Diskuse - Deprese v těhotenství
EvinaH., 10.01.2011 21:03:35, IP: ***.***.180.186, #122312Dneska jsem s malou zas ekla buchty - ona tak pomáhá, všude lítá těsto, mouku si cpe do pusy - tuhle jedla i cibuli a sádlo a zjistila, že ani jedno není její gusto. Jenže - vánočku minule jedla ještě teplou, to ji tady nosila po bytě až s ní upadla a pak se s ní nacpala, že jsem se bála, že jí bude bolet bříško a ona spala celou noc...No, dneska, sotva buchty viděla, už je chtěla! Byly horký, tak si sáhla, mávala a ksichtila se.:-))
Dala jsem je vychladnout na okno a slyším, jak starší holka stojí v tom otevřeným okně a tře si jakoby ruce o sebe.-
Tak říkám. " nečisti si ruce z okna" A ona:" já si nečistím ruce, ale buchtu" :-)
no, mně bylo dnes opravdu veselo. Jen ven jsem se tolik nedostala, jak jsem chtěla, protože ex ŘEŠIL několik hodin tady...
Nikol , 10.01.2011 21:11:25, IP: ***.***.97.93, #122314Tralala me nikdy vztahy nelakaly, vsichni se vzdycky ohaneli vaznyma vztahama, ale to slo mimo me. A pak jsem potkala manzela a funguje to, ale jak rikate ty a Eva, nikdy jsem nikoho nehledala, nikdy jsem se po nikom nepidila a prislo to samo.
Me se reseni, kery ti nabizi holka nahodou libi. Vyprdnem se na chlapi, nastehujem si sem babicku a budeme vsichni v pohode.
Evi, nas malej dneska taky perlil. Kdyz si ho tchan odvazel a ja mu chtela dat pusu v aute, tak mi na ferovku rekl anglicky, mami, jdi pryc. a pak jsem rikala kocce, ktera chtela jit v desti ven, nebud blba, vzdyt tam prsi a otocim se na malyho a rikam, ta je hloupa, chce jit ven v desti a on mi na to rekl, hloupa kocka.
Irča, 11.01.2011 8:06:58, IP: ***.***.63.232, #122337Já si myslím, že pro děti je určitě lepší, když mají oba rodiče u sebe. Na druhou stranu pokud to má být za cenu hádek, tak je vždycky lepší klid a stabilita. Takže je to otázka. Záleží na situaci. Já si myslím, Nikol, že ten Tvůj malý bude časem asi angličtině určitě dávat přednost, protože v tom prostředí vyrůstá a taky jakmile začne chodit do školy, tak bude i anglicky líp umět, proto děláš určitě dobře, že Ty s ním mluvíš výhradně česky. I když manžel je původem Slovák, oba rodiče má Slováky, narodil se tam, ale od první třidy chodil do školy tady, ale když počítá, počítá slovensky. Na druhé straně ale slovenština je tak češtině podobná, že v tom velký rozdíl není. Já tak nějak uvažuju, myslím ohledně těch jazyků. Určitě je super být takhle z bilingualní rodiny, ale pokud se máš učit cizí jazyk mimo, tak si myslím, že je lepší začít až právě ve škole. A hlavně, na to aby to bylo k něčemu, tak člověk musí hlavně dobře umět ten svůj vlastní. Vždyť oni říkají, jak ty děti se ani v první třídě neumí vyjádřit, no to je děs. Proč o tom mluvím, šli jsme s manželem na den otevřených dveří škol, sranda naší malé jsou tři roky a on už by jí dal do školy:-)No, nicméně jsme byli tady v jedné škole, je to jazykovka, od třetí třídy mají intenzivně AJ a NJ, tak to si myslím, že už smysl má, ale učit dítě od školky anglicky mi přijde na hlavu. Možná se na to koukám tak, protože jsem taky chodila do jazykovky, od třetí třídy ruština, od páté angličtina, no, ono se to tehdá ani jinak nedělalo, že. No, tak to jsem napsala jen tak z jiného soudku.
Irča, 11.01.2011 8:11:39, IP: ***.***.63.232, #122338No, hlavně ale chci malou od příštího roku zkusit dostat do školky, jednak si myslím, že už ve 4 letech dítě kontakt s ostatními dětmi potřebuje a taky se budu zase mít čas věnovat malému. Jsem ale zvědavá, jestli se mi to podaří, když je teď v těch školkách takový nával. Taky mne straší, že ty děti tam vždycky něco chytí a tahají to domů a pak jsou nemocní všichni, tak to bych zase nerada.
Lenka, 11.01.2011 8:48:47, IP: ***.***.255.119, #122346Ahoj holky, dnes jsem náhodou objevila tuhle báječnou diskuzi!!! Těch prvních několik stránek mne úplně dostalo. Jsem ve 20. tt (čekám už 4. mimčo), ale to v jakém jsem psychickém stavu, jsem ještě nezažila (nebo jsem to už zapomněla).
