Diskuse - Deprese v těhotenství
Nikol , 25.01.2011 22:04:06, IP: ***.***.97.93, #124525Uf, tak jsem si zase pocetla, ze vy baby vzdycky tak pilne pisete zrovna v dobe, kdy ja nejsem jeden den na netu a ja pak nestiham cist.
Tralala ja se klido podepisu pod vsechny prispevky, co napsala Jana. Myslim si uplne totez, snazila jsem se to naznacit parkrat, ale Jana je odvaznejsi a napsala to naplno. Fakt je tvuj pritel blbec, kdyz si mysli, ze si za tve prachy postavi na pozemku barak.
Jinak ja si myslim, ze ex nepujde k milence, protoze to uz by ji nemohl ohromovat tim, ze ma auto a barak, chapej. Ale urcite jdi do toho, at ti kouka platit za auto a najem, nebo te musi nechat bydlet v baraku.
Nikol , 25.01.2011 22:14:55, IP: ***.***.97.93, #124526Irco, kazdy mimco, ktery znam, si proslo sranderou, kdyz preslo na prikrmovani. To prejde. Jinak ja mam level AD v pohode a jsem v pohode, nemam depky, ja vlastne uz zase nic neresim, nemam nic pripraveno pro miminko a tak a je mi to putna, to se nejak zvladne. A jsem pripravena i kojit bud s temahle AD nebo pujdu zpatky na Sertraline, domluvim se s doktorkou, ktery jsou lepsi. Je fakt lepsi, kdyz jsem v pohode, pak je i to moje dite sladky v pohode, i kdyz jsem mu dneska zase rano vynadala do spratku, protoze zlobil. A pak me to mrzelo, ale kdyz jsem si pro nej prisla do jesli, oba jsme byli vysmati a spinkat sel v naproste pohode, pred tim jsme sli nakoupit, cela rodina a vsechno v pohode. Uplne jsem zapomela na to, jaky mam stresy v praci, protoze se na me malej smal.
Evi, ty musis z toho zapadakova vypadnout. Pokud ne, tak se budes trapit, holka, jak ja bych ti chtela pomoc, ale obavam se, ze dokud nevyhraju ve sportce, tak to nepujde. Hele ty rada chodis na prochadky, co zkusit najit nejaky turisticky klub nebo skupinu a o vikendech chodit na vylety? Teda jestli neco takoveho existuje v CR, tady jo a dokonce i pro matky s detma, normalne urad zaplati autobus, my zaplatime asi 50 penci za dospelaka a pak nas vyvezou treba do lesoparku, nebo do nejakyho hezkyho mestecka a my se prochazime s kocarkama, udelame piknik a pak nas zase odvezou po par hodinach domu. A nebo fakt nejakyho konicka a a pak potkas jiny lidi.
eicul, 25.01.2011 22:28:15, IP: ***.***.166.34, #124528Chtěla jsem pani Irče napsat,že po poradě s lekařkou jsme zatim vše nechali bez leku,nemam depky ani uzkosti takove ty klasicke co znam,a že bylo zle už kolikrat,ale jakmile se zhoršim,okamžitě mam přijet a jelikož mam za sebou prvni trimestr tak pry seropram by nevadil,což mě uklidnilo,ale snad se to nevratí,mam strach z těch prvnich tydnu kdy mě leky vždy stav zhoršily,tak doufam,že bude vše v pohodě.A chci vam řict,že ty uzkosti a třes po cely den velice dobře znam,je to nepřijemne,mě to vždy samo odeznělo,bez zvyšeni ad,ale někdy to nešlo a musel nastoupit rivotril.Také bydlim u lesa,takže znam samotu,ale s rozdilem,že manžel šel z moravy sem do čech,bydlime 12km od meho rodneho města,ale špatné spojeni a benzin neni nejlevnějši,takže nějak extra nejezdim za kamaradkama,ale pokud to jde jsem pryč.U rodiču to nejde,mama se odstěhovala a tam to na mě pada stači kafe u taty a trada domu,net je moje zachrana,skyp,meily a tet tato diskuze,mě pomaha čist i vaše vzkazy,vim,že nejsem sama.A tady v tom bydlišti kamarady sice mame,ale je to jine než to co je ve městě a celkově na život ve městě...jenže pro maleho je to lepši tady...hold žadna to nemame jednoduche...držim palce všem kdo sem píši,jak čtu vaše osudy,je to kříž někdy v tom životě.
EvinaH., 26.01.2011 8:40:13, IP: ***.***.180.186, #124541tralala - můj ex taky psával, že to nesmíme vzdát, že život je krátkej, nač si ho kazit špatnýma úvahama a hádkama...
