Diskuse - Deprese v těhotenství
EvinaH., 22.02.2011 10:59:13, IP: ***.***.180.186, #127604vidíš, Terko, to je fakt...Já zas nevím, jak to funguje v draze placené práci, nebo jak to vypadá v Moskvě - a popravdě i když o tom čtu, touha se nedostavuje.Tak je to tak asi s dětma.A je fakt, že kdybych měla jet zítra do Moskvy, taky bych se klepala, i kdyby to bylo nejkrásnější město na světě.
Irča, 22.02.2011 11:57:50, IP: ***.***.63.232, #127611No, tak já v Moskvě byla i v Petrohradě. Petrohrad je nádherné město, o Moskvě se to tak úplně říct nedá. Já mám Rusy docela ráda, učím se ruštinu už od 3 třídy, ale zase že bych se bez toho neobešla... Na střední jsem byla rok v Americe, zkusila jsem, jaké to je bydlet někde jinde, ale o to si, myslím, tady až tak nejde. Dcera máminné známé tady porodila dvě děti a s novým manželem a se třetím mimi se odstěhovali do Anglie. Prý jsou tam spokojení. Proč ne.Diskuse ale, jak to chápu, je na téma mít nebo nemít dítě.
Irča, 22.02.2011 12:07:35, IP: ***.***.63.232, #127613Upřímně řečeno, já i souhlasím s názorem, jedno dítě, žádné dítě. Teď to vidím, jak mám ty dvě tři roky po sobě. To je teprve záhul! A tři, to si vůbec nedokážu představit. Podle mne to jedno tak nějak dá každej a zvládnout se to dá i s tím, že si zachová to svoje pohodlíčko. Ale dvě, to je teprve mazec a třeba jak Nikol nebo ta moje kámoška to takhle budou mít za sebou, to už je síla. Ale všechno jde, když se chce, nakonec naši předkové těžce dřeli a měli dětí jako smetí.
Nikol , 22.02.2011 12:15:38, IP: ***.***.97.93, #127614Ja si myslim, ze Tereza ma pravdu, kdyz clovek nevi, o co prichazi, tak v podstate neprichazi o nic.
Jinak po noci, kdy byly kontrakce kazdych 10 az 15 minut se dneska trochu uklidnily a ja jsem akorat nevyspala. Takze jdu dospavat ted, vratila jsem se z nemocnice, kde delali pripravny testy k cisari a k darovani pupevnikovy krve.
Irča, 22.02.2011 12:27:16, IP: ***.***.63.232, #127616Tady to jsem si na netu přečetla:ano, odebrání pupečníkové krve při porodu do vody, při císařském řezu, krátkém pupečníku atd.je možné, ale pouze pro vlastní využití. Po porodu je dítěti odebrána krev v půlroce života, aby byly vyloučeny genetické vady. Při jejich výskytu nemůže být pupečníková krev použita pro pacienta, tj. nebude zařazena do registru a bude použita pro vědecké účely, nebo zlikvidována.
Vy si budete nechávat tu pupečníkovou krev pro sebe? Já jen, že mne to ani nenapadlo, tím, že jsem šla na plánovaný řez.
Třeba nakonec porodíš přirozeně a ještě doma:-)
EvinaH., 22.02.2011 14:20:21, IP: ***.***.180.186, #127665Irčo, nestraš Nikol! :-)
I když já to jeden čas doma chtěla - četla jsem o tom knihu , dokonce tam psali, že jsou břišní tanečnice ve výhodě v tomhle...
Nikol , 22.02.2011 16:01:47, IP: ***.***.97.93, #127682Tak o tom, jestli jsou brisni tance vyhoda nebo ne, jsme se bavily a musim rict, ze tu knizku mam doma a je to uplny nesmysl, hlavne kdyz se tancum venujes profesionalne, je to hrozna knizka.
Rodit doma nebudu, kdy mi odejde zatka nebo voda, jedeme do nemocnice. Ne moje pupecnikova krev pujde do mezinoradni banky pupecnikovy krve a tudiz se klidne muze stat, ze ji dostane nekdo v CR nebo na druhym konci sveta, je mi to jedno, hlavne kdyz to pomuze.
Tereza nebude prvni ani posledni, kdo by zustal bezdetnej, nekteri lituji, jini ne. Je to jenom jejich vec.
V Anglii domaci porody funguji a presto bych doma nerodila ani za nic, natoz v CR, ted jsem cetla jak je pred soudem ta porodni asistenka a fakt bych ji zavrela, protoze jit do domaci porodu, kdyz oba predchozi porody neprobihaly bez problemu je nezodpovedne a ani tady by si to nikdo nelajznul, a ze je to tady vzdycky vsechno zorganizovany i vcetne pripravene sanitky, pokud by neco slo spatne.
EvinaH., 22.02.2011 16:09:58, IP: ***.***.180.186, #127685Nezapomínej, Nikol, na lidský faktor - možná jí to matka prostě zatajila.
Nevím,jak u vás, ale tady zalžou lidi totál všechno.Jo, počkej - já vím, kde to bylo taky o tancích - Na Nově v tom pořadu Druhá šance - je to asi poslední díl - na to se můžeš možná mrknout on- line.
