Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese v těhotenství

Nikol , 10.12.2010 21:57:59, IP: ***.***.140.41, #118635
Irco, ja mela vic vedlejsich ucinku, kdyz jsem byla na Sertralinu, nez ted s Imipraminem, i to spani se mi upravilo, probudim se tak maximalne jednou za noc, jenom juknu na hodiny, udelam, jee jeste muzu spat, otocim se na druhy bok a chrnim az do rana, nez me to nase ranni ptace vzbudi.
Jak rikas, moc to resis, ja jsem prestala veci resit, po tom, co jsem se koukala na stranky, kde diskutovaly holky s nefunkcni stitnou zlazou, probiraly tam jak to ovlivni miminko, kdyz otehotni. Ja mam taky nefunkcni zlazu a kvuli tomu jsem se hodne bala otehotnet, no on mi i v CR doktor rekl, ze budu stejne neplodna. Prestala jsem takove stranky cist, mam naprosto zdraveho syna, ktery se nam povedl hned prvni mesic snazeni, takze na nefunkcni zlazu, podle ceskeho gynekologa stara vajicka (bylo mi prece 33) docela pohoda. Zname diagnostikovali nefunkcni zlazu az po porodu posledniho ditete, vsechny tri deti jsou zdrave. Zvykla jsem si i na jiny pristup k tehotnym v UK, porad jsem to pred tehotenstvim srovnavala, ale pak jsem se na to taky vybodla a musim rict, ze me osobne vyhovuje anglicky system vic nez cesky.
Nikol , 10.12.2010 22:05:57, IP: ***.***.140.41, #118637
Jedina vec, ktera me tady vadi je, ze se na prvni ultrazvuk ceka vazne az do 12. tydne nekdy i dyl, u prvniho ditete jsme byli ve 14. tydnu a ted dokonce az skoro v 16. tydnu tehu. Takze pokud ma nekdo mimodelozni tehu, tak se tady na to bohuzel prijde, az kdyz skoro vykrvaci a musi byt prevezena do nemocnice.

Jinak k tem soudum, to je fakt opruz. Treba manzelovo rodice jsou rozvedeni a jemu bylo 9 let, taky se rodice nedohodli a absolutne spolu nekomunikuji, ale soud se zeptal manzela, kam chce jit bydlet a on si vybral tatu a tak to soud priklep, pozdeji zmenil na chvili nazor (manzel) a nastehoval se k matce, ale pak se vratil zpatky k tatovi, nez ho macecha vyhodila, ale to uz ho nechtela ani matka, protoze mela novyho manzela.
Ale aspon ze zacatku to fungovalo a dite si mohlo vybrat, kam chtelo. Ja osobne si myslim, ze stridava pece je absolutni blbost a ve vetsine pripadu to nemuze fungovat, to ma fakt to dite dve skoly a do kazdy chodi tyden. To je prece na hlavu, kazda skola je jina. Me stacilo, kdyz jsem jednou jela s babickou, ktera delala ve skolce, do skolky v prirode, ja tam na vesnici musela chodit do skoly a byl to fakt zahul, protoze oni delali neco jinyho, nez moje skola, takze me to pekne rozhodilo a pak jsem musela dohanet, kdyz jsem se vratila domu.
tralala, 11.12.2010 10:20:48, IP: ***.***.166.229, #118657
Ještě k tý mý situaci. Bydlíme ve stejným městě a holka tedy chodí pořád do tý stejný školy. Město je to malý, takže se dost často potkáváme. Problém jsou společný známý. Zvou nás na střídačku. Dneska jsem s přítelem pozvaná na jednu akci a ani nevím, jestli tam nebude taky ex....Jo, a když vám napíšu, že můj přítel byli s ex dost dobrý kamarádi, tak je to vůbec na blázinec...

