Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

jb, 12.07.2011 8:43:25, IP: ***.***.156.133, #139237
Dobrý den, velmi mě zajímá jakákoli možnost, protože mojí mamince tuto nemoc diagnostikovali 23.3.2011. Nemáte někdo zkušenost s MMS. Tyto stránky pročítám deně a nevím jak ji pomoci, zda zkoušet vše, nebo ji raději nechat v klidu, protože je hrozně slabá, jí velmi málo.I přes to že má náplasti ji bolí záda, je ji stále na zvracení. Já sama jsem byla loni v červnu na operaci prsu.Když už jsem myslela že to bude lepší tak zas onemocněla mamka. Strašně moc bych ji chtěla pomoci, ona mě byla loni velikou oporou. Zkoušeli jsme léčitelé, ale myslím že to nepomáhá. Mám hrozný strach.Mamka je zatím po 3 chemoterapiích a v pátek jde na CT.
Tina, 12.07.2011 22:45:52, IP: ***.***.75.57, #139360
Dobry den Alo,to, ze jste byla alespon na operaci,je dobra zprava. Bohuzel,objednaci lhuty jsou vsude az moc dlouhe :-( Me mamince take odoperovali nador na slinivce,plus vzali kus dvanacterniku a par lymfatickych uzlin. Je tu nyni 4 rokem po operaci,ma za sebou tri serie chemoterapii a jedno neuspesne ozareni cyberknifem v Ostrave. Nyni se jeji stav bohuzel zhorsuje,a mam pocit, ze se dalo od posledni recidivy delat vic...ze se jen na vsechno porad cekalo. Je to skvela maminka a babicka a strasne me to boli, ze odchazi...a ze se mozna ani nedozije meho druheho porodu. Proto Vam moc a moc drzim palce, at lecba pokracuje co neintenzivneji a at si jeste uzijete krasne chvile se svymi detmi! Maminka nastoupila na chemo az dva mesice po operaci,protoze ta byla hodne narocna a telo bylo po ni dost vycerpane. Jako chemo mela Gemzar a diky nemu mela dva roky po operaci od nadoru klid...tak jeste jednou preji hodne stesti!
Galina , 13.07.2011 15:16:48, IP: ***.***.188.140, #139443
Přeji Vám moc a moc štěstíčka sama mám trápení s tetou leži v nemocnici a nic se neděje skoro třetí týden. Zitra jí převezou do vojenské nemocnice na vyšetření chtěji tetu vidět a sami si jí vyšetřit. Je teda dost slaba ji trochu přibrala je to velka bojovnice. Moc by chtěla na operaci ale bojim se že je pozdě má metazstaze na žaludku a slezině ach jo je to trápeni připadá mi když to tady každej den pročitám jako by celá republika trpěla touto nemocí. Ještě jednou přeji hodně štěstí a mnoho sil
Flavia, 13.07.2011 16:21:05, IP: ***.***.121.251, #139446
statisticky trpí prý na tuto nemoc více muži...osobně mám z této diskuse pocit, že je to naopak....že touto nemocí trpí víc ženy, tak nevím.
Jirka, 14.07.2011 21:00:11, IP: ***.***.148.10, #139686
Zdravím všechny. Moc Vám děkuji za pěkné řádky, které mi opravdu moc pomáhají . Všem Vám taky přeji hodně síly v boji s touhle příšernou nemocí a držím palce.
Tak jak byla maminka strašně dlouho silná, tak o to rychleji to s ní jde z kopce. Včera maminka ochrnula na levou polovinu těla. Dnes už jí neposlouchá ani pravá noha. Nenecháváme jí trpět bolestí, takže vnímá a mluví jen částečně. Zítra jí vezeme do nemocnice opět na punkci, protože bříško má zase hrozně zavodněný. Doktor se nás po telefonu snažil přesvědčit ať jí v nemocnici necháme, ale to nikdo z nás nechce připustit. Všichni si uvědomujeme, že mamince nezbývá moc času. Snažíme se jí ten zbývající čas co nejvíce zpříjemnit a ulehčit a pokud má maminka odejít tak ve svém domečku a obklopená rodinou.