Od začátku mám deprese, úzkosti, nemohu spát, připadám si osaměla, chci být s lidmi, ale pak mám skoro ze všech setkání špatné pocity, prostě hrůza! S manželem se zas hádáme, připadá mi neempatický a sobecký. Dnes ráno se mi chtělo umřít.
A najednou zjišťuji, že ty pocity, které mám nejsou až zas tak neobvyklé... Hrozně se mi při čtení těch prvních stránek příspěvků ulevilo!!! Včetně toho, jak některé těhule těžko nesly svůj přírůstek na váze a záviděly těm hubeným holkám okolo. To je přesně můj případ. Na začátku těhu jsem chodila cvičit (stejně jako před otěhotněním). Pak jsem ale musela 3 měsíce ležet a má váha naskočila mnohem více než jsem si přála!!! Mám obavu, že jsem přibrala už asi 8 kg. To se mi ještě nestalo... A také mám svou zkušenost, že po porodu a během kojení vlivem nevyspání a stresu ještě další kila naberu... Ach jo. To jsem pak vypadala jako almara. Z toho jsem měla deprese už tenkrát. Jen co se mi to povedlo konečně shodit, tak jsem neplnánovaně otěhotněla a už jsem pomalu tam, kde jsem byla...
Tak se držte, a't je vám lépe!
Nikol , 11.01.2011 13:05:47, IP: ***.***.97.93, #122392Irco, malej si vybira lehci slovicka z obou jazyku. Vime, ze rozumi oba jazyky, protoze kdyz mu neco rekne manzel anglicky, tak to udela a stejne tak, kdyz ja mu reknu neco v cestine. Nejhorsi je, kdyz se jeden z rodicu snazi mluvit na dite treba anglicky, to pak to dite pochyti i ten akcent. Segra se mela ucit anglicky ve skolce, ale naucila se tam velky prd. Jinak proc bychom cekali, az malej zacne chodit do skoly, vzdyt uz ted ma anglictinu v jeslickach. Ale je fakt, ze uz sklada i veti dohromady, coz podle vsech knizek, a diskusi, na ktery jsem koukala je brzy, ale ja si myslim, ze je to tim, ze mu od malicka cteme a ted si on sam 'cte' pro sebe. Kamaradka v praci taky holcicce cte a holka je hodne napred a jeji svagrova nikdy na knizku nesahla a tudiz jeji mala je v jazykovych schopnostech dost pozadu. Navic moje tchyne miluje knizky stejne jako ja, takze u nich se maly vzdycky bavi bez televize, hraje si, povidaji si, ctou.
Nikol , 11.01.2011 13:12:54, IP: ***.***.97.93, #122395A ja mam dneska uplakanou a nechci videt nikoho, ani nejsem schopna zavolat tchyni a dat ji malyho, ted jsem ho dala do postylky a jdu si dokoukat Tri orisky pro Popelku na youtube a dat si kapucino s Vienettou. Nejak nemuzu jist, mam zase ranni nevolnosti 24 hodin denne. Jeste sedm tydnu a bude tady mimco. A ja nejsem schopna pripravit veci, ktery potrebujem.
Irco, jeste k tem skolam, ja budu doma ucit deti zemepisu, protoze vcera zase u manzela v praci perlili. Nekdo si tam koupil levny zajezd do Budapeste a resili, kde to je, nekdo tvrdil, ze je to ve Francii, nekdo kontroval, ze ne, protoze Amsterodam je ve Francii a nekdo rikal Bulharsko. Proste hovadka bozi.
Irča, 11.01.2011 14:29:00, IP: ***.***.63.232, #122411No, to je vážně děsný i když u nás to taky s těma školama jde od desíti k pěti, ale v tomhle zase mají Češi dost přehled, protože dost cestují a zajímají se, zdá se mi. No, já nemluvila o vašem případě, vy jste bilinguální, ale obecně. Jako třeba já bych malou učit anglicky mohla, teda časem. Tak mám alespoň CAE, to možná ani kolikrát ty učitelé na škole ani nemají, mám ty zkušenosti, teda nemyslím v nějaké dobré jazykovce, ale na základce a dokonce i někdy na gymplu. Třeba můj učitel na gymplu mluvil hůř než já, tak možná gramatiku měl mít lepší, když dělal peďák, tak to je tam snad učili i když ani to nevím. Jo, na ekonomce jsme pak měli dost dobré učitele, ale to bylo fakt až na vejšce. Ta jedna mluvila fakt úplně čistě a co znala výrazů z oblasti ekonomie, to já neznala ani v češtině. Takže ono je to otázka, ale dnes je možností i vyjet, takže není, co řešit. Manžel by byl rád, kdyby se malá kromě Aj učila nějaký atypický jazyk, ovšem jaký, to nevím. Kámoška má dánštinu a udělala s tím fakt díru do světa. Byla jsem fakt překvapená.No, ale zase si s jazyky tak hlavu nelámu, chci aby holka uměla i něco jiného, protože jen jazyky člověka neuživí. Alespoň já mám tu zkušenost.
