Diskuse - Deprese v těhotenství
EvinaH., 18.01.2011 12:19:33, IP: ***.***.180.186, #123621čaute, tak co, jak je? Já jsem protivná tak moc, že štvu i sama sebe.Fakt.Jenže na to nic nepomáhá, malá jen ječí a ječí.Dvě stoličky jí vyrostly a další asi rostou...Navíc se každej den pokusí aspoń jednou pořádně praštit do hlavy, z čehož jsem já malinko už na prášky.Půlka Zoloftu je možná na nic, myslí si to i MUDra psychiatra u který jsem byla minule.A to kojení by ona nejradši, abych neprovozovala.Takže hormony fakt lezou na nervy i při něm.:-)
tralala, 18.01.2011 16:20:34, IP: ***.***.106.20, #123660Já se v tom stále plácám. Přemýšlím, že přítele neuvedu jako otce do RL a dítě bude mít příjmení po mě (to se ex asi zjančí). Evino, četla jsem tu, že s tím máš nějakou zkušenost.. Jak to je? Můžu si zařídit sama RL bez přítele? Už včera něco o RL blekotal, já na to nereagovala...
mona, 18.01.2011 17:30:40, IP: ***.***.232.31, #123684zdravím všechny těhulky a maminy.
patřebuji poradit, jsem ve 4tt. doma mám 11letáho syna, když mu byli 3 roky, přepadla mě deprese a od té doby se léčím, brala jsem udržující dávku 50mg sertalinu. miminko jsme plánovali. teď se mi stav hoooodně zhoršil , pláču, nespím ,nejím, jsem na skok z okna, nic mě nebaví, nikoho nemiluji jsem troska.
psych. mě napsala silné prášky, mam strach o mimi, napište mi prosim své zkušenosti .předem moc děkuji
EvinaH., 18.01.2011 18:55:35, IP: ***.***.180.186, #123700tralala - pokud nejste manželé a nemáte papír z matriky do porodnice, kde je napsáno, že jste spolu byli na matrice a dohodli se, že mimi bude mít příjmení přítelovo, automaticky dítě v porodnici dostane Tvé příjmení. RL - byli jsme si ho vyzvednout nějakou dobu po příjezdu z porodnice - do nějakého data se musíš na matriku dostavit - my jeli 70 km, protože jsme tam měli porodnici a dělá to ta matrika, kde se DÍTĚ NARODILO.My tam byli spolu, on řekl, že se tam nenechá zapsat a počká na výsledky testů paternity.
Mohla jsem si nechat RL bez něho - od začátku jsem věděla, že spolu nebudem, hlavně jsem mu neměla podlehnout a dávat holce jeho příjmení, jenže se jménem to příjmení skvěle vypadá. Líp než moje.
Takže RL bez přítele lze.
ALE: Dítě je VÁS OBOU. Čili se přítel může soudně domáhat svého otcovského práva, určení paternity a následného zapsání do RL.No a to bys při prohraném soudu, myslím, hradila náklady - test otcovství vyšel exe na 7 tis.
A navíc - hele, mě ex taky pije strašně krev, takže Ti rozumím,jak to máš s přítelem. My s ex měli od začátku takový " nevztah" z jeho strany vylhaný, řekla jsem mu,že dítěti pořídím na inzerát rovnou jiného otce a nemusí se starat o to, že někde nějaké dítě má. Pak otočil, odprosil a bylo stěhování sem, zařizování, slibování života v baráku - společného atd... Vše jen vylhané.Ale : Měla bys dítěti dopřát jeho tátu a sobě klid občas - tak, že tatínek si dítě vezme na výlet, na víkendy...On Ti může pomoct dostat se po mateřské zpátky do práce, nebo na mateřské mezi lidi. Tak tohle posuzuj trošku s odstupem.
Irča , 18.01.2011 18:59:21, IP: ***.***.63.232, #123703Sertralin je myslím stejná účinná látka jako Zoloft. Není to problém, AD nevadí, napsala ti AD nebo Rivotril či Oxazepam či Lexaurin, ty jsou špatná. Myslím, že už ju teď pomalu bereme všechny. Hale, ta Tvoje Mudra, o co jí jde? Ty stejně nekojíš plně, tak je to fuk. Já kojím plně a mám skoro maximální dávku, to je asi trochu horší.
Irča, 18.01.2011 19:01:54, IP: ***.***.63.232, #123704Já nevím, Tralala, jestli Ti to stojí za to nenapsat ho do RL, když on si to stejně může vymoci soudně. Nevidím v tom žádnou výhru, akorát ho nas.... a postavíš si ho proti sobě a co z toho budeš mít? Já nevím, nejsem právník, ale kámoška měla něco podobného a samozřejmě ten otec na to má právo, ona se pak lekla a napsala ho tam.
