Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Marketa, 01.03.2012 14:52:35, IP: ***.***.118.54, #159751
Ahoj vsem nikdy bych neverila ze me potka v zivote tak strasna bolest 11.unor 2012 mi umrela na tutu nemoc maminka ve veku 44 let. Nejhorsi je bezmoc kdyz lekari reknou je nam to lito ale nedokazeme ji vylecit.Zkusila jsem bylinky olejicky od lecitelky dokonce i travu a nic......zivot je krutej!zustala jsem tu sama a jen doufam ze odesla na druhej breh a diva se na me a doufam ze se zase uvidime to je ted moje jedina utecha.
veronika, 01.03.2012 17:13:39, IP: ***.***.221.150, #159755
Ahoj Ondro,upřímnou soustrast.Sakra,na stránky sem už moc nechodím,není čas,ale kolikrát jsem si vzpoměla na Tvého tatínka.Asi to opravdu je tak,že mladší chlap tuhle nemocsnáší hůř a rychleji odchází na druhý břeh.Drž se a bu´d mámě oporou.Je mi to líto.
Veronika
veronika, 01.03.2012 17:24:47, IP: ***.***.221.150, #159756
Ahoj Jani,tak jsem tady,po dlouhé době.No,jak u nás ...táta je na tom zatím pořád stejně.Chu´t k jídlu má,denně chodí po procházkách,je samostatný ,zatím se nic zlého neklube.Jednou týdně jezdí na chemku do Olmika na Gemzar,já s ním a tak nějak se nám stabilizoval.Já nastoupila do práce,po 7 měsících,takže jedna větší pozitivní věc v mém životě.S Martinkou jsem neustále v kontaktu,má toho hodně,jak doma s péčí o tátu,tak pracovně.Děkuji,že si vzpomeneš,tady se to nějak semlelo a tak jsem raději ustoupila.Ahoj a opatruj se
Veronika
veronika, 01.03.2012 17:34:01, IP: ***.***.221.150, #159757
Zdravím Vás pane Václave,tatínek má rakovinu slinivky a máme za sebou skoro 10 měsíc,co se na to přišlo.Na onkologii s ním jezdím pokaždé a máme tam dost známých se stejnou nemocí.Nám řekl doktor-pár měsíců a hle ,bude to rok.A to nemluvím o lidech,co jsem tam poznala a mají za sebou přes 2 roky.Jak píšete.krmit,doufat a nepoddávat se tomu.Je to i dost o psychice,nedat té mrše šanci,aby Vás jen tak skolila.Jste kabrńák a přeji Vám další a další roky ,i když jsou pomalejší,pořád to stojí zato,no né?
Veronika
Josef Christel, 01.03.2012 19:38:36, IP: ***.***.173.202, #159762
Prozradím, i když už téměř rok jsou léčebné metody vyčerpány a probíhají návštěvy u onkologa, spojené s krevními odběry a jejich vyhodnocením. Stálým průvodcem je u mě problém se žlučovými cestami, který se řeší systémem ERCP ve Vítkovické nemocnici a tento zákrok jsem absolvoval již 11 x !!, což je naprostý rekord. Jinanak nález vykazuje progresi, metastatické nádory na plicích trochu zlobí, ale není to až tak agresivní. Ale teď už k tomu léčení. Je to Mendelovo onkologické centrum v Novém Jičíně. Hezké dny, J.Ch.
veronika, 02.03.2012 6:24:04, IP: ***.***.221.150, #159775
Děkuji za rychlou odezvu.Táta má nádor na slinivce a po 30 ti denní chemo spojené s ozářkami došlo v listopadu k velkému zlepšení,pak byl měsíc pauza a nyní jednou týdně Gemzar chemo.Zatím bez vedlejších potíží.Ty žlučové cesty-všimla jsem si na onko,že jsou častými potížemi.My jsme na onko v Olomouci.Opatrujte se a přeji pěkný den.Veronika
Danamarie, 02.03.2012 12:34:28, IP: ***.***.40.46, #159783
Ondro,hodně sil Vám přeji. Naštěstí-při vší té hrůze-se tatínek netrápil příliš dlouho.Držte se.
Pavla, 03.03.2012 19:19:55, IP: ***.***.180.79, #159810
Tak tuhle informaci jsem také dostala a hodně o tom přečetla, zakoupila a chtěla dát dceři, bohužel, druhý den zemřela. MMS jsme dali kamarádovi s rakovinou plic, daří se mi stále lépe, už pracuje. Přesto jsme se setkali všude s odmítavým postojem, nikdo nevěří a pochybuje. Ptala jsem se svojí lékařky, ke které docházím s nedostatečnou funkcí jater, ta se k tomu vůbec nestavěla odmítavě, naopak, ale říkala, že rakovina slinivky je jedna z největším bestií, přijde se na ní většinou pozdě a tak tam neví. Nicméně já jsem měla v játrech EB virus po mononukleoze a MMS jsem brala 3 týdny a už tam není. Moje nejstarší dcera s tím vyléčila zánět močového měchýře během jednoho dne,ale to jsou "malé potvory". Každopádně bych v případě vážné nemoci sáhla po všem - i po alternativě. Sice se říká, že je to bazénové chemie, ale musím říct, že u nás v Plzni znám spoustu lidí, co to užívají a na internetu jsou tak rozsáhlá fora uživatelů, že pochybuji, že by si všichni vymýšleli. Proč by to dělali?
