Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese v těhotenství

Irča, 15.12.2010 19:49:21, IP: ***.***.63.232, #119184
Tys třetí nechtěla? To ale nebude tím, je to změnou hormonu a totéž by Tě třeba mohlo zasáhnout i v přechodu. Tím spíš, jestli říkáš, že Tě to trápilo i minulém těhu. Takže-nezbývá než bojovat. Ale zase pozitivně-je velká šance, že to porodem zase odezní. U mne se to zase naopak porodem zhoršuje. V těhu jsem v pohodě, nic mne nerozhodí, mluvím s miminkem. Pohoda. Porod- u mne teda císařák a konec. Jsem hotová, úzkosti, strachy, deprese.Takže to máme každý jinak. Ale jak jsem říkala, mne to trápí leta. U Tebe to souvisí s hormonama, tak se to zase zlepší, uvidíš.
Evzenka, 15.12.2010 20:03:14, IP: ***.***.15.44, #119186
Jj, minulým porodem to odeznělo jako mávnutím proutku. Byla jsem naprosto v pohodě, i když malej docela špatně v noci spal... byla jsem unavená a nevrlá, to jo, ale žádné deprese, strachy nebo úzkost, maximálně jsem si to užívala a spíš mě trápilo to, že jsem si to v těhotenství neužívala a myslím, že jsem se mu to snažila právě hodně vynahradit-takže je to takový můj mazánek....
Irča, 15.12.2010 21:05:59, IP: ***.***.63.232, #119194
Netrap se, na dítě by to nemělo mít žádný vliv, prý ani úmrtí blízké osoby nemá vliv na dítě. Říkali to v pořadu Sama doma. Spíš Ty to potřebuješ sama zvládnout, tak proto ty prášky. Já měla obavy, v těhu jsem trpěla nespavostí a psychouška mi řekla, ať to neřeším, dítě je chráněné placentou a žije si uvnitř našeho těla vlastním životem. Takže klid a žádné výčitky a prostě se dát dohromady.
Nikol , 15.12.2010 22:45:31, IP: ***.***.97.93, #119199
Irco ja jsem 28+2 tt, takze to mam uz za par, v nedeli jdeme na 3D scan, kouknout se na nase miminko. Ja myslim, ze je to holcicka, manzel porad trva na tom, ze je to kluk. Zase jsme debatili o jmenu pro holcicku a nedohodli se, a nakonec mi rekl, at si ji pojmenuju, jak chci, protoze to stejne bude kluk. Tak mu to porad pripominam, aby nezapomel, ze mam pravo pojmenovat dceru. Ten se bude ale divit. Haha.
Nikol , 15.12.2010 22:49:19, IP: ***.***.97.93, #119200
Evi, ja souhlasim s Ircou, ten psycholog je na baterky, ja bych ho vymenila, pokud to jde a nebo bych ho odkazala na tyhle stranky, at si pan psycholog pocte, jakymu h**zlovi skocil na spek.
Nikol , 15.12.2010 22:58:30, IP: ***.***.97.93, #119202
Evzenko, ja se taky netesila ani pri jednom tehu, ted cekam druhy, naseho malyho oba zboznujeme, trvalo mi to dyl, nez jsem si zvykla, kdyz mi bylo spatne, tak mi to neslo se na neho tesit, u druhyho me to trvalo jeste dyl, protoze to bylo neplanovane tehu. Ale ted jsem pres sedm mesicu tehu a hrozne se tesim, a kdyz citis pohyby a koukas se na brisko, jak se hybe, tak neni nic lepsiho, ja si brisko natiram kremem kazdy vecer, porad si brisko pres den hladim.
Akorat potrebujes pomoc a neboj prasky ti zaberou, me zabiraji perfektne. Akorat mam ted dva posledni dny asi dalsi zachvat tehotenskych hormonu a dneska, kdyz jsem rikala manzelovi, ze neni nic lepsiho, nez slyset jeho a malyho, jak se nahore rehtaji pred spanim, tak jsem si u toho i pobrecela.
