Diskuse - Deprese v těhotenství
Irča, 30.12.2010 14:45:54, IP: ***.***.63.232, #120790Tak, ale našla jsem na tohle téma tohle:Zajímavé jsou způsoby starých Egypťanů, jak zjistit, zda je žena těhotná, či nikoli, mimochodem funkčnost těchto testů byla potvrzena. Jednalo se zejména o tzv. tvořivý princip, který obsahuje moč těhotné ženy. Taková moč pak dokáže urychlit růst obilí, zeleniny, či dobu květu. Dalšími znaky těhotenství byly např. chladná záda, teplý krk a změna žilního oběhu. Podobně jako dnes, i dříve chtěli rodiče dopředu vědět pohlaví svého potomka. K jeho určení opět posloužila moč těhotné. Moč ženy s mužským potomkem urychlovala růst ječmene a u holčičky pak růst pšenice (moderní testy, byly uskutečněny s nejednotnými závěry a tedy nepotvrdily ani nevyvrátily správnost této metody).
Irča, 30.12.2010 14:47:32, IP: ***.***.63.232, #120793Ale jestli to dělali z moči,tak to byl chytrý způsob, vlastně se to tak dělá i dnes, tak na tom něco bude.
EvinaH., 30.12.2010 19:15:28, IP: ***.***.180.186, #120824do prkýnka - a já si říkala, proč mě ex rodiče pořád tak rádi viděli u nich na zahradě, když jsem byla těhotná...No, neznalost neomlouvá, k růstu jsem ničemu nepomohla, jen dítěti.:-)
Jinak Irčo - jako býk bys měla být naprosto nad vším v klidu a jednou za čas vybuchnout, ale tak, že uděláš z domova kůlničku na dříví...kozoroh - ten pořád říká lidem, co mají a nemají dělat. Jednou jsem to říkala kámošce kozorožce a ona na to: tohle neříkej, to nemůžeš tak lidem říkat. A já jí říkám:" no vidíš, už to zas děláš!"....Já byla dopol s kámoškou - jela jsem jí naproti dolů - tj. kilometr - bylo tu snad mínus dvacet...pak jsme šli k dětský doktorce na očkování s malou a - z doktorky tahlo jako ze sudu, takže s ní končím, dlouho jsem to slyšela jen vyprávět, že pije, prvně jsem to cítila a i viděla dnes - jak se děsně soustředí... No, hrozný, možná jsem měla odejít hned...Jinak - malou to ani nebolelo, nebrečela...Pak se zmrzlou kámoškou do kopce - hlavně, že jí předem píšu obleč se! Měla jen svetr a bundu, trubka...A jak tu byla, tak jsem se rozjařila, jela ji vyprovodit, malá mi na zpáteční cestě usnula, tak jsem s ní šla do lesa a tam jezdila s kočárem asi 1,5 hod. Mně bylo teplo.A malá krásně spala. Jsem utahaná a nechce se mi uklízet ani mýt nádobí. A malé se nechce spát...ALE BYLO NÁÁÁDHERNĚ!
Nikol , 30.12.2010 21:06:28, IP: ***.***.97.93, #120836Spravne jsi to nasla, Irco. A presne jak rikas, funguje to dodnes, akorat se cura na papirek. Si predstav, ze bys v drogerii koupila balicek obili a mela na to curat a pak cekat tyden az dva, jestli vyklici nebo ne.
Ja nevim, na me ty horoskopy docela sedi, ale abych nekomu rekla, hele s tebou nebudu kamaradit, protoze vim, ze to nebude fungovat to ne.
Irča, 30.12.2010 21:50:21, IP: ***.***.63.232, #120840No, já nevím, ale myslím, že ženy obecně rádi radí druhým co a jak mají dělat. To ženy mají tendenci být samy psychology, nepřijde Vám? Chlapi jsou hodně nevšímaví ohledně vztahů a citů. Je tyhle věci moc nezajímají, teda obecně, jistě existují i výjimky. A ono se to dobře navíc radí druhým, když člověk není v kůži toho druhého.
