Diskuse - Deprese v těhotenství
Luluna, 04.12.2010 22:56:52, IP: ***.***.29.1, #117809Souhlasím s holkama. Tu Evu musíme od toho blbce navždy citově odpoutat. Máte dítě, takže fyzicky to nepůjde, jenže dokud to s ním budeš takto cítit, tak ti bude hůř a hůř. Něco sis vysnila, stejně tak jsem to měla já, a ten sen se nesplnil. A ty pořád na něm lpíš a přeješ si jej. Jenže s tímhle člověkem to nikdy nevyjde. Nestane se zázrak jako v těch romantických filmech, co nyní běží. Nezmění se. A tohle si musíš říct. Věř svým dětem. Podívej, malá se ho bojí a nechce k němu. Proč? je to její otec. Věř dětem. Jejich instinkty nejsou zakaleny rozumným uvažováním a jejich pohled na svět je čirý. Pravdivý. A v lidech se nepletou téměř nikdy. Mně trvalo opustit svůj sen 3 roky, paradoxně mi k tomu pomohla moje malá. Dnes nechápu, že jsem takovému člověku byla tak oddaná. Někomu, kdo si to vůbec nezasloužil. Jediné, co mě na tom všem mrzí je, že malá nemá opravdovou rodinu. Tu, kterou jsem si mj. také vysnila. Opustit svůj sen je vůbec to nejtěžší, co v takovém vztahu existuje. Ale když to uděláš, hrozně se ti uleví a půjdeš dál. Evi, i mě mrzí, že to nemám tak, jak jsem si přála. Koukám na ty filmy, kde jsou úplná a krásná rodina, kdy muž miluje ženu a ona jej a vychovávají děti, které mají idylické dětství. No...realita je vždycky jiná, jenže teď o Vánocích jsme takové trošku víc naměkko...že? Evi, neboj se, nejsi sama na světě, kdo má problém a cítí se sama. Proto jsme i my tady...:-)). Nemám pravdu holky?
EvinaH., 05.12.2010 3:09:53, IP: ***.***.180.186, #117816ahojky, díky všem za podporu a otevírání očí.Proč mi nejde se odpoutat - protože jsem neschopné nesebevědomé tele,které si samo neumí sehnat bydlení.Někdo mi radil - jdi sama za pronajímatelem a přepiš smlouvu na sebe.Na alimentech se s ním nepokoušej dohodnout, nech to na soudu, on tě jen obere.Včera se tu zase zjevil nečekaně.Tak jsem mu řekla,ať si konečně určí dny a časy, kdy bude PRAVIDELNĚ chodit.Začal se vymlouvat,že nemá pravidelnou pracovní dobu, zatímco já jsem na mateřské a tak by malou třeba musel s sebou vézt autem do krámu, aby si ji užil.Hraje na to, že mu nevěřím a budu se o ni bát.Zatím malá v sedačce v autě vždycky řvala jako tygr.Myslím,že pár takových zážitků by mu stačilo.Jenže jsem v té chvíli jen viděla, že ji chce určo odvízt ukázat nějaký svý lásce - protože ji děti zbožňujou.Dnes mu řeknu, že když dokázal pravidelně jezdit na kytaru a na hasiče, dokáže chodit pravidelně za malou.A jestli ne, tak ji neuvidí.Tak jako s vánocema - že je tu chtěl celý strávit,ale neudělá to, protože by byly špatný city a Eli by to odnesla.Tak jsem mu řekla, že na vánoce s ním nepočítám ( chci odjet k tátovi nebo jinam),že se tak rozhodl.A on, že si mám vybrat, jestli ji chci na Štědrý den nebo na svátky a že za námi nepřijde, ale pro malou si přijde na dvě,tři, čtyři hodiny.Celkově mi dal pocítit, že jsem pro něj nula, služka a chůva od dítěte a poslední socka.Holku jsem vyhodila ven, ta zjistila, že se s ní nechce kluk rozejít, přišla včas,ale ještě chtěla ven,tak jsem ji nechala a jsem nejzlatější maminečka.Ona ho prý nenávidí celé dva roky, jen se přetvařovala - dost často jsem s ním nemluvila a on se snažil mluvit s ní.Jo a vánoce - svíčky zruším,upeču jen sežrané perníčky a hlavně si vánoce spojím s velkým úklidem - dost čuměl, když jsem mu naházela do chodby věci s jeho krámama i loňskýma dárkama od jeho rodiny včetńě sponky do vlasů."Tam jsou i tvoje věci, sponka a tak ( jo,taky plyšák, co mi ho vnutil, když jsem mu ho vracela poprvý, že mi bude připomínat to hezký mezi námi.Teď už vím a) že je to určo dar od nějaký bejvalky b) že mezi námi NIC hezkýho nebylo.Jen mě zneužil.)" To nepotřebuju, je to od tebe, tak si to odnes.Nechci to tady a ty použitý věci ještě zužitkuješ".Ne ne, žádné iluze, boj bude, tvrdej boj.
