Diskuse - Deprese v těhotenství
tralala, 20.01.2011 8:12:30, IP: ***.***.166.229, #123972Tak jsem se dneska po dlouhý době skvěle vyspala. Přítel tu nespal, tak možná to bylo tím...Napsal mi jen stručnou SMSku.Dneska a zítra jsem si vzala v práci volno, budu dělat doma účto. Mám toho tu dost. Tak snad s tím pohnu, musím. Holka byla včera skvělá, tu hodinu, co jsem tam byla, se bavila jen se mnou. A když jsem šla do kuchyně, tak se hned ke mě přitočila a ptala se, jestli malej kope a pohladila ho.A na stole byl lístek s poznámkou: deky, kolotoč (věci pro moje dítě po holce). Tak se ptám,kdo to psal. Holka má s exem úplně stejný písmo. Prý táta,řekla holka. Tak já nevím, jestli si z toho mám něco dovodit....Je mi divný, že je tak ochotnej a vstřícnej. Taky by mi nemusel ty věci dávat.
tralala, 20.01.2011 8:27:59, IP: ***.***.166.229, #123973Tak včera jsem ještě mluvila s kámoškou. Je trochu v šoku ze mě. Myslela, že jsem s přítelem v pohodě.Radí mi, že ty chlapy musím k něčemu dotlačit. Oznámit ex, že se stěhuju do baráku. Že na to mám právo... A přítele to třeba k něčemu zaktivizuje... Taky mi povídá, že jsem se neměla stěhovat a nebo jen na chvíli. To teď vím taky. Ale asi hlavně jsem neměla otěhotnět. Ale když mě tlačil ten věk....
Jinak jedna moje kámoška má taky dvě děti, každý s jiným. Manžel si ji vzal s ročním dítětem a osvojil si ho. Její bejvalej s tím ovšem musel souhlasit. To je ale hodně jiná situace. Ex by těžko přijal cizí dítě a přítel se ho jen tak nevzdá....Jo, chci vrátit minulost. Je plno případů, že se lidi po rozvodu k sobě vrátěj..Ale musí chtít oba, to je jasný..Jdu snídat a pak makat.
tralala, 20.01.2011 10:15:12, IP: ***.***.166.229, #123996A já se nějak neumím nebo nechci s minulostí rozloučit. Přes 20 let života s exem mi najednou připadá těžký zahodit... Teď jsem mluvila s mámou. Domlouvala mi, ať si to všechno dobře rozmyslím...Ať si promluvím s přítelem, ať ho neházím přes palubu. Že dítě potřebuje tátu....že přítel je pro rodinu a že mu nemůžu ublížit..No, máma snad po neděli přijede, tak to ještě proberem. Tyhle telefonáty mě stojej dost peněz...
Nikol , 20.01.2011 10:45:30, IP: ***.***.97.93, #124000A ja celou noc nespala, blby sny, malej porad vzhuru, taky je zase nastydlej. Krece v lytkach, jediny, co na ne zabira, je ven z postele a perovat na ty noze, to nemuzu, protoze malej by hned chtel vstavat. Jsem s nim dneska doma a jsem na nej tak protivna a ustekana. Odpoledne ma prijit svagr se tchanem a jeste nejakym chlapem, Tchan ma narozky, tak chce manzel, abych tady byla, jdu teda poklidit. Jako napad na darek chce manzel fotku malyho, nebo cely rodiny, nemuzu zadnou kloudnou najit, coz me taky sejri. Posledni fotky jako rodina mame z minuleho cervence, ale manzel nekam zastrcil cd s nima, takze to pada, vanocni fotky malyho nejdou, tchan je Jehova, takze takove veci neslavi a na vic na vetsine je malej se tchyni (jsou rozvedeni), ach jo. Myslela jsem, ze malej by mohl namalovat obrazek, ale nemam na to dneska nervy, vsude utirat barvy a fixy.
EvinaH., 20.01.2011 11:35:49, IP: ***.***.180.186, #124004No, nedělejte si iluze, já už taky hezký den nemám. Bez předchozí domluvy sem přitáhl ex, on má takovej pocit, že přijde, my přestanem všechno dělat a malá si s ním bude hrát. Mimochodem - začínám být já ta zlá matka, co taky potřebuje občas ven, když se dítěti nechce a on je hodný tatíneček, co sem dojde, když se mu to zrovna hodí a pak se jí plně věnuje celou tu dobu. Takže sedím u kompu a jen řvu.
Otravoval tu svým čtením Dášeňky - my jsme si s malou prohlížely, on to vezme do ruky a nahlas předčítá - jenže číst umí jak prvňák - řekla jsem, že mě to otravuje a on na to, ať to nechám na něm, jak si s malou hraje.
Panebože, to je takovej k**tén!
