Diskuse - Deprese v těhotenství
denisa, 23.01.2011 20:50:43, IP: ***.***.200.177, #124349ahoj chci jen ríct ze mam neco podobneho akorat s tim prítelem to mam mnohem horší je na mne zlej vubec mi neprovejuve lasku ja bich naopak byla stastna kdybi byl ke mne hodnejsi akorat se mne ani nevsimne je mu jedno co je semnou porad mne stresuje a hlavne porad brecím uz nevim kudy kam chci od neho odejít ale porad mi to nejde brecim skoro furt mam problemi i doma. jsem 28 tydnu a mam hrozny deprese potrebovala bich pomoc je mi teprv 19 a pritel je taky mladej jako ja proste se stalo a on se nechce smirit stim ze bude tata dela si uplne co chce strasne se trapím ..
eicul, 23.01.2011 22:54:19, IP: ***.***.166.34, #124356ještě jsem chtěla řict,že spousta žen byla třeba na něčem zavisla,leky,drogy,alkohol a děti maji naštěsti zdravé,tak pokud je lečba deprese možna i v těhotenstvi tak je asi lepši se nebranit,opravdu je to nebezpečna nemoc a neni radno si zahravat.Je nas spousta co tuto nemoc řešime a věřte je to nemoc dnešni doby ...
tralala, 24.01.2011 1:02:53, IP: ***.***.166.229, #124359Je to všechno naprd. Diskuse s přítelem hodiny a hodiny o ničem. Že mu chci sebrat dítě, že ničím vztah..... A závěr pro mě: prostě neumím s chlapama žít.... Mámu jsem zatížili našima problémama, a to jsem nechtěla...A ona má ty nemocnuý nohy. Sotva chodí, musím s ní k doktoru... Zdraví je priorita.
A moje budoucnost? V čudu, chce se mi napsat něco horšího....
Irča, 24.01.2011 7:57:17, IP: ***.***.63.232, #124365Pro Eicul:Antidepresiva nejsou jako alkohol ani jako léky na uklidnění. Pracují na jiné bázi a v těhotenství naprosto nevadí. Pokud máš takto recidivu deprese, stojí za to zauvažovat nad znovunasazením léků. Já je beru už x let, měla jsem je celé těhu, teď s nimi s požehnáním doktorky kojím. Tak hlavu vzhůru, ať se z toho brzy dostaneš.
Irča, 24.01.2011 8:03:36, IP: ***.***.63.232, #124366Chápu, Tralala, jsi v patové situaci. Tak asi udělej ten krok a holt se nastěhuj do toho baráku, jen mám trochu obavy, aby ses z toho nesložila. Toho bych se bála nejvíc. S ním evidentně není rozumná řeč. Možná si myslí, že ho chceš poslat k šípku nebo tak. Nevím. Pokud by ses stěhovala zpět do baráku, musíš se hoodně obrnit trpělivostí a s tím bývalým se zkusit pokud možno vůbec nepotkávat. Hlavně, abyste se fyzicky nenapadali nebo já nevím co. To by byla hrůza, pro všechny. Myslíš, že by to nějak šlo??
eicul, 24.01.2011 8:46:42, IP: ***.***.166.34, #124371asi jo,je to pravda,pokud je těhule pod kontrolou lekařu tak je to v pořadku,našla jsem včera spoustu stranek s depresema a všude jen doporučuji raději nasadit lečbu zpět,a Irčo,vaše dětatko je v pořadku i jak kjste brala leky?Promin te že se patm,ale jistě chapete moje obavy,kor tet jak člověk vše jinak vníma a na vše kouka uzkostlivě.Ja v prvnim těhot.je brala jen po dobu prvniho trimestru,a syn je v pořadku.Děkuji za vaši odpověd.
