Diskuse - Deprese v těhotenství
Irča, 15.01.2011 8:20:45, IP: ***.***.63.232, #123225Jinak já osobně jsem se se šikanou nesetkala, asi byla do jisté míry možná vždy, ale že by děti napadaly učitele, o tom jsem nikdy předtím neslyšela. No, každopádně mi kamarádka vykládala o synovi své ségry. A ten když ho ona chtěla potrestat, tak se jí postavil a prohlásil, já mám svá práva, já zavolám na linku bezpečí. No, tak to už je silná káva, on má samá práva a kde jsou jeho povinnosti? Na to jsem narážela. S právy totiž přichází i povinnosti, což si ta dospívající generace nějak ne a ne připustit. Faktem ale zůstává, že celá naše rodina jsou víceméně učitelé, tchyně ve školce, máma na vejšce a opravdu tam zhoršení cítí a veliké. Tchyně nakonec ze školky doslova utekla, říkala, že co si dnes ty děti dovolují, že to nemá obdoby a taky že neposlouchají, že je rodiče k ničemu nevedou. Nakonec se to odráží i v těch výsledcích a průzkumech vzdělanosti, jak jsme se propadli. To samozřejmě nemluvím o Anglii, netuším, zda i tam to jde k horšímu nebo naopak ne. Vlastně by mne to docela zajímalo.
Irča, 15.01.2011 8:28:06, IP: ***.***.63.232, #123226Jinak já jsem tu knížku četla, myslím, že je to ona, ta autorka porovnávala přístup a výchovu primitivního kmene kdesi v džungli, tuším v Amazonii s vychovou v moderní době. Ty principy, které tento kmen používá pak narážela na současnou dobu s tím, že bychom tyto principy měli okopírovat a postupovat obdobně jako ve výchově postupuje tento kmen.Oprav mne, Evi, jestli jsem mimo mísu.
EvinaH., 15.01.2011 8:59:21, IP: ***.***.180.186, #123229Ano, Irčo, pokoušela se vysvětlit, proč my nejsme šťastní.Hele, jo, v diskuzích lidi psali, že brečeli, když to četli - já, nic.Mně se to líbilo.Byli jsme s Ex postupně na tom testu - je to Rorchachův test osobnosti.On viděl ve všech obrázcích zvířátka! No, včera celej rozjásanej přijel, zkoukli jsme obrázky, řekli si, co kdo tam viděl, on zvířátka, hudbu, lásku mezi dvěma lidmi - tam, kde já mašli...:-)A já -v noci strašnou depku, brečela jsem, což se mi,co beru AD nestalo...On a psycholog si myslí, že se spolu domluvíme a pak půjdem k soudu...A já jsem přišla na jednu věc: NECHCI se s ním na ničem domluvit.Ohledně malé si stejně prosadí svou, dohody stejně nedodržuje.Já se chci DOMLUVIT konečně s nějakým právníkem TAK, abych dostala VŠECHNO, co mi patří, všechno, co od něj MŮŽU mít.Ani o korunu míň.NORMÁLNĚ mě to překvapilo, nikdy jsem nebyla na peníze, taky je to poznat na mém životě :-), ale u něj si chci prosadit svou.
EvinaH., 15.01.2011 9:00:40, IP: ***.***.180.186, #123230Tady svítí sluníčko, tak bude možná hezký den.ještě dodám, že starší holka je u dědy na víkend a to já pak mívám velmi velký pocit osamění.Tak třeba mám tu depku z toho.
EvinaH., 15.01.2011 9:01:21, IP: ***.***.180.186, #123231a jakpak je dnes Vám?
Irca, 15.01.2011 15:46:15, IP: ***.***.112.222, #123279Hm, nevim, do jiste miry Te chapu, duvod je ten, ze Ti hodne ublizil a tak proti nemu chces jit. Jen jedna vec mne na tech soudech vadi a to, ze vzdy dopadnou jinak, nez clovek ocekaval a kolikrat mne prijde, ze to jde i proti zdravemu rozumu.