Irča, 11.01.2011 14:30:03, IP: ***.***.63.232, #122412Pane jo, čtyři děti, to bych si šla asi rovnou hodit mašli. Tak to se ani nedivím...
EvinaH., 11.01.2011 17:04:39, IP: ***.***.180.186, #122450Ale, Irčo, přece jí to nemůžeš tak říct.Každé miminko je přece poklad, sama zvažuješ tři.
Mně je dneska moc fajn, akorát jsem doma nic neudělala...A prcek zase spí, to tu bude zas řádit do noci.
Evzenka, 11.01.2011 19:09:18, IP: ***.***.15.44, #122464Četly jste dneska článek na idnes? Depresí v těhotenství prý trpí každá 5. Tak aspoň si nepřipadám jako blázen:-)
Irča, 11.01.2011 19:40:54, IP: ***.***.63.232, #122470Blázen nejsi určitě. Hlavně když to máš jen v těhu. Já to mám pořád. Já to tak nemyslela, obdivuju to, ale nezvládla bych to, toť vše. Prostě konstatuju holý fakt, že to není nic pro mne. Jo, Evi, jedna věc je zvažovat a druhá je to uskutečnit a teď jak se cítím o tom silně pochybuju, že bych do toho šla. Mám depku a navíc takovou náladu, že bych vraždila, tak nevím, co si vybrat, fakt. Ale to už víte, stěžuju si pořád. Tak se omlouvám.
tralala, 12.01.2011 8:53:22, IP: ***.***.106.20, #122518Ahojky, tak jsem sem včera psala, ale holka mi vyrvala noťas, že je to úchylný… Tak jsem se s ní nechtěla prát. Jinak včera jsem měla náladu celkem dobrou. Tím, že je holka u mě, tak deprese je jen minimální. Budoucí tchýně pohlídala holku, než jsem přišla z práce. Chtěla i žehlit a uklízet (tohle mi něco připomíná, dělala to i moje extchýně) a ušila holce látkovej pytlík do postele na tu nohu v sádře…Taky mi psala moje JUDra, že mi doporučuje se nastěhovat do baráku a informovat o tom písemně ex. Ex mi nemůže nic zakázat a dítě bude mít automaticky TP, jako já a ex ho nemůže odhlásit. No, jen ty nervy, tam.. Tak nevím. Holku jsem tuhle naťukla, ale moc se jí to nelíbí. Tak se bojím, abych něco nepokazila s naším vztahem. Strašně se těší na malýho. Furt mi hladí břicho a kontroluje, jestli kope. Prý už ho chce mít.. A chce teď spát se mnou a s „malým“. Naštěstí máme velkou postel, tak se tam všichni 3 pardon 4 docela pohodlně vejdeme. (přítel to začíná trochu nelibě nést. Pro mě je ale vztah s holkou hodně důležitej, to ví, tak snad to chápe.) Jo, nevím, jako značku kočáru pořídit. Poradíte? Měla jsem vybranej x-lander (jedině čtyřkolku), ale teď jsem si rozmyslela, že bych chtěla modro-černej a ten jsem u týhle značky nenašla…
EvinaH., 12.01.2011 9:06:28, IP: ***.***.180.186, #122525tralala - ten jsem taky chtěla, ale až na dýl.Na začátek se mi úplně nejvíc líbil Roan Marita a ... mám ho.Nafukovací kolečka si užívám doteďka, na dobrým povrchu je z toho pocit, jako když jedeš na kole.Akorát že ten X - lander je pro ty větší děti elegantnější...
Irča, 12.01.2011 10:32:22, IP: ***.***.63.232, #122558Tak to máme každá jiný názor. Já bych si zase dnes koupila Inglesinu, klidně starší na mimibazaru nebo Aukru, nová stojí cca 10 tis., na Aukru jsem ji viděla za 3 tis. Důvod je ten, že je lehká, navíc má velkou korbu, což je pro toho mého obra důležité, zatím nesedí a já jsem toho názoru, že dokud dítě nesedí, je mu pohodlněji v korbě, nefouká na něj, je tam kritej, je mu fajn a má rovná zádíčka a navíc tedy Inglesina je kombinovaný kočárek až do tří let, což by mi vyhovovalo. X-lander měla kamarádka, ale její holčička je vzrůstem malá a i tak jí tam nevozila ani do půl roku, že se tam prý nevejde, tak nevím, ale jinak říkala, že je s ním spokojená. Koukej taky na váhu, ať si nerasíš záda, to je jediné, co Ti můžu doporučit, jinak každý má fakt jiný vkus.