Diskuse - Deprese v těhotenství
tralala, 02.01.2011 15:45:42, IP: ***.***.166.229, #121053Ahojky, vše nej v novém roce. Já jsem na tom včera byla docela dobře. Možná už začaly působit AD. Dnes je to malinko horší, holka odchází k Ex. Za chvíli ji vezu, ach jo. Moc se jí nechce, ale nechce mu ublížit. Jinak jsme dnes dopoledne byly s holkou na rychlovku v nákupním centru. Holka totiž pořád kouká na NET na věci na mimi (přítel je na mrtvici z těch cen) a tak jsme pár věcí nakoupily a máme z nich aspoň na chvíli radost.....
tralala, 02.01.2011 17:22:00, IP: ***.***.166.229, #121059Tak jsem dovezla holku k Ex, do baráku. Proběhlo to celkem v pohodě. Holka byla trochu nervozní, bála se, abychom se nehádali. Napsala jsem mu radši dopředu, že se nechci před holkou hádat. Tak celkem solidní konverzace proběhla. Jo, a taky mi včera volala kámoška, že Ex byl s nima na Silvestru s tou svojí. Prý nic moc a ani se moc nebavila. Já vím, viděla jsem ji už v létě. A taky, když jsem byla v baráku, tak se mi po tom tam zastesklo.... a Ex mi nepřipadal tak hroznej.....netvářil se na mě ani nijak naštvaně, řekla bych, že byl možná i rád, že mě vidí. No, možná se mi to jen zdálo....A teď jsem tedy v bytě s přítelem a holka jela s tátou a s tou jeho lyžovat...
tralala, 02.01.2011 17:30:14, IP: ***.***.166.229, #121061A když jsem jela s holkou do nákupního centra, tak mi říkala, jak se strašně moc těší na malýho ale, že je blbý, že nebudou mít stejnýho tátu....Ale dává mi to těšení se hodně najevo, vybírá věci na Netu, líbá mi bříško a že prý bude nejšťastnější v březnu, což se má narodit... Jo a Ex mi slíbil, že mi dá postýlku po holce ... a taky vyměnil zpátky zámek ...... No není to schíza???
Evzenka, 02.01.2011 17:53:56, IP: ***.***.15.44, #121066tralala, schizofrenie to tedy je...... mně se opravdu zdá, že prostě nejsi pevně rozhodnutá ani pro přítele ani pro ex....možná je to pouze tím těhotenstvím, nevím přesně, proš jste se s ex rozešli.....mám kamarádku, která se rozvedla a byla z toho dost dlouho špatná, nakonec si našla nového manžela, se kterým má děti a s odstupem času říká, že nechápe, že tak dlouho vydržela v 1.manželství a že se z toho rozvodu tak hrozně trápila, když to byl sobec a magor....
Irča, 02.01.2011 18:15:35, IP: ***.***.63.232, #121072Tralala, já všechno kupuju na Aukru nebo na mimibazaru a tam ty ceny jsou fakt příznivé. Na Aukru jsem třeba troje nové dupajdy sehnala za korunu, no byla to spíš náhoda, paní to tam dala od korunky, no a přihlásila jsem se jen já:-) Kočár bych teď už nový taky nekupovala. Koupila bych si jetou Inglesinu, má velkou korbu, stejně jako ten můj Deltim, ale je lehky a má sportovní nástavbu. Jsem ráda, že mám tu korbu velikou, přijde mi blbé, že dítě v těch malých korbách může jezdit max do půl roku a to ještě ani samo nesedí a když se vrazí do sporťáku, nemusí to být dobré na zádíčka. Já mám teda obra, když se narodil, tak měl 4220g a 54 cm a zítra mu bude 5 měsíců a má skoro 9 kilo a 70 cm. Paní doktorka mu říká obr.
Irča, 02.01.2011 18:18:52, IP: ***.***.63.232, #121073Jinak mne teda není nic moc, stálé úzkosti a jsem taková furt jakoby naměko. Pěkná otrava. Třeba až přestanu kojit a trochu se hormonálně srovnám, tak to bude lepší. Doufám v to. Jinak fakt nevím. Asi začnu přikrmovat už v 5,5 měsících. Jak jste to dělaly Vy?? On mne pořád sleduje i malou, když něco jíme. Chudák.
Evzenka, 02.01.2011 18:27:50, IP: ***.***.15.44, #121076Já vždycky začala až v těch 6 měsících. Myslím ale, že půl měsíce už nehraje roli...Moje sestřenice taky začala dřív....myslím, že dokonce koncem 4. měsíce, Malej nepřibíral, i když kojila jak blázen, tak dr. řekla, at mu začne dávat večer kaši
Nikol , 02.01.2011 20:53:46, IP: ***.***.97.93, #121089Nas malej sel do sportaku asi od tri a pul mesice a byl nadseny, protoze se mohl koukat z kocarku. Zadicka ma taky v poradku. Ja jsem prikrmovla asi od patyho mesice vecer extra formulou na noc a kasickou, protoze malej spal jenom dve hodky mezi kojenim, proste mu to nestacilo, taky mi rostl jako z vody. A pozoroval nas jist uz od malicka. Vsichni mi rikali, ze na sestiydenni dite byl strasne zvidavej, me to neprislo, ale je fakt, ze je to takovej ten pozorovaci typ, vsechno si napred prohlidne a pak se teprve zapoji do deni.
Irča, 02.01.2011 21:06:58, IP: ***.***.63.232, #121090No, tak já to promyslím s těmi příkrmy a poradím se s doktorkou. On se zas tak moc v noci zatím nebudí. Záleží taky, jak přibírá a on, fakt je, zatím přibíral opravdu pěkně. Naopak ze začátku úplně ve velkém. Až se doktorka sama divila.
