Diskuse - Deprese
Jarda- jaromir.l@centrum.cz, 06.05.2008 12:16:57, IP: ***.***.37.145, #47890Někdy lze mezi hovny najít perlu.... ale to neznamená, že v nich musíme hrabat
Jana.... , 06.05.2008 12:47:29, IP: ***.***.166.130, #47896Ahojík.... tuhle diskuzi určo nezkazí.... ona jen potřebuje pozornost, tak si jí žádná takhle, asík jí někdo hodně ublížil, když byla malá holka.... Mno co už, každý na to musí přijít sám.... já jsem tadýk chvilku a taky se mi tahle diskuze moc líbí... tak hezký den přeji....
Luciano, 06.05.2008 13:28:11, IP: ***.***.60.249, #47903Ahojte všetci dobrí ľudia. Mojou diagnózou je paranoidná schizofrénia , ktorá sa prejavuje bludom o tom, že nie som človekom, ale že pochádzam z inej planéty. Okrem toho trpím depresiami zrejme z toho istého dôvodu. Chýba mi pocit spolupatričnosti s ľudskými bytosťami. Realitu skutočnosti prežívam len povrchne, akoby cez hrubé dymové sklo. Nedokážem prežívať okolnosti života ako to cítia normálni ľudia. Život a pocity normálneho človeka dokážem preciťovať iba v nočných snoch. Snové pocity sú krásne a vtedy chápem, keď ľudia hovoria, že život je krásny. Žiaľ, keď sa prebudím, opäť sa ocitám v skafandri izolácie, ktorý ma oddeľuje od okolitého sveta. Symptómy však hovoria, že nie som mimozemšťan, ale som len obyčajným duševne chorým človekom. Užívam antipsychotikum risperidon a antidepresívum venlafaxín v dosť vysokých dávkach. Lieky mi poskytli potrebný rozumný nadhľad nad bludmi a utlmili depresiu. Bohužiaľ, nedokážem už prežívať žiadnu radosť. Nedokážem sa už ani na nič tešiť. Nie som smutný, ale nedokážem sa ani veseliť. Som ako zombie, bez emócií, len žijúca mŕtvola. Rád čítam Vaše príspevky, pretože z nich vyžaruje iskrenie pocitov. Sú teplé a plné života, ktorý ja nedokážem precítiť. Všetky moje emócie akoby som mal uzavreté v srdci, ktoré sa nedokáže pred ľuďmi otvoriť. A len otvorené srdce dokáže prežívať pocity spolupatričnosti, ktoré mi tak chýbajú. Prepáčte, že vstupujem do Vašej diskusie, ktorá má svoju charakteristickú a nenapodobiteľnú pocitovú moduláciu, ktorú Vám môžem len ticho závidieť.
Jarda- jaromir.l@centrum.cz, 06.05.2008 13:31:11, IP: ***.***.37.145, #47904Ale ona má v lesčems pravdu.... A místo toho, abychom si vyvolávaly emoce nad tím když nám někdo říká jsi blbej protože....My slyšíme a čteme jen to jsi blbej, zamysleme se nad tím, protože!
Jak jsem říkal i v ...
Když dáme svoje emoce a ten druhý přidá svoje tak už se z toho nelze vyhrabat. Pochopitelně jsou i lidé, kteří protože slyšet nechtějí už z principu. Protože jsou rádi když mají svoje problémy. Chtějí být za CHUDINKY, protože v této pozici je jim dobře, tam to znají... Jsou rádi, když mají problémy i ostatní... Víc chudinek- větší síla...
Také se ale může stát, že na sobě můžeme hledat něco co nemáme. Ale přece může nás rozčilovat něco, co se nás netýká. Nebo Ano? Rozčiluje Vás, že Váš soused má .... třeba migrénu? Maximálně to můžeme vzít na vědomí... nebo chcete aby vás bolela jeho hlava?
Je těžké to rozeznat co a jak je. Většinou to místjo, které může rozhodnout je někde pod hrudní kostí. Tam se ptejme, když se nás něčí názor dotkne, jak to je? A také se může stát, že neuslyšíme nic. Něbo nám řeknou, že nás se to netýká.
Ale proto abychom se mohli sami se sebou taktto dorozumět je třeba vůle. Chtít. A nebýt v emoci. Mít k tomu člověku, který se nás dotkl jistý druh pokory. Možná máš pravdu, možná ne. Podívá se na to a uvidím.
Jarda- jaromir.l@centrum.cz, 06.05.2008 13:33:11, IP: ***.***.37.145, #47905Ale ona má v lesčems pravdu.... A místo toho, abychom si vyvolávaly emoce nad tím když nám někdo říká jsi blbej protože....My slyšíme a čteme jen to jsi blbej, zamysleme se nad tím, protože!
Jak jsem říkal i v ...
