Diskuse - rakovina slinivky břišní
Jana, 09.04.2012 12:40:56, IP: ***.***.164.146, #160960Ahoj všem,byli jsme za taťkou v sobotu a včera.V sobotu byl docela dobrej,komunikoval,ještě si dělal srandičky.Včera už skoro nemluvil,poznal nás,ale už ani neví kde je.Je to hrozný,koukat jak končí život tak blízkého člověka.Jana
Jana, 10.04.2012 16:50:07, IP: ***.***.164.148, #160989Ahoj všem,mám poslední zprávu co se týká mého taťky,dnes v noci zemřel.Neměl velké bolesti,tak jsme rádi,že netrpěl.Jinak je to obrovský šok,že to šlo tak rychle.V nemocnici byl 26 dní.Jana
Galina, 10.04.2012 18:23:13, IP: ***.***.158.253, #160991Jani je mi to líto upřimnou soustrast
LAURA, 10.04.2012 19:31:33, IP: ***.***.53.165, #160994Jano, upřímnou soustrast a hodně sil k zvládnutí šoku, smutku, průběhu pohřbu, stýskání, ...
Pavla, 10.04.2012 19:48:52, IP: ***.***.180.79, #160996Janičko, je mi to moc líto. Pro mě byl tento den také moc smutný, moje Adélka by slavila
25. narozeniny. V nemocnici byla jen 4 dny. Je to strašné, co se nám stalo. Budu na Vás myslet. Pavla
Lucie, 10.04.2012 20:27:21, IP: ***.***.204.77, #161000Každý večer zavítám na tuto diskuzi.. Pořád smutné příběhy a konce :( Je mi to moc líto kolik lidí už muselo odejít.. Nevíte někdo, co mi mohlo zabrat na zvracení? Nějaké jídlo, které by maminka nevyzvracela? Neudrží ani pití :( Ztrácí se nám před očima a otoky se zhoršují. Je z toho všeho nešťastná a my taky..
Pavla, 10.04.2012 21:04:11, IP: ***.***.180.79, #161002Lucie, moje dcera dostávala nějaké léky proti zvracení, ale nepomáhalo to ani trochu. Vím, že existují nějaké nutridrinky, viděla jsem v lékárně leták, že jsou právě vhodné pro onkologické pacienty.
Václava, 11.04.2012 8:20:48, IP: ***.***.64.129, #161009Zkuste se zeptat lékaře na nějaké léky, existuje jich spousta. vím, že manžel nemohl maso a nic takového, jenom sladké pudinky, kaše, banán.... Určitě kupte ty nutridrinky, ale to vám mohou předepsat v nutriční poradně, tak abyste to neměli tak drahé. Pro onkologické pacienty to předepíší. Vlastně to nahradí výživu na celý den. Existují i ty maličké v několika příchutích, to by měla vypít snadno. Ty jsou koncentrovanější, pro ty, kteří už by tu větší lahvičku nezvládli vypít. Ale jsou dražší. Dostala by do sebe dost kalorií aby tělo vyživily. Když tak kupte v lékárně na zkoušku a uvidíte.
Karla, 11.04.2012 9:38:52, IP: ***.***.111.68, #161010Ahoj Lauro,našla jsem si tyto stránky v loni, maminka mi zemřela v náručí 17.10.2011, 1.11. měla pohřeb a 5.11. mi tatínek zavolal,že mu na TC našli rakovinu slinivky. Sesypala jsem se,týden nemocenské,seděla jsem u PC přečetla,co se dalo. Otec se s maminkou rozvedl pře 35 lety a znovu se oženil. S jeho manželkou jsme přes internet objednávaly,co se dalo : B 12,Koenzym Forte,jádra z madlí,nutridrinky,kaši ze sody a javorového sirupu,přísnou dietu..a bylo to sním jako přes kopírak z těchto vašich příspěvků. Na interně mu lékařka oznáamila,že má před sebou 2-3 měsíce života,měl nádor 3x8 cm. Myslím.že taková sdělení nidko psychicky nezvládne,jak pacien,tak rodina. Meli by lékaři aspoň "navýšit" šanci o pár měsíců...Tatínkovi bylo 79 let, vypadal na 65,každý den ujel na svém milovaném kole 20 km,nebo vzal in-line brusle a šel do parku do stínu najezdit svých 10 km. A najednou šok. Zpočátku to nevypadalo ta hrozně, po troškách jedl a pil,pak ale velká nechuť, obrovské zhubnutí,zvaracení,voda v krajině břišní,ta se cévkou vypustila,otoky nohou,další cévka za týden a druhý den taťka v noci zemřel. Tak šílené období nepřeji největšímu nepříteli. Dodnes jej vidím všude,jak čistí auto u garáže,jak bílá hlava sviští v dálce na kole,v zimě krmí labuťe u zamrzlého jezera..Zemřel 14.1. a já kudy chodím vzpomínám a pláču.
