Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Václava, 21.05.2012 8:04:04, IP: ***.***.64.129, #162977
Milá Evčo, to by vám tam měli všechno v nemocnici říct, jak budou chemoterapie probíhat. Jak jste si přečetla v minulých příspěvcích, každý ji snáší jinak. Znám lidi-moje teta například si na chemoterapie a ozařování jezdila 30 km sama autem a zvládala to. Jiní se potom cítí dokonce lépe, jednomu sousedovi s rakovinou kůže, když už měl metastázy i v kostech, po aplikaci chemky dostával chuť k jídlu. Samozřejmě, že už to měl tak rozsáhlé, že nebylo pomoci, ale prodloužili mu tím život. Někdo po aplikaci chemoterapie není schopný ani chodit. Já tomu nerozumím, pravděpodobně záleží na druhu léku, který používají, určitě i na odolnosti organizmu. Je mi jasné, že se moc bojíte, nechte tomu volný průběh, uvidíte, jak to bude maminka snášet a vždycky se můžete s lékaři domluvit na přerušení, nebo ukončení, kdyby to maminka snášela moc špatně. Přeji aby to zvládala dobře.
Pavla, 21.05.2012 14:10:22, IP: ***.***.166.41, #163001
Je to trochu mimo téma, ale jen částečně. Musím to napsat. Moje maminka si stěžovala na bolesti hlavy, na motolici. Šla ke své lékařce, seděla v čekárně 4 hodiny, pak se jí lékařka podívala do ucha, vidím bubínek,hm.hm. Zaťukala jí na záda za krkem, to bude asi od zad. No, už je Vám 69 let, tak musíte dělat věci pomalu. Tak nashledanou. Moje maminka říkala, jestli by jí paní doktorka nemohla napsat doporučení na nějaké podrobné vyšetření ... to ne, to nemohu, já mám taky limity. No, pecka teda. Může to být skutečně jen krční páteř,ale co když ne? Než se dostane např. na CT hlavy, udělá se zbytečných několik vyšetření, uplyne dost dlouhá doba... a pak může být pozdě. Doufám, že to nebude vážné, ale není to tak vždy? Když tu čtu některé Vaše příspěvky, tak mi to tak přijde.
Galina, 21.05.2012 16:04:28, IP: ***.***.165.53, #163003
Paní Pavlo to je hnus fialovej co to tady čtu ta paní doktorka by zasloužila přesdržku
Renata Kučeravá, 21.05.2012 20:13:12, IP: ***.***.63.88, #163017
Moje teta Boba je nemocná v PLzni jí zjistili rakovinu slinivky břišní, protože má syna ve Cvikově přestěhiovala se k němu a začla se léít v Liberecké onkologii, jsem reikiastka a proto jsem ji hned od začátku začala posílat pozitivní energii a od minulého týdne používá javorový sirup se sodou , první úspěch byl, že po prvním dnu odeslání energie úplně přešly bolesti a cítila se dobře lékaři jí teď chtějí nasadit 29.5. lehkou chemoterapii tak jsem zvědavá jak to bude probíhat.
Galina, 22.05.2012 7:25:34, IP: ***.***.180.78, #163033
Pani Renato zkuste ještě Annona Murikata z Alterna Mediky je to dobrý čaj . Sice to rakovinu zřejmně nevyléčí ale čaj je z toho dobrý pomáhá na záněty a hlavně na rakovinu plic, slinivky, prsa. Zkuste nestoji to moc Galina
Pavla, 22.05.2012 8:51:59, IP: ***.***.166.41, #163036
Galina má pravdu. Dnes, po zkušenostech, co mám, bohužel, z první ruky, byl šla do úplně všeho. A hned. A určitě bych se na chemoterapii jako na spásu nedívala. V případě slinivky se asi nemůže jí to Breussovy diety, tam je každý rád, že ten jeho milý člověk, vůbec něco sní, ale v ostatních případech vím, že bych to zkusila. Teď z mužem držíme tuto dietu týden, zkoušíme to, jestli se to dá, protože se bojíme, že když už to u nás uhodilo, že to může přijít znovu.
silvie, 22.05.2012 10:14:29, IP: ***.***.70.110, #163039
Pro Evcu.S mojí maminkou to bylo úplně stejné. Nejdříve nám dali naději v operaci, ale při ní zjistily metastázy, takže neoperovatelné stadium. Byla ještě v dobré kondici a 3 týdny po operaci měla jít na chemo. Jenže za dva týdny po propuštění z nemocnice dostala doma embolii a zemřela. Naštěstí jsme byli u ní, a tak neumírala sama, i když jí přivolaní záchranáři už nepomohli (nebo spíš v kombinaci s touto diagnózou nechtěli pomoci, zhodnotili to jako euthanazii z hora, ale to by bylo na jinou diskuzi) . Píšu to proto aby jste s maminkou byli ted co nejvíce a pokud to jde tak jí nenechávajte samotnou, později jsem zjistila, že pri rakovine slinivky kdy dochazi k trombozam a navic po operaci je embolie velmi časta. Co jsem zjistovala k chemoterapii, co mela maminka indikovanou a ktera ji mela prodlouzit a zkvalitnit zivot, myslím ze tam vedlejsi ucinky nejsou tak silne. Vite jakou latku bude vase maminka dostavat a v jakych seriich?
Pavla, 22.05.2012 11:10:36, IP: ***.***.166.41, #163041
Silvie, úplně mě naskočila husí kůže, jak jste napsala, že to zhodnotili jako euthanazii zhora, protože tu samou větu mi řekla lékařka mojí dcery. Úplně přesně tak.
