Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

LAURA, 25.03.2012 13:50:34, IP: ***.***.53.165, #160411
Jani, ani jsem nevěděla, že lze tímto způsobem odvést žluč hadičkou, doktoři nám tuto možnost vůbec nenabídli, když tatínkovi nemohli zavést stent. Nechali ho být. Máte také někdo zkušenost s tímto řešením ?
Jana, 25.03.2012 20:16:00, IP: ***.***.164.146, #160433
Ahoj,nevím jak to je,ale udělali mu drén,kterej má vyvedenej z břicha hadičkou do pytlíku.Moje mamka to měla po operaci žlučníku.Dneska mu řekli,že to odtéká málo,tak mu asi budou dávat větší hadičku.Opravdu nevim,jestli je to běžný postup.Jana
Václava, 26.03.2012 8:50:02, IP: ***.***.64.129, #160451
Jestli mohu já se svou zkušeností něco napsat týkající se stentu. Když se lékaři ve Vojenské nemocnici, kde byl ležel můj milovaný manžel, nepodařilo poprvé zavést stent ústy, bylo mi ošetřující lékařkou řečeno, že v takovém případě by jej zavedli operativně. Prý je to jednodužší, ale ústy se to dělá proto, že je to samozřejmě šetrnější pro pacienta a nemusí se dávat narkóza a podobně. Druhý den se pokusil vložit mu stent ústy pan primář a povedlo se mu to. Až pokud by ani toto bylo nevyšlo, volili by operaci. Takže o hadičce nic nevím, možná je to jednodužší pro lékaře. Nebo je to v té nemocnici normální postup.
Jana, 26.03.2012 9:43:33, IP: ***.***.164.148, #160454
Ahoj,taťkovi to dělali pod narkozou,tak nevím,jestli je to ono,nebo něco jiného.Hlavně už to bylo akutní,tak asi je jedno,jak to udělali,hlavně aby to zafungovalo.Jinak by mu nemohli začít dávat chemo.Prostě se snaží a nám to dává naději.Jana
mája, 30.03.2012 10:05:39, IP: ***.***.4.189, #160595
ahoj, s dovolením se k vám přidám, tatkovi diagnostikovali rakovinu slinivky, potíže začal mít začátek unora - ted je konec března má za sebou 3 bio léčby a dole 20kg.
ale bojuje, všichni bojujem,
chci se zeptat nemáte někdo zkušenost co by pomohlo trochu zvednout chut k jídlu? veškeré prášky co má tak maj napsáno- nechutenství , dostal 1 na podporu chuti a od kamarádky mi byla doporučena pít štávu z červený řepy na podporu imunity, nezkoušel jste někdo? děkuji
Jana2, 30.03.2012 12:45:48, IP: ***.***.248.114, #160604
Dobrý den Májo, zkoušeli jsme šťávu z řepy, zkoušeli jsme snad všechno, co jsem kde vyčetla, zjistila. 13 měsíců od diagnózy, z toho 11 měsíců dobrý, potom to šlo nezadržitelně rychle,. Bez jediné chemo, morfia atd,,ale byla operace, výměny stendů...
Držte se, bojujte, věřte a užívejte každé chvilky. Hodně sil, Jana
PAVLA, 30.03.2012 16:55:11, IP: ***.***.180.79, #160613
My také dělali šťávy z červené řepy, asi vylepšily krevní obraz, že se mohlo začít s chemoterapií. Bohužel, navzdory všemu... nic nepomohlo.
Jana, 30.03.2012 17:07:50, IP: ***.***.164.146, #160614
Ahoj,Taťkovi ve středu nasadili plnou chemo,před tím mu dávali jen nějakou slabší.Dávali mu větší tu hadičku,na to vytékání té žluči,protože mu to teklo okolo.Zatím má ale moč pořád tmavou a tu žluč,co mu teče do pytlíku taky.Má to skoro černé.Doktoři nám zatím nic moc neřekli,snad v pondělí.Jana
Kristý, 31.03.2012 19:55:38, IP: ***.***.0.142, #160642
Dobrý večer, v červnu jsem také na tuto diskuzi psala, když taťkovi zjistili tuto hnusnou nemoc. Bohužel před několika dny svůj boj prohrál:( , podle doktorů to byl úspěch těch 9 měsíců, protože už od začátku to bylo dost rozsáhlé. Je mi 23 a už musím žít bez táty, je to hrozný!! Jen bych chtěla říct, že všem kteří s touto nemocí bojují přeju pevné nervy a hlavně to nevzdávejte, protože to je to nejhorší, co můžete udělat. Tahle diskuze mě držela nad vodou, i když jsem sem tolik nepsala, protože jsem na to neměla síly.