Pak se stalo pár maličkostí,Lauro,které bych Vám chtěla napsat. Taky nejsem věřící,ale tak teď nějak věřím,že něco mezi nebem a zemí existuje. Pokud máte zájem,napište mi svůj mejlí..odpovím.
Prosím,drže se tu všichni,pomáhejte si,raďte..Karla
Lucie, 11.04.2012 11:35:26, IP: ***.***.184.14, #161012Nutridrinky má, právě ty malé. Upíjí ho celý den, ale jsou husté a je po nich v puse sucho.. Ze žízně se napije (ne po velkých locích, dalo by se to měřit na lžičky) a jde to ven. Víme,že už jí to zasáhlo i střeva. Možná to žaludek nemá kam poslat dál, proto to jde ven. Na velkou nemůže. Jen čůrat, ale když toho moc nevypije, jen se odvodňuje. Minulý týden se jí přitížilo a volala se záchranka. Doktor jí řekl,že jí ošetří,ale nechat si jí tam nemůže, že se léčí v Praze. Příště prý musí tam. Je to od nás "jen" 100km :(
Jana, 11.04.2012 17:41:49, IP: ***.***.164.148, #161028Děkuji všem za projevenou soustrast,ještě vás poprosím,myslete na nás v pondělí.To bude den,kdy se s taťkou naposledy rozloučíme.Jana
Jana, 11.04.2012 19:16:08, IP: ***.***.164.148, #161031Ahoj chtěla bych jen napsat přízpěvek k tomu tématu mezi nebem a zemí.Naší mamce se v kuchyni zastavily hodiny za pět min dvanáct.Nám se zastavily hodiny v ten stejný čas u holek v pokojíku,byl tam rozdíl asi dvě minuty.Taťka zemřel pár minut po dvanácté.Taky věřím na sny,zdálo se mi o vypadaných zubech,což znamená smrt v rodině.Pár dní na to zemřel manželovi děda.To bylo v lednu a mně se ten sen zdál znova.To už taťkovi nebylo dobře a já už měla strach z toho,co přijde.Nikdy by mně ale nenapadlo,že to bude tak brzo.Tu noc,co taťka zemřel,jsem téměř nespala,ale na tu chvilku co jsem zabrala se mi zdálo,že jsem do rukou nabírala zem.Přeberte si to jak chcete,každý věří něčemu jinému,já věřím v to,že některé sny,nám něco přijdou říct,nestalo se mi to poprvé.A já osobně věřím v reinkarnaci/teď nevím,jestli jsem to napsala správně/Náš boj už skončil,ale všem,kterých se to ještě týká,přeji hodně sil.Jana
Pavla, 11.04.2012 19:47:24, IP: ***.***.180.79, #161032Jani, také se mi něco takového stalo. Dva dny před smrtí mojí dcery Adélky se mi zdálo o tom, že jsem na svatbě svojí kamarádky Edity. Vdávala se před 26 lety a na její svatbě jsem nebyla. V ten strašný den jsem na dceru pořád myslela a kamarádka mi jednou vyprávěla, že energie se dá poslat na dálku a tak jsem se soustředila, jak mi kámoška radila a snažila se, tu energii poslat a říkám si v duchu, tak, holčičko moje, doufám, že Tě nic nebolí, myslím na Tebe... bylo to v 19.00 hod. Za dvacet minut mi volal zeť, že Adélka v 19.00 hod. zemřela, že se ještě lékař pokoušel 20 minut oživovat... marně. Další den ráno se mi sám zapínal a vypínal mobil, fotil, točil... až se dočista rozbil. Je něco mezi nebem a zemí.
Václava, 12.04.2012 7:52:01, IP: ***.***.64.129, #161039Ještě mě napadlo, milá Lucie, že docela mojí babičce, která zemřela také na rakovinu, ale žaludku, že jsme jí dávali pít ledovou coca colu, prý uklidňuje žaludek a také banány by měly být dobré.
Václava, 12.04.2012 8:00:05, IP: ***.***.64.129, #161040Omlouvám se, vynechala jsem slovíčko "docela pomáhalo" Ještě k tomu, jak jste psala, že vás takhle z nemocnice vpodstatě vyhodili, to je hodně drsné. Ono by to totiž asi chtělo kapačky s výživou, nebo sondu, když je na tom tak, že v sobě nic neudrží. Bylo by možná dobré nějak to s těmi nemocnicemi vyřešit a dostat ji někam do bližší k vám. Jasně, že by to bylo dost neproveditelné za ní jezdit 100 km. Jenže ona vás potřebuje kolem sebe co nejčastěji. Nebo se domluvit, jestli by to nebylo již na hospic. Tam by jí výživu a kapačky dávali snad také. Přeji vám aby se trochu vylepšila.