Patrik , 22.05.2012 17:14:51, IP: ***.***.102.176, #163057
Doporučuji shlédnutí tohoto dokumentu o rakovině
vimeo.com/28617527

A nebo toto
rutube.ru/tracks/5436241.html

Ještě že se naše děti dočkají osvěty a konečně lékaři přiznají, že tu nejsou pro nás, ale pro nadnárodní korporace. Žijeme v hnusné době.
Jana, 23.05.2012 16:18:02, IP: ***.***.164.148, #163117
Dobrý den,je mi moc smutno,můj taťka zemřel v nemocnici.Jezdili jsme za ním,jak jen to šlo,ale ve chvíli kdy umíral jsme tam nebyli.On už to sice nevnímal,ale já to vím a moc mně to mrzí.Přesto ten poslední den,co jsem ho viděla a ještě se nám ho podařilo vzbudit,na mně pořád koukal.Takový zvláštní pohled to byl,trochu smutný a trochu jakoby odlehčený,hlavně ale myslím byl ten pohled láskyplný.Umíral a věděl to,domů už se nedostal.Chtěli jsme za ním jet v úterý dopoledne,měli jsme i sjednanou schůzku s jeho lékařem,ale v noci zemřel.Tu noc jsem skoro vůbec nespala,a během té chvíle co jsem usnula se mi zdálo,že mám v rukách hlínu.Pořád na to myslím,nějak se se mnou můj taťka přišel rozloučit.je mi moc smutno,měla jsem ho moc ráda.Buďte se svými nemocnými co nejvíc to jde,je to jediné,co jim můžete dát.Jana
Galina, 23.05.2012 16:40:19, IP: ***.***.136.149, #163120
Zdravím všechny děkuji paní Pavlo za Vaši podporu. Ano ten čaj je opravdu úžasněj vyskoušela jsem to na sobě nemám rakovinu ale jedno vím mám vysoký tlak je mi pořád na padnutí hlavně když je horkozačla jsem si to denně vařit a pit. Nebrala jsem léky a věřte nebrala jsem je celý měsíc a bylo mi dobře. Hlavně Annona snižuje kravní tlak pomohlo mi to od mých zánětu v krku ,oparu vyplaví to udajně rakovinové bunky z těla a zdravé bunky nenaruší.Říkala jsem to moji paní doktorce koukala na mě jako na blázna ale nechala jsem ji at si povida co chce. Prodávaji tam spoustu čajičku je to všechno pralesa užívaji to indiani . Budete si asi o mě myslet že jsem blázen ale nikdy bych tu nelhala chci jen pomoc .Pro ty co chodi na chemku prodávaji čaj aby nebylo zle po chemoterapii. Škoda že jsem toto nevěděla dřív . Přeji všem hodně sil. Galina
Pavla, 23.05.2012 17:04:23, IP: ***.***.180.79, #163123
Jani, taky jsem u dcery nebyla, když zemřela. Byla jsem u ní předešlý den a říkala jí, že zase bude dobře, tak se na mě koukala, jako popisujete u tatínka, ten pohled nikdy nezapomenu. Teď je mi jasné, že věděla, že je to konec a já ne. Zamávala jsem jí ode dveří pokoje, byla doma v své posteli a rychle odešla, abych nebrečela, bylo mi líto, že trpí. Netušila jsem, že jí vidím naposledy. Věřila jsem stoprocentně v uzdravení.
Jana, 23.05.2012 21:00:44, IP: ***.***.164.148, #163135
Pavlo,já jsem v uzdravení nevěřila,naopak,nějak od začátku jsem tušila,že to bude špatné.Ale už jsem to sem psala,že nás nikoho nenapadlo,že by to mohlo být tak rychlé.Na vánoce byl ještě celkem dobrý,pak se to rychle zhoršilo a 10. dubna zemřel.Jana
veronika, 24.05.2012 7:15:20, IP: ***.***.90.135, #163140
Ahoj Agátko,dnes jsem tu po delší době.Mám stejně starou dceru a jen o něco staršího manžela,než je Tvůj tatínek.Je to rok,co mému otci přišli na rakovinu slinivky.Rok-ozařování,chemoterapie,ale pořád je to relativně dobré,pravda je mu 65 a organizmus nemá nejmladší.Ale věřím,že léčba zabírá.Taky je nejdůležitější psychika nemocného.Musí se pořád něco dít,pokud mu není zle,nesmí si připustit,jak je to vážné,ta chuť do života se nesmí vytratit.Takhle rakovina je jedna z nejhorších,ale znám i dost pacientů z onkologie,kteří se s ní rvou již několik let.Záleží,kde se ta mrcha usadila.Každopádně i Ty sama buď statečná,a tatínka podporuj.Lítost a slzičky před ním schovávej a drž se holka.
Silvie, 24.05.2012 10:07:10, IP: ***.***.70.110, #163144
Paní Pavlo, nechci aby to vyznělo, že záchranářum něco vyčítám, byli ohromně profesionální, citlivý, s něčím takovým jsem se u našich zdravotníků ještě nesetkala současně věřím, že jednali ze svého nejhlubšího přesvědčení a také nám otevřeně řekli, že nebýt maminčiny diagnózy napojili by jí na přístroje.. Samozřejmě si dovedu představit jak hrozné by to bylo vidět jí později trpící a v bolestech, jenže přes tohle přezevšechno, pořád si myslím že pokud je alespoň promile naděje, má člověk bojovat a paní Veronika zde moje slova potvrzuje. Vždyť nejde o to tady žít dalších 30 let, ale každý den kdy můžete být se svým blízkým, každá malá radost za to stojí. Takže nebála bych se chemoterapie, ozařování pokud někdo chce tak alternativní medicíny. Hlavně neberte nikomu naději...
        Předchozí   1 .. 230231232233234235236 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.