pavlína, 13.12.2010 13:19:19, IP: ***.***.30.15, #118884
Ahoj, mám naprosto stejný pocity, jsem taky těhotná v 8. týdnu. Je mi 31 let a můj přítel je o šest let mladší. on je nadšen, já cítím podobný pocity jako ty. Stalo se to, když jsem se s ním chtěla rozejít, jsme spolu rok a půl, připadalo mi, že už to nemá smysl. Je hodný, je do mě zamilovaný až po uši, ale já mu jeho city nejsem schopná opětovat. On si přál miminko, povedlo se mu to, o dítě jsme se nesnažili. Přemýšlela jsem o interupci, ale na základě ostatních jsem se rozhodla, že na ní nepůjdu. Čili ostatní s partnerem jásají, já cítím úzkost, strach, necítím nic k tomu, co mi roste v břiše. bojím se toho, co mě čeká, ale všichni jen říkají, buď šťastná, usmívej se, blablabla.....neumím si představit, že porodím dítě, chěla bych cítit něco pěknýho,ale nejde to. Cítím, jakobych byla zahnaná do kouta....taky utíkám do psánku a špatně je mi jako tobě...ale říkám si, že nic není jen tak, i tohle má pro náš život nějaký význam, třeba je to ta nejtěžší zkouška, kdoví....soucítím s tebou.
Irča, 13.12.2010 15:25:15, IP: ***.***.63.232, #118913
Já bych asi sama za sebe si to děťátko nechala. Je ale těžké někomu radit. Pravda je, že 31 let už není tak málo a možná je to také teď nebo nikdy. I tenhle fakt je třeba brát do úvahy. Těžko říct, na tohle Ti nikdo odpověď nedá, jen Ty sama.
EvinaH., 13.12.2010 15:46:24, IP: ***.***.180.186, #118919
Pavli, ještě asi nemůžeš " něco cítit k tomu v tobě" - necítíš pohyby, nic, maximálně Ti je tak blbě.
Co kdyby ses zkusila podívat na to, co ve svém vztahu všechno můžeš než na to, co nesmíš. A jestli Ti není zle, že bys objímala záchodovou mísu od rána do večera - no, hosana, co by za to jiné daly.Byl zamilovaný, ty ne, chtělas rozchod. Hm... My to měli opačně.A je to těžký, někdy děsně, velkej tlak - ale batolátko, co kolem mě běhá - stojí za to. Dokonce tak, že když jsme se rozešli, rveme se o ni jako psi, ale to je o něčem jiném...Za sebe si myslím, že v 31 letech je na mimi tak akorát a ... žádná Big Love jako z filmu už jen tak nepřijde...
tralala, 13.12.2010 16:16:19, IP: ***.***.106.20, #118927
Ještě něco Pavli, já měla ty odmítavý pocity i u prvního dítěte. Celou dobu jsem si říkala, jestli není brzo.., jestli to zvládnu.. atd., ale bylo mi skoro 30 let.Měla jsem po konizaci, hrozilo mi, že děti třeba už nebudou.. Tak jsem jsem se rozhodla, že jo. Ty depky během těhu byly taky děsný a dnes? Dnes jsem strašně ráda, že ji mám. Bude ji 10let a nedala bych ji za nic na světě (ta střídavá péče je pro mě utrpení). Vloni jsem byla zase těhu, rozhodovala jsem se...Rozhodla se pro interrupci a taky nelituju. Jelikož ale to dítě prostě mělo být, tak jsem zase těhu.. . asi nic není v životě náhodou...
Evzenka, 13.12.2010 17:05:45, IP: ***.***.15.44, #118949
Ahoj, já AD neberu, ani jsem nikdy nebrala. řekla bych, že depresí nebo úzkostmi jsem nikdy netrpěla, s výjimkou 2. těhotenství ( to jsem naštěstí dokýzala udržet v rozumné mezi) a momentálně i teď, kdy jsem potřetí těhotná - neplánovaně. Jsou to hrozné pocity úzkosti, návaly paniky, připadám si jako v pasti, nemám z ničeho radost - ani z miminka, dětí. Vadí mi jakýkoliv kontakt nebo když po mně něco děti chtějí nebo mám něco doma udělat-uklidit, uvařit apod. Nemůžu jíst, mám průjem a bušení srdce, všechno mě rozbrečí. Hrozně mě to uvnitř zžírá, snažím se s tím bojovat.... jsem ale pořád v permanentním stresu a tlaku. Nevím, jestli to vydržím se zdravým rozumem....Je tohle deprese?
Irča, 13.12.2010 19:49:41, IP: ***.***.63.232, #118961
Jo, tímhle přesně trpím já. Bohužel to ale nemám jen v těhu a po těhu. Je jedno jak to nazveš, někdo tomu říká deprese, ale tohle co popisuješ spíš vypadá na nějaký tip úzkostné poruchy. Pokud to ale trvá a nejde to pryč, je na místě navštívit odborníka. Je to prý dost běžné, že se tohle projeví v těhu, při změně hormonů, říkali mi to alespoň v porodnici v Podolí. Zdálo se, že s tím mají bohaté zkušenosti, jen jsem to musela poupravit, že to nemám z těhu, ale trpím tím už cca 5 let, bohužel. Prý nějakým způsobem v průběhu života tím trpí až 25% žen. Takže nejsi určitě blázen ani nic podobného. Zkus to prokonzultovat s gynekologem, je možné, že Tě pošle za psychiatrem a společně vymyslí případně nějaký způsob léčby.
Irča, 13.12.2010 19:50:18, IP: ***.***.63.232, #118962
Případně skočit za obvoďákem. Však uvidíš.
tralala, 13.12.2010 20:25:12, IP: ***.***.166.229, #118969
Ahojky. Evi, tomu přesně rozumím. Ex mi to dělal taky s holkou....přihlásil ji třeba do kroužku aniž se o tom se mnou odpředu bavil..řešil to se svými kamarádkami...takže Ti rozumím...Jinak já jsem dnes celkem v poho. Mám tady holku a je mi mnohem líp. Jo mimochodem včera večer přijela. Hrozně kašlala, nikdo mi samořejmě NIC dopředu neřek. Tak jsem ještě večer volala mámě, jestli by nepřijela ji pohlídat. Má to přes 100km, ale v poledne přijela... Do tý doby malou pohlídala moje budoucí tchyně, takže se mi to celkem podařilo dobře zoraganizovat...
Nikol , 13.12.2010 22:10:06, IP: ***.***.97.93, #118995
Pani, par dni jsem tu nebyla a ted nestiham ani cist, natoz odepsat.