tralala, 18.01.2011 19:22:37, IP: ***.***.166.229, #123709Automaticky příjmení matky, pokud nepůjdem na matriku, hmm to je dobrý....Moje příjmení se mi líbí víc...Ale on o tom asi něco ví, když říkal, že bysme tam už měli zajít...TP podle matky, začíná se mi to líbit...Před chvíli mi volala kámoška, ať si příjdu pro nějaký hadry na malýho. Mj. mi povídala o svý kámošce, která měla na výběr dva chlapy. Ale že nebude s otcem svýho dítěte, ale s exem, protože s tím otcem řešila společný finance a bydlení (chtěl, aby se přestěhovala do jinýho města) a nemohli se dohodnout
Nikol , 18.01.2011 20:55:44, IP: ***.***.97.93, #123725Pani, dva dny tu nejsem a nestiham cist. Konecne jsem se pred ctvrt hodinou zastavila, vcera a dneska v praci, malej zacal novy jeslicky vcera, ja kurzy tance vecer, jeste ze ma sef rozum a rozmluvil mi stredecni hodiny, takze mam jenom dve hodiny v pondeli. No skoro lezu, nic neudycham, dneska mi bylo v praci fakt dost blbe, musela jsem si i jit sednout do kuchynky na ctvrt hodiny, vsichni se o me bali v praci. Celej den brecim, protoze kamaradka, co mela prvni ultrazvuk dneska zjistila, ze miminko umrelo v sestym tydnu, no fakt den jak koralek. Uz aby tady byl manzel a ja se mohla nalozit do vany.
Jinak Tralala, je blby, ze o tom tvuj pritel vi, ze musite na matriku, protoze jinak bys to mohla hrat na to, ze jsi to nevedela. Jinak ti situaci nezavidim, ja uz bych to asi s pritelem davno zabalila. Zvlast kdyz te to takhle toci ted, s pribyvajicim casem to bude jeste horsi, si myslim ja.
Nikol , 18.01.2011 21:00:37, IP: ***.***.97.93, #123727No Irco, ja jezdila na vyprodeje do Nemecka. Fakt se to vyplati, ale i treba tam nakoupit pleny a dalsi veci pro deti jsou o moc levnejsi. My treba kdyz porovnavame cenu plen v CR a tady, tak tady jsou o polovinu levnejsi ty samy a jeste jsou lepsi, protoze maji perovaci lepiky a ty cesky nemaji a to mluvim o Pampers.
Jinak ty saty pred slevou byly za 100 liber a ja je koupila za 25 a botky za 12. Takze jsem fakt spokojena.
tralala, 18.01.2011 22:08:02, IP: ***.***.166.229, #123739Tak to já zas nákupní typ jsem. Tuhle jsme jeli s kámoškou do Goerlitz a protože měli v Sasku svátek, tak jsme jeli do jiný spolkový země a tam do Cottbusu. Od nás nějakých 200 km,ale koupili jsme s kámoškou výhodný sprcháče za euro/kus.... Jinak jsem asi hodně ulítlá nákupem hadrů a bot. Tuhle jsem si tu počítla zimní bundy, mám jich tu 11 a asi 5 ještě na baráku. No, ale nosím tak 2-3. Bot jsem vyházela nedávno nejmíň 10 párů...No, pak se sem má někdo vejít... Přítel říká, že je to nemoc...(jestli to není maniodepres. psychoza) Ale to Aukro pro děti je dobrá věc. Holce jsem tam už pár kousků taky pořídila..Že já dávala takový prachy za nový značkový hadry pro dítě, nechápu...
tralala, 19.01.2011 7:07:38, IP: ***.***.166.229, #123749A přítel vypadá, že asi odejde....prý už to se mnou není k vydržení...
EvinaH., 19.01.2011 9:32:09, IP: ***.***.180.186, #123785Irčo, no pro sebe, přece. Aby ses sobě a dětem líbila a měla z toho lepší pocit.já se občas sama pro sebe namaluju, i když vím, že nikam nepůjdu.Vyzkouším holky stíny a tak...
Jinak - u nás bude o zábavu postaráno.Obě holky maj teplotu, starší to hlásila večer, menší - na tu jsem přišla v noci, takže...veselo.A nemůžu najít teploměr!
Irča, 19.01.2011 12:48:14, IP: ***.***.63.232, #123835Tralala, nemůžeš si dát pohov? Myslím, jako to teď neřešit?? Tak se nastěhuj k tomu příteli a je to. Stejně, když nemáš peníze, tak ať Tě zajistí on, nechce řešit? Fajn, tak to neřeš Ty taky. Já mám pocit, že Ty sama být nechceš, že asi s tím přítelem do jisté míry být chceš. Ale samozřejmě, to soudím jen tak na dálku. Co o tom soudíš Ty, Evino??
tralala, 19.01.2011 13:12:27, IP: ***.***.106.20, #123848Omlouvám se, jestli obtěžuju jen svými problémy, ale sbírám jen názory...protože sama si nevím rady..
Jana, 19.01.2011 14:17:16, IP: ***.***.5.64, #123861No,nevím já to vidím trošku jinak než Irča,vlastně obráceně.Spíš si myslím,že Tralala vadí,že od manžela odešla a čeká dítě s přítelem.Na druhou stranu,ale zase podle toho co jsi tu Tralala psala,tak asi bývalý muž nebyl zrovna také to pravé ořechové.Jen byl asi víc chlap než Tvůj nynější přítel,asi si sedni a napiš si u obou pro i proti.Navíc nevím jestli Tě bývalý muž bude chtít v baráku s cizím dítětem.Mě to nějak vychází,že nechceš doopravdy ani jednoho a u přítele tě drží jen mimi.Nemáš to jednodoché a rozhodnutí bude bohužel jen na Tobě.Rozhodně by jsi měla znát reakci bývalého manžela na to,že by jsi přišla zpátky do baráku dřív,než uděláš nějaké nevratné rozhodnutí.Jana