Jenže mi nakonec vyplynulo, ž když jsem se já rozhodla, že dítě bude, on se rozhodl být při jeho výchově stůj co stůj, vše\ychny ty řeči byly jen vypočtený dopředu. Včera jsem mu řekla,že to konečně vím. Že ten " vztah" měl životnost omezenou dva roky už od samého počátku a dělala jsem krávu ze sebe naprosto zbytečně - chtěl, abych mu vařila samý maso, že je zvyklej na tohle a na ono - a pak jsem zjistila, že jeho šetřivá maminka dělala špagety nebo langoše.Ach, kéž by se aspoň to dítě samo zabavilo.Dělá tu jen bordel a leze po mně, to je hrozný.
EvinaH., 26.01.2011 8:40:15, IP: ***.***.180.186, #124542tralala - můj ex taky psával, že to nesmíme vzdát, že život je krátkej, nač si ho kazit špatnýma úvahama a hádkama...
Jenže mi nakonec vyplynulo, ž když jsem se já rozhodla, že dítě bude, on se rozhodl být při jeho výchově stůj co stůj, vše\ychny ty řeči byly jen vypočtený dopředu. Včera jsem mu řekla,že to konečně vím. Že ten " vztah" měl životnost omezenou dva roky už od samého počátku a dělala jsem krávu ze sebe naprosto zbytečně - chtěl, abych mu vařila samý maso, že je zvyklej na tohle a na ono - a pak jsem zjistila, že jeho šetřivá maminka dělala špagety nebo langoše.Ach, kéž by se aspoň to dítě samo zabavilo.Dělá tu jen bordel a leze po mně, to je hrozný.
EvinaH., 26.01.2011 8:40:16, IP: ***.***.180.186, #124543tralala - můj ex taky psával, že to nesmíme vzdát, že život je krátkej, nač si ho kazit špatnýma úvahama a hádkama...
EvinaH., 26.01.2011 9:58:57, IP: ***.***.180.186, #124549příspěvek jsem posílala jen jednou - to druhé je práce mojí mladší dcery. Zmačkla to... a už to bylo.:-))
Irča, 26.01.2011 12:14:12, IP: ***.***.63.232, #124571Přemýšlela jsem o Tobě, Tralala, jak to vlastně teď s tím bývalým máte? Pochopila jsem, myslím správně, že ještě splácíte hypotéku na barák nebo ne?? Takže to platí on nebo Ty nebo na půl nebo jak? Jen jsem chtěla napsat, že on Ti může dělat pěkné naschvály, aby ses na to připravila. U manželova otce v baráku bydlí ženská a její manžel jí otravoval život ještě x let po rozvodu, měol totiž v bytě tzv. jednu místnost a chodil teda do toho bytu pravidelně, služby neplatil a naschvál přišel, šel do koupelny a pustil horkou vodu třeba na hodinu, dvě, aby musela cálovat. Takže je možné všechno. Jen aby ses na to připravila. Samozřejmě nejlepší řešení by bylo ten barák prodat a Ty by sis za utržené peníze koupila třeba byt, on taky a byl by klid, pro oba. Samozřejmě, jeho může napadnout si do toho baráku nastěhovat i tu svou že, ale zase pochybuju, že ona by o to stála, to by musela být dost na hlavu. Tak je jasné, že on bude dělat vše pro to, aby ses sbalila a odstěhovala. Ty pak samozřejmě musíš dělat vše pro to se konfliktům vyhnout, sbalit se, nebavit se, toť vše. Ale zase ho to možná donutí k činu, třeba, že mu dojde, že ta situace je neúnosná a domluvíte se na prodeji nebo tak něco. Teď samozřejmě pomíjím, co přítel. Hlavně si to asi musíš vyřešit Ty, pokud byste spolu v budoucnu nebyli, tak to stejně nějakým způsobem vyřešit budeš muset.
Irča, 26.01.2011 12:23:00, IP: ***.***.63.232, #124573Jinak malý má průjem proto, že je, bohužel, nastydlý. Má parádní rýmu a i kašle. Takže to zřejmě z té kaše nebylo, akorát říkají, že se má s příkrmy začínat tehdy, když je dítě v pohodě, tj. je zdravé, proto ten odklad. No, já jsem vesměs smířená s tím, že beru ta AD, ale pak si přečtu článek jako včera o tom, jak dělali výzkum na myších s AD a že u těchto myší se problémy začaly projevovat s pubertou, protože jedinci zatížení léký v těhotenství měly tentýž problém, málo serotoninu v mozku a tak se opět i tyto potomci museli léčit stejně. Je to ovšem jen spekulace, jednak nejsme myši a jednak je otázkou, jak to všechno je. Ale tak, vždycky mne to trochu rozhodí...
Irča, 26.01.2011 14:10:51, IP: ***.***.63.232, #124597Tam naštěstí dobře. Tam to byl městský byt a po převodu do družstevního vlastnictví se jí podařilo manžel vyšoupnout. Jen abys byla připravená, jaké kiksy může Ti dělat. Tak to je dobrý, tak prodat byt je poslední možnost a proč ne jako první? Kolik má peněz? Oni dají hypotéku v podstatě každému a hlavně, v případě nesplácení může být např ručena tím jeho bytem, tam je jedno, na jakou nemovitost to zástavní právo je. Pokud je to čím ručit a to je, není problém. Klidně si ji může vzít na sebe.
