Diskuse - Deprese v těhotenství
EvinaH., 21.01.2011 12:46:07, IP: ***.***.180.186, #124166tralala - koukám,že kdo lvy poznal, tohle o nich ví... Když jsem si s tímhle začala, moje kamarádka Střelkyně řekla:" Moje máma je Lvice a babička taky.Tohle znamení je ze všech nejhorší." :-) Nevěřila jsem jí.
Jinak - ženy, my máme zas den.
V noci bez spánku, malá šla spát v jedenáct. V noci.
Už mi bylo málem fyzicky blbě z toho, jak jí dělám živý dudlík, ona prostě bez toho v puse neusne a kdybyste slyšely ten řev, když jí to vytáhnu...Tak jsem vstala levou nohou já, ona taky, velká holka pořád nastydlá, takže protivná...Poslouchá tu nějakou úděsnou muziku, krom koupele jsem ještě nic nezvládla. Bajo - mám tu puzzle 1500 dílků,nikdy mi to nešlo, předloni jsem nám to koupila k vánocům, párkrát jsme to už skládali, jenže malá do toho lezla, tak jsem to sklidila, tak to teď skládám na stole a poprvé mi to trochu jde.Dřív jsem na to byla dement, dala jsem tam jeden dílek za hodinu třeba.:-))
Irča, 21.01.2011 18:37:37, IP: ***.***.63.232, #124215Možná jsi ji malinko rozmazlila, Evino. Myslím, jak ten Tvůj EX byl na nic, tak jsi k ní přilnula prostě jí ve všem vyhověla. Já to vidím třeba na naší malé, je víc rozmazlená než kluk, protože tomu se nastačím věnovat vůbec, jen nakojit a přebalit a to je vše a i tak malá křičí, ať si s ní jdu hrát a že si s ní vůbec nehraju. Do toho ještě člověk vaří, pere a sem tam i něco jiného a čas na malého není žádný.
Holky, přemýšlím, že bych ve svém věku šla studovat. Ale právě, že je to na pendrek, chtěla bych si dodělat angličtinu dálkově a jediná možnost je v Opavě!! Teď já z Prahy, no nevím no. Manžel si ťuká na čelo. Jo, mně by to i bavilo, ale jestli to využiju, to právě nevím. Mám jako Tralala VŚE a pedagogické minimum, jenže právě nemám aprobaci na AJ i když mám teda ten Cambridgeský certifikát. No, koná se to jednou za 14 dní v pátek, tak to by šlo tam dojet, ale zase jak s hlídáním. Sama nevím a nejsem pro to úplně přesvědčená.
EvinaH., 21.01.2011 20:18:33, IP: ***.***.180.186, #124224Irčo - a to je právě podle tý knížky správně - na děti nemáš mít čas a věnovat se jim plně.Máš je s sebou všude nosit, aby se nenudily a ony pak za Tebou samy přijdou, že něco potřebujou. Hele, mám to vyzkoušený - nejhodnější děti jsou na návštěvě a nevíš o nich a jsou naprosto spokojený, protože máma je spokojená.
A s tím přilnutím to máš pravdu. Akorát - co teď s tím budu dělat?
Nikol , 21.01.2011 20:31:30, IP: ***.***.97.93, #124226Evi, me dokonce porodni baba nadavala, ze mam moc pevne bricho a kamaradce, co vzdycky behala taky. Nemaji to rady, protoze jim to komplikuje praci. Ale 2 cm jsou dobry hele, nektere zenske opravdu maji i 10 cm. Dva cm se daji cvicenim upravit, koukala jsem na porod o tom.
Nikol , 21.01.2011 21:37:20, IP: ***.***.97.93, #124229Tralala vsechno nejlepsi k narozkam, ja uz poradne narozeniny neslavila, ani nepamatuju, nejak to jde mimo me.
Jinak jsme taky nespali, malej je nastydlej, medicinu nechce, mysli si trubik, ze je to bublifuk. Takze v noci se budi s placem, rano se nam probudil v pet hodin, a ze se jako spat uz nebude, no a ja to chytla taky, skrabe me v krku, suchy kasel a z nosu mi tece, ze to nemuzu zastavit, ani vysmrkat poradne, oci taky pali a v hlave mam permoniky, takze jdu ted spat, snad mi bude lip, akorat, ze mimco mi tam dneska fakt skace ze strany na stranu a kope, az to boli. Tchani jedou zitra na mesic na chalupu do Francii, ale rikali, ze pokud pujdu predcasne rodit, tak se hned vrati, jinak prijedou az 6 dni pred porodem, tak nevim, jak to tady prezijeme. Fakt je to vyhoda, kdyz si ho vezmou aspon na par hodin nekolikrat tydne.
EvinaH., 21.01.2011 22:02:04, IP: ***.***.180.186, #124233Dneska Ti s tou úlevou Nikol fakt rozumím. Dnes byl jeden z dnů, kdy jen nosím nervozní dítě po bytě a čekám a modlím se, aby mu už přišel hrací tatínek. Inu - tatínek se dostavil a my už koukaly s holkou na film, tak si tu pak hráli skoro potmě.Ona totiž ta malá nechce nic - jíst nechce, spát nechce,pít nechce...Je to rozmachanost, zuby nebo nastydnutí? Těžko říct. Na nábytek leze pořád, ale venku capkat teda nechtěla.A ta velká - jen skuhrá.
