Diskuse - rakovina slinivky břišní
Pavla, 09.01.2012 9:18:06, IP: ***.***.166.41, #157441Znám spoustu lidí, ale nikoho, kdo by pochoval dítě. Vím, že je hrozné, když umře mamka nebo táta, že se to zdá vždycky moc brzo, ale přeci jen je to přirozené, že mladí pochovávají staré, ale takhle? Mě je 48 let, jsem už 6 let babička. Spousta lidí si vždycky myslela, že je vnučka moje a to mě dělalo dobře, že ještě vypadám k světu. Teď na tom vůbec nezáleží a děsím se, aby si to nikdo nemyslel a neříkal to.
LAURA, 09.01.2012 10:56:13, IP: ***.***.53.165, #157475Jarko, máme stejné starosti, zařizujeme obě pohřeb, my ho máme 12.1. ve čtvrtek. Musíme to zvládnout, viď. A život jde dál. Jeho životní filosofie byla a je:
"Naše vášně a radosti nemají tečku. Život je nepřetržitý proud. Bez tečky."
Upřímnou soustrast...
Martina, 09.01.2012 11:21:12, IP: ***.***.252.170, #157485Ach Lauro, tak přece... Je mi to líto Martina
Václava, 09.01.2012 11:27:09, IP: ***.***.64.129, #157487Milá Jaruško, je mi to tak líto. Přesně tak jsem to měla já s mým milovaným manželem. Nebyla jsem s ním v posledních chvilkách. Bude mi to mrzet vždycky. Nezapomenu na jeho oči a na jeho poslední šepot, kdy byl již bez sebe. Na to, ja když jsem od něho odcházela a zašeptala mu: "Spinkej, nemusíš na mě čekat. Slibuju, že to tady všechno zvládneme." On ty oči zavřel, jako by mě vnímal. Ráno mi paní doktorka také řekla, že zemřel zřejmě ve spánku, když ho sestřička našla, nebyly prý tam známky něčeho významného, že by nějak trpěl. Upřímnou soustrast.
Galina, 09.01.2012 12:38:28, IP: ***.***.152.175, #157489Pavlo je to tragedie pohřbit dceru jsme ve stejném věku a nedovedu si představit že bych přišla o syna ale běžte k lekařum pomužou vám mate přece vnučku která vas potřebuje ja vim že se mi to píše nezažila jsem to a doufám že ani nezažiju. Moc na vas myslim držte se holka mate manžela vnučku potřebují vás Jarko ještě jednou přeji upřimnou soustrast. Verčo myslim na tebe at ti ten pohovor vyjde Galina všechny zdravím jedu do práce večer se sem podívám . Pa
veronika, 09.01.2012 18:27:55, IP: ***.***.221.150, #157504Ahoj Galčo,díky,zatím jsem v nejistotě,za 3-4 týdny bude teprv hotov nábytek do onoho mlíčńáku,takže zatím prý je čas a pak by jsme se domluvily.Jinak bych fakt klidně šla do dolů-ale ty taky neberou:-)))takže zatím nic..........ach jooooo.A zítra jedeme do Olmika,tak snad to bude aspoň tam dobré.Táta si stěžuje jen na sem tam zimnice a pobolívání nohou.Jsou slabé.Jinak to prý jde.Gali,zatím ahoj a osobně přeji tento rok ve všem lepší a radostnější.
Jarka 2, 09.01.2012 19:21:12, IP: ***.***.51.39, #157508Tak jsem tu zas, jak tu někdo psal tyhle stránky jsou lepší než psycholog. Sice vždycky přes slzy skoro nevidím na klávesnici ale to se snad časem poddá.
Moc děkuju všem za projevenou soustrast i Ondrovi, drž se chlape i když podle toho co jsi psal to opravdu nemáte jednoduché. Mě se to teď kecá když jsem pod práškama. Dělala jsem hrdinu ale už to fakt nešlo a sestřička v sanatoriu mi je sama nabídla když mě viděla. Holky to bylo šílené když mi předávala Láďovo věci v pytli, já ho tady hodila za dveře abych to měla co nejmíň na očích, ale je večer a já zas čekám kdy se otevřou dveře a on přijde zvesela domů jako dřív. Otevřu lednici a přemýšlím co mu uvařím, prostě poloviční blázen. Pořád si musím opakovat to co mi řekla doktorka, v žádném případě netrpěl a dál by to bylo jen trápení pro něj i pro mě. Ale sama řekla, i sestřička že to sice bylo špatné ale nikdo z nich nečekal že to bude tak rychlé. Hodně mu spadl cukr tak kapali glukózu, prý vždycky chvíli dobrý a pak znova. Pak mu slítnul i tlak a bylo hotovo. Čtu tady o Gemzaru, podle původního plánu ho měl dostat taky, ale bohužel už to nešlo. Panebože proč to neudělali dřív...
