Diskuse - Deprese v těhotenství
Irča, 03.10.2011 13:21:11, IP: ***.***.38.66, #149051No, z té jeho rodiny jí těžko dostaneš, přeci jen, pro Tebe jsou cizí, pro ní táta, děda a babi. Můžeš se jí snažit vychovávat jinak, ale ono stejně hodně věcí je dědičných, bohužel. Vím to u sebe. Záleží na Tobě, pokud nemáš soudem přikázaný ji tam dávat jako to třeba měla moje máma, tak nemusíš. Jen mne napadlo, že by to bylo výchovný pro ni, pro něj a pro Tebe, že by sis odpočinula.
EvinaH., 03.10.2011 13:38:49, IP: ***.***.180.186, #149052Irčo, já bych si fakt neodpočinula.Větší holka byla v miminecím věku v nemocnici asi tři dny, já si jela domů pro věci a šeptala jsem na psa, úplně zmagořelá tím tichem....
Ale jsem ráda,žes mi připomenula moje oblíbené - že geny jsou víc významný než výchova - mluvil o tom kdysi Kraus...Dost vtipně, ale pravdivě...A já se nesnažim vychovávat opačně - já prostě jsem a jsem s ní a spíš myslím, že pochytí, jak se já chovám k druhým lidem a tak...
Linda, 03.10.2011 17:57:37, IP: ***.***.55.168, #149073Čau holky, zdravím...Hele, Evi, holky mají pravdu. Dnes jsem četla zrovna v jednom časáku, že dítě, byť by bylo jakkoli plánované a chtěné, není a nesmí být jediným smyslem života. Je to pravda, děti odrostou, mají svůj život a co potom ta baba, co se na dítě upne, nemá žádný svůj život, koníčky atd. Já se s tím ztotožňuju a občas to dítě "odložit" není zrovna špatné. Hele, pokud ta rodina, není patologická, jen má jiné výchovné metody a to je asi skoro vždycky, ne, tak malé nijak neublíží, tak proč ne? Aspoň to zkus, Evi.
EvinaH., 03.10.2011 19:57:07, IP: ***.***.180.186, #149080souhlas - až budu mít jinej zájem, klíďo ji odložím, jenže tady je NUDA.O víkendu všichni makaj na zahrádkách a startujou sekačky, ty který ne, trajdají na koních...Takže...NUDA.Mé starší dítě není mým jediným zájmem už docela dlouho, taky jsem tyhle věci čítala...A kde na koníčky vezmu peníze... to teda rozhodně nevím.
A jestli je nebo není babiččina výchova patologická, když mně do očí před dítětem řekla - ty jsi p..ča, tak to už by možná na diskusi vydalo.Odmalinka ji popouzela proti mně. Kdo z vás by dal dítě dobrovolně na víkend k takový babičce, byť by její výchova byla správná?
Jinak - jsem v oukeji, s malou jsme byly venku hodinu, včera tři...Přišel mi objednaný balíček s vitamínama, tak se těším na účinky.Je tam psáno, že i vyrovnává psychiku. TAk hurá.
Linda, 03.10.2011 20:54:48, IP: ***.***.55.168, #149087No tak to druhá věc, co dělat někde, kde nic moc dělat nejde. A tohle ti řekla máma od M.? Hele to říct mně, tak bych ji zavalila sprškou nadávek, že by čuměla, mrcha.
Irča, 03.10.2011 20:54:56, IP: ***.***.38.66, #149088Tak to spíš ukazuje na sníženou inteligenci babi, ale co z toho. Tak stejně neovlivníš, co jí budou nakukávat, když tam bude ať už v noci nebo ve dne, ale vím, že čím víc by jí proti Tobě štvali, tím víc by se to otočilo proti nim. Tak to aspoň bylo u mne.
Nikol , 03.10.2011 20:58:09, IP: ***.***.35.85, #149089Podivej Evi, ty pocity mame vsechny, ty myslis, ze ja davam tchanum dite dobrovolne? Ze se mi nestyska, ze si nepredstavuju, ze si nejak ublizi, co kdyz uz ho nikdy neuvidim? Taky jsem se to musela naucit a jde to. S jejich vychovou taky nesouhlasim, navic je tam jeste kulturni rozdil. Jednou mi jedna Rekyne rekla, ze deti stejne pochyti od maminky nejvic, takze kdyz se me ptala, z jake strany je manzel Ital, ja rekla, ze z otcovi, tak spravne tvrdila, ze je vic Brit nez Ital, testovala jsem to na lidech, co znam z mixovanych manzelstvi a sedi to. A moje svagrova je presne ten uplej typ a co ma ted, nic, oba kluci jsou dospely, jeden uz se odstehoval a skoro se s ni nestyka, ma snoubenku a zije novy zivot a ten druhy, to je mamanek, takze si ho umim predstavit, jak bude jeste ve 40 bydlet s maminkou. A taky se na kluky, hlavne na toho mladsiho upla, protoze byla sama, s jejich tatou se rozesla, hned jak se narodil druhy.
EvinaH., 04.10.2011 21:33:16, IP: ***.***.180.186, #149243ahoj, ženy, jak se daří?
Já se zasekla na diskusi o zvětšení prsou bylinnými přípravky - teda, dneska si fakt uděláte svět, jakej kdo chce mít.
