Diskuse - Deprese v těhotenství
Linda, 27.10.2011 13:02:59, IP: ***.***.89.78, #152865Ahoj Evčo,
těžko poradit, jak malou odstavit. Kámoška taky kojí přes dva roky, už s tím chtěla seknout, ale měla zkoušky a říkala, že na to neměla nervy a zase začala. Další kámoška kojila 4 roky, to už se mi zdá příliš, to už mohla rovnou vydržet, než šel malej do školy.
No, ten můj je těžce frustrovaný, už jsem to možná psala, našim přátelům (společným) se finančně daří, jedni dostali 3mil., vyplatili hypotéku a hlavně mají už velké děti a mohla bych pokračovat donekonečna - závidí jim peníze, svobodu = nezávislost (takže těžká frustrace. A nemá prý problém s malou, ale se mnou. Navíc si myslí, že přestože na mě jeden den huláká, druhý den jedeme dál, jako by se nic nestalo. Tak to já neumím. Přestala jsem si ho vážit a přes to vlak nejede. Jasně, mohla bych být vděčná za to, co pro mě udělal (to mi dokola opakuje), ale ne tak, že mi pořád bude skládat účty. I já jsem investovala do společného bydlení. No to je fuk, nemám důvod se obhajovat...
Evi, na ten nos jsem si půjčila a už jsem to plánovala 10let. Navíc to vůbec nebolelo, jen to chození 2týdny se sádrovou fixací na obličeji byl opruz. Navíc jsem měla i křivou přepážku a problémy s dýcháním a je to lepší. Už jsem taková celá předělaná, v 18ti jsem byla na operaci s ušima a to teda byla sakra bolest.
Jak píšeš, že jsi nervní a křičíš, to má občas každý a ještě jsi neslyšela mojí kámošku. Ta řve na děti tak, že se jí šestiletý syn ptal, proč si pořizovala děti. Dobrý ne? Je to normální, pže jsi na všechno sama. Mně fakt pomáhají ty AD, už skoro neřvu :o), jen občas zvýším hlas.
Linda, 27.10.2011 13:06:14, IP: ***.***.89.78, #152867A jak jsem partnera nutila k dítěti?? Sama nevím, asi psychonátlak. Fakt nevím. Pod pohrůžkou násilí jsem ho donutila vyřídit hypotéku. A tak dál. Je to úsměvné.
Karolína, 27.10.2011 17:43:06, IP: ***.***.191.27, #152923 Holky, tak jsem ráda že pořád bojujete s depkou. My té mrše ještě ukážem:)).
Já měla fakt těžký týden, v úterý jsem musela utratit svoji kočku, kterou jsme všichni zbožňovali, hlavně děti. Nedalo se nic dělat, byla poškozená páteř, hlavně mícha. Bylo mi fakt mizerně, druhý den jsem se dověděla o smrti velmi blízkého člověka, dneska jsem byla na pohřeb. K té podzimní depce ještě tohle...bylo to fakt chutné. Ale už je mi lépe.
Karen, já když mám depku a je mi zle, bývám hrozně výbušná, ma všechny.
Myslím, že to je normální, i logické, ty léky tě násilně uklidní, tohle je způsob jak to samo leze ven jinudy:)). A jinak máš velké hormonální změny v těle, jak říkaly ostatní...prostě jiný stav:)).
Zítra si dělám výlet, jedu na celý den pryč, bez dětí i manžela, k tomu ta regrese...už se těším, relax celý den:)) Doufám, že se vrátím tak odblokovaná, že už se budu jenom křenit a nikdy řvát. Já když zařvu, soused se pravidelně lekne, už mi řekl, že ani výměna oken nepomohla:)).
Karen , 27.10.2011 18:25:19, IP: ***.***.174.89, #152925asi toho je na mě moc. dnes byl opět hrozný den prý než to začne působit tak se ta deprese prohlubuje. Mám toho víc panický strach obsesi no je to mazec. doktor měl dovču tak jsem si zašla na pohotovost řekla jsem jim co a jak a napsali mi oxazepam, že je lepší než ten lexaurin má delší dobu účinku. Tak když bude nejhůř tak mám tohle. No můžu vám říct, že jsem nečekala tohle, to teda ne. dneska jsem byla úplně mimo ráno mi bývá hrozně zle. snažím se něco dělat, ale i tak je mi zle a když si sednu tak čumím jen do blba jako když jsem umřela a zcvokla. Ale teď se cítím líp.
Nikol, 27.10.2011 18:33:09, IP: ***.***.95.194, #152927Ahoj holky, ja mam trochu melancholickej den, prsi, byla jsem u zubare, pak jsem se potkala s kamoskou na kafe, v pondeli se vdava, tak se tesim, jdeme tam cela rodina i s detma. Mala akorat nespala, usla mi az ted kolem pate a uz zase trochu protestuje, takze asi nebude zase dobra noc. Ma porad ty prudusky chyceny, ani antibiotika nezabrala, takze jdeme zitra zase k doktorovi, malej je dobrej, hezky se choval celej den, akorat taky nespal. Ja bych mohla spat na olympiade za Britanii a mam pocit, ze bych vybojovala medajli. Navic jsem nasla barak, ktery se nam libi za 32 tisic, teda to se koupi jenom ctvrtina a pak se zbytek splaci te spolecnosti, co to postavila. No snad si ho nejak budeme moci dovolit, je to nove postaveny a ma tri loznice. I kuchyn je pekna. Museli bychom se sice stehovat do jineho mesta, ale je to jenom tady za humny. Tak uvidime, porad si rikam, netesit se, nebo bude zase sklamana, z toho ta melancholie. Mala se po pul hodine probouzi, no nic, tak ja zase bezim.
