Diskuse - Deprese v těhotenství
EvinaH., 14.01.2011 10:52:13, IP: ***.***.180.186, #122961ano, Nikol, systém v Anglii je v tomhle mnohem vymakanější, už jsem slyšela o tom, že tam ústavy nejsou.
Nechci Tě strašit - ale doktor o Tvé nevolnosti ví? Máš mít miminko na konci února, ne? To může být závažnější potíž, ne jen nevolnosti. Říká se tomu Help syndrom a" švagrová" to měla. Šla na císaře v 7. měsíci.
Spíš to nic nebude, když už jíš, ale doktor by to vědět měl.
Nikol , 14.01.2011 13:57:09, IP: ***.***.97.93, #123011Dik Evi, ale jsou to normalni ranni nevolnosti, ktere trvaji cele tehu, nejsem jedina, akorat mas pravdu, kamoska to mela s obema holcickama a obe byly narozeny driv, ta druha o ctyri tydny. Vzdyt to rikam furt, ze mam pocit, ze nevydrzime ani do toho 28. unora. A uz zase nejim, bylo to jenom rano, asi abych do sebe dostala co nejvic jidla a mela energii na preziti dne. Jinak ted ulitavam na citronade, kazdy den asi litr. Sama si ji delam doma, ale nemuzu se toho dopit a mam pocit, ze mi to klidni zaludek. No nic ja uz pomalu prebiram obleceni pro novorozence, tak si to vyperu a v nejhorsim to ani nevyperu, stejne je to vypracny po mrnousovi, akorat to neni vyzehleny. Plinky mam, ubrousky taky, akorat musim sobe koupit pantofle do nemocnice, zupan ma, nejakou jeste jednu nebo dve nocni kosile a mam vyhlidle dve kojici podprdy a bude vymalovano. Zbytek mi tam klido muzou ostatni donest.
Irča, 14.01.2011 13:57:09, IP: ***.***.63.232, #123012Tak tady jsou taky SOS vesničky a tam jsou i matky, co se na plný úvazek starají o takové děti. Ale je to záhul jako blázen a navíc, teď nedávno byla ta aféra s těma pěstounama a asi taky na tu svou činnost dost doplatili. Já na to teda nemám, to je mi jasné. To jsou nervy jako blázen. A kolik energie a úsilí to stojí vychovat dítě i tak a pak když se to zvrtne...Hrůza.
Ale Ty, Nikol, jsi říkala, žes nikdy před manželem neměla dlouhodobý a stabilní vztah, to Tě cituju. Ale třeba bys byla skutečně v pohodě a vycházela, to já nevím.
Nikol , 14.01.2011 14:28:34, IP: ***.***.97.93, #123021Ne dlouhodoby vztahy sly mimo me, Jak to bylo pres sest mesicu, jsem se balila, ale s holkama jsem vychazela s obema dobre. I s malou a pak i s tou druhou, s tou byla vetsi prca. No a nejlepsi byl stejne Brian, byl o dva roky starsi nez ja a bral to sportovne, ze ma tata mladsi partnerku. A to prosim pekne na Malte nejsou rozvody povoleny. Dokonce se mnou resil i jeho problemy v manzelstvi.
Evi koukala jsem na toho Hellpa, to nemam, vsechny testy byly minulej mesic v pohode. Jo jsem zapomela na psychiuatru a prosvihla jsem schuzku. No nic.
Ted jsem umyla klec pro kocku a ta druha, co je zdrava se tam v ni hned uvelebila, je to trubka. Ted tady lezi na polstarich, co jsem je pripravila pro malyho, protoze uz se mi probouzi.
Jinak podle dnesnich zprav, pry nemame vyslovne kojit do 6. mesice, ale uz od 4. mesice davat jidlo, protoze pry jsou deti chudokrevne a maji problem s ruznyma chutema v budoucnu a taky pry maji vice alergii, kterej k**ten na tohle prisel, to by me zajimalo, porodni baby tady rvou.
