Diskuse - Deprese v těhotenství
Irča, 14.12.2010 10:34:41, IP: ***.***.63.232, #119032Jinak co se týče těch dětiček a jejich tatínků. To by jako nevadilo, že ty děti považují za "svoje". Blbé je, když ty děti používají jako bič na jejich matky a to mi v případě Eviny a Tralala bohužel připadá. Ty Tralala se tomu tvrdě braň, nenech se do toho zatáhnout a s malou se o jejím papánkovi rozhodně nebav, řekni jí jasně, že problém je mezi Váma a ona za to nemůže. Dělat si z dítěte rukojmí je obvzláštní hnus a co jako to dítě má dělat, kór když třeba má rádo oba rodiče? U Tebe Evi to naštěstí malá ještě tak rozumově nechápe a než bude chápat, tak si to třeba nějak sedne. I když u našich si to nesedlo 15 let. Chápete to? Ale víte proč to bylo? Otec si žádnou další ženskou nenašel a upnul se jen na boj s mojí mámou. Jak já bych si přála, kdyby si našel nějakou ženskou a já měla pokoj!! Ani nevíte jak. Jenže znáte to, jedináček, mamánek, hrůza.
tr, 14.12.2010 11:10:58, IP: ***.***.106.20, #119036Irčo, jsem v práci, tak jen stručně...trefila jsi do černého, Ex je taky jedináček a mamánek...takže to asi tyhle tipy tak maj...všechno je jen moje ditě, majetek.. a s t nikým se dělit nebudu...je jeho krédo..
Evzenka, 14.12.2010 17:53:54, IP: ***.***.15.44, #119081Irčo, já jsem v 15. týdnu. Mám hrůzu z té délky, co je přede mnou....
Irča, 14.12.2010 18:10:45, IP: ***.***.63.232, #119082Tak to už Ti fakt můžou předepsat nějaké léky úplně v pohodě. Mně 3 krát léky zabraly super, jenže teď už je beru přes rok a možná je i trochu problém, že je to tak dlouho. Bude to dobré, uvidíš. Já celé těhu byla na lécích a naprostá pohoda. Jen po porodu s tím nějak válčím. Jenže já už s něčím takovým bojuju 5 let. Takže u mne to je běh na dlouhou trať. Ale každopádně na lécích jsem odrodila obě děti. Ale zůstanu u dvou, na třetí fakt nemám.
Evzenka, 14.12.2010 19:47:19, IP: ***.***.15.44, #119092Tak to ti opravdu nezávidím. Já druhé těhotenství přežila s vypětím všech sil. Úplně jasně si pamatuju, jak jsem porodila a bylo všechno najednou růžový a v pohodě. 3 roky ani náznak ničeho podobnýho. A teď opět propad.....
EvinaH., 14.12.2010 20:04:20, IP: ***.***.180.186, #119093ahoj - tak novinky - M.jel k psychologovi - já tam jela v úterý ve 12. on v 16.30 s tím, že prý jsme se minuli, že nikdo z nás nevěděl, že tam jel ten druhý.Udělal tam ze sebe venkovského chlapce, na kterého jsem moc rychlá, prudká a pod. A KTERÝ BY BYL ŠŤASTNÝ, KDYBY VZTAH MEZI NÁMI FUNGOVAL. Psycholog mu to věří a vyblil mu,že jsem tam byla.Zavolal dr. psychiatrie a ta mi napsala Zoloft a Diazepam. Tak za cvoka jsem já!
EvinaH., 14.12.2010 20:11:46, IP: ***.***.180.186, #119096v sobotu tam jdeme spolu. Psycholog to tak rozhodl - že tam nebudeme chodit každý sám, dělá mu to problém.Nevím v čem - každý se jinak jmenujeme a jinde i bydlíme.
Mmch - měla jsem s sebou dítě - psycholog větral kouř z cigaret, když jsem tam přišla...To mi trochu lezlo na nervy.
Řekl, že jsem neklidná a já na to, jestli to není tím, že piju moc kafe - prý: ale to je dobrý, ne? - co já vím, spolužačka má panickou poruchu - nesmí pít kafe...Já můžu, ale musím si dát po ránu pěkně 1/2 piluly Zoloftu.
Irča, 15.12.2010 10:14:06, IP: ***.***.63.232, #119139Chce to asi zvážit, jestli je tento psycholog pro Tebe vhodný. Vypadá to, že není nestraný. Co Ty na to?? Mně tedy člověk s panickou poruchou nepřijdeš. Ale zase pozor, to bychom tady byly blázni všichni tak pozor:-) Nemáš to jednoduché, to víme všichni. Byla jsi za tím starostou?? A zase ať nekecá, vždyť sám řekl, že se do vztahu vrátit nechce.