čísta, 05.12.2010 8:09:36, IP: ***.***.208.5, #117820Dobrý den, já jsem kdysi vyzkoušela chlorellu a u té jsme zůstali ted už jí bereme celá rodinka a dokonce i malej jí baští a také je vhodna pro těhotné a kojící maminky takže super i pro seniory,takže vlastně pro všechny generace Tyto látky rovnež pomáhájí při autoimunitních onemocněních jako je revmatoidní artritida, lupus, roztroušená sklerosa apod., rakovině, ale i při kožních onemocněních typu lupenky, dále ekzémy, záněty či při alergických onemocněních.pomáhá z těla odstranovat těžké kovy,toxiny a další jedovaté látky,pomáhá odstranit chronickou zácpu,čistí trávící ustrojí,jako probiotikum podporuje tvorbu prospěšných lactobacilů a bifidobakterií,podporuje zdravou krvetvorbu,zvyšuje hladinu hemoglinu,podporuje kožní metabolismus,hojení ran a vředů,posiluje imunitu organismu proti virovým onemocněním,podporuje zdravé funkce reprodukčních orgánů,prospívá celkové regeneraci organismu,zvyšuje energii a vitalitu a další a další věci my ji bereme celá rodinka plus malej má 4 a už jí bere od 1 roku a jsme s ní moooc spokojeni proto posílám dál
více se dozvíte zde jsou tam supr články chlorellamrmia.blogspot.com
Irča, 05.12.2010 8:39:14, IP: ***.***.63.232, #117821Ahojky holky, já tady možná řeknu trochu jiný názor než holky, Evi. Mně se ten Tvůj bejvalej až takový sviňák nejeví. Oni bohužel věci v životě nejsou černo-bílé, ačkoliv my lidé je máme tak tendenci vidět. Mně přijde, že v tomto srovnání jsou spíš různé odstíny šedé. Jeho chybu vidím hlavně v tom, že si s Tebou vůbec začal. Váš vztah byl podle mne odsouzen k zániku už od začátku. Tys totiž hledala partnera pro život, někoho o koho se opřít, on spíše jen sex a chvilkové pobavení, jenomže mu jaksi nedošlo, že z toho může vzniknout dítě a závazek na celý život. Zřejmě se pak pěkně vyděsil, pro to Tě nutil k potratu, pak zase asi chvilku měl pocit, že to zvládne a tak si řekl, že to s Tebou zkusí. Protože ten vztah ale od začátku nebyl vyrovnaný, tak prostě nikam nevedl a jako takový žádnou budoucnost neměl. Nemá cenu, abys v sobě proti němu živila nějakou nenávist, protože je to přeci jen otec Tvého dítěte, a malá potřebuje oba rodiče, spíš skutečně aby ses od něj odpoutala. Ten Váš vztah byl, jak to vidím alespoň já, chyba pro obě strany. I když nakonec když se to vezme kolem a kolem, tak hezká chyba, protože je z toho malý človíček. Teď je čas jít dál a tyhle dveře za sebou zavřít, myslím u sebe. Byla by ale škoda, zavírat tyhle dveře i pro malou, protože pro ni je to stále její rodina, ať jsou jací jsou, nechat jí prostor, ať si k nim cestu najde sama. Toť asi teorie, ale chápu, že člověk je tvor emocionální a je pro něj těžké se nepoddávat emocím. Já se jim sama poddávám velmi často, bohužel.
Irča, 05.12.2010 8:48:26, IP: ***.***.63.232, #117822Jinak jsem se jen chtěla zeptat Nikol, jestli opravdu stát v Anglii pomáhá potřebným. Já vím, že to pořád zdůrazňuješ, ale jak se mi to jeví, tak se snad tam máte ještě hůř, než byste se měli tady, a to jste dva živitelé a máte úplnou rodinu. I když, ono je to asi těžké takhle srovnávat, protože prý Praha je na 140% Evropské Unie. Hrozně těžké je být matkou samoživitelkou, jak se tady o tom bavíme. To je fakt. V Anglii by třeba měly holky větší podporu od státu? Pokud by byla ta možnost, jak říkáš, tak bych si nechala nějaké ty příspěvky od státu vyplatit, přeci je nesmysl, aby sis ani zimní boty nemohla koupit.
