Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese v těhotenství

EvinaH., 26.09.2011 10:03:04, IP: ***.***.180.186, #148507
Irčo, z pohledu zvenku se prostě po svém snažil, "aby z tý holky něco bylo".:-)
A já trochu pořád vidím, že jsi jakoby na jedné straně barikády, na straně mámy a proti tátovi.Ve válce.Jenže dítě má dva rodiče.A rodiče jsou dospělí, mají spoustu ůrostředků jak si nenechat ubližovat, dítě to za ně nevyřeší.Je prostě obou.
Hele,my to měly jako děti nastavený tak: máma je ta přísná a zlá, táta hodnej, kterýho ta máma akorát trápí ( podporováno babičkou z jeho strany a příbuznýma...) a musíme s ním držet.
Postupem doby jsem se do mámy dokázala vcítit a nabralo to přemýšlení o nich jinej směr - byl táta "hodnej" nebo jen slabej a línej řešit konflikty, protože chtěl mít doma klid?
K čemu bylo, že od toho pořád utíkal? Za kámošema, pak i ženskýma? Do chlastu? Byla ta máma tak zlá nebo jenom zoufalá a neznala jiný řešení než hádkou a silou? A co by táta dělal, kdyby to máma řešila jako on? Kdyby si koupila psa a jezdila ho cvičit místo starání se o děti? A ona o toho psa hodně stála, na začátku manželství měli každej svýho.Co by dělal? A máma byla přirozeně hezká, chlapi by zbláznila na tom cvičáku,párkrát jsme tam spolu byly a ona pár lidí znala z mládí...Co by dělal, kdyby začala chlastat ona?
Jenže máma se otráveně starala o nás a o domácnost, myslela, že to tak musí být.A táta se vracel do uklizenýho nevlídnýho domova a myslím,že se v duchu divil, proč ta máma tak blbne a prudí, vždyť " vše je tak, jak má být"
Víš, já dost věřím na zákon akce a reakce a né na jednoho viníka ve vztahu.Co když se na to zkusíš podívat tak?
EvinaH., 26.09.2011 10:10:32, IP: ***.***.180.186, #148508
a ještě taková perlička - ono se všechno člověku vrátí - táta byl dost šetřivej chlap ( proto já mám za partnery šetřílky).Všechno se snžil koupit "levněji", "výhodněji", občas dost šunty.
Dneska dá peníze kámošce naší malý, ať si jde něco koupit,aby s ním chvíli pokecala a aby jí udělal radost...A když se tomu divíš, řekne Ti, že přišel v životě o víc...
Můj děda prý oproti ostatním dětem z nějakýho důvodu protěžoval mou mámu ( měl 4 děti), moje máma jediná mu nepřišla na pohřeb....Někdy stačí ten život jenom pozorovat.A moje Dr. říká, že černobílej není...:-)
Irča, 26.09.2011 10:50:23, IP: ***.***.38.66, #148510
Já zase uvažuju o práci a co budu dělat po mateřské. Zoufale se mi nechce tam, kde jsem dělala před tím. Ono je rozumné si najít něco svého, něco, co by člověka naplňovalo ať ten vztah funguje nebo nefunguje. Pokud nefunguje může to dát člověku tu sílu a impuls se zvednout a něco se sebou dělat a i když funguje, je dobré něco takového si najít. Fór je v tom, že já sama u sebe nevím, co by to mělo být. Nevím pořádně, jakým směrem se vydat.

Co se týče toho, co píšeš ty, Lindo. Řekla bych, že je to z jeho strany spíš snaha zvýšit si své ego, že on je ještě ten štramák a já nevím co, co o něj maj ženské zájem. Možná je chyba mu koukat do mailu, protože jsi takhle víc na nervy, než by byla, kdyby ses nekoukla. Jak se říká, co oči nevidí, to srdce nebolí. Prý takovéhle úchylné konverzace je dnes moderní vést i když to nechápu. No jo, kybervěk.