Nikol , 14.01.2011 16:41:51, IP: ***.***.97.93, #123065Jinak SOS vesnicka je porad SOS vesnicka, tady jsou ty postizeni mezi 'normalnima' lidma. To se mi libi, takze nikdo neni pak prekvapenej, kdyz je nekde potka. Neukazujou si prstem. Nas malej treba kouka na program na BBC, kde jsou prave postizene deti a takovy jakoby klaun a uci deti znakovani. Je mu se ten porad libi, akorat tata trpi a bavil se s jeho kolegou v praci a jejich mrnous na to taky kouka. Maji dost podporu od vlady, takze ti udelaji najezdovou rampu pro vozickare do baraku, bezbarierovou koupelnu a system na premistovani nepohyblivych lidi po dome apod. No a pak jsou tady ruzne organizace, jako ta nase, kdy ti hlidame dite na kysliku pres noc, aby se rodice mohli vyspat.
Jinak dneska je nadherne a teplo, 14 stupnu, litam jenom ve veste pres tricko. Super, ale asi to nevydrzi dlouho. Tchyne si vzala malyho a jeli k pradedovi. Akorat prisla a rika vezmu ho k tatovi a ja tak na ni koukam a rikam a chces plinky, kdyby se ti pokakal odpoledne. To ji nenapadlo. Ale jsem ji zbalila tasku a hotovo. Jinak jsem se od manzela vcera dozvedela, ze se ji hrozne libi, kdyz ji malej rika babi a ne grandma. Takze nas malej je asi jedinej, kdo ma v Anglii babi.
Irča, 14.01.2011 17:34:40, IP: ***.***.63.232, #123079Jinak si myslím, že i tyto věci, co se týče postižených se zlepšují. Jezdí více i ty nízkopodlažní autobusy a tam když se vyklopí podlaha, může tam vjet i vozíčkář, totéž u tramvají. Osobně jsem ale takto viděla vjet vozíčkáře jen jednou, že autobusák vylezl, vyklopil tu podlahu a tím on tam mohl najet. I záchody ale na benzínkách bývají a výjezdy z metra a do obchoďáků, ale určitě by toho mohlo být víc. I pro ty děti. Ale dnes jsme byli zrovna něco zařizovat ve Spořce, tak tam mají dětký koutek, aby se děti nenudily a i u doktorky jsou hračky, což za mne taky nebývalo, skoro v každém obchodním centru je dnes herna. A jak říkám, jen jednou jsem se setkala s blbou reakcí na to, že jsme šli s miminem a malou do restaurace. Ono to je ale tohle taky dost o lidech. Já bych byla obecně ale spíš pro tvrdší režim a větší řád a to obecně. Dřív děti mnohokrát neměly takové vymoženosti jako mají dnes a přitom z nich byly kolikrát lepší lidé. Bylo nějak víc slušnosti a pořádku. Já si nějak nepamatuju, že by se za nás kdy řešila šikana a nebo to, že by žáci napadli učitele. Někdy fakt nechápu, co se to dnes děje a i mám z toho strach. Já už jsem od třetí třídy jezdila sama metrem do školy, protože jsem dojížděla tím, jak jsem chodila do jazykovky a že by se máma musela bát, aby mne někdo, jako teďka se to stalo s tou Aničkou unesl, to se nebála. Dnes se z rodičů vlivem společenského klimatu stávají taxikáři a to je fakt hrůza.
Irča, 14.01.2011 17:36:43, IP: ***.***.63.232, #123082Jinak s tím kojením, to je zase nějaký výkřik. Samozřejmě je nejlepší kojit co nejdéle. Dokonce kamarádka, co mají v rodině alergii a ekzém kojila plně celých 8 měsíců. Tak jí to poradila dětská a alergolog.
Irča, 14.01.2011 17:38:46, IP: ***.***.63.232, #123083Jo, ještě mne napadlo, a co děláš, Evi, když ta Tvoje holka dělá takové vylomeniny, to je docela o strach, ne? Jak to řešíš? Nařezat takové velké holce, to se asi moc nedá nebo dá?? To je právě to, o čem mluvím. Ty děti jsou dnes fakt jak z divokých vajec. Tak v čem je chyba??
