Diskuse - Deprese v těhotenství
Irča, 12.01.2011 10:35:29, IP: ***.***.63.232, #122560Tak když s Tebou malá spí v posteli, tak to musí být pro toho přítele fakt náročné, ono je to jiné kdyby to byla i jeho dcera, ale takhle může mít pocit, že se mu vzdaluješ. Tak asi Tě má rád, když to toleruje. Tak tos neměla špatnou tchyni ani současnou ani budoucí, když jsou tak ochotné. I když já bych to asi nepřijala. Je to všechno složité, jak by to brala holka a jak přítel, ale pokud si zase myslí právnička, že je to rozumné, tak bych do toho možná šla.
Nikol , 12.01.2011 13:02:59, IP: ***.***.97.93, #122617Jo ja vim, ucitel AJ na nasi jazykovce ani nevedel co je to peach, plum atd. Ja to pochytila z BBC, ale on byl uplne blbej, no udelali z rustinare pres noc anglictinare. Jinak gramatika je na prd. Me desne stvala vyuka jazyku ve skolach, biflovat slovicka a jakmile byla jedna gramaticka chyba v pisemce, znamka o stupen horsi. Takhle se ja jazyky ucit nemuzu. Ja se anglicky a maltsky naucila na Malte, proste jsem se naucila cely vety v tom danem jazyce a nikdy jsem se nesnazila je prekladat do cestiny. Takhle jsem se naucila i Italstinu a trochu portugalsky a arabsky. Po matersky se budu ucit Gujarati a Panjabi od kolegyne z prace. Abych mohla mluvit s pacientama.
Nikol , 12.01.2011 13:13:33, IP: ***.***.97.93, #122621Tralala, muzes to hrat na holku tak, ze kdyz budes v dome, tak bude moci malyho vidat kazdy den a ne jen na tyden a pak tyden nic. Jinak ja nesouhlasim s Ircou, ze je dobre, ze to pritel toleruje, to je snad kurnik samozrejme, snad uz mu doslo, ze kdyz mas holku u sebe, je i tvoje nalada lepsi. Vsichni musime delat kompromisy, ja spim ted nahore bez manzela, oba tim trpime, ale musi to tak byt, protoze se vsichni tri a muj tehotensky polstar nevejdeme dole na sedacku, az se male narodi, pujde do kosiku vedle sedacky a my budeme zase spolu. Holt to tak je, i kdyz se nam to nelibi, je to potreba delat. Ja bych to i parkrat zminila pred psychiatrou a socialnima pracovnicema (to o te lepsi nalade) abys to jen tak pro sichr mela zaznamenane pro budoucnodst, kdyby ti ex zacal delat problemy. Jinak bych zvazila, jestli bude pro miminko lepsi, kdyz budete v baraku, sbalila bych se a byla bych tam. Mozna znim trochu vypocitave, ale ja vzdycky myslim na zadni vratka.
Lenko, ctyri deti, mas muj obdiv, ja chtela vzdycky ctyri, ale po tomhle druhym tehu, me to nejak prechazi.
Irča, 12.01.2011 13:53:14, IP: ***.***.63.232, #122630Jenže si zase vezmi, Nikol, že holka není jeho a je jí už 9 let, tj. je ve věku, kdy už děti obvykle s maminkama nespí. Už chodí do školy, za chvilku bude v pubertě. My taky s malou spali i v posteli i když já se teda moc nevyspala, protože si lehla napříč a my pak neměli žádné místo. Ale i tak jsem se o tom bavila s kamarádkami a většina říká, že tatínek patří k mamince a že i děti by to měly vědět a chápat. Takže je to otázka. I u nás to teda zatím je, že manžel spí s malou v pokojíčku a já s malým v pokoji, když se pořád v noci budí. Ale určitě nepočítáme, že by to tak mělo být napořád. Jenže tady je otázka, holka samozřejmě nechce, aby Tralala měla přítele, ona by z pochopitelných důvodů chtěla mít rodiče spolu nebo mít mámu eventuálně s mimi pro sebe, chápu jí. Ale zase Tralala má právo na svůj vlastní život a to aby eventuálně ještě i měla rodinu, vždyť holka za chvíli bude mít vlastního přítele a ona pak co, bude sama?? Je těžké ale holce říct, ne, nesmíš tu u mne být, ale je jí třeba asi tak trochu vysvětlit, že ona má život před sebou a nastane čas kdy i ona si bude chtít zařídit vlastní život a jestli by jí pak nebylo líto mámy, že ona ho nemá. Tak se na to alespoň dívám já.