Václavo já si taky budu vyčítat do smrti že jsem s ním zrovna ten jeden jediný den nebyla a nemohla ho držet za ruku, ale doktorka mi dneska řekla že to bylo tak rychlé že nestačili zavolat a abych si vůbec nic nevyčítala protože jak jsem se mu tam věnovala není až tak úplná samozřejmost. Mě to jako samozřejmost přišlo a byla bych pro něj udělala daleko víc kdybych mohla. No prostě budu se v tom patlat dokud se nezlikviduju.
Lauro my máme rozloučení o něco déle a bez pohřbu, už kdysi dávno jsme se dohodli že ani jeden pohřeb nechceme, kremace bez obřadu a pak jen rozptyl za účasti rodiny. Což až tak nevyšlo, Láďova maminka projevila přání dát urnu do jejich rodinného hrobu kousek od Sušice a jen s rodinou to také neklapne, od rána jsem jak telefonní ústředna a chtějí tam ject všichni jeho známí kteří jsou z toho v šoku. Na druhou stranu jsem ráda že jich měl tolik a měli ho rádi. Jeden z nich mi volal hned ráno že všechno zařídí, abych se vůbec o nic nestarala což mi taky hodně pomohlo.
Verunko mě dneska utekla práce, včera mi kamarádka bleskově zařídila přes sestřenici podatelnu v DPSce, ráno jsem to měla jít vyřídit a místo toho tohle. Ale v tomhle stavu bych stejně nebyla schopná normálně fungovat, musím se dát nějak dohromady. Další věc je že si musím rychle sehnat jiné bydlení aby mi tu úplně nehráblo, Láďu vidím všude a jen otevřu dveře tak řvu a řvu...
Martinko tobě moc děkuju za příspěvek, po hodně dlouhé době jsem se zasmála a určitě se někdy těším na setkání, samozřejmě nás všech.
Ondra, 09.01.2012 19:36:37, IP: ***.***.29.210, #157509Jarko, je mi líto že se takto trápíte, snad se z toho brzy dostanete.
Já byl dnes celé dopoledne s tátou, bylo to fajn mu pomáhat a vidět ho. Zatím je na tom vcelku dobře, jen se mu po větší námaze hůře dýchá. Břicho má tedy jako balón :(. Dnes volal na tu onkologii. Nejdřív se ho sestřička snažila odstřelit s tím, ať zavolá ve středu, nedal se a tak mu dala číslo na primáře. Primář přislíbil, že zítra zavolá, že teprve až zítra ráno bude mít sezení s chirurgama. Což mi dalo malinko naději, že by se snad s tím dalo ještě něco chirurgicky dělat. No nic méně zítra po 15 hodině mu bude primář volat a snad už ve středu pojedeme do nemocnice aby mu vypumpovali vodu z těla, které tam má nadbytek a která tlačí na ty plíce a proto tak špatně dýchá. Nevím jak jsem to dokázal, ale udělal jsem si psychický blok v hlavě a téměř vůbec nepřemýšlím nad tím, že taťka zemře. Spíše si teď užívám každé chvíle, kterou trávím s ním. Zítra za ním jedu opět :-)
Martina, 09.01.2012 19:52:46, IP: ***.***.252.170, #157510Ondro, a tu diagnózu už na tuty znáte? Nějak mi to tady v tom frmólu na stránkách uniklo. Už je onkologem potvrzena? Třeba to není tak zlé!