LAURA, 05.03.2012 16:57:10, IP: ***.***.53.165, #159857
Ondro, je mi to strašně moc líto, upřímnou soustrast, vím, jak vám je! Markéto, to samé, je to neskutečně smutné! Já se mám dost mizerně, včera to byly 2 měsíce, co mi odešel můj milovaný tatínek, bohužel, bolest nepolevila a naopak, přidaly se psychosomatické potíže. První měsíc jsem brala 3x denně Neurol, protože to opravdu nebylo k vydržení, a docela zabíral, ale byla jsem po něm pochopitelně unavená, a pak dost vyčerpaná z mučivého trápení, které se nedalo ničím zastavit. Nyní už nic neberu, ale jakmile se ráno vzbudím, okamžitě mi vytane na mysli tátova smrt, žaludek se mi stáhne, udělá se mi špatně, polije mě studený pot a vytrysknou slzy. Musím se napít teplého čaje, aby žaludek trochu polevil, ale stejně se mi nechce moc snídat a vůbec jíst. Po každém jídle mi není dobře, mám pocit těžkého kamení v žaludku, občas se i přidá něco jako žlučníkový záchvat. A pořád dokola. Není dne, kdy bych nebrečela. Nevím, zda zajít k doktorovi, nechci však brát oblbující léky, ale zase co kdyby se u mě klubala nějaká neuróza nebo žaludeční vředy, nevím, ještě počkám, zda čas pomůže. Pořád si říkám, že s přibývajícím časem to bude lepší, zatím nic takového nepociťuji. Jak to zvládáte ostatní?
LAURA, 05.03.2012 17:02:24, IP: ***.***.53.165, #159859
Davide, moc lituji vaší maminku, buďte s ní co nejvíce...
LAURA, 05.03.2012 17:05:06, IP: ***.***.53.165, #159860
Josefe, spoléháte se jen na lékaře nebo se léčíte i jinak?
Pavla, 05.03.2012 18:55:21, IP: ***.***.180.79, #159873
Lauro, já mám od října, kdy jsem se dozvěděla, že má moje dcera rakovinu o 25 kilo méně! Jím jen, když mě můj muž přinutí a spím tak dvě hodiny, ostatní čas se mi točí v hlavě - kdyby a proč. Už jsem byla u spousty lékařů, bohužel, bez srovnané psychiky se těžko zlepší fyzický stav. A psychika se po smrti dítěte nesrovná nikdy, to vím jistě.
Václava, 06.03.2012 7:55:10, IP: ***.***.64.129, #159879
Je mi to líto, že máte milý Davide tak moc nemocnou maminku. Jste rozhodnuti, že budete s ní do poslední chvíle. To je moc dobře. Hlavně se pokuste ji nenechat v bolestech. Vím, že se tyhle bolesti špatně zvládají léky. Možná, že už lepíte náplasti, také jde zavést epidurální pumpička, která dávkuje morfium. Ať je raději zmatená a nevnímá svět okolo, je to pořád lepší než aby se trápila. Vím, jak to bolí, když vidíte, že z vašeho drahého člověka plného života se stává zmatený uzlíček bolestí. Přeji hodně síly a vytrvalosti celé rodině.
Václava, 06.03.2012 8:04:39, IP: ***.***.64.129, #159880
Milá Lauro,
antidepresiva nejsou žádné oblbováky, nepocítíte z nich únavu ani nijakou ztrátu pozornosti a vůbec se jich nebojte. K lékařce, psychiatričce si zajděte. Nemá cenu s tím takhle bojovat sama. Antidepresiva navíc nejsou návyková, jejich nástup je pomalý a udržují v mozku hladinu serotoninu aby se nadměrně nezatěžoval mozek stresem a následně se nedostavovaly právě psychosomatické potíže. Návykový je neurol, lexaurin a další podobné silné léky, které mají být jen na tu první pomoc. Samozřejmě, že čas udělá své a nejhorší trýzeň duše zahojí. Ale může po tom právě zůstat problém úplně jinde-vředy, žlučník.. Dělejte jak uznáte za vhodné, ale já být Vámi bych pomoc lékaře vyhledala.
Petra, 06.03.2012 9:18:03, IP: ***.***.230.83, #159881
Evíku, jak jste na tom s tatínkem? Doufám, že se ta voda na břiše nepotvrdila a je vše v pořádku. Myslím na Vás a držím pěsti.
pa Petra
        Předchozí   1 .. 211212213214215216217 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.