Jo malej mi namalovat obrazek, akorat na zed v obyvaku a pak namaloval jeden pro tatu na opacne zdi, ale my se na nej nemuzeme ani zlobit. Akorat, kdyz se me tchan ptal, jestli budeme malovat, tak jsem mavla rukou a rekla, jo az budeme prodavat barak, nebo az nam obe deti odrostou z obdobi, kdy kresli na zed.
EvinaH., 16.12.2010 8:20:06, IP: ***.***.180.186, #119218
Nikol: Chlapi vždycky "vědí", že to bude kluk. :-) U mých holek to " věděli" oba.Pak čuměli.Oba.
Jinak - já jsem jak přejetá.večer jsem už v devět byla hotová, chtěla jsem dodělat nějaký perníčky - zase jsme je snědly, já si nemůžu pomoct, jak přemýšllím, tak si k tomu sednu a cpu se jima i když jsou ještě tvrdý.
U toho Zoloftu jsem koukala na možné nežádnoucí účinky - dorazila mě deprese - antidepresiva, ze kterých dostaneš depresi...
:-)) Ale jinak - v devět hotová, chtěla jsem ještě zkouknout House, jenže jsem už málem nemohla vylézt únavou z postele.V noci - půlnoc - úzkost - jinak než obvykle, jako když jste fakt hodně utahaní a ta úzkost vámi projede... a už to jelo, už jsem ho zas viděla s nějakou holkou, jak jí předvádí naší malou jak cvičenou opici - a on to fakt tak dělá, byla tu kámoška s klukem kdysi, oba na kluka hulákali ukaž, jestli umíš tohle nebo tohle a kluk jen zíral, no děsný - dala jsem si půlku toho diazepamu, možná spíš čtvrtku - to, co mi zbylo z dopoledne - on se blbě půlí.V půl čtvrtý jsem se šla podívat, kolik je hodin! A ráno - mrtvá, samozřejmě.Sice mě napoprvně utlumil super, ale je návykovej a ... já jsem se chtěla hlavně konečně vyspat. Ne se budit pořád.
Irčo, to navyšování myslím,už je moc.Zkusila bych se dohodnout na něčem jiným, možná přidala ty homeopatika a snažila se dělat si radost - vzala děti ven, dneska bude sluníčko,i když zima, hodně pohybu, hodně vitamínu B řady, ořechy ( ty jsou na mě moc drahý, navíc je tady nemají).Jo a Nikol - dárky už mám i bez kreditky - prostě jen holce kosmetiku, barvu na vlasy a tak a té malé dva oblečky a šampon s mysí emulzí - speciální, tudíž dost drahé, chtěla jsem jim oběma ještě plyšáka, ale holka malé koupila hračku a plyšáků tu je ještě po ní docela dost. Jestli něco uvidím malinkého roztomilého, tak to vezmu, ale nevím. A velké jsem koupila na klíče plyš. zajíčka, jenže ona tu tak uklidila,že ho dostala hned! Radost byla veliká!