Irča, 22.02.2011 21:07:52, IP: ***.***.63.232, #127713No, pokud první nešel úplně hladce, tak to asi tak rychlé nebude. Ale nevím, jestli se už neopakuju, ale babička má jednu známou a její dcera takhle druhé porodila doma. Ne cíleně tedy. Prostě prý byla u nich na návštěvě i s manželem, pohoda, a pak prý najednou byla k porodu a manželovi prý řekla, že už ani nedojde do vedlejší místnosti a bylo. Než dojela sanitka bylo mimi venku, ale oni i v takových případech snad tu ženu odváží do porodnice, protože ji i to mimi chtějí mít pod dohledem.
Tam u toho porodu, co mluvila Nikol, zřejmě tuto zkutečnost opravdu ta paní zatajila. Já dokonce tu porodní asistentku znám, chodila jsem k ní na předporodní kurz. Věcem kolem porodu a kojení a dětem, tomu ona rozumí. Bohužel ale je, podle mne tedy, hrozná extremistka. Ona je se všemi doktory na válečné noze. Zdá se mi, že ona jimi opovrhuje a oni zase naopak nesnáší jí. Ona si myslí, že většinu práce při porodu odvádí asistentka, což je sice hezké, ale když nastane komplikace, tak by tam ten doktor a speciální zařízení mělo podle mne být. Možná, že na západě a tedy i v Anglii je to povolené. Jenže v takových případech rozhodují vteřiny o bytí nebo nebytí toho dítětě nebo min o poškození mozku, což se tady v tomto případě stalo. Já jsem proto kategoricky proti porodům doma a považuju to vysloveně za věc škodlivou. Podle mne by to stát měl zakázat, protože kdo se nakonec stárá o toho ležáka dítě, ta matka?? Samozřejmě že ne, je v ústavu a dobře víme, kolik taková ústavní pěče stojí. A tady o tohoto dítěte není nejmenší šance na zlepšení, prý takto bude až do smrti, na trubičkách. Hrůza, brr.
Irča, 22.02.2011 21:12:40, IP: ***.***.63.232, #127714Jinak ohledně těch dětí. Stále opakuji, jedno dítě=žádné dítě. S jedním dítětem může mít člověk obojí, když si to zařídí i kariéru i pohodlí. Rozhodují do značné míry finance. Prý minule máma sledovala pořad s Krausem, byla tam prý Agáta Hanychová, ta je teď taky v tom. Prý řekla, že jedno dítě se zmákne a že prý nastoupí do práce co nejdříve to půjde a pořídí si chůvu. Já to teda neviděla, jenom tlumočím to, co mi říkala máma. Ono je to totiž na mne děsně pozdě, to už mám půlnoc:-)
Irča, 22.02.2011 21:27:55, IP: ***.***.63.232, #127717Tak jsem z DPH udělala ten patvar, protože mi to nechtělo vzít, že tam mám jako něco špatného a to ty moje sprosté výrazy:-)
EvinaH., 23.02.2011 8:31:36, IP: ***.***.180.186, #127740Ex se v pondělí večer vrátil, čili přišel včera v jednu odpoledne.
Chtěla jsem se bavit jako předtím než odjížděl - tj. v pohodě.Jenže jsem mu tady z legrace četla,že kdyby ženy uvažovaly jako lékaři, musely by chtít chlapa o pět let mladšího - protože oni prostě dřív umřou.A proč mi teda tolikrát řekl,že jsem na něj stará, když jsem v podstatě v normě, to že nevím. On bez legrace začal tvrdit, že to nikdy neřekl.Tak jsem mu řekla, že se nebudem bavit o ničem, protože lže.Pak se zkoušel bavit o knížce o výchově, co jsem mu půjčila, o tom, jak měla malá horečku - " a co ty?" no, já nic, mně bylo dobře. " Já jsem myslel, jestli jste se aspoň vyspali" - to je mi péče najednou - jak se člověk vyspí s dítětem, který má čtyřicítky horečky si umí každej normální člověk představit sám.Tak jsem se dneska vzbudila - malá v noci řvala nevím proč - absolutní depka, nechuť něco dělat a vztek...On přijde už dopol, nejspíš odpol. veze drahouškovi dárky z ciziny...Jsem protivná i sama sobě, ale nepomůžu si.
Irča, 23.02.2011 8:47:34, IP: ***.***.63.232, #127743No, protože se o něj stále zajímáš a sama víš, že je to k ničemu a že bys neměla. Jenže když tam jsi sama a nemáš s kým celý den promluvit, myslím s někým dospělým. Nedivím se Ti.
EvinaH., 23.02.2011 10:29:54, IP: ***.***.180.186, #127753 Možná jsem divná, Irčo, ale zajímám se o něj jen - když je pryč - třeba teď v tý cizině - to jsem se zajímala...Mluvit s ním je pro mě hrůza...Včera jsem měla nejdřív půlku Diazepamu,protože jsem zjistila,že je doma,pak druhou, když přišel a stejně jsem šla na záchod a tam se normálně klepala jako drahej pes.Jinak - kdyby tady říkal cokoliv - o svý rodině o práci o tom, co má na baráku - je mi to naprosto fuk, občas mi to přijde jako vytahování a to mně potom rozčiluje.
Irča, 23.02.2011 12:01:49, IP: ***.***.63.232, #127759Tak to je, Tralala, docela síla. To je děs, Evino, že Tě dokáže rozházet, že přijel z dovolené a to jako proč? Lepší by asi bylo, kdyby se už nevracel.