veronika, 09.01.2012 19:53:21, IP: ***.***.221.150, #157511Ahoj Jaruško,táta měl cukrovku a rakovinou mu zmizela-teda až moc taky klesla,do toho má potíže s dýcháním,má na to delší dobu léky.Jiná doktorka má podezření,že mu selhává srdíčko.pohonila ho po vyšetřeních a nic,teda skoro nic,něco málo se jí nepozdávalo na ekg.Jaru,ztratila jsi milovaného Láďu,ale na druhé stránce,pokud odešel klidnou smrtí,buď za to ráda.Tohle bych přála i svému tatínkovi,odejít klidně,třeba o měsíc i dřív,než v bolestech a utrpení.Vidím to na onko,jak jsou lidi vyloženě prolezlí rakovinou a je to děsný,trápí se,každá ta chemka jim ubírá sil.Je to prodlužování života....někdy si člověk ale řekne,za jakou cenu?Má to smysl?Nyní budeš mít bolestné dny a noci,ale čas vše zahojí a snad i ta výměna bytu Ti pomůže k tomu,jít dál.Nevím,v jakém městě bydlíš,tady v Přerově je to s prací bída,ale pořád se uklidňuji tím,že je mi 37 a do 67 dalekooooooooooooo a namakám se ještě dost.Třeba otevřou ty uhelné doly:-)))a sejdeme se tam.Opatruj se a cho´d sem,písni kdykoliv cokoliv,tady víš,že je tlupička lidiček,co mají v sobě hodně bolesti a zároveň pochopení pro ostatní.
Martina, 09.01.2012 20:29:45, IP: ***.***.252.170, #157514Verunko, ahoj!!! Nad prací nezoufej, ono se pro tebe časem něco najde. Přinejhoŕším stačí ještě jedno těhotenství a na chvíli budeš mít vystaráno!!! Cha, cha, cha!!!! (To byl pokus o vtip), dej zítra vědět, jak je tátovi po chemo a taky zkukni, zda kapete to co mi. Pa nešťastná (zatím pouze z přiblblého DPHáčka, který tady v neskutečných kvantech musím udělat) Martininečka - to jsem se krásně pojmenovala, viď?
pavla, 09.01.2012 20:43:03, IP: ***.***.180.79, #157515Jarko, čtu si Tvoje příspěvky a ta věta , patlám se v tom, dokud se nezlikviduju, je přesně to, co já pořád dělám. Dnes jsem byla u psychologa, celkem zbytečná cesta. Říkal to, co vím, že mám ještě děti, vnučku, povinnosti k živým a blabla, to všechno průměrně inteligentní člověk ví, ale....Jak to zařídit, aby se to v hlavě nemotalo a v srdci nebolelo. Teď jsem byla asi tři hodiny u kamarádky, celou dobu jsem řvala jako blázen a ona se mnou. Myslela jsem, že pláč pomáhá, ale vybrečela jsem už řeky i moře a nic.
Jana, 09.01.2012 21:22:05, IP: ***.***.4.49, #157519Paní Pavlo, promiňte, pokud jste to už napsala, ale nemůžu to najít - jak je to dávno?
Ondra, 09.01.2012 21:37:02, IP: ***.***.252.28, #157520Milá Martino, ještě nám to nepotvrdili onkologové, ale já když četl ty výsledky z CT a vezl je na Onko, tak tam jasně psali nález o rozměrech 22-33 mm pankreas, ložiska v játrech (nějaké různé rozdělení na sektory) a i známá co nám zařizovala to CT tak říkala, že je tam nález na slinivce. Tak nevím, nikdo nám jakoby neřekl na tvrdo, jo je to rakovina. Ale vše tomu nasvědčuje. To na těch játrech se zatím neví, zda je to z té slinivky, nebo za to může cirhóza. Zítra dostaneme ortel, zda půjde táta pod kudlu, nebo pude na chemo. Bože jak bych si přál tu první možnost...
Galina, 09.01.2012 21:43:28, IP: ***.***.162.58, #157521Lauro přeji upřimnou soustrast moc mě to mrzí. Držte se. Bolest časem přejde vzpominky zustanou. Martinečko Jarko má pravdu ty tu nebýt tak se tady nezasmějem dnes jsi rozesmála mě moc ti za to dík.Verčo děkuji snad tenhle rok už mě nic špatného nepotká- Trpěla jsem s tetou 5 měsicu a s mamou asi dva. Jinak Jarko Martinečka má pravdu bud ráda že tvuk Láda netrpěl a odešel rychle je to lepší než se divat jak milovanej člověk trpi zažila jsem to a věř už to nechci nikdy zažit. Holky přeji všechno dobrý Ondro dej vědět jak na tom tatínek je. Galina