Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese v těhotenství

tralala, 06.12.2010 13:48:14, IP: ***.***.166.229, #117934
No, účto snad dělat budu. Při malý jsem to taky dělala a ještě jsem učila jazyky...Snad mi ty firmy zůstanou. Jen je problém sehnat nové. Dala jsem si inzerát a NIC. Snad konec roku ty podnikatele probere a začnou se o svý papíry starat. Jinak jsem taky zaměstnance, tak mateřská, pokud vydržím do konce, bude dobrá, přes 20. Takhle to vypadá, že bych nemusela strádat, ale mám strašný výdaje, s rozvodem, s právníkama, s bydlením...Na příteli nechci a neumím být závislá. Krom toho ten nemá moc velký plat, ale snad mu to došlo a začíná si shánět lepší práci. Je to stejně nespravedlivý. Má VŠ a plat menší než kdokoliv s nižším vzděláním...Ty jesle jsou jedna z variant, stojí přes 5 tis., takže žádná sranda. Je fakt, že já chci mít vyřešený všechno hodně moc dopředu a to mě trápí...Jedu do města, od rána tady jen depkuju a nikam to nevede..
Nikol , 06.12.2010 16:08:25, IP: ***.***.97.93, #117945
Jo Tralala, ja jsem taky takova, vsechno chci mit naplanovano dopredu, ale uz si zvykam, ze to nejde, hodne se mi tim ulevilo.

Jinak jsem prezila prvni den v praci, no teda nedelala jsem skoro nic. Akorat jsem se podivala, kde mame skladik. Kde je kopirka. Projela jsem si smernice, zjistila, ze neco potrebuje prepsat, ale nikdo to neudelal. A pak jsem se snazila projit svyma emailama, bylo jich pres 400 a jeste mi jich 60 zbylo na zitra.

Irco, ze zakona ti zamastnavatel musi zaplatit 6 tydnu matersky, vsechno nad 6 tydnu uz je vyhoda. Deti jsou v jeslich od 8 tydnu, nas malej sel v 6 mesicich.
Irča, 06.12.2010 19:04:36, IP: ***.***.63.232, #117967
Je to k**tén. Měla jsi auto sebrat a prodat, pak bys měla na hromadu bruslí. Hned jsi mu to měla vmést, k**ténovi. Už abys měla to vypořádání. Nejde to nějak urychlit??
Linda, 06.12.2010 19:16:24, IP: ***.***.55.163, #117969
Ahoj, holky,
po dlouhé době vás zdravím. Sice nepíšu, ale občas sem zajdu mrknout. Mojí malé byl minulý měsíc rok, nemám teda pocit, že by se doma něco závratně zlepšilo, ale už jsem rezignovala. Lepší to nebude. Kyž malá spadne, můžu za to já, když zabrečí, můžu za to taky já, musím být pořád s ní atd. Když si sednu večer k PC, taky špatně (píšu absolventskou práci), tak se dozvím, že to bych taky neměla a mám jít spát. Protože když mám dítě, nemám přece žádný volný čas. Když je přítel doma, neexistuje, abych se učila nebo seděla u PC. Když jsem unavená, mám něco vypustit. Přítel si myslí, že poslední semestr se vykašlu na školu - 4 roky v pr...ztracený čas a peníze k tomu. Tak to jako abyste byly v obraze. Takže jsem se sebrala a s malou jsem u mámy. Jenže ta má zase v bytě zimu jako v ruském filmu. Ale vidím, že může být vždycky hůř. Ty, Evi, asi taky nic moc viď...Tak se držte, holky. PS Jediná výhoda je, že se nemusím rozvádět, jelikož jsem se nevdala a už nikdy nechci.
Irča, 06.12.2010 20:06:07, IP: ***.***.63.232, #117980
No, paráda, co tu píšeš. Dej to k soudu a bude klid. Já si stejně myslím, že tu střídavou péči chtít nebude, vždyť je to sobec a ani by to nezvládl. Tak trojku zvládneš a když s ním nebudeš, tak Ti zase bude víc platit sociálka nebo ne? Musíš to nějak vyřešit, ať je klid. Ty už ho fakt potřebuješ. Sama nejsi. Máš tátu, děti, nějaké ty kámošky a dobře, že ses toho souseda zeptala. Někdy je lepší být sama než mít vola za zády.

Trala, uvažovala jsem. Ty jsi dobrá, když máš 20 tis. mateřskou, to si pěkně vyděláš a k tomu ty firmičky. Tak si vem ten rodičák na dva roky a nějak to překlepeš.