Irča, 20.01.2011 12:32:52, IP: ***.***.63.232, #124014A proč si na ty křeče nekoupíš magnezium? Já ho také brala, dá se normálně koupit v lékárně, ale tak se zeptej doktorky, jestli ho smíš. Ono pomáhá nejen proti křečem v noze, ale i stahům dělohy, které, jak říkáš míváš.
Tralala, přijde mi, že návrat k Exemu není moc reálný. Jo, že se nastěhuješ do baráku, to jo, ale že by Váš vztah šel slepit, to asi těžko. Chlapi jsou na to dost ješitní. A je to taky tanec na tenkém ledu, přijde mi. No, nevím, no. Na tyhle věci odborník nejsem.
Evino, ten Tvůj je blbec. Proč jsi ho tam s malou nenechala a nešla třeba do obchodu? Co Ty tam jako budeš okounět, jak on se naparuje a navíc, ty si taky potřebuješ zařídit svoje a máš na to i právo.
tralala, 20.01.2011 13:24:43, IP: ***.***.166.229, #124022Co myslíš Irčo, že je tanec na tenkém ledu? Stěhování nebo pokus obnovit vztah?
Teď jsem poobědovala a asi si půjdu na chvíli zdřímnout, to neuškodí...Pak půjdu na rodičák dcery. Jestli tam bude i ex nevím, možná..včera se nevyjádřil..
Jo, k těm snům V poslední době se mi zdává o chlapech, o sexu...
EvinaH., 20.01.2011 14:01:22, IP: ***.***.180.186, #124034magnesium jsem taky brala, ale v celku to na nic moc nepo´mohlo, stahy jsem měla pořád, akorát to nebolelo. Nesměla jsem na konci ani do krámu, dítě mi též " leželo na plicích" - teda přesněji na bránici, takže jsem den stejně trávila na netu a pak blbě spala, když není pohyb, není spaní....
Magnesium zkusit můžeš, ale ...mně moc nepomohlo.
Irča, 20.01.2011 14:19:43, IP: ***.***.63.232, #124036Mně tolik netrápily ty křeče v nohách.
No, Tralala, konkrétně jsem měla na mysli obnovení vztahu, ale ono je to takové dost riskantní obojí.
Nikol , 20.01.2011 20:52:15, IP: ***.***.97.93, #124083Irco, to byly prvni krece v lytkach v tomhle tehu, pri prvnim to bylo horsi a cvicny kontrakce mi nevadi, aspon vim, ze je vsechno v poradku. Akorat jsem si to lytko natahla a dneska me dost boli.
Jinak ja porad ucim brisni tance, dokonce mi nevadi ani brisni vlny, tak snad to jeste tri tydny vydrzim a pak mam dva tydny do porodu. A zitra si jdu zase odpocinout do prace a tatinek bude hlidat.
Jinak souhlasim, tvuj byvaly je kardinalni blb Evi. Ale neboj ja mam dneska taky blbej den a manzel me zvladnul uz nastvat. Tak ma zase tichou domacnost.
EvinaH., 20.01.2011 21:43:41, IP: ***.***.180.186, #124086tu bude mít blb taky, Nikol.:-)
Jen tak mu tohle fakt neodpustím.Drzej sebestřednej k**tén!
Se divím, že ještě tančíš, a když už tančíš, že jste nerodili normálně - břišní tance slouží mj. i k usnadnění porodu, ne?
Nikol , 20.01.2011 22:01:46, IP: ***.***.97.93, #124089Jak vidis, tak ne. Naopak jako profesionalce mi to dost ztizily a ztezujou mi to i ted. Mam prilis silne brisni svaly, tudiz mi bricho neroste moc, jenom presne tak, aby se mi tam to mimco veslo. I kdyz mam pocit, ze tentokrat cekam obrika, i kdyz me porodni baba porad chlacholi, jak hezky rostu. Ma to svoje vyhody, po porodu mam hned ploche bricho a svaly se mi nerozestoupily. Na druhou stranu je problem to mimco vyndat cisarem, takze jsem skoncila s obrovskou modrinou minule, fakt pres cele bricho. A taky jsem mela strasne silne kontrakce minule, protoze malej nelezel v idealni poloze a moje deloha se ho pres ty blbe svaly snazila nasmerovat spravne. Jo a taky mi nijak brisaky nepomohly, aby se sam natocil. Fazolka ted lezi v idealni poloze a me to boli dokonce vic, nez v prvnim. Ale nestezuju si. Nemenila bych, i kdyz ucitelky u nas kecaji o tom, jaky prvky nemuzes jako tehu delat, je to individualni pro kazdou zenu a pri kazdem tehu. S malym jsem taky tancila do trech tydnu pred porodem, tedy deset dni pred prvnim terminem jsem si dala pauzu a dokonce jsem si to nechala natocit na video. Az na nem jsem videla ten buben, do ty doby jsem si myslela, ze mam maly bricho.
