Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese v těhotenství

Nikol , 29.01.2011 9:57:15, IP: ***.***.97.93, #124825
Evi, na svete jsou dve blbe kocky a ty bydli s nama. Nase kocky nepoznaji absolutne nic. Nevim, jestli malej neco poznal, ale my mame dva medvidky plysaky. Na jednom je jeho tlukot srdicka, kdyz byl 26 tydnu v brisku a na druhem je tlukot tohohle miminka, kdyz bylo 29 tydnu v brisku. Malej si s medvidkama hrozne rad hraje a hlavne s tim od tohohle miminka a mazli se s medvidkem, tak nevim, jestli byl prekvapenej slyset tlukot miminka, kdyz tam nebyl medvidek. Ale celou dobu byl se mnou a pozoroval porodni baba, jak me vysetruje. Tak nevim. Jinak zacal chodit s jednou panenkou a rika ji baby Nicole.
Nikol , 29.01.2011 10:05:18, IP: ***.***.97.93, #124826
Ja mela dobrej patek, v praci pohoda a pak se mi podarilo prekecat zavodniho doktora, ze muzu pracovat az do 38. tydne, takze na materskou nastupuju tyden pred cisarem. Spakovano do nemocnice jeste nemam, ale aspon je to na hromade v loznici, tak akorat muzu rict manzelovi, privez tu hromadu z loznice. Ale uz fakt jenom objednat ty podprdy na kojeni a nocni kosile, ktery minule nemeli a vyprat oblecky na miminko a je to.
Jinak dneska dal manzel malyho do postylky rano moc brzo, takze to vypada, ze nam nebude spat a budu muset na prochazku a krmit holuby do parku rano a ne az odpoledne, jak jsem si planovala. No uvidime. Aspon jsem si dneska chvilku rano dospala, kdyz se malej probudil v sest, tak ho manzel vzal dolu a ja zustala jeste chvili v posteli.
EvinaH., 30.01.2011 20:05:32, IP: ***.***.180.186, #124968
ahojte! Dnes byl dost fajn den.Rajskou jsem nakonec zahustila, i když jsem pro mouku a máslo musela speciálně do malýho krámku.Do toho krámku chodí po ránu zrzavej kocour, já tam moc nepřijdu.Ale dneska tam byl! NO, malá koukala! Postavila se k němu, ruce v bok a zírala, pak si sedla na bobek a koukala dál.Aby mu dali salám, tak on zvedá přední nožičku, no - my z toho samozřejmě druhý vánoce.Pak jsem zadělala nový perníčky, malá mi hustě pomáhala, takže těsto lítalo po celý kuchyni...Taky jsme trochu tancovaly na písničky z rádia, nedařilo se nám spaní - malá spí přes poledne 1,5 hod.jak zabitá, dnes pořád ječela, zahušťovala zrovna tu rajskou - no, peklíčko.Po spaní jsme vzaly zbylé maso a nesly ho jednomu psíkovi do zahrady, vykrajovaly a pekly...
S holkou jsem nepromluvila celej den.Ani, když se ptala, jestli může ven - stejně má rýmu jako hrom.S NÍM mi to tolik nejde, děsně se snaží předvádět, jak on má dobrou náladu a ptá se na kraviny, jako teď:"ty píšeš jednou rukou?" Samo, když mi na druhý leží dítě.Je taková úleva nemuset s nikým mluvit - prostě si děláte, co chcete a na nic nereagujete.
Co vy?
Tralala, jakpak u Vás?
Nikol, jsme povahy trochu podobné, já jsem si pak taky říkala, že jsem mu nežekla, že doma desinfekci jistě má.Ošetřil se tady a stejně šel domů.Šetřílek, no...:-))
Irča, 30.01.2011 21:20:04, IP: ***.***.63.232, #124982
My dnes byli po dlouhé době v kině na Harry Potterovi, viděli jsme vlastně v kině všechny díly, ale že by to bylo něco extra, to teda ne. Máma mi hlídala a nějak to s jejím přítelem zvládli. Zato teď tady máme peklo, malý ne a ne spát, řve, jak zběsilý. Teď, co jsem mu začala dávat tu mrkev k obědu, tak má zase pro změnu zácpu, tak nevím, jestli ho nebolí bříško.
Nikol , 30.01.2011 21:33:42, IP: ***.***.97.93, #124985
My meli dobry den, akorat nam malej dneska nespal, takze kolem ty ctvrty byl desne protivnej, ale nakonec jsme to prezili, i koupani. Rostou nam dalsi stolicky, tak snad bude v noci spat.