Víš, co Nikol nechápu. Jak je možné, že někdo v Anglii dostane od sociálky byt a třeba i nějaký dejme tomu flákač. A matka co maká jak brok, tak má tak krátkou mateřskou. Vždyť do půl roku se má výlučně kojit a i když jak říkáš to Angličanky nedělají, tak by se to mělo vzít v potaz. A jak pak ty děti mají vypadat, když je v necelých dvou měsících ženou do jeslí? Co nějaká citová výchova a nakonec i ten rozvoj dítěte? Podle mne to určitě dobré není a je to fakt nad mé chápaní. Vždyť i stát by měl mít zájem na budoucích generacích, ne?
tralala, 07.12.2010 6:44:55, IP: ***.***.166.229, #118075
Tak je zas ráno.Přítel naštvanej, že se moc nevyspal...Za chvíli ho totálně otrávím...Já, když odešel, šla jsem si dát cigaretku, na uklidněnou...Není to ode mě zodpovědný, v mým stavu,já vím...Pak jsem se pozvracela, z nervů... Co mám dělat?Poradí mi někdo?
Irča, 07.12.2010 7:46:46, IP: ***.***.63.232, #118079
Jinak já mám hodného manžela, hodné děti a blbě mi je pořád. Chápete to? Leda nafackovat, tam asi nic jiného nepomůže.
EvinaH., 07.12.2010 8:01:22, IP: ***.***.180.186, #118080
Lulu - děkuju za nabídku! :-)
Co se teda modlím, aby mi vyšlo tohle bydlení.Je super a levné.Je tu fakt nádherně. Tak i kdyby to nevyšlo, bude na co vzpomínat,zasněžený lesy jsou super.Odepsala mi starostova žena, info o bytě budu mít až v pondělí.
Teď se dost používá fráze - Chyba v Matrixu.Tak k té přesně došlo - M. vytvořil Matrix, lhal až se hory zelenaly...
Ale těma policajtama mě rozesmál.A najednou jsem se pevně v sedle cítila já.A jsem v pokušení m,u napsat, že jdem na to a ať to stojí za to,ať zařídí i zapnutý majáky.:-))
O UŽÍVÁNÍ SI MIMINKA MÁŠ PRAVDU.Holky,VŠECHNY si uvědomte, že malé děti máte jenom chvilku, tralala - ten týden, co je malá u bm máš na to, aby sis odpočala. poklidila, vymyslela,co budete s dcerou dělat, až s Tebou bude.A k odpočinku si dej teplý mlíko s medem - zvykneš si - je to lepší než cigáro a ... knížky! doporučuju 4 dohody a Hovory s nenarozeným dítětem. Tam se dozvíš, že miminko se Ti narodí proto, aby TI POMOHLO dobře žít. Hezký den.
tralala, 07.12.2010 9:09:40, IP: ***.***.106.20, #118091
Evino, o tom mlíku s medem jsem uvažovala..když já to mlíko nemusím, ale zkusím to. Nechápu 4 dohody a Hovory s nenarozeným dítětem...Prosím vysvětli...Díky. V lednu mám termín u psychouše. Všichni říkají, že je to pozdě. Prý to mám zkusit přes gynekologa. Myslíte, že mi může pomoct? Máte s tím někdo zkušenost?
Irča, 07.12.2010 16:05:52, IP: ***.***.57.213, #118154
Jo, já taky Evinu vnímám pozitivně. Já myslím, že sama za sebe se cítíš lépe, páč konečně už nestojíš na místě, už ses jednou rozhodla bojovat. Už nejseš ta pasivní, co pláče v koutku, ale sama jsi původce událostí a to je dobré. Tady jsou mnohem schopnější holky, Luluna, Tralala, holky co se o sebe dokážou postarat. To já obdivuju, já se musím poníženě přiznat, že právě to mi chybí. Nemůžu se nějak do Tvého projektu, Lulu, zapojit já z Prahy? Asi moc ne, viď? Chybí mi právě nějaký cíl. Ty úzkosti jsou hrozné, zvlášť když to přepadne člověka v noci. Fakt hrůza.
Nikol , 07.12.2010 16:17:20, IP: ***.***.97.93, #118156
Irco, je to proto, ze se vlada zamerila na neuplny rodiny a plne rodiny jaksi odsunula na druhou kolej. Pokud tedy oba pracuji apod. pokud jeden nepracuje, uz je zase podpora mozna. Jinak ja jsem kojila malyho trinact mesicu a prestala jsem, kdyz jsem byla tehotna, protoze uz toho na me bylo moc. Zamestnavatel je ze zakona povinen mi najit vhodnou mistnost, kde muzu odstrikavat mleko, hygienicke zazemi a vhodne misto na uskladneni, tedy lednicku. Takze se to da v pohode zvladat, navic ja mela tolik mlika, ze jsem mela porad v mrazaku pripraveny dva litry pro strycka prihodu. A me nevadi, ze sel maly do jeslicek, on mi nahodou prospiva vic, nez deti, ktery do jeslicek nechodi a jsou jenom s rodicema, malej je hodne napred ve vyvoji na svuj vek a mame to zmonitorovany i pisemne, mame totiz tridni schuzky, zrovna pristi pondeli budou dalsi. I kdyz jsem dneska dala vypoved z tehlech jeslicek a ve ctvrtek jdeme omrknout lepsi jeslicky.