Ale pokud bys chtěla odejít, jde to. Podívej, Eva je na mateřské, má dvě děti, ty jen jedno, a nějak to jde. Musí. Mimochodem jsem to fakt viděla černě, že nevyjdeš a příjemně mne překvapilo, že nějak schopná vyžít jsi. Nebo jak vycházíš? Kolik platí nakonec M, jestli to teda není tajnost? Dá se teda nějak vyjít? Já bych se taky strašně bála, že to nejde. Proto jsem taky tvrdila některé věci, které jsem tvrdila. Taky jsem tip, co se bojí udělat řez, aby se nespálil.
EvinaH., 26.09.2011 11:34:35, IP: ***.***.180.186, #148514
Irčo, ještě to nevím, jestli se dá vyjít.Nechci se chlubit, M. platil docela hodně.
Ve dvou letech malé to zčásti končí, takže JÁ TO JEŠTĚ NEVÍM,jestli se dá vyjít. Každopádně ÚŘAD mi NEDÁ NIC krom příspěvků na děti.Takže O PRÁCI UVAŽUJU TAKY.:-)
a mně ta původní naplňovala, akorát mně a děti neuživí a vztahy tam byly taky dost špatný.
EvinaH., 26.09.2011 18:12:30, IP: ***.***.180.186, #148538
Dneska jsem nás trochu zbavovala prachu...Trochu už padám na čumák...A s tím souvisí - to dítě pořád PADÁ! Ona se z kopce rozběhne - a padne přímo na hlavu. Stává se to...Ale já jsem z toho na nervy.U nás " se to stává" denně! Jak se od ní otočím, je na zemi...
EvinaH., 27.09.2011 8:24:29, IP: ***.***.180.186, #148565
čaute, jak je? Já jsem právě spálila čaj a modlím se, aby to hrnec přežil.Vysvětlím: Nedávno jsem si koupila keramickej hrnec, že se s ním to jídlo líp vaří, zůstávají zachovaný enzymy a tak...A protože mi dceruška rozbila skleněnou konvici, rozhodla jsem se čaj ( lapacho - vlastně je to kůra stromu, či co...) povařit v tom superhrnci. Sedla jsem k počítači a zvedla se po hodině,kdy už to, pravda, bylo malinko cítit.Asi jako udírna trošku.:-) Doufám,že to neovlivní celý den.
Jinak - na Facebooku jsem objevila senza dietu,která prý léčí i rakovinu,ale i kožní problémy - sestává z konzumace lněných semínek s tvarohem a šampaňskýho. Fakt.Dieta se mi děsně líbí.Jakoby vzbuzuje ve mně představu dobré nálady.:-) Jen nevím, jestli to šampíčko musí bejt pravý nebo stačí Bohemka.:-) Aby to fungovalo...
Hezkej den všem!
tralala, 27.09.2011 11:24:45, IP: ***.***.166.229, #148584
Ahojky, jsem tu dlouho nebyla a koukám hodně příspěvků...Malý je téměř vyléčený, bere ještě ATB, ale jsme z nem. doma. Jinak jsem zjistila, že přítel a možná i ex mě tu identifikovali...
Irča, 27.09.2011 11:46:42, IP: ***.***.38.66, #148592
Tak to je teda radost. Tak to už tu asi psát nebudeš, co? No, není to nic přijemného, to chápu. Pro ně asi není těžké tě odhalit, když znají tebe a tvoji situaci.
Irča, 27.09.2011 11:47:17, IP: ***.***.38.66, #148593
Hlavně, že je malý v poho a snad bude líp.
Linda, 27.09.2011 12:45:50, IP: ***.***.55.168, #148604
Tak to není asi těžké tu někoho poznat. Já sice píšu pod nickem, ale k dispozici je IP adresa a naše charakteristiky...No co, aspoň se o sobě dozví pravdu, ne? Když pátrají. Třeba mojí mámě není blbý čumět mi na to, co píšu, nechám si třeba otevřené maily a ona mi do toho čumí. Že jí to není trapný. Teď mi můžete oponovat, že jsem tomu mému taky mrkla do mailu, ale já jsem chtěla mít něco v ruce, jinak pro mě za mě, ať si jde za lepší. Až ten pohár, Evi, přeteče, zjistím si adresy a rozvezu těch jeho pár švestek třeba až do té Ostravy, za tu ostudu mi to stojí.
Hele ta dieta, Evi, mě neláká, už ten název lněné semínko mi zní divně, nikdy jsem to neochutnala.
EvinaH., 27.09.2011 13:31:22, IP: ***.***.180.186, #148611
tralala, hlavně, že je malej na tom líp.A k identifikaci - kdo hledá, ten najde, že...

Lindo, lněný semínko se jí před porodem pro jeho usnadnění třeba například...:-) A zlepšuje depresivní stavy.Prý...
tralala, 27.09.2011 13:34:03, IP: ***.***.166.229, #148612
No, jo ať si počtou o sobě, když je to baví. Vesměs to ale stejně vědí. Jinak já měla v noci tak šílenou depku, že jsem nespala. Začala jsem brát AD, tak možná než nastane ten jejich účinek, tak se to zhorší. To píšou i v letáku. Jdu ven, je tam krásně.
Linda, 27.09.2011 14:54:27, IP: ***.***.55.168, #148616
Mně na depresi a nervy nepomůže už ani svěcená voda, ale objednala jsem se taky k cvokařovi. Ježíš ten můj by se za mě styděl, kdyby se to dozvěděli jeho přátelé (rozumějte naši společní). Jakože blázen, hoďte na ni síť. :o). Ale mně prostě přijde, že není jedinej den, kdy by mi bylo dobře a byla jsem v pohodě. Mám pořád stažený žaludek a nejsem v klidu. Doufám, že mi něco napíše.
Nikol, 27.09.2011 21:17:21, IP: ***.***.97.93, #148635
Tralala, jen at si to prectou. Hlavne at si nezapomene precist ty prispevky po tom, co te zmlatil.

Ja jsem v pohode, sice nevyspala a nastvana, protoze zitra mam volno a nejdu do prace a me se tak strasne chce. Ale musim zehlit, mam tri pracky a dva pytle obleceni na deti, ktery se chystam pristi sobotu prodat, tak neni zbyti a musim to holt udelat. Tak se drzte. AD porad snizuju, zatim v pohode.
eicul, 27.09.2011 21:35:20, IP: ***.***.237.125, #148636
Tralala,ja vždy prvnich 14 dni měla depku ještě stokrat horši než bez AD jelikož to ty leky zhorši ale opravdu jen na kratkou dobu,prvni tři dny u mě byvaly nejhorši,pak to postupně odezni.Neboj,pomužou ti.A co ti nasadila doktorka,nebo doktor?
Ja teda musim řict že sem tet na moravě u tchyně a tchana a sem vic v poho než doma,člověk neděla domaci prace a ma vice času na rodinu.
Nikol,kolik je ti let?
        Předchozí   1 .. 220221222223224225226 .. 272      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese v těhotenství
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.