Kafe s holkama bylo super, vsechny tri si sedime, tak je to super. Akorat by si Lucka mohla taky poridit prirustek, abysme byly tri maminy, ale i jako teta je k nezaplaceni. Manzel ji spravil notebook. Ja jsem zvladla udelat danovy priznani pro sebe, vlada mi dluzi 60 penci. Haha.
Irco, to uz jste odbyli kasicky, ze jdes rovnou na mrkev? Malej mel taky trochu zacpu, ale ja jsem zacala prikrmovat bud vodnatou kasickou z miminkovskych cerealii, nebo jsem koupila zvlast zahustenou obdobu sunaru, ktera mela mimco nasytit, maji i jednu proti zacpam. Davala jsem hlavne ovoce, zeleninu az pak a nebo dohromady, recepty mi posilali vselijaky organizace. Ted se nas malej muze utlouct po ovoci, hlavne babany, hrozny a mandarinky, ty jsou pro nej nam nam, kazdy tri dny musime pro ovoce.

Evi, kocourek zni hrozne hezky, uz bych ho asi mela doma. Jesteze ma manzel rozum. Ted se po tejdnu objevil ten angorskej kocour, co ho krmim, to bylo radosti, ze se mu nic nestalo, akorat prisel spinavej a totalne hladovej a dokonce i vodu pil. Sel rovnou k nam, ani nesel domu ke svy rodine.
EvinaH., 31.01.2011 9:41:59, IP: ***.***.180.186, #125084
Nikol, to jsem tuhle kočku pomazlila - britskou modrou, jsou asi za 3 tisíce - a ona šla taky za mnou, jsem se bála, že až domů.:-) Nějaký zvířátku musíme pořídit, malá je miluje. A aspoň se zabaví.
EvinaH., 31.01.2011 9:44:56, IP: ***.***.180.186, #125086
Jo a s holkou jsem včera nemluvila - no to vám byla pohoda. Naše máma s náma nemluvila dost často, ale že to je tak super bych nikdy neřekla. Ať na holku mluvím v klidu nebo štěkám, odpověď je vždycky štěkání, nenálada, ksichty, dlouhý řečí - a proč já a podobně. Jenže na mlčení se tohle dělá dost těžko.No, tatínek nám dorazil v náladičce veselé, přinesl MI pleny a asi myslel, že mu padnu kol. krku...A spravoval s holkou MI garnyž. Kašlala jsem mu na to a hlášky typu - " mamko vidíš Pata a Mata?" se mi dařilo ignorovat. Jde to s ním hůř než s holkou. Musím se víc snažit a připomínat si, co mi dělal a dělá.
Nikol , 31.01.2011 10:14:05, IP: ***.***.97.93, #125093
Evi, nebo mu odsekavej stejne vtipne. Ne vidim jenom blbce a moji dceru. Nebo, no snad mi ta garnyz vydrzi dyl, nez od Mata a Pata.
A na ty pleny bych mu asi rekla, ty mi je nosis casto jak pro blondynu, ty je taky meni jenom jednou za ctrnact dni, protoze je na obalu napsano do 15 kg.
Matka taky moc nekomunikuje, hlavne ne po ranu, ja myslela, ze jsem stejna jako ona, ale co jsem s manzelem, tak mi to vubec nevadi byt komunikativni hned po ranu, krome teda dneska, protoze malej nespal v noci, probudil se pred treti, nemohli jsme ho utesit, az manzel ho nakonec zpracoval, ale ja uz nezabrala, takze jsem si v praci vzala den dovolene, pockam az dorazi malyho nova postylka, ma dorazit mezi 9.50 a 10.50, a pujdu si lehnout. Je vyhoda mit jeslicky aspon na tri dny v tydnu.
Irča, 31.01.2011 10:36:07, IP: ***.***.63.232, #125101
Já nevím, tady je zvykem začínat obědem a to zeleninou. Může se tedy začít večer a to kaší, ale jelikož má sladkou chuť, tak právě doporučují začínat tou zeleninou, aby jí dítě později neodmítalo. Začíná se většinou jedním druhem a to konkrétně mrkví a po několika dnech se přidává další. Jenže já začala mrkví, protože jak byl nastydlý, měl průjem. Ale doktorka mi řekla, ať dám dnes něco jiného, než mrkev, že by se to mělo spravit, protože mrkev, jak známo, staví. Tak uvidíme...Jo, druhé v pořadí se doporučuje ovoce a pak tak kaše. Ale nemusí to být nutně úplně v tomto pořadí, to se spíš doporučuje ze zkušeností. My máme jít ve středu opět na očkování proti pneumokokovy, už jsme to dvakrát odložili, tak snad už to vyjde...