Pavla, 01.04.2012 9:37:31, IP: ***.***.180.79, #160651
Kristý, je mi to moc líto. Máš pravdu, že bojovat se musí, i když, jak vidíme z příspěvků, zatím dříve či později každý ten svůj boj prohrál. Často na to myslím, jestli jsme neměli dát té naší holčičce pokoj, neměli jí nutit na chemoterapii, když se vědělo, že to k ničemu nebude /doktoři věděli, my ne/, ale nyní si říkám, že jsme měli naději a i ona jí měla a to, že bylo dobře. Nám odešla dcera před čtyřmi měsíci a bolest je to strašná. Příští pondělí by jí bylo 25 let. Drž se, není jiná volba.
mája, 01.04.2012 10:56:35, IP: ***.***.4.189, #160660
děkuji
mája, 01.04.2012 10:59:36, IP: ***.***.4.189, #160661
myslím si že určitě stojí za to bojovat protože naděje umírá poslední, pořád je šance i když třeba 1%, ale je tu.
Lucie, 01.04.2012 11:43:08, IP: ***.***.208.29, #160663
Úplně náhodou jsem našla tuhle diskuzi.. Hodně jsem přemýšlela,jestli jsem přidám svůj příběh. Po přečtení těch Vašich a hlavné té podpory co se mezi Vámi vytvořila ho sem dám. Přítele maminka už přes rok bojuje s touhle ošklivou nemocí. Není to přímo rakovina slinivky bříšní,ale rakovina to je. Celý rok se zdálo,že všechny nálezy co měla hravě zvládne,ale poslední měsíc to jde z kopce. Hodně mi to celé připomíná příběh Davida. Mamince poslední měsíc hodně oteklo břicho a nohy,nemůže se hýbat,dojít si pomalu ani na záchod. Protože bydlíme jinde, jen jsme se ptali jestli něco našli. Bohužel ano. Další nádor,který tlačí na lymfatické žlázy a proto ty otoky. Od pátku ale víme od doktorů,že se vytvořily metastázy, dá se říct,že je jakoby ucpaná a proto to vše. Přítel se v pátek vrátil ubrečenej, že už mamince líp nebude. Za poslední měsíc přibrala cca 15kg,ale je to jen ta voda. Bohužel nejde ani odsát punkcí. Dali jí morfium a leží doma. Pořád si říkám,že se stane nějaký zázrak a zase to zvládne.. Moc se bojím toho nejhoršího. Je tak mladá, je jí 45let a nic netuší :(
Radka, 01.04.2012 21:34:04, IP: ***.***.80.76, #160687
Ahoj Májo, na podporu chuti je dobré sladit hroznovým cukrem, na zvýšení hmotnosti se dají využít poprůrné preparáty, které se prodávají ve Fitkách(my už jsme toto nestihli). Štávu z červené řepy můžu jen doporučit, já jsem tam přidávala ještě mrkev a rajčata na chuť a prý je dobrý jeden syrový brambor. HODNĚ SIL.
Pavla, 02.04.2012 9:52:58, IP: ***.***.166.41, #160698
Lucinko, určitě maminka tuší... Já si také myslela, že moje dcera věří v uzdravení a po její smrti jsem se dozvěděla, že svojí sestře řekla, musíme se smířit s tím, že zemřu, ale mamince to zatím neříkej. Takže jediný, kdo netušil - jsem byla já. Já byla přesvědčená na sto procent, že se uzdraví.
        Předchozí   1 .. 214215216217218219220 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.