Evzenka, 22.01.2011 10:09:31, IP: ***.***.15.44, #124243Irčo, s tou VŠ bych to klidně zkusila. Jestli tě to bude bavit, tak jen dobře. A kdyby si zjistila, že tě to unavuje nebo nenaplňuje, tak to můžeš vždycky ukončit. Teď, když jsou děti ještě malý, je na to ta správná chvíle...
Nikol , 22.01.2011 10:23:27, IP: ***.***.97.93, #124244Evi, my jsme malyho odnaucili budit se v noci a vyzadovat prso. Bylo to kruty, ale povedlo se nam to, prtoze jinak by se mi budil kazdou hodinu a pul a chtel se prisat.
Dneska jsme vstavali v sest, ale manzel me poslal zpatky do postele, sice jsem spala mozna jenom pul hodky, ale trochu jsem se aspon vypotila a citim se lip, sice mi tece z nosu a skrabe me v krku, ale uz nemam takovy ten pocit, ze jsem v bubline. Nas malej chce tapat venku, ale ne smerem, kterym my jdeme, takze nekdy jdeme do parku a tam on lita z jedny strany travniku na druhou treba hodinu, ale ze by si ten park obesel to ne, nebo ho na namesti (pesi zona) vyndam z kocarku, ja jdu doleva, on zasadne opacnym smerem a honte ho ve 34. tydnu tehu.
Irco, jak rika Evzenka, jdi to ty AJ, prestat muzes vzdycky, kdyz to nepujde, ale je lepsi do toho jit a zkusit to, nez si pak vycitat, ze jsi do toho nesla.
EvinaH., 22.01.2011 12:37:58, IP: ***.***.180.186, #124251Na to já nemám nervy na to odnaučování právě. A mám to opravdu - sotva se na posteli pohnu,už to ta Eli hledá.
A běhání - každé mládě následuje svou matku.Tak jsem to včera zkusila. Prostě šla jinam, já se jí nevšímala a šla pryč. Nakonec se za mnou teda vydala.
tralala, 22.01.2011 13:08:36, IP: ***.***.166.229, #124253Irčo, běž do toho. Já bych šla také, tak mi pak řekneš. Kde jsi říkala, že to je? To v Praze nic není? Já při holce vystudovala VŠE dálkově. byl to záhul, ale jsem na sebe pyšná, že jsem to zvládla. Zvažovala jsem ještě MBA, od práce to někomu zaplatili. No, ale nevím, jestli by to šlo mě. Ptát se na to, když jdu na MD je asi blbost.
EvinaH., 22.01.2011 14:33:41, IP: ***.***.180.186, #124257ahojte, je na Novinkách jak prasečí chřipka matky zachránila život miminku.Tak vidíte...Nakonec vše špatné... A já jdu konečně s malou ven, tatínka už máme pro dnešek odbytého.
´Perlička dneška: " Ty jsi nebyla s tou malou asi na kožním, viď?" No, nebyla.Koupila jsem jí konopnou mast za 181 kaček.
"No, protože já jsem ji tady minule koupal a hned ráno se mi udělalo tohle'" - ukazuje červené fleky na kůži - asi jako pokousání hmyzem několik v řadě za sebou." Drahouši, to je nějakej tvůj vlastní mor, to nám sem nejlépe netahej. A máš-li pocit, že tě malá nakazila, sbal ji, vem svou průkazku k doktoru a jeďte na infekční odd. fakultní nemocnice. Zavřou vás tam na pozorování."
Je zmetek, to vím dávno.
Ale aby řekl,že ho VLASTNÍ DÍTĚ nakazilo ekzémem při koupíní? V pozdní SMSce jsem mu napsala, ať tedy malou nekoupe už nikdy.Ostatně - koupu ji vždy já, tohle byl ojedinělý výkřik do tmy.
Nikol , 22.01.2011 17:30:32, IP: ***.***.97.93, #124263Evi, par pupinku v rade u sebe je vetsinou blecha. Tak at se zmetek odblesi.
Jdu si precist ten clanek. My sli dneska na prochazku a misto do parku jsme museli zpatky do auta, protoze jsme sli do sekace s hrackama a koupili jsme malymu pracku, sporak a stolecek se zidlickou, vsechno dela peknej kraval a sviti a trouba pece a pracka dela stejny zvuky jako ta nase, tak uz se tesime s tatinkem, jak mi si vyhrajeme.
Nikol , 22.01.2011 17:32:00, IP: ***.***.97.93, #124264Kurnik, chtela jsem opravit, my si vyhrajeme a ono se to nejak odeslalo, kdyz jsem na to klikla.
EvinaH., 22.01.2011 17:51:38, IP: ***.***.180.186, #124267Jaj, Nikol, je to cca měsíc?Možná o něco víc, ležel v posteli s malou a druhý den tam byla blecha.Tvrdil, že o ní nic neví, že jsme si ji tam daly samy.
A teď je sám pokousanej...Hmmm,a zas za to můžem my.
Irča, 22.01.2011 19:13:42, IP: ***.***.63.232, #124276No, na mne dnes najednou v krámě padla taková úzkost. Najednou sevřeno. Nevím proč, nevím z čeho. Asi to souvisí s tou mojí sociální fobií. Sice jí nemám pořád, ale někdy to na mne sedne a pěkně mne to sejří. Přitom lidi potřebuju kolem sebe mít, tak nevím a sama tomu nerozumím. Ty jsi, Nikol, teď úplně v poho?? Jo, začala jsem malého přikrmovat na noc kaší, minulý týden se mi budil co hodinu.