Nikol, 27.01.2011 21:59:28, IP: ***.***.97.93, #124710My jsme dneska meli s malym hezky den, akorat jsem vcera mela kontrakce cely den, sice netrvaly dlouho, merily jsme v praci cas a zadna nebyla delsi nez 10 sekund, takze pohoda, dneska zase par, akorat miminko se snazi pred nima uhybat nebo co a boli to hrozne. Tohle jsem s malym nemela. Sefce jsem rekla, ze ji asi splnim jeji dlouhodoby sen, ze by me odrodila v kanclu, tak pak chodila kontrolovat kazdy dve hodky, jestli nahodou nerodim. Dneska jsem byla u porodni baby a ta mi akorat rekla, abych nezapomela zavolat do nemocnice, kdyz budou pravidelnejsi a delsi. Ja myslim, ze vydrzim tak maximalne dva tydny, mozna budeme mit valentynsky darek.
Malymu se v ordinaci libilo, stal na schudku vedle porodni baby a komentoval, co ona mi rikala a delal u toho gesta, hrozne roztomilej a pak byl tak prekvapenej, kdyz slysel tlukot srdicka.
Nikol , 27.01.2011 22:04:43, IP: ***.***.97.93, #124712Pak jsme spolu sli do knihovny mu vyzvednout knizky, pastelky a blok od vlady a pak jsem ho vzala na obed do Costy, to byla taky legrace, delal tam ahoj na pana u vedlejsiho stolu, ktery si cetl noviny, nakonec se spolu bavili, pak se otocil na druhou stranu a ptal se pani, jestli ten cokoladovej dort je dobrej. Akorat dneska nespal, protoze pak jsme jeli vyzvednout manzela z prace a rovnou do Tesca nakoupit aspon par malickosti do porodnice. Ted uz me chybi jenom nejaky nocni kosile a vyprat veci pro miminko a budeme pripraveni, takhle zorganizovana jsem s malym rozhodne nebyla.
EvinaH., 28.01.2011 8:49:04, IP: ***.***.180.186, #124740Nikol, začínáš v tom mít asi praxi.:-)Počkej u oho třetího - to ´budeš mít sbaleno jak vojáci - za 10 minut.:-)
Hele, myslíš, že prcek ví, že slyší miminko,se kterým si za chvíli bude hrát, když slyší srdíčko? Myslím to tak, že třeba kočka pozná, že budeš mít mimčo, ta si položí hlavu na bříško, prostě to jakoby ví...A ty děti ví taky ledacos.
Irča, 28.01.2011 10:03:09, IP: ***.***.63.232, #124753Ahojky, tak dnes venku nádherně, sluníčko, snížek. Manžel zůstal déle doma, vzal děti ven. Alespoň nějaká výhoda z toho že je vlastně napůl nezaměstnaný. Až dodělá do 31. března daně, tak si pak nejspíš začne shánět práci, tak doufám, že ještě mezitím stihneme nějakou dovolenou. Ráda bych letos k moři. Naštěstí nás zase nic tak moc s těma penězma netlačí, když nemáme hypotéku ani jiné splátky. To by nám teda fakt ještě chybělo. Včera byl také doma. Odpoledne jsme byli navštívit kámošku, co má ty děti rok a půl od sebe. Má štěstí, že narozdíl ode mne je to pohodářka. Mně by z toho vyhráblo mít takhle obě děti doma. Ten malý nemá vůbec ještě rozum, navíc si nepořídila tandemový kočát, jak jsem jí radila. Tak s nima sedí pořád doma a hlídá, aby malý neublížil miminu. No, to by mi vyhráblo. Jsem ráda, že máme tenhle odstup a malá už si dá alespoň lecos vysvětlit a ťape pěkně vedle kočáru. To alespoň Ty, NIkol, máš malého v jeslích, ale ona má permanentně oba doma a fakt je to na palici. Já taky chci dát malou od září do školky. To už jí budou 4 a myslím, že to pro ni bude přínos. Teda, pokud se tam dostanem. Jinak malý opět v noci ječel, tedy pardon, od 4 od rána. Manžel s ním teda ležel v pokoji, ale stejně, on ječel tak, že se otřásal celý barák, takže se moc spát nedalo.
Irča, 28.01.2011 17:56:19, IP: ***.***.63.232, #124798Tak ať zavolá, přistěhuj se ještě teď. Víš jak to bude vypadat, až bude těm policajtům tvrdit, že ho ohrožuje těhotná žena:-)? Bude pro smích. Prostě mu jen řekni, ať si poslouží a nazdar. A auto používej a hotovo. Hlavně s ním moc nedebatuj. Snad by Ti fyzicky neublížil, když jsi těhotná, nebo jo??