Irča, 12.01.2011 13:59:46, IP: ***.***.63.232, #122631Tím jsem chtěla říct trošku hnusně, jestli je zatím opravdu jen její láska, Tralala, k Tobě a k tomu malému nebo i to, že prostě chce, aby Tys a Tvůj přítel byli od sebe, protože jemu to musí být pochopitelně nepříjemné. Tomu se já zase nedivím, protože ona už skutečně není malá holčička-miminko. Je třeba to ale řešit velice opatrně a obezřetně tak, aby ses jí nějak nedotkla. Spíš jde o to, aby Ti přála mít ještě vlastní život. Možná vidí, že se v tom sama plácáš a nevíš co a to jen zesiluje její nedůvěru/odpor k Tvému současnému příteli.
Irča, 12.01.2011 14:07:35, IP: ***.***.63.232, #122632Spíš bych se snažila vyhnout tomu, aby rozhodovala s Tebou případně za Tebe, jaký bude Tvůj život, tj. co nejméně s ní probírala věci mezi Vámi dospělými.Ty se nějak rozhodneš, budeš se snažit rozhodnout jak nejlépe to půjde, ale prostě se musíš rozhodnout sama za sebe protože Ty s tím budeš muset žít, budeš-li chtít žít bez přítele, fajn, uděláš to, ale ne aby to za Tebe rozhodla malá, ale protože je to pro Tebe nejlepší cesta.
tralala, 12.01.2011 14:58:34, IP: ***.***.106.20, #122638Holky, díky za vyčerpávající rozbor. S tím barákem myslím na zadní vrátka. Spíš se taky trochu bojím, aby to nebylo psycho - s ex tam. A taky příteli by se to nemuselo líbit, že tam jsem. Určo by tam chtěl být se mnou... Je fakt, že holka nemůže rozhodovat o mým životě. S tím spaním jsem na jednu stranu ráda, že mi tím i miminku dává najevo svou přízeň. Ví, že jsem na ní tak trochu závislá. Ale kdoví, co se jí v tý jejjí hlavě honí. Když jsme samy tak říká, že by bylo dobré kdybychom byly bez přítele (no ale samozřejmě k tátovi na týden chce) a příteli pak říká, že když nám dá táta peníze na vyplacení a přítel prodá byt (a babičky nejlépe taky), tak si postavíme novej a hlavně luxusní barák. Barák po někom prej nechce. A taky nám včera vybírala auto - nic malýho Audinu za mega. Prej tátu púřesvědčí, aby nám dal ty peníze rychle....No, ta nám ještě dá zabrat. Začínám taky mít podezření, že ji ta střídavá péče vyhovuje, protože může z toho těžit. Můžem se oba přetrhnout. Já ji kupuju značkový hadry (teď už jsem začla na Aukru) a ex ji bere na výlety a dělá ji program.Člověk ji lituje, že to má těžký a ona toho bude využívat...no, možná to je jediný, co ona může v daný situaci dělat...
Nikol , 12.01.2011 21:35:00, IP: ***.***.97.93, #122684No mozna me manzel rozmazlil a ja bych ocekavala 100% podporu ze strany partnera, protoze ji mam. A nejenom kdyz jsem tehotna. Jinak Irco, naschvaly delala i segra mym rodicum a to nejsou rovedeni, proste s nima mavala a mava podle sveho a hlavne stve matku proti otci od malicka.
A me je to fuk, ja mam svoje AD za 7 tydnu budu mit dalsi miminko, skoro se sem nevejdeme, malej pomalu prechazi nestovice a me je fajn. Dneska malej rikal tchanovi. Are you going now? Kdyz ho privezl zpatky, no ja zustala koukat s otevrenou pusou. Je fakt uzasny, i kdyz si hlavne na me zkousi, co si muze dovolit. A kdyz mu za neco vynadam, tak zacne brecet a me to muze utrhnout srdce.
Irča, 13.01.2011 8:05:23, IP: ***.***.63.232, #122699Ono to není o podpoře, spíš člověk je jen člověk a určitě je jiný vztah i tolerance k vlastním a jiný k cizím dětem, tak to prostě je. Všimni si, že ženy jsou v tom kolikrát o dost horší, než muži. A upřímně,mně by teda příšlo divné, kdybych měla dceru a ona by chtěla spát v posteli s mým přítelem, přijde mi to až nezdravé. Jasně, ona to tak nevnímá, ale i tak, já si nemůžu pomoct, přijde mi to divné. I když ji 100% chápu, problém je, že ona nemůže chápat všechny ty rozměry té věci, protože přeze všechno je to ještě dítě. Chce to fakt strašně opatrný a citlivý přístup. Nesmí se to dceři říct nějak ve zlém, spíš by chtělo, aby k tomu závěru došla sama. Jako že to je z její hlavy, prostě opatrně hodit řeč. Je to trochu jako procházka po minovém poli, takže Ti to, Tralala nezávidím. Na druhé straně, k tomu, co říkáš Ty, Nikol, já jsem té zásady, že by se děti měly držet v nějakých mantinelech a nenechat je si dělat a říkat úplně co chtějí. Tím nereaguju na to, co říkal Váš malý, ale obecně. Na západě mají obecně takový přístup, vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat. Já jsem pro to některé věci řešit ručně stručně. S mírou ale někdy jo.