Když dáme svoje emoce a ten druhý přidá svoje tak už se z toho nelze vyhrabat. Pochopitelně jsou i lidé, kteří protože slyšet nechtějí už z principu. Protože jsou rádi když mají svoje problémy. Chtějí být za CHUDINKY, protože v této pozici je jim dobře, tam to znají... Jsou rádi, když mají problémy i ostatní... Víc chudinek- větší síla...
Také se ale může stát, že na sobě můžeme hledat něco co nemáme. Ale přece může nás rozčilovat něco, co se nás netýká. Nebo Ano? Rozčiluje Vás, že Váš soused má .... třeba migrénu? Maximálně to můžeme vzít na vědomí... nebo chcete aby vás bolela jeho hlava?
Je těžké to rozeznat co a jak je. Většinou to místjo, které může rozhodnout je někde pod hrudní kostí. Tam se ptejme, když se nás něčí názor dotkne, jak to je? A také se může stát, že neuslyšíme nic. Něbo nám řeknou, že nás se to netýká.
Ale proto abychom se mohli sami se sebou taktto dorozumět je třeba vůle. Chtít. A nebýt v emoci. Mít k tomu člověku, který se nás dotkl jistý druh pokory. Možná máš pravdu, možná ne. Podívá se na to a uvidím.
Jana, 06.05.2008 14:15:37, IP: ***.***.217.5, #47912Ahoj Malířko, psávala jsem na panickou poruchu, ale už mi je lépe a tak si chodím jen číst na diskuse.Depresí jsem si na začátku panické poruchy také prošla a tak vím o čem píšete.Je to hrozné, ale věřím, že všem se jednou uleví a bude zase fajn.Vůbec jsem nevěděla jak budu moci bez emocí žít a když už jsem se smiřovala s tím, že to bude na dlouhou trat, tak se mi ulevilo a bylo zase lépe.Panika mě sice zlobí, ale s tím už bojovat umím:o))Prostě se nesmíme dát a tak všem moc držím palečky a přeji vám pohodu v dušičkách a stále lepší dny.Jana
P.S. vidím, že tu je ještě jedna Jana, tak snad se společenství bude rozrůstat o samé uzdravující se lidičky.
Aneta, 06.05.2008 14:49:27, IP: ***.***.41.2, #47915Ahoj, všechny Vás zdravím! Doufám, že se máte dobře a že se můžete těšit z hezkých dnů. Já jsem dnes byla stornovat dovolenou, tak mi do skoku moc nebylo. Manžel mi řekl, "já na to teď nemám" , chápu ho, já taky ne, ale nechtěla jsem to rozhodnout sama. Pojede prý na týden k rodičům, tam má kamarády a druhý týden k bráchovi. Mám pocit, že už nekouká po mě tak nepřátelsky, ale spíš sklíčeně. Dneska ho potkala sestra, vypadá prý jak vyždímanej a řekl jí, že ho nic netěší. Je to těžký, když nebere léky. Jsem smutná z tý bezmoci něco dělat a z jeho beznaděje. Psycholog mi poradil, ať ho nechám být, vůbec do ničeho nemluvím, netlačím na něj, tak se podle toho chovám. Včera jsem byla u psychiatričky, zvýšila mi dávku AD, cítím se líp, vyrovnanější. Prý ten můj klid bude příznivě působit i na něj. Dala mi taky léky pro zvýšení chuti k jídlu, funguje to. Dneska jsem se poprvé pořádně najedla.
V neděli jsem se byla projít po Praze, všude samý předzahrádky, kráčející dvojice, ... totálně mě to rozhodilo. Přišly vzpomínky na lepší časy, jak jsme taky takhle seděli na dovolené, drželi se za ruce, měli se rádi ... a teď a co bude dál? Pořád přemýšlím, jestli se mu cit ke mě může vrátit a nebo jestli ho deprese smazala jednou provždy. Mějte se moc krásně, jsem ráda, že sem k Vám můžu utýct! Ahoj!
Halina, 06.05.2008 14:49:59, IP: ***.***.9.57, #47916To jsou všechno jen vaše dohady Romano........proč bych asi záviděla Miluně , když já sama mám 30 letýho kluka se kterým trávím veškerý volný čas....jsme spolu už skoro 4 roky........Kdyby do mě trhlá Miluna od začátku nešla, vůbec si jí nevšimnu.......tak si nevymýšlej, vy byste asi chtěly,aby všichni byli nešťastní a depresivní......
Mě jen udivilo, jak se navážíte do jiných lidí, jakoby ta dikuze byla vaše, což je omyl ........a ještě drbete, když nic nevíte ..
Ta Jana na Ženatém pěkně podporuje milenky v zahýbání doma a tadýk si zase hraje na nemocnou .....přitom jen slídí za mnou a vždy jí prozradí její dementní : Tadýk a abyjsme .....hihi
JO, 06.05.2008 14:58:32, IP: ***.***.1.78, #47919Nereagovat , vydržat!!!!!...