Irco, ja nemam zadne vedlejsi ucinky s Imipraminem, po Sertralinu mi bylo spatne od zaludku, jak jsem psala. A ohledne vahy, ja jsem nepribrala ani deko, naopak jsem ted v tehu zhubla jednu velikost, takze si nemyslim, ze AD je na tloustnuti, vis jak, hodne lidi nechce prestat kourit, aby nepribrali. Ja kourivala dvacku denne, prestala jsem a nenabrala jsem ani deko. Ja pribiram akorat na brisku kazdy tyden cm, tak jak mam, porodni baba je ze mne nadsena, protoze rostu jako podle ucebnice.
Meli jsme dneska tridni schuzky v jeslich, docela legrace, mame pry doma genia a vychovatelka rikala, ze by se chtela naucit cesky, protoze pry, kdyz rano privedu Lucu a mluvim na nej, tak to zni tak uzasne.

Jinak Tralala, to jo aspon, ze mala chodi do stejne skoly, to by jinak bylo vazne na hlavu a jak rika Irca, kde jinde hledat partnera, ze? Ja sbalila manzela v byvale praci.
Nikol , 13.12.2010 22:24:09, IP: ***.***.97.93, #118999
Irco, jo kdyz nemas stitnou zlazu, nebo nefunguje, papkas prasky po zbytek zivota. Tak jako ja rano stitna zlaza, vecer AD. A prave nefunkcni stitna zlaza je mrcha na pribirani, hlavne otykas a zadrzujes vodu a najednou priberes a nejde to schodit, i kdyz cvicis kazdy den a jis jenom pampelisky.

Evi, urcite napis, jak jsi poridila u soudu a budu drzet pesti a palecky i na nohou, abys to zvladla.

Tralala, vyborne jsi to zorganizovala, to je pravda, urcite si se citila vyborne, vid? Me kdyz se neco takhle povedlo, tak jsem mela pocit, ze uz z toho vseho lezu, ale proste tu berlicku AD potrebuju.
Evzenka, 13.12.2010 22:31:48, IP: ***.***.15.44, #119003
Díky. Dneska jsem byla u psychologa, tak něco vymyslí s gynekologem - nějaké prášky+ budu pokračovat v psychoterapii. SNAD MI TO POMŮŽE a konečně si užiju moje poslední těhotenství...
EvinaH., 14.12.2010 8:06:26, IP: ***.***.180.186, #119021
čaute, vůbec se mi nikam nechce, celej den s holkou v týhle zimě - no fuj.
tralala - já vůbec vidím, že Tvůj ex se chová jako sobec a ne jako otec. Protože každej otec by měl respektovat matku dítěte.Jenže mi přijde, že oba mají pocit, že mají lepší ženskou a to dítě jako by chtěli mít s ní. Jenže s ní by měli jiný. Dnes bych potřebovala psychologa na několik hodin.Tak pa pa, já vám pak napíšu, jak to vypadalo - mně se nechce ani prodloužit knížky v knihovně - po netu!
        Předchozí   1 .. 110111112113114115116 .. 272      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese v těhotenství
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.