Je mi pořád nějak smutno a zase se mi zhoršují úzkosti. No, asi to svedu na moji babičku. Dnes jsem jí vytáhla s námi na procházku a víte s jakou debatou dnes přišla? Začala s tím, jak to měl jeden soused pěkné na pohřbu, že byl voják atd. tak to měl s vojenskými podstami, tak jsem jí řekla, děkuju pěkně, o pohřbech teda poslouchat nemusím a ona na to, že prý jestli jí teda vůbec půjdu na pohřeb, že se na ní určitě vyprdnu. Tak jsem jí s tím celým poslala do háje, ale na náladě mi to teda nepřidalo.
No, tak když není malá doma, tak alespoň hodně čtu. Doháním, co se dá. Koupila jsem 3 knihy v AJ, dvě dala manželovi a jednu mámě a teď si je pěkně čtu, když jsou pryč. Ten Den Triffidů byl super, to jsem přečetla jedním dechem, teď čtu nějakého Dana Browna, ale nic moc. Já ho teda moc nemusím, četla jsem ten Ztracený symbol a teď tohle a zdá se mi teda docela patlal i když manžel ho teda, nevím proč, žere. No, ale tak lepší než nic. Ale teď jsem koukala na Hercula Poirota, toho zase žeru já. Teda ne až tak ten obsah, ale má to super atmosféru. Tenhle týden ho dávali dvakrát, tak to mi udělali radost.
Nikol , 31.12.2010 15:41:17, IP: ***.***.97.93, #120934PF 2011, mame datum, kdy se narodi Fazolka 28.2.2011. A ja jsem nejaka nabrucena a ustekana na manzela, tak snad me to prejde a taky porad brecim. Vcera a dneska, ale jinak jsem v pohode, jdu vyzehlit. Zatim pa a jestli budete vzhuru o pulnoci, tak si na me vzpomente, ja budu uz davno v hajanech.
EvinaH., 31.12.2010 19:05:06, IP: ***.***.180.186, #120952Nikol, taky asi půjdu brzo spát, malá mi leze na nervy, celej den ječí, kňourá, jak nedostane, co chtěla, hned je řev...Já měla medovinu a jsem zralá do postele...A navíc je BIO 3, to mě utahá i cesta do krámu a zpět.
Luluna, 31.12.2010 20:11:19, IP: ***.***.17.141, #120957Nazdárek, holky!! Přeji vám krásný nový rok. Bude daleko lepší, než ten letošní, to vám slibuju. cítím to! Jo a chcete perličku? To vás rozesměje. Víte, jak slavím silvestra já? Včera jsem se osypala neštovicemi, které jsem jako malá neprodělala a nyní jsem to chytla od kámošky malé. Moje Mia zatím nic, ale myslím, že to chytne také. Tím lépe, dokud je malá. Ovšem já - já jsem jeden velký zapudrovaný pupínek. Mám jich tisíce. Všude, všude na těle a asi se zblázním!! Doufám, že se smějete. Já moc ne. Trčím doma a je mi hrozně smutno. Každý rok jsem byla zvyklá silvestra slavit s přáteli, nebo s přítelem, ale nikdy ne sama...a ještě s neštovicemi..to jsem prostě za rokem 2010 udělala pořádně červených teček!! :-)). Ale už končí a my jdeme vzhůru do nového. Doufám, že pro nás všechny bude lepší. Moc vám to přeju. papapa
Irča, 31.12.2010 20:39:00, IP: ***.***.63.232, #120958Tak lepší teď, než potom, ne:-) Ale stejně mi přijde, že Ty všechno bereš tak nějak s humorem. Myslím, že jsi pohodářka. Tak se brzy uzdrav. Papa.
tralala, 31.12.2010 21:01:44, IP: ***.***.166.229, #120960Ahojky, vše NEJ v novém roce 2011.... My jsme doma. Rodinná idylka, holka, přítel, moje máma a přítelova máma a já...aspoň nejsem sama.. Před 10 lety, když jsem byla těhu s holkou, tak jsem byla sama...Tak snad bude líp...Ještě jednou VŠE NEJ, VŠE NEJ....PF 2011...