Jo, 06.05.2008 15:02:53, IP: ***.***.166.130, #47920Jo...jo...jo....vydržať! :-D
Halina, 06.05.2008 15:03:08, IP: ***.***.9.57, #47921Proš se nepodepíšeš chudáčku ......hihi.......ty ani nevíš, jak se menuješ co....jééééé:-)
Ba ja ja, 06.05.2008 15:12:49, IP: ***.***.152.103, #47924Hi, hi, hi.......Ba ja ja. Bajaja.....ano, ano Bajaja
petr, 06.05.2008 15:53:22, IP: ***.***.211.194, #47934 Tak a je to za mnou...nebyla to sice porada ale 5ti denní kurz přes PC.
Takže vás alespoň tímto pozdravím, popřeji vám pěkný den a ať se vám ten zbytek dnešního dne a večera vydaří.
V rychlosti jsem si přečetl vaše příspěvky. Jsou jako vždy pěkné, Romanka i Malířka udělaly vstřícné gesto , čehož si já osobně cením. K této problematice ale nenapíšu ani Ň, to radši poděkuji JO a ostatním, kteří buď čtou naše stránky anebo jsou na jiných fórech a drží nám pěsti :-)). Myslím , že i tohle nám ostatním pomůže zůstat na diskuzi, možná po tom včerejšku jsme ještě semknutější.Věřím tomu a jsem rád, že to takto je :-)) Možná ono to "otřepané" kdo dobro šíří , dobro se mu vrátí bude ve vašem případě fungovat. Nemyslím si, že z nás bude někdo reagovat nějak moc na příspěvky o tom, jak si v podstatě v těchto stavech libujeme, jak je nám v nich bezva... Nemyslím, že to dotyční myslí až tak zle, nějakou zášť v tom alespoň já necítím, ale je fakt , že na mailech je bezpečně poznat, kdo tím peklem prošel či prochází a kdo ne. To při vší úctě k těm , kteří byť s jakýmkoliv úmyslem své rady píší. Je možná pravda, že z těchto rad se vybrat dá, to asi jo, ale musí si je každý z nás přebrat po svém...
To, že kdokoliv napíše o Malířce, Milunce, o mě něco jiného než je pravda si myslím ,je zbytečné plýtvání časem a viruálním prostorem.
Chtěl jsem ještě pozdravovat kromě vás všech gekona , kterého si pořídila Lilly. Tohle zvířátko Ti dělá jistě hodně radosti, že?! Taky Ti doufám pomůže, aby Ti bylo již konečně líp...mám taky několik takových "příšerek", a jsou prostě parádní!
Luciano, Tvoje slova o naší diskuzi asi těší nejen mě, ale každého pisálka, kterého buď deprese, či podobdé hrůzy trápí, nebo se jich po někdy dlouhém boji zbavili. Žádnopádně (to je jako v žiadnom prípadě.. :-)) ) se neomlouvej, že vstupuješ do diskuze, stejně jako Jana a ještě myslím další Jana.Každý , kdo chce na těchto stránkách být a píše své příspěvky v dobré víře je určitě vítán. Pro tuto diskuzi není vůbec podstatné jestli někdo patří ke skupině lidí, kteří tahle a podobná muka prožívají, nebo jsou již "na druhém břehu".Tím nemyslím co do vzdálenosti, protože tady jsme si celkem dost blízcí, ale to je snad z našich příspěvků, jak i Ty píšeš znát. Ale myslím tím, že někteří si již tímto peklem prošli a jsou schopni víc než kdokoliv jiný ty ostatní pochopit.
Dneska moje psaní asi nemá moc hlavu ani patu, řeším a poslouchám tohle ještě v kanceláři...každopádně vás prozatím všechny zdravím a přeji vám pěkné pozdní odpoledne. Těším se na vás a vaše příspěvky. petr
Halinka, 06.05.2008 16:09:56, IP: ***.***.9.57, #47939Naopak Petře......to je dobře že vám lidí napíší trochu jiný pohled.....jinak se budete pořád dokola motat v tom, že se budete litovat a vyznávat si lásku, jak jste úžasní a empatičtí a milí ....a nidko z vás se nic nedozví.....tvoje příspěvky opravdu působí přepjatě , jsou přehnaně emotivní občas až hysterické ......a Malířka opravdu přítele pomlouvá a tady ho i šikanuje......Miluna se opravdu jeví jako vulgární primitiv, který hned startuje ........je dobře se na to podívat zvenčí, jinak se neposunete nikam.
Jana, 06.05.2008 16:31:47, IP: ***.***.217.5, #47942Je mi líto, že jsem vám sem psala a hned nechala Halině prostor, aby tu mohla napadat mě i ostatní.Nevím jak je možné, že jí stále prochází ničení diskusí.Nechci se k ničemu tady vyjadřovat, aby zase neměla záminku všechno špinit,j ako to dělá neustále.Budu si vás jen číst a čerpat z vás spoustu síly.Mám vás moc ráda za ten lidský přístup, který tu máte.Vaše psaní hladí rozbolavělé dušičky a doufám, že se otrávit nenecháte.Mějte se moc hezky a zase si vás přijdu přečíst.Jana