EvinaH., 24.01.2011 9:39:05, IP: ***.***.180.186, #124378čaute, je tu hezky,padá sníh.Ovšem já jsem hotová - zas velká holka vstala, vzbudila malou, lezla v botech do koupely - včera vytřela, dnes to není poznat.Včera s ní diskuse, řekla jsem jí, ať si vybere, jestli chce bydlet doma nebo si najde školu s intrem.A kupodivu - chce být doma.Řekla jsaem - pak ses tak rozhodla a budeš dodržovat pravidla, která si stanovíme.Hned se začala zajímat, jestli by od patnácti mohla spát u nějakého KAMARÁDA, spala dosud jen u KAMARÁDEK.A to třeba jela s kámoškou do tanečních a spaly u nich.Včera mi tu vesele vykládala, jak v tanečních chlastaly vodku a zelenou a kouřily jednu za druhou.A chce spát u kamaráda! No, mně by odvezli!
EvinaH., 24.01.2011 9:48:04, IP: ***.***.180.186, #124379Navíc se pořád necítím ve své kůži.Nechce se mi ani vymyslet, co budu vařit, ani nakoupit, ani uklízet...Už druhý den mi nechutná kafe.Kam paměť sahá, všechny ženský v rodině byly závislý na kafi - já snad nejvíc.A teď - tohle.
Nějaký hledání bytu, přemejšlení o budoucnosti - nehrozí.Jsem unavená a na OBĚ děti protivná.Mrzí mě to tím víc, že ex se postará o svou práci, koníčky a přátele, o sebe sama a pak sem teprve dorazí.Veselej a spokojenej tatínek na hraní.
Nikdy jsem nebyla tak sama, jako jsem teď.Nikdy.Na první mateřský jsem měla přítele a kamarádku, u který jsem byla přes týden.Tohle je úmorný, nemůžu vydržet být pořád sama.Jenže zas se neumím jen tak někam vnutit, nejbližší mateřský centrum je asi 20 km daleko a stejně bych měla problém se přinutit tam jet.
Myslím, že AD v dávce, kterou beru, jsou na nic.
tralala, 24.01.2011 11:23:56, IP: ***.***.166.229, #124383Já jsem na tom podobně. Sice nejsem sama, je u mě máma. Právě jsem se s ní vrátila od doktora. Čekají ji všemožná vyšetření, tak to s ní musím objet. Je to moje morální povinnost. Taky jsem napsala ex o mým stěhování, ať si to přebere. Bylo to o tom, že mi tady končí smlouva, že nemám kam jít... O penězích nic, ty by ho stejně nezajímaly. Taky o mámě, že je nemocná a že se o ní musím starat. Trochu citové vydírání, ale fakta. Přítel včera hovořil o mé sobeckosti a sebestřednosti...copak takhle se chová s těmi vlastnostmi, že se stará o druhý?...Ať se podívá na sebe. Včera tu hovořil jen o našem vztahu před mámou a mámu bolí nohy a nemůže chodit.Tak, kdo je pak sebestředný a sobecký ??
Irča, 24.01.2011 13:25:22, IP: ***.***.63.232, #124393Dítě je v pořádku po fyzické stránce, vyvíjí se normálně. To víš, nevím, jak psychika, ale to, čím trpíme dědičné může být a nemusí, ale s AD to vztah nejspíš nemá.
Irča, 24.01.2011 18:39:04, IP: ***.***.63.232, #124414Tak, holky, mi je dnes opět nějak hůře, od rána úzkosti, blbé myšlenky atp. Celý den se klepu jak osika a narozdíl od vás, co jste v problematické životní situaci, kde je to pochopitelné, bych měla být v pohodě, ale prostě nejsem. Nikol, Tobě už je po těch lécích zcela dobře? Já pořád odkládám to navýšení, když ještě stále plně kojím. Ale bude to evidentně nutnost. Takže on má každý něco.
Irča, 24.01.2011 19:36:26, IP: ***.***.63.232, #124419A Tys jí tu lahvičku slíbila? Jestli ne, tak bych se na ní vyprdla, nebo ona ta odsávačka bez ní nefunguje?? A pokud, tak bych jí doúčtovala rozdíl toho poštovného, to mi přijde fér. Tj. těch 31 Kč.