Hlásím, že v noci na dnešek jsme se docela vyspaly - já do 3, pak holka vstávala v 6 a nakonec s malinkou jsme vstávaly skoro v devět.Objednala jsem si přes internet multiminerál,byla jsem zvědavá na jeho zázračné účinky. Nejspíš placebo efekt funguje hned - se mi chtělo tak spát jako dlouho ne a v noci jsem se nebudila nervní, ale HLADOVÁ. :-)Docela hodně hladová. Ráno jsme si s malou hrály, kreslily atd.. a do krámu jsme vyrazily docela pozdě, tak jsem mezitím udělala špagety - a příšerně hladová jsem pak letěla do toho krámu. Je to stejnej pocit, jako když jsem byla v porodnici - měla jsem ohromnou chuť na cokoliv k jídlu a často docela dost hlad.
S malou i tak to byla trochu divočina, málo odpoledne spala a ex ji přivedl, já jsem se toho nevšimla - žehlila jsem a zpívala si u toho podle mp3 - sousedi nebyli doma ani jeden.:-) A ona mu za dveřma upadla, samozřejmě na tváři bude mít modřinu, tvrdil,že nikde nemá nic,ale já to červený místo pak u večeře našla. TAkže - ona nám prostě padá oběma.:-)) Teda vlastně :-((
Nikol , 05.10.2011 21:11:35, IP: ***.***.35.85, #149351Pohoda, akorat jsem na dnesek spala tri hodky, mala vyvadi, nechce v noci spat a pak to dospava v jeslickach a ja padam unavou v praci na hubu. Nemam jeste nic pripravenyho na ten sobotni prodej, mam dva pytle na zehleni a roztridit to, popsat, dat do sacku nebo na raminka. A od zitrka mam obe deti doma, tak jsem zvedava, kdy to zvladnu, kdybych se aspon v noci vyspala, tak bych mohla i neco udelat, ale takhle sotva drzim otevreny oci, tak dobrou.
EvinaH., 06.10.2011 9:17:19, IP: ***.***.180.186, #149394Nikol, tohle znám - v noci skoro jak ve dne a ve dne si dítě spinkalo a já sotva lezla.
Ale ... nic jsem neprodávala, kašlala jsem na to, protože na to bych teda neměla.:-)
Tak to máme ve sklepě.
Irča, 06.10.2011 13:20:02, IP: ***.***.38.66, #149428To je zajímavé, Nikol, že najednou u Tebe taková pohoda.Je to ale super. Zítra jedu do toho Brna na mé první anglické sezení. Jsem na to zvědavá. Za prvé ráno vyjíždím už v 6 hodin, takže to budu muset vstávat už před 5tou a příjezd večer 20.00. Navíc jsem na antibiotikách, manžel je na antibiotikách, babička je na antibiotikách a obě děti chrchlají. Tak doufám, že se tam primově dorazím a rovnou dostanu zápal plic. Jsou to jen 4 hodiny, ale roztahané je to do celého dne. Nějaká anglická mluvnice, dějiny a ještě nějaké dvě angličtiny, které si nepamatuju. Nicméně to bude pěkné maso, protože nám už dali nastudovat asi 300 slovíček, hromady gramatiky a nějaké ty dějiny. Jsem teda na to zvědavá, jak dlouho udržím krok. Na druhé straně, když si na to troufá ženská se 4 dětma...No, ale když budu mít pocit, že je toho na mne moc, tak na to prdím, nehodlám se z toho zhroutit. Zatím mne to vcelku baví, otázka je, jak dlouho mi to vydrží.
EvinaH., 06.10.2011 21:11:54, IP: ***.***.180.186, #149486Irčo,jsi hustá! Držím palce,ať se Ti to daří co nejdýl - držet ten krok.
Já jsem se krásně uvolnila, myslím, že po těch vitamínech, je mi veselo, snažila jsem se užít poslední sluníčko, malá docela v pohodě, trochu se škrabe, ale zvládám to.Přijdu si, jako kdybych možná navýšila ty AD - věci se dějou, ale zůstávám v relativním klidi...
EvinaH., 07.10.2011 11:30:46, IP: ***.***.180.186, #149567ahojte, jak je dneska u Vás... U nás ospale, zima a tma... jedno kafe za druhým a prcek tady řádí po svým.:-)
tralala, 07.10.2011 13:14:18, IP: ***.***.166.229, #149576Ahojky holky, u mě docela dobrý. AD začaly účinkovat, tak asi je to tím nebo možná něčím jiným... Jinak Irčo, co je to za školu, co studuješ? Jaké musíš mít znalosti AJ? Já jsem středně pokročilá. Jinak to učení NJ vyšlo. Chvíli to vypadalo, že ne, ale už mi to potvrdili. Budu mít dvě skupinky. Že by se pomalu začalo blízkat na lepší časy? No nechci to zakřiknout...
Irča, 08.10.2011 12:52:40, IP: ***.***.38.66, #149695Právě, že to je anglický jazyk na filozofické fakultě v Brně. Asi jsem se pomátla, mám ten pocit. Taky nás tam je dálkařů 50 a z nich to prý skutečně dodělají jen 4. Je toho strašně moc. Kromě, anglické historie a gramatiky se tam dělají větně rozbory v angličtině. Pamatujete si ještě, jak jsme to dělali, my snad na ZŠ. Podmět, přísudek, předmět, příslovečné určení místa atd.? Já si to ani právě moc v ČJ nepamatuju a tady se to mám učit anlicky? Hrůza mne jímá. Nebo věta podmětná, věta předměta. Souvětí souřadné a podřadné a tyhle blbosti? Je to hrůza hrůz. Je tam nějaká holka, seděla jsem s ní, ta žila 12 let v Anglii a říkala, že si myslí, že to nejspíš ani většina Angličanů nezná. No, tomu bych se ani nedivila.