Luluna, 31.12.2010 21:43:24, IP: ***.***.17.141, #120963No, Irčo, moc mi do smíchu není. 38 horečky po Paralenu, takže asi trochu blouzním a pořádně nevnímám, že bych měla být asi hodně smutná. A mně vlastně je docela dobře. Koukám se na přiblblý pořady a čekám, až si sama připiju čajem s medem a znovu Paralenem na noc. Namažu celé tělo (a to fakt nepřeháním, že mám asi tak milion pupenců - a pořád se rodí) a půjdu se těšit do postele na ty světlé zítřky. Teď mě totiž nic jiného nezajímá, než abych měla tuhle hnusotu z těla pryč. Tohle skutečně nikomu nepřeju. V dospělosti jsou neštovice fakt záhul. Tak holky, slavte a buďte rády, že jste zdravé, protože to je nejvíc!!! Když jsem nemocná, tak mě vůbec nezajímají vztahy, peníze, práce, láska, ale jenom a jenom moje zdraví - ať je zase zpátky (jo a doufám, že se vyloupnu po neštovicích v novém roce s jizvami...)
EvinaH., 31.12.2010 22:21:00, IP: ***.***.180.186, #120964Lulu, to mě teda mrzí.Já měla neštovice v 18 - vysoký horečky, pupínků asi málo,ale snášela jsem torozhodně líp než kámoš, který je měl stejně jako já, od jeho dcery. Já, když mám vysokou horečku a můžu ležet v posteli, lebedím si v tom, vypadám mnohem líp než normálně - zrůžovím, oči se mi lesknou....Tak já to přežila v pohodě.Nějakým omylem mi tenhle dávnej kámoš poslal PF smsku, viděla jsem ho naposled, když jsem byla ve 3. měsíci.Poslala jsem mu MMS s malou, užaslej mi volal...A I ON MI ŘÍKAL,jak jsem z ex byla tenkrát hotová, fakt zamilovaná...Tak to hezký mezi námi asi fakt kdysi bylo.
Jinak - nespím, protože DĚTI NESPÍ, než přišla velká, tak jsem si na PC četla knížku, jsem na konci - přečetla jsem ji za 3 dny a mám z ní bezva pocit.
Tak holky - nemocné se uzdravte a hlavně se všechny bavte - co jste vzhůru,ať na to můžete za rok vzpomínat! :-)
EvinaH., 02.01.2011 9:08:22, IP: ***.***.180.186, #121028čaute! No jakpak je v novém roce? Nikdo nemá deprese, co? :-)
Nikol , 02.01.2011 15:24:09, IP: ***.***.97.93, #121046Ne Evi, akorat jsme unavene o nich psat. Ja teda nevim, jak ostatni, ale ja melu z posledniho. Me by snad ani nevadilo, kdyby se Fazolka vyloupla driv, nez na konci unora. Vubec nevim, jak to budu zvladat v praci, chtela jsem jit na materskou az tyden pred porodem, ale asi to budou dva tydny.
Evzenka, 02.01.2011 15:35:58, IP: ***.***.15.44, #121051Všechno nej do nového roku!!!
Vrátili jsme se od kamarádů. Náladu jsem si práškama zatím moc nezlepšila, nemůžu nic jíst, jak vidím jídlo, chce se mi hned zvracet.... Dneska ráno už jsem to nevydržela a brečela manželovi na rameni, že chci umřít...že tohle tedy dalších 5 měsíců nezvládnu...