evinaH., 30.10.2011 17:47:48, IP: ***.***.180.186, #153348čau, holky, jak se daří? U mně byla dneska kámoška, než přijela, trochu chaos, ale pak už dobrý, dobře jsme si pokecaly, akorát, že ona dlouho marně shání s malým práci na ranní a to i brigádu, takže mi nasadila pesimistickýho brouka do hlavy...:-( No, malinká byla hodňoučká, dokud tady byli, šly jsme je jen doprovodit, tak pro nás hodinová procházka, zítra to musím napravit a jít ven na dýl.Starosti mi dělá starší holka, zdá se mi, že na školu kašle a už mi i řekla, že ji škola asi nebaví, ptám se, co by ji bavilo a ona to neví...Hrozná domluva...Přijde mi, že zbytečně šla na školu o mechanizaci, měla se jít někam starat o zvířata, i když to ji teď taky nebaví...
Irča, 30.10.2011 18:47:47, IP: ***.***.38.66, #153365Na mne po delší době zase leze panika. Přečetla jsem si čím tady prochází Karen a zase se mi to zhoršuje. Nejspíš to ale bude i tím počasím, ty podzimy jsou na prd. Já Ti věřím, že to je s těma puberťákama hrozný, ale asi s ní budeš teda muset hodit řeč, co teda chce, jestli chce nechat školy, tak že to se základním vzděláním může dělat tak akorát h**zlbábu nebo šlapku. Protože co dnes, ani maturita dnes nic neznamená a doba je zlá a práce není a asi jí moc ani nebude, je to celosvětový problém. Totéž tvrdí i o Americe.
evinaH., 30.10.2011 20:07:46, IP: ***.***.180.186, #153371No, Irčo, u mně byla kámoška 3 hodiny na návštěvě.Myslela jsem, jak pokecáme, že budeme mít každá jiný myšlenky.Jenže ona začala, jak nemůže s malým najít práci na ranní směnu...No, po třech hodinách jsem byla ráda,že mám klid.Ale zas odjela holka k dědovi a na mě tu všechno padá.Naštěstí přijede zítra domů.
evinaH., 31.10.2011 12:38:34, IP: ***.***.180.186, #153460Přesně mi mluvíš z duše, Lindo.
U nás,mmch je taky nádherně, kamarádka bydlí o 30 km dál v Plzni a psala, že hrůza, jenom mraky, slunce žádný... Jsem na malým městě šťastná. Teď jen uživit sebe a děti a taky je při tom stíhat vidět.:-)
evinaH., 31.10.2011 12:41:11, IP: ***.***.180.186, #153462Ještě dotaz na Karolínu ohledně tý stravy: Karol, možná jsem se na to už ptala...Piješ kafe normálně normální? Cukr jsi psala ten hnědej, zkoušela jsi i něco jinýho? Já mám tu sladkou kytku, protože se do všeho hned splaším a chci to mít,měla by být i děsně zdravá, dneska jsem to zas četla, tak ji zkusím " sklidit" a využít ... Četla jsem dost o tom, že hodně deprese způsobuje cukr.
KAREN, 31.10.2011 22:23:58, IP: ***.***.174.89, #153626Prášky začínaji zabírat je o hodně líp a já budu bojovat. Bude to vše dobrý. Cukr si myslím, že nezpůsobuje deprese. Já nesladím nic a stejně. Ani sladký moc nejím to už musí být.
Karolína, 31.10.2011 23:03:05, IP: ***.***.191.27, #153628Evi kafe nepiju už několik let, je mi po něm zle. Raději čajíčky, hlavně bylinkové, nejlépe na uklidnění:)) Jinak je zdravá káva obilná, třeba špaldová, nebo bez kofeinu s houbou rejši, ta dokonce léčí a je nejvíc podobná běžné instantní kávě:)) Sladit se dá Stévií, to by měla být ta kytka, jinak i medem, nebo rýžovým, ječným sladem, taky javorovým sirupem, chutná to jak karamel, třeba na lívance, palačinky, do vloček, kdo přislazuje apd.
Karen, je skvělé že se cítíš lépe:)) Držím palce:)).
evinaH., 01.11.2011 6:38:15, IP: ***.***.180.186, #153633no, to jsou moje závislosti - kafe a cukr. S tím,že kafe vůbec nesladím, jedině ho piju se šlehačkou. Když je. Když ne, tak černý bez cukru. Kytku mám stévii, né, že by ty její listy extra sladily, ale třeba chuť rakytníkovýho čaje to jakoby zvýrazňuje.Med miluju, ale malá je na něj alergická tak ho nekupujem tolik, protože ona chce vše, co vidí.
Kafe s houbou neznám, piju ajurvédský s rostlinou brahmi, která má stimulovat mozek a pomáhat od úzkosti, špaldový jsem zkoušela, je dobrý, ale já se nemůžu odnaučit od toho normálního...
karen, 02.11.2011 20:31:28, IP: ***.***.174.89, #153915holky můžu se zeptat je to normální, že ani nevím jestli se na toho drobečka těším a ještě si to nedokážu ani představit?chci ho milovat. přijde ta láska po porodu? prášky zabírají není mi tak zle akorát šťouralky mi lezou ještě malinko do hlavy
Irča, 02.11.2011 21:13:56, IP: ***.***.38.66, #153926Tak já píšu tady i na antidepresiva v těhotenství, tak už jsem Ti odpověděla. Něco Ti k tomu ale jistě poví, Tralala i Nikol, obě si tím prošly a možná i Linda. A jak se vůbec máte?