EvinaH., 14.01.2011 17:54:12, IP: ***.***.180.186, #123090ahojte, dneska jsem úplně otrávená sama ze sebe - velká holka jela k dědovi a ex včera řekl,že pokud se nestaví ráno, tak vůbec ne.Jak jsem byla nedávno nakupovat, sehnala jsem knížku, co jsem ji dlouho chtěla a měli slevu, tak jsem si vzala ještě jednu.Obě o výchově, řekla bych, že se docela doplňujou,jedna z nich, jestli jste někdo četl se jmenuje Koncept kontinua.Ta odpovídá i na otázky, Irčo, proč my cítíme úzkost a osamělost.Prý autorce napsala ženská,že se po přečtění knížky chtěla zabít a jiná,že nikdy nečetla nic hnusnějšího, protože pravdivého.Se mnou to teda krom aha efektu nic nedělalo, do depky se nepropadám.Akorát je hnusně a NEJHORŠÍ na mateřský je ta izolovanost.A já, trubka, nešla ani nakoupit a holka bude celej víkend pryč, no...obě knížky jsem přečetla za dva dny, z valné většiny dneska.
EvinaH., 14.01.2011 17:56:17, IP: ***.***.180.186, #123091prcek samozřejmě nespal, jak měl, roste mu asi stolička na druhé straně, už máme dvě na jedný...tak ráno se musela chudinka dospat do deseti, pak se jí spát nechtělo a teď - spí od čtyř. Tak zas bude noční směna, ach jo.
EvinaH., 14.01.2011 18:05:08, IP: ***.***.180.186, #123099Jinak - Irčo, to je s dětma, myslím, tak: Musíš si je užít a co nejvíc chovat a nosit, když jsou co nejmenší.Dát jim jistotu - ať bereš život jakkoliv, prostě jsi máma, děláš pro ně to nejlepší, jsi silnější než ony - to je důležitý - a umožníš jim postupně poznávat svět jako veselé bezpečné místo.Teorii mám najetou suprově, co? Ale je fakt, že já jsem takhle nejdřív žila a pak jsem s druhým dítětem a rostoucí nejistotou ve vztahu začala hledat ty knížky.
A když vyrostou tak, jako moje holka - tak je musíš nechat jít.Je fakt, že zatím žiju v místě,kde jsem se dost odnaučila se bát, sama jdu klíďo do lesa, u lesa bydlíme, je tu naprostej klid, minimum feťáků a jim podobných...Ale feťáci byli i za nás...Navíc ty AD možná fakt dost utlumujou - když holka nebyla doma,měla jsem jenom OBAVY, ne hysterickej strach, byla jsem na ni VZTEKLÁ, ale ne tak,že kdyby se vrátila v noci, seřezala bych ji. Byla jsem vzteklá na sebe, že tu lítám po městě a koukám kde je v jedenáct večer, když jsem mohla spát a nechat ji,ať se vrátí.Byla jsem si skoro jistá,že spí u kamarádky.A byly to kamarádky, kdo ji pak sjel za to, co udělala, protože si třeba zamezila přístup na rockový festival, kam chodí všechny místní děti od snad deseti let.
Normálně jsem hysterka,ale tohle mě fakt nechalo v klidu.
Irča, 14.01.2011 18:39:52, IP: ***.***.63.232, #123108No, tak to jsi dobrá. To by mne teda v klidu nenechalo, no, možná je to i tím, že bydlím v Praze a může se stát cokoliv. Jít ji, ale plnoletá není, máš za ní stále zodpovědnost a i kdyby byla plnoletá, tak je slušnost dát i tak rodičovi vědět co a jak a další věc je taky, když ji stále živíš, tak nemá jen ona samá práva, ale má také povinnosti. Já nevím, co to je, že si dnes děti myslí, že oni mají samá práva, ale povinnosti žádné. Ty jsi taky dospěla a musíš se řídit spoustou zákazů a příkazů. Např. nemůžeš přijít do práce bez toho, aniž by ses omluvila a měla reálný a pádný důvod, proč nepřijím. Nikdo nejsme svobodný natolik, že si můžeme dělat, co nás napadne a nikdy to moci dělat nebudeme, o to jde. Pokud máš nějakou domácí, musíš se taky řídit jejími pravidly, tak ať si třeba představí, že jsi její domácí nebo zaměstnavatel neb její živobytí a celá existence závisí na Tobě.