Irča, 05.12.2010 8:54:59, IP: ***.***.63.232, #117823Jinak tady v ČR je alfou a omegou bydlení, to je taky největší položka rodinného rozpočtu. Máš-li kde bydlet a nemusíš platit hypotéku ani předražený pronájem, máš vyhráno.
Nikol , 05.12.2010 10:24:31, IP: ***.***.97.93, #117830Evi, co bys ty potrebovala asi nejakutneji? Ja ty zimni boty, ale kdyz tady jeste nikdo neprisel na to jak udelat poradne zimni boty, do kterych by neteklo a mely neklouzavoupodrazku.
Irco, moje kamaradka samozivitelka dostala pred par mesice nove postavenej tripatrovej barak od statu pro sebe a pro syna.
EvinaH., 05.12.2010 13:00:49, IP: ***.***.180.186, #117845jo, já vím, že ubližuju sobě, holkám, všem.Ale co mám jako dělat? To mu mám říct - pro klid všech si tu malou vem? On se nedohaduje. On na to sere.On řekne a tak se stane, dělá ze mně socku, závislačku na něm...A to si mám nechat líbit? Nebo mu mám dát holku? Řekl, že na vánoce nepřijde a za dva dny otočil, že si PRO MALOU přijde.A který den ji chci.Ale já chci odjet pryč. A mít vánoce aspoň v klidu. Kdyby byl normální, tak to vidí a nechá mě být. Ale on to nechce, on chce, aby bylo jen po jeho.malá nechce k němu, babička s dědou ji nezajímají, chce být jen u mně.Kdyby, Irčo, byl normální kluk, co hledal od života něco jiného a pak si myslel, že to zvládne - on není žádnej cíťa zmítanej emocema, rozumu má dost - tak si taky mohl říct, že pro tu holku bude lepší, když uzná, že on se zamiloval jinde, on opustil rodinu a když se on bude chtít dohodnout.On jen vyhrožuje.A já jen řvu a řvu. Seřvala jsem ho, na odchodu hladil malou jakože ahoj Eli, tak zítra, jenže já ji uspávala vzteklá, že mě s rodičema podvedl.A malá nespala a nespí doteď, prostě ji probral napřed on a pak já, jak jsem na něj řvala, ať zítra ve tři si jde kam chce jen ne sem, jestli si tu malou nechce uspat sám. " Děláš jí šoky, víš to?" - co to je - ještě mi dává všechno za vinu.Já se točím v kruhu, pořád myslím na něj a proč dělá to, co dělá.Kartářkám nevěřte! :-) Ta moje říkala, že on půjde za bývalkou atd...a že se budem o malou pořád rvát, celý její dětství nebo co...Tak to sedí. Ale taky říkala, že na konci roku se mi uleví, protože to už nebudeme spolu.Nějak je to o moc větší mazec než dřív.Takže úleva se nedostavila.
Irča, 05.12.2010 17:55:38, IP: ***.***.63.232, #117864No, ale ono za nějakých okolností můžeš brát soc. dávky v jiném členském statě, teoreticky, ale to asi musíš mít něco i v tom státě odpracováno, že jo? Samozřejmě asi zákl. podmínka je že tam musíš bydlet, že jo? Hale ale upřímně řečeno, proč si něco nevzít od státu, když je ta možnost? Víc, co stojí Británii královská rodina? Nakonec i u nás by bylo, kdyby se ty peníze nerozkradly vesele.
Irča, 05.12.2010 18:07:06, IP: ***.***.63.232, #117866Jo, abych nezapomněla, dnes u nás byl na návštěve čert s Mikulášem a andělem. Řekli si teda narozdíl od loňských 300 Kč dokonce o 500 Kč, příští rok asi budeme muset shánět jiné. Malá ale měla oči navrch hlavy, nejdřív byla vyplašená, ale pak dokonce Mikulášovi zazpívala a řekla říkanku.
Mně je stále nic moc, ani o tom raději nepíšu, protože co z toho, že jo? Ve středu jdu k psychoušce, ach jo.
Nikol , 05.12.2010 21:42:25, IP: ***.***.97.93, #117885Musis mit odpracovany rok v Britanii, abys dostala veskere vyhody ze socialky. Jinak nedostanes ani pridavky na deti. Ale ted mi nasadila kamaradka ze Slovenska brouka do hlavy. Protoze je ona Slovenka, pritel Slovak a miminko bude mit slovensky pas, tak dostane ze Slovenska porodny. Ty jo, ze bych zkousla zuby a na tu blbou ambasadu v Londyne jeste jednou zajela a vybehala miminku pas, aby dostalo porodny? Kolik to je ted v CR?