Irča, 15.12.2010 10:44:00, IP: ***.***.63.232, #119143Jo, a řekla jsi tomu psychologovi, jak malou nechtěl, jak chtěl, abys šla na potrat a jak si nechal udělat testy otcovství a když s Vámi pak bydlel, tak se raději už po měsíci odstěhoval k rodičům. To je prosím Tě manželská a partnerská poradna, že tam máte chodit zároveň?? Možná bych mu pak i řekla, že to nemá žádný smysl, že ten Váš vztah už dohromady, jak to vidíš, nejde dát a že nemá cenu, aby Vás tam společně trápil, no ne??
EvinaH., 15.12.2010 13:01:48, IP: ***.***.180.186, #119152Irčo, my jsme se rozešli, ale dítě máme společně - dohodnout se nemůžeme, proto tam jdeme.To jen M. tam ze sebe dělal venkovského chlapce, který mi nerozumí.On lže celou dobu - dva dny nekouřil - a byli jsme spolu v kuse, když zjistil, že bych kuřáka nechtěla.Když jsem mu řekla, že už nikdy nechci muzikanta a napsala mu, že mám absolutní hudební hluch - napsal to samé, aby byl na mé úrovni. Pak se mu sluch náhle vynořil a dneska hraje na kytaru - pravda, i já poznám, že mizerně. Též tvrdil, že je technik, dřív jezdil za koňmi, ale to teď nedělá, koňáci jsou omezení tím, že pořád se starají jen o to jedno, zatímco on si chodil ke koním jen odpočinout, hlavní koníček to není. Dnes přijede a řekne o cizím chlapovi: "taky koňák jako já" - tak si vyber, kdo je M. Jen podpisů prý užívá 4 různé druhy...
EvinaH., 15.12.2010 13:02:47, IP: ***.***.180.186, #119153ale psycholog mě tím prvoplánem - že mu uvěřil a já mám problém - trochu naštval. Měl si nás oba vyslechnout, myslím, na víc sezeních, aby nás poznal a ne tohle.
Irča, 15.12.2010 16:24:38, IP: ***.***.63.232, #119162Dobrý psycholog nemá být ovlivněn jednou stranou. Proto bych mu asi apriori neveřila. Jo a ještě, Zoloft je při kojená OK, ale diazepam se nemá, je to vlastně uklidňovák na spaní, takže to mi taky přijde podezřelé. Řekla jsi mu, že kojíš? No, chlapi. Všechni stejní, co??
Evzenka, 15.12.2010 17:55:50, IP: ***.***.15.44, #119171Ahojte, dnes je mi opravdu špatně. Celý den myslím jen na to, že být těhotná je hrozný, vůbec se na mimi netěším, mám panickou hrůzu z toho, až mi začne růst břicho a ucítím pohyby, přijde mi, že k tomu mimi nemám vůbec žádný vztah. Nejraději bych vrátila čas zpátky ..... zítra budu volat psychiatr. domluvit se na termínu schůzky. Mám takový pocit, že žádné prášky mi nemůžou pomoct....
Irča, 15.12.2010 18:56:24, IP: ***.***.63.232, #119177Prášky Ti teda fakt pomůžou. Pomohly jiným, proč ne Tobě. Já zase mám problém, taky mi je blbě, jenže s prášky kojím a mám výčitky, navýšit či nenavýšit? Možná nakonec mi budou ty léky muset změnit, už od začátku tenhle tip léku na mne moc nefunguje. Mne už teda tolikrát vytáhly ze srabu, že ani nevíš. Ale je to u antidepresiv trochu běh na dlouhou trať min 3-6 týdnů to fakt trvá, než to začne zabírat, tak se nediv jo? Jinak existuje antidepresiv strašlivá spousta a různých tipů, tak se snad trefí do nějakých, které Ti sednou. Mně je taky v těhu měnili , podle mne účinnější tip za méně účinný a bezpečnější. Zítra ale asi cinknu doktorce a sdělím jí, že navyšuju. Kašlu na to, nehodlám se tejrat.
Evzenka, 15.12.2010 19:04:55, IP: ***.***.15.44, #119178Jsem zvědavá, jestli mi pomůžou....mám pocit, že to všechno pramení z toho, že nejsem prostě s tím těhotenstvím smířená, že jsem ho nechtěla...... i když zase na druhou stranu 2.těhotenství jsem chtěla hrozně moc - rok se nám nedařilo a stejně nakonec přišla panika a úzkost.......