Jinak já jsem tu knihu, o které mluvíš četla a i manžel ji četl, ale nelíbila se mi. Nesouhlasím s ní. Má ji doma tchýně, té se líbila děsně.
Nikol , 14.01.2011 20:52:55, IP: ***.***.97.93, #123157Jo o tom pripadu jsem taky cetla. Ale podivej se na to takhle Irco, o tech uspesnych se nepise, to nikoho nezajima a ber to ode mne jako od byvale novinarky. Kdyby ctenari chteli cist o rozkvetlych loukach, tak by o nich psaly vsechny noviny.
Ale si predstav jeden pripad tady odsud. Otec, ktery mel zakazany pristup k diteti a partnerce z predchoziho vztahu, si poridil novou partnerku a s ni dcerku. Kdyz bylo dcerce 11 mesicu, tak ji zmlatil takovym zpusobem, ze holcicka malem umrela a ma poraneni mozku, ze se prestala vyvijet. On putoval do vezeni, jeji matka taky na nejakou dobu, protoze tomu nezabranila a holcicka ted byla adoptovana pestounama, ktery se ji hned ujali a po asi pul roce, udelala takovy pokrok, ze jsou z toho doktori paf. Reaguje na lidi, smeje se, kdyz ji simraji. Tenhle par uz pred tim adoptoval postizenou holcicku, ktera mela defekty, protoze se narodila matce alkoholicce a taky s ni udelali desny progres. A pise se o tom nekde, ne. Prestalo se o tom psat, hned jak otce a matku zabasli a doktori vynesly strasny rozsudek nad holcickou, ze z ni bude neaktivni lezacek.
Nikol , 14.01.2011 21:02:52, IP: ***.***.97.93, #123164Evi, kamoska tu knizku cetla a libila se ji.
Irco, za me teda sikana na zakladce byla a pamatuju si ji uz od druhe tridy. Jinak ja jsem se treba koukla na internet, jestli tady v okoli nebydli nejaky sexualni deviant nebo pedofil a neni. Trochu jsem se uklidnila, ale taky malyho nenecham ani na okamzik bez dozoru a to samy manzel.
Zitra budeme schanet pexeso pro 18. mesiscni dite, protoze dneska malej koukal na telku, kde bylo a pamatoval si, kde byly stejne obrazky. A taky chci manasky, dneska stavel s manaskem komin z kostek.
Irča, 15.01.2011 8:11:50, IP: ***.***.63.232, #123224Mně spíš šlo o to, že oni asi ti pěstouni tak hrozní nebyli, protože ti ostatní děti nakonec samy u nich chtěly zůstat, ale vlastně cejch už mají navždy. A ten kluk si ty tresty zasloužil, zřejmě to žádný beránek nebyl, což dokazuje i to, že hned jak se od nich dostal, tak spáchal dvě loupeže. Jinak určitě máš pravdu, že pro postižené děti je určitě lepší být v rodině než v děcáku, to je jisté. Jenže já nenárážela na postižené, ale spíš na děti po fyzické stránce v normě, ale přesně jak říkala Tralala, dobré, dobré a pak se to zvrtne a z toho dítěte je najednou grázl a aby ses bála o vlastní život. A to je právě z velké části otázka těch genů, s kterými ty jako pěstoun nic nenaděláš. Já to obdivuju, klobouk dolu před lidmi, co do toho jdou, ale to riziko tam je a je hodně veliké.