Daniela D., 14.07.2011 21:47:13, IP: ***.***.117.218, #139691
Moc Vás zdravím a přeji energii a sílu.
Pokud nechcete,aby maminka umřela v nemocnici, existují tzv.mobilní hospice.V rámci této služby je i návštěva lékaře,či sestry. Nevím odkud jste,ale zkuste kouknout na internet-mobilní hospic.Je podpora jak pro rodinu,tak i pro nemocného. Máte po ruce profesionály s laskavým přístupem. Nevím co víc napsat,je dobré si najít konktétní pomoc na onternetu a tam si to vše pročíst,eventuelně zavolat.
Jana, 14.07.2011 22:10:40, IP: ***.***.252.28, #139696
Jirko, klobouk dolů. V rámci možností to zvládáte asi nejlépe, jak je to možné. Smířit se s odchodem milovaného člověka není lehké, ale je to osvobozující
Jirka, 17.07.2011 15:57:48, IP: ***.***.148.10, #140124
Zdravím všechny!
Maminka dnes ráno obklopena rodinou zemřela. Jsme všichni hrozně rádi, že netrpěla dlouho. V zásadě byl hodně špatný až tento týden, teprve včera dostala první injekce morfinu. Takhle rychlý ten její konec byl. Bude nám chybět.
Jana, 18.07.2011 2:19:14, IP: ***.***.252.28, #140160
Upřímnou soustrast. Asi je to tak lepší než mnohatýdenní agónie...
Galina, 18.07.2011 10:07:09, IP: ***.***.166.5, #140213
Přeji upřímnou soustrast pane Jirko je to bolestivé ale bylo to vysvobozeni pro vaší maminku. Moje teta se pořád statečně drží. Včera byla mimo povidala si pro sebe chvilkama dostavá injekce a náplastě s morfinem nemá bolesti ale vidim jak nám před očima odcházý. Má trochu oteklé nohy chodit už sama nezvládá. Je to hrozná nemoc a koukat na to utrpeni je štraštné. Přeji Vám hodně síly
Flavia, 18.07.2011 11:42:18, IP: ***.***.121.251, #140257
Jirko, přeji úpřimnou soustrast.
Dana Marie, 18.07.2011 14:32:39, IP: ***.***.40.46, #140336
Jiko,upřímnou soustrast,Vaší statečné mamince je už teď lépe.
Jana, 18.07.2011 18:36:21, IP: ***.***.252.28, #140393
Tu jsem jednou viděla v televizi. Správná ženská, ale moc mladá na umírání. :(
Jířa, 18.07.2011 20:24:24, IP: ***.***.16.238, #140425
Jirko, upřímnou soustrast, vídávala jsem ji v tv vysílání.To je mi moc líto.
Ewža, 20.07.2011 12:05:36, IP: ***.***.0.50, #140902
Nechci Vám do toho kecat, ale vy si myslíte, že rakovina nebolí? Mé tetě je 65 let, má rakovinu slinivky 4. stupně, trpí bolestmi a ještě do toho nesmí brát léky proti bolesti, protože prošla trombózou. Tento člověk mě zachránil ze spárů mých rodičů, kteří se neuměli postarat o své dítě. Teta mi podala pomocnou ruku, ale teď se o ni starám já místo ona o mě..Nevadí mi to, ale trpím s ní, protože ty bolesti jsou k nevydržení. Jednou má průjem, pak zase zácpu. Potí se, pak má zimnici. Bolí jí celý člověk lidově řečeno a to všechno má jen z nervů a z lidí, které měla ráda, ale ti jí bohužel podkopli nohy, když to nejvíce potřebovala, a proto vám radím, nestresujte se a radši hoďte problémy za hlavu, protože nádorová onemocnění jsou způsobena většinou nervy, které máte..Mimochodem teta vážila původně 99 kg, dnes má 53kg a je hrozně zchátralá :(
        Předchozí   1 .. 151152153154155156157 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.