tralala, 16.12.2010 10:29:09, IP: ***.***.106.20, #119262
Já jsem holky stále v depce. Prášky ještě nezačaly zabírat - je to teprve týden. Cítím jen vedlejší účinky - nespavost. V noci se probudím a pak už neusnu. Spím tak 2-4 hodiny. A přemýšlím, kde budeme bydlet, z čeho budeme žít. Problém je, že jsem hodně zvyklá na nadstandardní příjem a nižší příjem, než teď mám, nějak nedokážu vstřebat.Dokonce jsem si vyčítala, že kdybych se bývala nerozvedla, tak jsem se měla líp, mohla jsem dceru vidět každý den, bydlet v baráku.., neměla bych finanční problémy...tohle mě teď napadá. Dokonce mě blesklo hlavou, že kdybych nebyla těhu, tak se třeba k exovi vrátím...tak se v tom tedy pěkně plácám..Přítel mi taky trochu svoji pasivitou leze na nervy. Chceme se sestěhovat, ale má svůj byt a problém, kam s těma jeho věcma. A pak je tu máma. Je hodně často u mě. Když si platím ten byt jen já, tak přítel mamku toleruje. Nastěhováním a splečným placením by mohl mít vůči přítomnosti mámy výhrady, a to bych nechtěla. Máma mi hodně pomáhá. Teď se mi ale zdá nějaká nastydlá.Ještě, aby onemocněla. Má chudák 48kg (narozdíl ode mě), tak ji všechno hned položí. Potřebovali bychom větší prostory. Ex se válí v baráku sám a my se tísníme v panelákovým bytě. Psala jsem ex, že bych ho vyplatila, že se chci dohodnout na vypořádání. Napsala jsem to rovnou jemu, protože přes právničku by to stálo šílený prachy. Zatím se neozval, asi mě nechává schválně vydusit....Co s tím vším?
Irča, 16.12.2010 12:50:55, IP: ***.***.63.232, #119272
Jinak co se týče Tralala, žena s takovým příjmem si určitě poradí baz problému. Ty musíš být pro chlapi docela oříšek:-) Ne vážně, musí to být těžké vidět, jak je žena schopnější. Já ale nevím, možná jak už jsi tak nezávislá, jestli nebude pro Tebe lepší žít si tak trochu sama po svém. Moje máma je takový tip jako Ty a ona teď v 60ti s přítelem bydlí, ale 30 let si žil každý po svém a jsem přesvědčená, že díky tomu spolu tak dlouho vydrželi, jinak by už byli od sebe dávno. Zní to blbě, ale je to tak. Zkus nahlídnout k sobě a zanalizovat své pocity. Jinak Nikol, já v těhu takové výkyvy neměla vůbec, ale teď po porodu mne to drtí a drtí, ale každý to máme jinak. Třeba Evženka to má evidentně naopak. Evi, co ten starosta a už jsi zkontaktovala soud? Pokud už nekojíš, tak bych si ten diazepam vzala. On se dává i ženám v těhu na sklidnění dělohy takže to zas takový driák není, ale dlouhodobě je návykový, to máš recht. Jenže to je právě to, při kojení smíš ještě daleko míň léků než v těhu, to je právě na ho...
EvinaH., 16.12.2010 13:03:06, IP: ***.***.180.186, #119273
Zato já!
Irčo, mně ty AD i diazepam napsala MUDra z psychiatrie - snad to je i primářka - ono je to takový centrum pro duševní zdraví, je tam ten můj psycholog ředitel a i psychiatři.A já si to docela užívám - až na tu noc - ta úzkost byla horší než ten uspávací účinek toho diazepamu. Beru jen půl tablety - to se dává i miminům při horečkách - ale cvičí to se mnou slušně.Ten se měl zas dostavit na desátou - tak zas nic do 10.37 - pak napsal, že přijede kolem 11 - přijel skoro v půl dvanáctý - to malá chodí běžně spát. Doufala jsem,že aspoń v poledne se zvedne - nezvedl. Lehl si mi v hadrech do postele - kupoval ji on, že..Tak jsem mu řekla, že se mi nelíbí, že v pracovních hadrech se válí v poseli, kde spím.Argument - kupoval postele. Tak jsem mu řekla, ať si je sebere a odstěhuje a vrátí mi postele moje." A nedělej ze mně špínu" " Nedělám", řekla jsem mu - chtěla jsem dodat, že by to byla zbytečná práce.A kdž mu zazvonil telefon a šel se vykecávat do chodby, tak jsem svlíkla povlečení a dala ho do pračky.