Akorat brisni tance, pokud jsou uceny kvalitne, mohou odstranit neplodnost a napomoci otehotneni. Manzel si taky ztezoval, kdyz jsme podruhe otehotneli, ze je to moje vina, ze jako brisni tanecnice jsem presprilis plodna.
Nikol , 20.01.2011 22:01:52, IP: ***.***.97.93, #124090Jak vidis, tak ne. Naopak jako profesionalce mi to dost ztizily a ztezujou mi to i ted. Mam prilis silne brisni svaly, tudiz mi bricho neroste moc, jenom presne tak, aby se mi tam to mimco veslo. I kdyz mam pocit, ze tentokrat cekam obrika, i kdyz me porodni baba porad chlacholi, jak hezky rostu. Ma to svoje vyhody, po porodu mam hned ploche bricho a svaly se mi nerozestoupily. Na druhou stranu je problem to mimco vyndat cisarem, takze jsem skoncila s obrovskou modrinou minule, fakt pres cele bricho. A taky jsem mela strasne silne kontrakce minule, protoze malej nelezel v idealni poloze a moje deloha se ho pres ty blbe svaly snazila nasmerovat spravne. Jo a taky mi nijak brisaky nepomohly, aby se sam natocil. Fazolka ted lezi v idealni poloze a me to boli dokonce vic, nez v prvnim. Ale nestezuju si. Nemenila bych, i kdyz ucitelky u nas kecaji o tom, jaky prvky nemuzes jako tehu delat, je to individualni pro kazdou zenu a pri kazdem tehu. S malym jsem taky tancila do trech tydnu pred porodem, tedy deset dni pred prvnim terminem jsem si dala pauzu a dokonce jsem si to nechala natocit na video. Az na nem jsem videla ten buben, do ty doby jsem si myslela, ze mam maly bricho.
Akorat brisni tance, pokud jsou uceny kvalitne, mohou odstranit neplodnost a napomoci otehotneni. Manzel si taky ztezoval, kdyz jsme podruhe otehotneli, ze je to moje vina, ze jako brisni tanecnice jsem presprilis plodna.
tralala, 20.01.2011 22:16:15, IP: ***.***.166.229, #124091Tak dneska docela dobrý. Přítel přijel a pomáhá s účtem - buší faktury na druhým PC.
Taky jsem byla dnes na holky rodičáku. Napsala jsem ex info, neboť tam nebyl a aby neřek, že nekomunikuju. Pak jsem jela hned za holkou do baráku. Roztahovali se tam jeho rodiče, hlídalli holku. Holce jsem domluvila a jela do bytu.Ex mě mailem spražil, že holka byla z mý návštěvy rozladěná. Návštěvy napsal, tak jsem mu oponovala, že nejsem návštěva a že je to i můj dům a návštěva jsou jsou jeho rodiče.... A taky jsem mu napsala ať s ní procvičuje gramatiku. A on na to, že jeho máma procvičuje. Tak jsem mu napsala, že to je dobře a ať on se do toho radši ani nepouští (viz jeho mail a slova: sním místo s ním a mi místo my..)..
EvinaH., 21.01.2011 9:02:09, IP: ***.***.180.186, #124123Ahoj, Nikol,
Tvůj příspěvek mi odpověděl na pár věcí ohledně mého porodu a modřiny - vždycky jsem tak nějak měla břišní svaly. Mám 181/ 60, měla jsem možná max 65, na víc to nevytáhnu.S malinkou měli taky porodníci problém, asistentka mi skákala po břiše a já jsem cítila, jak ji tahají a že jim ji jako nedám.Modřinu jsem měla taky a bolela asi nejvíc ze všeho.
Ovšem mně se svaly rozestoupily a ... už se nestáhly zpět.Říkala mi exova švagrová,že to holce od nich z porodky operovali, protože jí zůstala jakoby díra v břiše.No a tu já tam mám.Prostě - když ty svaly zatnu, mám tam na dva prsty díru mezi nima.Hezký mi to nepřijde, ale operovat bych znova nechtěla, protože jsem ráda, že jizva nezlobí a nic nebolí...Jedině by to překryla troška tuku. Měla jsem tak hezký klenutý bříško - tak dva měsíce po porodu - jak tam ještě byl ten tuk, tak to bylo hezký...A už jsem zas vychtlá koza.
p.s. - zlepšujou AD chu´t k jídlu?
Já pořád žeru.
A navíc se budím v noci hladem.Ale takovým tím ukrutným hladem, jako když jíte ´moc sladkýho a pak dostanete hlad.Jenže - já netloustnu, tak to jen leze do peněz.