Já tím, že je zima, jsem ráda, že se mi malej vejde do té korbičky, protože ho tam pořádně zachumlám a je mu teplíčko. Já ho brala ven i jak byly ty zimy. Sice v televizi vykládali něco o tom, že jako pod mínus 10 by se ven nemělo, ale ptala jsem se naší sousedky, je to dětská doktorka, proč tohle říkají, že moje máma se mnou chodila ven i když bylo minus dvacet a ona mi na to říkala, že prý dnes je jiná doba a všichni jsou takoví úzkostlivější a opatrnější, ale když ho pořádně zachumlám a eventuelně přes kočárek dám i pláštěnku a on si tam vytvoří svoje mikroklima, tak by to neměl být absolutně problém a zase že pro ty děti je dobrý pobyt na vzduchu. Takže chodíme ven každý den. Možná ho naopak balím až moc. Říkám si ale, že je lepší více, než méně. No a s malou bych doma vůbec nevydržela, ona se vyběhat potřebuje.
Včera se mi vrátila, ale teda tatínek byl z toho lyžování stahanější než ona, protože na vleku do kopce jí držel v náručí a dolů ji vezl mezi nohama a jak je dlouhý, tak se k ní musel hodně ohýbat. Ale malé se to líbilo, tak teď jsou jí tři, ale příští rok by už třeba mohla i trochu jezdit sama. Možná.
EvinaH., 03.01.2011 8:05:15, IP: ***.***.180.186, #121121ahojte, no, vy jste se tu rozjely...:-)
tralala - naší malý je 15 měsíců a kojím stále, kol. druhýho, myslím, měsíce jsem měla málo mlíka, dávali jsme Nutrilon a pak se to zas spravilo a kojila jsem pořád dál.
ještě k Tvému ex - protože jsem taky na ty lvy a můj ex zas dělal to,že za mnou chodil ve starých hadrech, pořád chtěl jen do lesa, nikdy ne mezi lidi a teď to naprosto otočil, dokonce se mi zdá, že přibral dost na svalech... Tak Ti to povím asi tak: On Tě přitahovat jen tak nepřestane, protože v jejich znamení je obrovská síla. A tou silou Tě přitahuje. já jsem tomu mému říkala: Lev je slunce. To ty jsi - sluníčko, který hřeje a hladí tvář, když je člověk dost daleko - ale když je Ti moc blízko - spálíš ho.Tak s tou přitažlivostí ti rozumím, prostě současný přítel je jen hodný a nemá tu sílu, po které možná jen dočasně ( protože teď potřebuješ být chráněná) toužíš.
Irčo - to mi mrzí, že úzkosti trvají.
Protože - mám to stejně. Beru teda jen 0,5 toho Zoloftu a už by měl asi zabrat. Jenže - na úzkost mi zabere jen diazepam a už ani ne ta 0.5 co na začátku stačila, ale celej. A AD pociťuju spíš v tom, že mi utlumily i ty pozitivní pocity.V noci jsem úzkostí nespala jakou dobu - jenže jsem se třeba probudila v půl čtvtý a byla normálně čilá.Teď bych spala, děsně se mi chce a stejně se mi hlavou honí myšlenky na to, co bylo, bude, co e´x řekl atd...Oči spí a tělo taky - jen hlava pořád pracuje.A přes den se přistihnu, že sedím, koukám na malou a jakoby spím za živa.Ovšem na úzkost nebo její prociťování to teda žádnej účinek nemá - když mě to drapne, tak to cítím pořád stejně.Někde je chyba.
Nikol - na mateřskou jdi normál měsíc před porodem jako se chodí tady a je to...
Evzenka, 03.01.2011 11:00:45, IP: ***.***.113.179, #121149Evi, já taky v noci nespím...resp. spím tak po 15 minutách, jsem z toho děsně vyčerpaná a to možná ještě víc prohlubuje můj stav. Tak hrozně ráda bych večer zavřela oči a otevřela je až ráno.......moc si mě nepotěšila, když říkáš, že ani AD ti na spaní nezabírají. Tak to mě asi taky nebudou. Zkusím si ještě někde stáhnout nějakou relaxaci....
Irča, 03.01.2011 11:33:42, IP: ***.***.63.232, #121156Tos mně špatně pochopila, Evženko, já v noci jakžtakž spím, zatím. Ale spíš mne to pronásleduje ve dne. Ale znáš to, že to spaní není nic moc, když mne malý 5 krát v noci vzbudí.
EvinaH., 03.01.2011 11:36:41, IP: ***.***.180.186, #121158tralala - neměl by přítel spíš uvažovat o tom, že depku máš ze strachu z nedostatku financí a jeho nerozhodnosti? I když - sex je pohyb, třeba Ti pomůže od cukrovky ten.:-)
Evzenka, 03.01.2011 12:11:01, IP: ***.***.113.179, #121162Irčo, kdybych se v noci vzbudila 3x, byla bych moc ráda.
Evi, taky nechápu, proč se to všechno děje mně. V ostatních věcech jsem v pohodě - vždycky jsem si řekla, že to nějak zvládnu a nic neřšila tragicky. Na mě asi působí to těhotenství - aspoň psycholožka říkala, že to tak vypadá, že prostě v těhotenství jsem nějak chemicky extrémně nevyrovnaná...
Jsem v práci a brečím si tady pěkně u počítače....
Irča, 03.01.2011 12:39:07, IP: ***.***.63.232, #121166No, zase je dobré, že jsi Evženko v práci, než sedět doma a trápit se. No, tak alespoň jsi nevyrovnaná jen v těhu, to já jsem, bohužel, furt.