Tralala - já jsem na nadstandartní příjem zvyklá nebyla - ale přesně znám tu bezmoc a to, jak se ten druhý na tebe vytahuje - tenhle to dělá neustále.No - s diazepamem v pohodičce - sice málem ani nepozdravil, se mnou se nedomluvil, řekl jen malé, že přijde zítra nebo večer - takže zíra v klídku vyrazím ven jak jen to půjde a je mi fuk, co on...Je mi fuk všechno...:-))
Nikol , 16.12.2010 13:13:23, IP: ***.***.97.93, #119276
Evi, on ma v necem manzel pravdu, posledni holka v rodine se narodila pred 42 rokama, moje svagrova, od te doby jedou jenom kluky.
Jinak jo muj otec byl stejnej, ja mela byt Lukas a segra mela byt Michal. :-) Je to desne legracni, ale vetsina anglickych chlapu chteji holcicky, takovy to ' tatovo holcicka'.
Ja nemohla na dnesek taky nejak spat, probudila jsem se pred treti a v pet jsem se jeste prevalovala v posteli, ale asi to bylo spis tim, ze mimi ve me nespalo, a kdyz jsem si lehla na levy bok, tak kopalo a kdz jsem se teda prevratila na pravo, tak stejne kopalo.

Irco, me asi zaskocilo, to ze tohle tehu je neplanovany, a trochu prislo driv, nez jsme planovali, ale ted uz jsem v pohode, zase v praci na par dni, pak dovolena do konce roku a pak uz jenom sest nebo 7 tydnu a na materskou. Jinak manzel uz mluvi o tretim diteti, ale spis jenom vyhlidkove do budoucna, da mi tri roky na vydejchnuti, pak zhodnotime situaci a uvidime. Diky bohu, ze jdu na cisare, protoze vi, ze muzu mit maximalne jen tri deti, jinak bych fakt skoncila s fotbalovym muzstvem. Ale kamaradka co ma sest kluku, rikala, ze po ctvrtym diteti je to vsechno strasne jednoduchy.
tralala, 16.12.2010 15:24:02, IP: ***.***.166.229, #119290
Tak jsem byla u doktora - pro výsledky testu na cukrovku. Prý divočina a nástup do nemocnice. Tak nevím, jestli deprese vyvolala cukrovku nebo naopak. Teď jsem si o tom něco přečetla na NETu...
Irča, 16.12.2010 16:42:11, IP: ***.***.63.232, #119293
Antidepresiva cukrovku nevyvolávají, ale je to běžné dnes u žen. Kámoška má snad 40 kg i se železnou postelí a měla ji taky. Možná si budeš muset aplikovat inzulin. Ono to většinou zpravidla po těhu odezní, ale pod kontrolou být musíš. Test na cukr se dnes dělá u všech těhotných a ženy to mají ve větší či menší míře v těhu každá druhá. Takže klid, ale chápu, je to nepříjemné. Já mám děsnou nadváhu 173 cm, 95 kg, takže aspiruju na stařeckou cukrovku. V těhu jsem ji měla taky, naštěstí stačila jen dieta.
EvinaH., 16.12.2010 17:15:41, IP: ***.***.180.186, #119301
tralala - tak držím palce, ať se to brzy upraví a půjdeš domů...
u nás - nejdřív super, přišla holka ze školy a pohodička, vypůjčila boby, tak jsme na ně vrzly tu malinkou - třikrát jsme ji vyklopily, pak capala sama.Tak jsem si to užívala, ona je tak roztomiloučká....

A přišly jsme domů a velký holce je blbě.
Evzenka, 16.12.2010 17:41:45, IP: ***.***.15.44, #119303
Tak dneska jsem se cítila výjimečně dobře ... až do doby, než jsem dorazila domů z práce. Děti se hádají, Všude bordel....malej má hroznej kašel, vůbec mu nejde chudákovi zastavit. Nakonec se mi tady z toho pozvracel...super situace pro zlepšení nálady. Navíc manžel dorazí asi až tak někdy o půlnoci:-(
        Předchozí   1 .. 112113114115116117118 .. 272      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese v těhotenství
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.