Zitra jdu do prace po ctyrech mesicich, uz se tesim. Ani toho asi moc neudelam za ty ctyri hodiny, co tam budu, projedu si emaily a pokecam s babama.
Ted tu cekam na manzela, mam desny hlad a on furt nejde. Asi se pujdu najist, musim si umyt vlasy.
Jak to tady tak ctu, tak ta stridava pece asi neni uplne to nejlepsi reseni.
Irča, 06.12.2010 9:38:53, IP: ***.***.63.232, #117914Porodný je fakt od nového roku zrušený. Bylo to dřív 17 tis., teď 12 tis. My jsme to ještě chytli. Jinak já si holky vezmu ten rodičák na dva roky, na sociálce a na tři roky chci v zaměstnání. Stejně teď to změnily tak, že na 2,3 nebo 4 roky dostanete stejnou porci peněz, je to tuším 316 tis., které se rozpočítají na dané měsíce. Tak radši shrábnu peníze dřív, než později, než to zase změní. Navíc 11 tis. na měsíc mi přijdou hezký peníze. Jo, s jeslema je to tu blbý, myslím se státníma. Soukromejch je hromada a taky se podle toho platí, že jo. Ale odpracovat rok v Anglii a pak shrábnout sociálku, taky dobrá metoda.
Irča, 06.12.2010 9:40:58, IP: ***.***.63.232, #117915Jinak Tralala, problém není, že ses rozvedla, ale že si odešla a všechno mu nechala. Mělas asi víc bojovat. Takhle je to nespravedlivé totálně a že si něco pak vymůžeš. Žes nesebrala alespoň to auto, holka.
tralala, 06.12.2010 10:09:24, IP: ***.***.166.229, #117919To mi poradila právnička, odstěhovat se, ale jinak to nešlo.Psychicky jsem tam byla vyřízená, byl to teror. Jak jsem dělala doma to účto, tak mi vyhrožoval, že mi to vyhází, že si nepřeje, abych to tam dělala, ať mu platím nájem atd. Jo, když jsem dávala prachy do společnýho, tak se chechtal. Jakmile jsem přestala dávat, tak začal vyhrožovat. Několikrát vzal PC, že ho vyhodí z okna... Aspoň jsem si vzala nějaký nábytek, to jo. Odstěhovala jsem se, když byl v práci. Musela jsem takhle, neboť bych neměla vůbec nic. Ještě ze začátku prosil a brečel, ať se vrátím a to už jsme byli rozvedený. Teď po 10 měsících je vysmátej, co se majetku týká. Jinak ale ze sebe dělá před lidma chudáka. Ale snad ho už některý prokoukli, i když je mi to prd platný. Včera mi volal jeden společný kámoš, že mě zve na akci. Tak to potěší. Problémem jsou ty společný známý. No doufám, že pochopili, že nás nemůžou zvát oba...Jinak zpátky k tomu majetku. Bohužel pokud budu chtít z toho něco mít, tak jedině soudně, jinak to s ním nepůjde .Takže prosoudím ještě spoustu peněz... Auto jsem si nevzala proto, že mám 5 let služební a soukromým jsem nejezdila, tedy jaksi jsem ho ani nepotřebovala. Teď na MD by se mi hodilo....Jinak, abych se uklidnila, tak jsem nechala zapsat ještě nenarozené mimi do jeslí. Jo, už teď na rok 2012, pro jistotu. Nejen, že ty jesle stojí spoustu peněz, ale ještě je na ně pořadník.Ale mám prý štěstí, že jsem volala v čas. Taky si dám rodičák jen na 2 roky, no ale když bych dala mimi na celej den do jeslí, tak mi ho stejně seberou. Nebo je tu varianta, že by šel přítel po roce na MD (to se mi ale moc nezdá)...no uvidím, jak to ještě všechnno bude...
Irča, 06.12.2010 13:20:03, IP: ***.***.63.232, #117933Stejně jsi to auto měla zbalit. Proč mu nechávat všechno?? Vždyť si to nezaslouží a vidíš, Tobě by se hodilo. Škoda. Jinak no a co, co bude pak budeš řešit pak, teď musíš řešit to, co je teď. A navíc, jen u nás je rodičák tak dlouho ve Francii prý jen tři měsíce. Kolik je to v Británii, Nikol? Já chodila taky do jestlí od roku a půl. Sice je lepší dítě mít doma, ale, když v zahraničí to děti musejí přežít, musejí holt i ty naše. Jsi šikovná, že takhle děláš to účto a to můžeš trochu i při mimi, nebo se mýlím??