Evi jsem na tebe hrozne pysna, to je super, ze jsi mluvila se sousedem, a ze jsi napsala starostove zene. Jen tak dal a brzy se z toho vyskrabes. A fakt jsem se nasmala tomu jak te nahani policajti. Hele ma on v tom byte trvaly bydliste? Asi ne, co. Takze by nemel zadny pravo se do toho bytu dobyvat.
Ja bych taky chtela nejakej projekt z domova, porad premyslim, ale nic me nenapada. Ale aspon jsem v praci, moc me to bavi, hezky se pomalu zase zapracovavam a hlavne krafam s kolegynema. Dokonce nemusim ani zvedat telefony, jenom trochu. Dneska bylo hezky az do ted, modry nebe slunicko, sice mraz jak v Rusku, ale vsechny stromy podel cesty pokryty takovou tou namrazou, pole byla, silnice cista, jak pohlednice. Nejvic me ale rozesmaly hoky, co si to fotily, protoze to tady jeste nevidely. Ja byla v tak dobry nalade, ze jsem i tchyni zavolala a prokecala s ni pres pul hodky na telefonu.

Tralala zkus to dostat se k tomu psychiatrovi rychlejs, pokud je nejaka sance. Me AD opravdu pomohla. Pred tim i ted.
Nikol , 07.12.2010 16:22:51, IP: ***.***.97.93, #118157
Jo a holky vite, ze tehotny tady nesmi jist med, aby nedostaly listerii. Ja mela poprve v zivote chut na med, ted jak jsem byla nastydla a nesmim pry.

Evi, ty jsi rikala, ze jsi na facebooku? Ja pouzivam manzelovo profil.
tralala, 07.12.2010 16:50:45, IP: ***.***.106.20, #118161
Evi, tak už jsem to pochopila - ty 4 dohody, a Hovory s nenarozeným dítětem, že jsou knížky.
Jinak depka stále trvá, pořád si říkám, jak to všechno bude, práce, peníze, vztah...asi jsem si to všechno pos.... Jinak jsem volala svýmu gynekologovi ohledně depresí. Řekl mi, že je GYNEKOLOG, že tohle NEŘEŠÍ, ať se obrátím na OBVODNÍHO Dr. nebo PSYCHIATRA. To mi teda pomohl! Volala jsem jinému psychiatrovi. Vezme mě příští týden a nebo mám ještě zkusit zavolat zítra. Přítel je toho názoru, že bychom tam měli zítra zajít a vnutit se tam.Vidí, že je to se mnou kritický. Taky jsem volala obvodnímu, říkal, že mi připraví recept na nějaké AD a mám se tam zítra stavit. No, moc se mi to nezdá. Ten napíše všechno. Minule mi napsal léky, které jako těhu prý vůbec nesmím, říkali mi to v lékárně. Tak uvidím...Jinak jsem mluvila s holkou (je u táty). Byla celkem v poho. A jak mě tuhle ujišťovala, na sourozence se těší...pořád si říkám, jestli jsem ji tím mým těhu nějak neublížila...
Irča, 07.12.2010 19:23:59, IP: ***.***.63.232, #118170
Ono je fakt, že jsou nějaké léky, na kterých je psáno, že nejsou vhodná v těhu, ale to ještě neznamená, že musí nutně škodit, naopak ty farmaceutické firmy se sichrují. Něco podobného je psáno i v příbalovém letáku antidepresiv. Mají to všechna antibiotika, ale ne všechna jsou v těhu nebezpečná. Je to ale určitě lepší konzultovat s odborníkem.

Jinak co se týče dětí a jesliček. V podstatě všichni dětští psychologové se dnes přiklání k tomu, že je vhodné mít dítě min. do tří let doma. Moje tchyně je bývala učitelka v mateřské školce s 25 letou praxí a sama za sebe tvrdí dokonce do čtyř, totézž nám loni řekla ředitelka místní mateřské školky. Jenže jedna věc je teorie a druhá jaksi střet s realitou. Stejně jako u tchyně, která měla děti 3. První měla doma 3 roky, prostřední i nejmladší už do jesliček poslala, neměli peníze. Manžela z nich ale nakonec musela stáhnout, nedělal pokroky ve vývoji. Pak ale celá rodina třeli bídu s nouzí. Já jako jeselské dítě jsem jesličky nenáviděla, ale zase upřímně jsem do nich zas tak moc nechodila, většinu času jsem odmarodila. Ale určitě můžou být výjimky, co potvrzují pravidlo. Upřímně ale nechápu, proč by stát měl jedněm rozdávat a druhé nechat na holičkách, není to spravedlivé a stejně to nakonec spěje k tomu, že to lidé nějakým způsobem obchází. Např. se naschvál nežení a nevdávají, aby děti měli za svobodna apod. Je to nesmysl.
Irča, 07.12.2010 19:26:12, IP: ***.***.63.232, #118171
Jo a co mne ještě překvapilo, dívala jsem se na pořad o dětských domovech a tam říkali, že děti v domovech jsou také silně motoricky napřed, ale zastávají emocionálně. To se ale pak těžko monitoruje.
        Předchozí   1 .. 107108109110111112113 .. 272      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese v těhotenství
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.