Nikol, 31.01.2011 10:55:06, IP: ***.***.97.93, #125106
Irco, malej ji uplne vsechno, nic nam neodmita, ale prece jenom ma Italsky geny a tak pizza, testoviny, lasagne a cesnekova bageta jsou dost oblibeny, ale treba takovej brambor s jakoukoli naplni, to sni i dve porce v jeslickach a venku mu objednavame normalni a ne detskou porci. Mame stesti, tuk, tuk, tuk na drevo, ze fakt basti vsechno.
EvinaH., 31.01.2011 17:13:53, IP: ***.***.180.186, #125155
ahojte, zpracovala jsem od pátku už celé kilo medu, perníčků jsme s prckem sežraly nepočítaně a dneska se mi i povedla poleva.Sněhobílá a hladká jako sklo.Ex měl akci, zas přišel oholenej, nažehlenej,( proč jen mi tak připomíná pionýry??? :-)) čekala jsem, jestli vezme malou k jejich, on nic a když jsem rozdělala polevu, řekl, že musí jít.Takže drobek vytahal kdeco, zatímco maminka si hrála.:-) Ještě se naučím dělat svíčky a budu psych. zdravá.:-)
EvinaH., 31.01.2011 17:45:05, IP: ***.***.180.186, #125160
jinak - holka přinesla 4 dvojky, jsem trochu koukala, ale škola je a byla skoro celej čas její věc, nesnášela jsem, jak u mně máma dřepěla do noci a snažila se mi narvat matiku do hlavy, tak jsem jí nechávala vždycky bejt...Ex to nechápe.Sháněl se, kde je - bodejtˇ, ona s ním mluví, já ne.Divil se, že jsem ji pustila ven.Ptal se, jestli mám z těch čtyř dvojek radost.A já na to ( a tohle byla napůl pravda, napůl jsem to tak řekla fakt schválně):"Proč já? Jsou to snad moje známky?" No, vrtěl hlavou, tak si myslím,že možná jí přinese čokoládu.Dělával to.Vždycky teda byla prošlá, ale ...dělával to.:-)
Irča, 31.01.2011 18:45:59, IP: ***.***.63.232, #125163
Tak to je Evi nakonec holka celkem dobrá. No, budete se taky už příští rok muset rozhodnout, co bude dělat za střední, viď? Kam se chystá??

Jinak já mám nějak frmol, mám nějak pocit, že je toho na mne moc. Ty dvě malé děti jsou fakt záhul, uff.
EvinaH., 01.02.2011 16:21:09, IP: ***.***.180.186, #125297
Irčo, na mě je moc i jedno malý dítě! Jsem na to zrovna myslela ráno - sotva vyleze z pelechu, už všecičko rozhází do poslední nitě - skříně, šuplíky, stůl, všechno na jednu hromadu. No, ona to má ve vteřině, já tu pak lezu a uklízím to. Navíc jsme s malou včera zdobily perníčky, tak se muselo umýt zas kdeco od barvy...Hele, přemýšlela jsem, jeden den se navaří dopředu, holka pomůže s malou. Druhej den se to uklidí a další nejmíń dva dny se bude od rána do večera venku, aby se zamezilo tomu rozhazování.A každej, cokoliv vezme do ruky, je za to zodpovědnej,že to umeje a uklidí zpět! Sakra už! No, dneska jsem tu z toho fakt bláznila. Malá sebou včera dvakrát švihla ze židle dolů - jednou jsem ji chytla já, podruhý holka a potřetí už nikdo. Rozsekla si ret a dáseň o židli. Nevím, jestli není hyperaktivní, holka mi už říkala, že nezná jediný dítě, co by v roce lezlo na židle a stoly a div ne na strop.
Nikol , 01.02.2011 21:16:10, IP: ***.***.97.93, #125351
Evi, tak to jsi nevidela naseho malyho, leze na vsechno a po stropech se jenom zalibne kouka a premysli, jak se tam dostat.
Jinak ja mela dobrej den, ale ted mam naladu na vrazdeni. Tak si pujdu brzy lehnout, aby nahodou fakt nekoho nezabila. Nekoho, kdo tady sedi na gauci vedle me.
Jinak uz jsme se dohodly s holkama a jdeme zase v nedeli na kafe. Tak je to super, uz se tesim. Aspon bude sranda. Jinak me nejak desi, ze za 27 dni budu mit dalsi mimco, na druhou stranu, at uz je venku. Tohle tehu si tedy vubec neuzivam, tak jako predchozi, to jsem i zapominala, ze jsem vubec tehotna.
        Předchozí   1 .. 143144145146147148149 .. 272      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese v těhotenství
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.