Vis, co Evi? Ja si myslim, ze to, ze nejsem spokojena je vicemene dano ocekavanim. Mam hodneho manzela, fajn a hlavne zdrave deti [abych to nezakrikla, klepu na drevo]kdyz jsem byla na skole, mela jsem pocit, ze jsem se nekam pohybovala, nekam smerovala, ze si najdu fajn povolani, ktere mne bude bavit. To se bohuzel nestalo a nastalo obdobi rozcarovani. Navic nejsem ten tip, co by ho pobyt na materske nejak zvlast naplnoval a to je ten problem. Tedy problem je ve mne a ne nikde jinde. Jenze co ted s tim? Jak se najit? Nemas nejakou univerzalni radu??
Irca, 15.01.2011 15:50:31, IP: ***.***.112.222, #123280Jinak Ty to mas o to horsi, ze toho partnera nemas a tudiz si ani nemas s kym promluvit, s kym poklabosit. Ja sice manzela mam, ale zase je do 7 v praci a kolikrat pak nema naladu se opet doma bavit o praci a treba by mne to ani nezajimalo. Tudiz obe take potrebujeme spolecnost. Proto si to do jiste miry tady tim nahrazujeme, ale zase to tak nenaplni jako kdybychom si posedely u toho kafe. Znam dve holky a ty to treba resi tim, ze se realizuji v materskem centru, taky to muze byt pro nekoho reseni.
EvinaH., 15.01.2011 16:10:09, IP: ***.***.180.186, #123282No, vidíš,Irčo, ta knížka by Ti dala univerzální radu natotata - náš problém totiž právě je, že nejdeme s dětma mezi lidi, mezi normální dospělý a jen dřepíme doma, zážitky žádný, otrava.Víkendy nenávidím odjaktěživa a s první holkou na MD jsem to dělala tak, že když mě to doma nebavilo, jela jsem do nějakýho nákupního centra, přes týden ke kámošce ( její přítel pracoval přes týden mimo domov...)Tady to je malý město a krom asi sboru tu nic není.A všichni se odjaktěživa znaj, kdo ne, jen tak nezapadne, po třicítce si kamarády jen tak nenajdeš.
EvinaH., 15.01.2011 16:19:53, IP: ***.***.180.186, #123283Jinak jsem na něj permanentně tak naštvaná a vytočená každou jeho větou a každým rýpnutím, že se nestarám o to, jak nějaký soud dopadne.Vše dopadne tak, jak má.Byl tu od 13.00 doteď.Nejdřív dělal hodnýho - " Mamka tohle, mamka tamto..." Pak začal rýpat, tak jsem se s ním přestala bavit a šla si do koupelny číst. Malá už byla omrněná, nespala dost v poledne, tak jsem přišla a on:" Mamko, dej nám něco napít, tak ne, tak nám dej prs..." Jen jsem se koukla.A můj vztek je v očích velmi hodně vidět.Tak vypadl, že musí pracovat.
Evzenka, 15.01.2011 17:08:27, IP: ***.***.15.44, #123289Ahojte po pár dnech. Nepsala jsem, ale četla... taky si myslím, že depka na mateřský hdně pramení z izolovanosti. Já si aspo%n teď říkám, že budu mít v dceři trochu většího partnera, přece jen už jí bude 8 let, takže se s ní dá už "normálně" mluvit...navíc tady kousek mám kamarádku taky s třema dětma, jedna dcera chodí s mojí do třídy, tak snad to bude pro mě tentokrát jednodušší. Navíc jsem se rozhdla zřídit se eshop s oblečením a zkusím to nějak zajet do porodu - to by mě taky snad mohlo zaměstnat..... Jinak pro mě jsou víkendy za trest, přitom se na ně těším celý týden a pak, když konečně začne sobota, padne na mě depka....
Evzenka, 15.01.2011 20:14:02, IP: ***.***.15.44, #123303Jj, mě práce baví.... Špatně jsem nesla první mateřskou s dcerou - v cizím městě, sama bez jakýchkoliv kořenů, známých, kamarádek, manžel do 8 večer v práci. Bylo to fakt hrozný. Až tak po 2 letech jsem se víc skamarádila se sousedkou z ulice - ta už teď chodí do práce a pak s tou další sousedkou ob 2 ulice.....všichni mě obdivujou, jak to zvládám, ale už je toho na mě asi moc...
