčitele jsem ani neviděla ale chci mu napsat,že já to vydržela skoro 10 hod.čekat-sis jsem z toho byla dva dny uoplně ko.Ale podle mě nemocný člověk to nemuže zvládnout tam tak dlouho čekat.Je mi jasné,že manžela už nikam nedostanu.NO ANI SE MU NEDIVÍM.Čekám,že snad zaberou AD.Jinak už nevím.Chybí mi moje práce ale na druhou stranu si nedovedu představit,že bych se k ní vrátila.Ta zodpovědnost a starost u OSVČ.Snažim se to neřeši.Trošku se bojím,že když jsem odmítla nemocnici i léčebnu -tak mi vezmou duchod.A už je člověk ve vetším stresu co dál.Já nedokážu nemyslet do předu a to je asi chyba.Nekdy si říkám,že to jak jsem padla na hubu-ŽE UŽ BY TO STAČILO.POŘÁD SE MOC BOJÍM O SYNA IKYŽ UŽ BY MĚL BÝT DOBRÝ.Asi nebudu jediná matka která to nedokáže vše jen tak hodit za hlavu.Jsem moc ráda,že jste-a tady -děkuji!
Malířka, 06.05.2008 11:50:41, IP: ***.***.60.43, #47880Marcelko, Romanko, někdy se stane, že se nemocný člověk projevuje, jako by byl špatný a zlý, ale v podstatě je opak pravdou, trápí se a neumí si říci o pomoc. To mě jen tak napadlo, anebo mi kdysi někdo řekl, abych se nezlobila na zlé lidi, protože zlí jsou proto, že jsou nemocní.
Macku, jsem ráda, že se cítíš líp a píšeš, že si užíváš počasí :-) Já tohle neumím a právě proto ti moc přeju, aby sis užívala to, co máš ráda. To je právě signál, že budeš brzy v pořádku. Doufám, že nám pak ještě budeš psát. Třeba Pája se taky uzdravila, chodí do práce, stará se o rodinu a nepíše. Ale je to dobře, na D si už nevzpomene.
Pájo, posílám ti pozdrav, třeba si nás někdy ještě přečteš :-)
Holky, vy mě tady opravdu přeceňujete a netušíte, že já vás obdivuju pro vaše vzdělání a náročnou práci, kterou v podstatě zvládáte i s D! To bych já nikdy nedokázala. Přitom jste moudré, empatické, vlídné, vtipné, máte zajímavé postřehy a hezky se čtete :-)
Petře, abysis zase nestěžoval, že tě jako samce přehlížíme :-) Dnes máš poradu, tak jim tam všem pořádně poraď, jak to mají správně dělat a večer nám napiš.
Anničko, taky piš, co tě napadne, co jsi dělala, na co jsi myslela a neboj, my tě nedáme.
Anetko, jak se ti daří, manžel tě pořád zlobí? Kéž bys byla v pohodě!
Georgi, ty se asi pořád trápíš... Sehnal jsi psychologa? Napiš, my na tebe myslíme. To víš, chlapů je málo :-))))))))))))))
Jdu něco dělat, abych byla užitečná. nevím, jestli se večer budu moci zúčastnit besedy (psala jsem o tom včera večer).
Myslím na vás na všechny i na ty, které nejmenuju a přeju vám samé příjemné pocity, ať se vám daří dělat to, co chcete a musíte!
Malířka, 06.05.2008 12:04:05, IP: ***.***.60.43, #47883Ahoj Jano, díky, je fajn, že jsi mezi nás nakoukla a písla nám. Já jsem si vás před časem taky četla. Zní to asi hloupě, ale vůbec jsem netušila, že existují podobná onemocnění, jako panická porucha a nevěděla jsem přesně, v čem spočívá agorafobie. Nevím, kam píšeš ty. Měj se taky moc krásně :-)
Toni, máš svého psychologa? Taky mě napadlo, že kontakty na spolehlivé léčitele bývají v časopisech, jako jsou Regenerace, nevím, jestli taky v Meduňce apod., už jsem si je roky nekoupila. Tady na internetu jsem objevila stránky, bojím se to tak napsat, ale budiž, čarodějek-léčitelek Auapé, Wahlgrenis atd., kterým lidé mailem posílají své dotazy, ať jsou sebepodivnější a ony jim dokáží svými odpověďmi pomáhat, řešit situace. O dítě se bojí každá máma a ty jsi žila ve velkém napětí a strachu o jeho zdraví, tak není divu, že jsi vyčerpaná. Až ti zaberou léky, určitě se ti udělá líp :-))) Člověk tomu nevěří, ale nakonec zjistí, že mu je najednou líp, ale chce to trpělivost.
Jarda- jaromir.l@centrum.cz, 06.05.2008 12:12:55, IP: ***.***.37.145, #47888Co to znamená prohra?co aby tak nebylo? Jak vííš že je mu líto zklamání rodičů?
z jiného soudku, co všechno jsi stihla zvrtat?
To je dobře, že jsou světlé dny. V podstatě jsou světlé všechny dny, kdy si nevezmeme tmavé brýle, nebo před světlem nezalezeme do sklepa?
Jarda- jaromir.l@centrum.cz, 06.05.2008 12:15:56, IP: ***.***.37.145, #47889Někdy lze mezi hovny najít perlu....