tralala, 13.01.2011 8:56:00, IP: ***.***.106.20, #122714Ahojky, tak co nového? Holka zase spala s námi. Chce prý spát se mnou a s mimi. Přítele, si myslím, tam nevnímá a vnímat nechce. Jo a spí na kraji, já se mačkám uprostřed. Ono to je asi taky tím, že prý v baráku spí s tátou. To mě přijde taky divný, nicméně je to její táta. Jinak mám pořád v sobě rozpor. Ten rozpor spočívá v dilema mezi financemi a vztahama. Když bych se nastěhovala zpátky do baráku, tak by to určo vadilo příteli. Chtěl by být se mnou a s mimi. Možná by to bylo ze začátku finančně výhodnější. Jen nevím, jestli bych ho pak dokázala vyplatit. Na baráku je ještě hypotéka + jeho podíl. Vztahová záležitost: S ex by to asi bylo psycho. Bylo před tím, bude ještě větší. Taky máma mi říkala, že by o nás mohla přijít – o mě, o holku a o malého. Do baráku by nejezdila, když by tam byl ex. Vycházeli spolu to jo, ale teď je situace samozřejmě jiná. Taky bych asi přišla o třetí babičku. Dneska odpoledne mi zas bude hlídat holku... Vyzvedne ji ze školy, nakoupí, poklidí, počká než dorazím….Tak to je teda fakt situace. Ale zavinila jsem si ji sama,.svým tvrdošíjným trváním na rozvodu, když ex se rozvádět nechtěl. Ale pro mě to tam bylo neúnosný…Co s tím, fakt nevím…..
Irča, 13.01.2011 8:57:06, IP: ***.***.63.232, #122715Teda ne, že bych ty děti plácla nějak často, ale někdy je to zapotřebí. Jako když tříletý synovec vylezl švagrové na auto a skákal jí po kapotě. Tak to je dost silný kafe i bez ohledu na to, že si může ublížit.
tralala, 13.01.2011 9:13:41, IP: ***.***.106.20, #122724A přítel mi dneska v nocii šeptal, že už TO nemůže vydržet...a holka se zeptala v polospánku, CO? No, pro mě celkem humorný, pro přítele asi míň...Ale přítel říká, že to chápe, že chce spát s náma..A taky doufám, že to holka nepochopila...i když tuhle jsem se ji snažila vysvětlit něco o sexu a zmínila jsem jsem mužské pohlavní buňky a ona se mě zeptala. Myslíš spe....? No je to fakt asi nezdravý, aby spala s náma...
Nikol , 13.01.2011 9:30:40, IP: ***.***.97.93, #122728Irco, ja bych na malyho nesahla. My mu nic nevysvetlujeme. Neposlechne, tak je potrestanej, vysvetlime mu akorat proc ho trestame, minutu si ho nevsimame a pak se s nim normalne bavime. Zabira to. No vidis Irco, ja nemam problem s tim, jestli je to moje biologicke dite nebo ne. A tady se to proste tak nebere. Ja jsem v minulosti mela partnera, ktery mel holku z predchoziho vztahu a nemela jsem s tim problem. Ja dokonce uvazuje, ze az nam povyrostou deti a my nebudeme mit treti, ze klidne budu delat pestounskou peci.
Nikol , 13.01.2011 9:39:18, IP: ***.***.97.93, #122731Ja jsem rada, ze moje deti vyrustaji tady a ne v CR. Maji mantinely, ve kterych se pohybuji, ale zbytek uz je na nich. Spokojeny dite, spokojeni rodice. Psala jsem tady, ze kdyz jdeme s malym do knihovny, v CR by nas zastrelili, ale tady je uplne jedno, ze lita mezi regalama, je proste nadseny z tolika knih. Minule dokonce vzal jednu z policky a cpal ji panovi, neco u toho breptal. Pan se smal a rikal mu, ze uz tuhle knizku cetl. A pani za prepazkou rikala malymu, ty budes knihovnik vid? A on ji na to rekl, jo. Jedina mistnost, kde je ticho je studovna a ta je od zbytku knihovny oddelena a tudiz si ve zbytku knihovny hrajou deti normalne.
tralala, 13.01.2011 10:08:52, IP: ***.***.106.20, #122747Nikol, nevím, jak dlouho jsi v UK. Ale tady se přístup k dětem taky hodně změnil. Taky si tu situaci v knihovně dovedu představit v ČR. Dneska se tady děti vnímají trochu jinak. Když jsme byli my malí, tak by to asi taky neprošlo.