Irča, 15.01.2011 20:49:24, IP: ***.***.63.232, #123306Tak to Ti závidím, vím, že jsi právnička, ale co konkrétně děláš? Tj. jakým tipem práva se zabýváš? Nějak ses nezmiňovala. Ale je to opravdu důležité mít si s kým promluvit, to je opravdu alfa a omega toho, aby se člověk necítil opuštěně.
Evzenka, 16.01.2011 9:22:24, IP: ***.***.15.44, #123328Irčo, dělám obchodní právo převážně...jsem zaměstnaná v jedné docela hodně známé firmě v Praze. Ach jo, dneska bych měla žehlit, ale moc se mi do toho nechce.... budu ale muset. Holky, objednala jsem si na pátek uklízení a fakt je to hrozná úleva, včera jsem akorát uvařila oběd a trochu probrala dětem hračky v pkojíkách+vyprala 2 pračky. Jinak jsem "odpočívala"..ale depka stejně přišla...
EvinaH., 16.01.2011 10:58:26, IP: ***.***.180.186, #123336Ahojte, tady svítí od rána sluníčko - no, moc jsem se nevyspala, myslím, že byl úplněk. Naše malá už má dvě stoličky a leze jí třetí, jsem z toho už na nervy, v noci spí jen přisátá, přes den pořád kňourá, pořád ji převlíkám, pořád jakoby dělá věci naschvál, leze, kam nemá, tahá, do čeho jí nic není, já ji převleču, praští mi do lžíce s jídlem, pak najde barvy na obličej a pomaluje se celá, takže se převlíká nanovo, věčně řev...Nejradši by ležela s jednou bradavkou v puse a druhou kroutila jako knoflíkem od rádia, což, přiznejme si, opravdu není příjemný pocit.Já dám ruku pryč, ona - řve.Tatínek, když se dostaví, si tu s ní vesele hraje, zatímco já pozoruju, jak mi lezeza celý den spíš na nervy než co jiného.A ten bordel, no to se nedá...Navíc vím, jak se on na to dívá kriticky - JEHO MAMINKA totiž úklid zvládá perfektně každý den.A on ať je jaký chce, jedno opravdu není - tolerantní.
Nikol , 16.01.2011 13:12:03, IP: ***.***.97.93, #123346Evi, ja mam tri pracky na zehleni a dve cekaji na vyprani, nejak nemam chut a energii to udelat. Ale asi budu muset zvednout zadek, malej ted usnul. Jinak prevlikani jsem vzdala, pokud se mi fakt nezlije vodou z misek pro kocky, nebo nepoblinka apod. neprevlikam. Hracky neuklizim, dokud nespi. Manzel je vzdycky posbira, ja se mu smeju, protoze ve chvili, kdy sebere posledni a da ji do krabice, prijde malej a hup vsechno je jak to bylo.
Dneska nam rano sebral cokoladovou susenku a krasne se s ni opatlal, tak ja to hned vyfotila. Hlavne, ze jsem tatinka varovala, at si pripravi ubrousek, protoze malej sedel vedle nej a uz jsem videla tu upatlanou rucicku. No neposlechl, tak si musel prevliknout kalhoty. Jinak odpoledne si malyho vezme tchyne, tak ja jdu na kafe s kamoskou a prohlidnem si vyprodeje obleceni.
Jinak k te izolovanosti, ja to mam dobry. At uz nas jede treba deset holek z prace s detma do zoo nebo na piknik, mam dve kamaradky z prace, ktere mely holcicky mesic a dva mesice po malym, tak s tema se taky schazime pravidelne, mam tu kamaradku Cesku, ktera je vdana za Anglana a dve Slovensky kamaradky. Jednu znam uz od roku 2000, kdy jsme obe aupairovaly u Manchesteru a jednu potkal manzel v praci a ta je tehu, holcicka se jim narodi mesic po nasem, tak budeme jezdit s kocarkama. A pak z hodne mych studentek se vyvinuly baby na kafe a pokec. Takze asi mam stesti a tyhle pocity izolovanosti jsem nepoznala.
Ale asi jsem dostala novou davku tehu hormonu, protoze mam uplakanou.