Jana, 24.01.2011 19:36:49, IP: ***.***.5.1, #124420Krásný večer všem bojovnicím:o)Zase jsem sem nakoukla a vidím,že ta mrcha panika pořád řádí.IRČO,myslím si,že Ti pomůže opravdu až to navýšení.Mě hodilo do úžasné pohody už jen zvýšení prášku o půlku.Uvidíš,že to pak bude lepší.Ted jen se k tomu odhodlat,musíš si tak nějak probrat,jestli nebude pro mimi lepší,když bude mít maminku v pohodě a bude jíst příkrmy než kojení a maminka celá rozhozená.Vždyt jsou holky,co kojit nemůžou vůbec a mimi je také zdravé.Tak držím palečky,aby jsi se z toho dostala co nejrychleji a mohla jsi si užívat pohodu.TRALALA,nějak nevím co napsat,rozhodně Tě nechci nějak popouzet proti příteli,tak jen tak okrajově.připadá mi,že je hodně opatrný na své peníze.On čeká až Tě ex vyplatí a pak bude řešit bydlení?To mi rozum nebere,on chce jistoty od tebe,ale podle mě by to mělo být obráceně,Ty jsi ta,kdo ted potřebuje pomoci,ne on!Já to vidím obráceně,sobeckost vidím u něj,ne u Tebe.Jen mám strach z toho co tu psala Irča pozor,aby to v baráku nějak negradovalo třeba psychicky,jenže Ty nějak nemáš na vybranou.Aspon,že máš u sebe maminku i když s nemocnýma nohama,budeš mít v hlavě i jiné věci než to,že Tě ten život ted nějak moc trápí.Celkově to vidím na to,že si musíš najít muže,který bude víc chlap než Ty!:o)Ptala jsi se odkud jsem,tak já jsem z Chomutova:o)))EVI,pubertáci jsou na zabití,ale i z toho se dostanete,jen to přežít.Budou i úžasné chvilky s velkou slečnou:o)neboj.Tak snad už je všem lépe,moc držím palečky,u nás napadl sníh a vypadá to tu jako v pohádce,tak at se všichni máme pohádkově:o))Jana
Jana, 24.01.2011 20:25:44, IP: ***.***.5.1, #124426Tralala,ted jsem tu ve zvláštním rozpoložení,nejdříve jsem nevěřila svým očím,že přítel čeká na Tvé peníze,aby mohl stavět a přitom nebyl ochoten Ti přidat peníze,když byl u Tebe a pak jsem se začala smát,jak by jsi vypakovala ex k milence:o)))Nevím,nevím,jestli to udělá:o)))asi ne:o))Nějak jsi si nepomohla s tím výběrem svého nového partnera.Je však vidět,že jsi rozumná a přemýšlíš jak by to mohlo také dopadnout.To je hrozně dobře.Chlapi by se měli chovat jako Chlapi a ne parazitovat na ženách.Myslím,že s tou maminkou by se mohl ex opravdu chovat lépe,než kdyby jsi se tam nastěhovala sama a navíc bude mít holka babičku u sebe a to je taky fajn.Nevím jak často bereš AD,ale taky to občas pošoupnu a je to znát.i když mi doktorka říkala,že 4hod nevadí:o))Ovšem nesmíme s tím čarovat pořád:o)Tak se drž a naprogramuj si třeba mobil,aby jsi nezapomínala na prášky.Já to tak mám:o)))Hlavu vzhůru a nenech se citově vydírat,když si tu přečteš co jsi psala,tak budeš mít jasný pohled,že ta špatná nejsi Ty!!!!Jana
tralala, 24.01.2011 23:07:27, IP: ***.***.166.229, #124435Jani, ještě jednou díky za názor. To jsem potřebovala číst. Já Ti měla poslední dobou pocit, že ta špatná jsem já, že všechno kazím já. Říkali to vlastně oba. Ty samý rozhovory o ničem, co jsou teď s přítelem byly s exem . Jenže s exem byly po víc jak 20 letech, s tímhle ani ne po dvou... Oba říkali /říkaj, že jsem nemocná a že se mám léčit na psychárně a nejlepší prý, kdyby mě tam zavřeli... Zajímavý, nikdo kromě mých partnerů mi to ještě neřek....