Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Flavia, 20.07.2011 15:09:12, IP: ***.***.121.251, #140953
Bohužel, Dr. Jurkovič svou praxi ukončil, na SK byl vyšetřován a provádění léčby mu bylo zakázáno. Možná někomu pomohl ale někomu určitě ne a ten na něj podal prý žalobu...
Evík, 20.07.2011 15:09:23, IP: ***.***.224.13, #140954
Petro,dlouho jste se neozvala na těchto stránkách..jak se daří tatínkovi-stále docházíte na chemo..my jsme byly včera s tatkou na onkologii v nemocnici v ČB,kde se mělo definitivně rozhodnout zda-li bude nasazena adjuvatní chemo..ošetřující lékařka neměla čas,i přesto že jsme k ní byly řádně objednáni,přišel jiný lékař,který nám sdělil,že adjuvatní chemo už nemá smysl-takto doslova to napsal i do lékař.zprávy-když je tatka už pět měsícu po operaci..nabral krevní markery,které se už dělaly,nenašly se,a pokud budou vysoké,tak se začne s paliativní chemo..takže tatka má nádor kompletně vyndaný,žádné metastáze,CT břicha v pořádku,a přesto do budoucnosti,bude už jen čekat na vysokou elevaci markeru a paliativní chemo..tatku lékař svými výroky včera psychicky dorazil,jeho lékařka měla na vše dost času a takto to dopadlo..hned jsem sedla k počítači a napsala do Brna,pro jejich názor..tady u nás v ČB je opravdu přístup lékařu k pacientum hrozný a nejsem sama,kdo si to myslí,jen v čekárně jsem včera vyslechla další dva pacienty,kteří si na léčbu stěžovaly..ALE..další onkolog.centrum je od nás poměrně dost daleko,tak nám de facto nezbývá nic jiného,než naše milované nachat na pospas těmto lékařum..snad pacienti z jinych kraju bedete mít vetší štěstí a lidštější přístup..držím všem palce..
Daniela D., 20.07.2011 19:47:17, IP: ***.***.117.218, #141009
Dobrý den Kristýno a všichni ostatní spolubojovníci či jejich blízcí,
biolobická léčba v současné době existuje a je to tarceva.Podívejte se na Tarceva.cz V Německu jsem našla na stránkách onkologických pacientů,příběh pacienta s neoperovatelným nádorem slinivky a metastázou jaterní. Po léčbě chemo+tarceva se nádor stáhl a zůstaly "jen"metastázy jaterní. Možná 2-.3 stránky zpět najdete můj příspěvek s odkazem. V časopise onkologie je přímo studie (součástí bylo 11pacientů u jednoho z nich došlo k celkovému ústupu nádoru a 2,5 roku po léčbě je bez známek nemoci)Otázka je kdo tuto studii zastřešoval, zda firma která lék vyrábí, či jiná nadace..
Co se týká jmelí, tak zde v Německu existují injekce ze jmelí, jmelí je 1400 druhů,takže na každý nádor jiné, Mám zde kamarádku, která je léčitelka a ta mi během týdne pro maminku napíše recept. Má několik pacientů, kteří si inj,píchají-co druhý den. Jmelí může bujení zpomalit a hlavně velice podporuje imunitní systém.
Přeji všem hodně sil,naděje a pozitivního myšlení.
Petra, 21.07.2011 10:59:33, IP: ***.***.230.83, #141092
Evíku,
u nás zatím vše beze změn. Zítra začínáme 4. sérii chemoterapie, poté by mělo následovat přešetření - CT a pod. Pak se uvidí, zda se bude ještě v chemo pokračovat či nikoli... To s Vaším tatínkem mě moc mrzí. Moc bych Vám přála, aby po odstranění nádoru měl už pokoj a na žádnou chemo nemusel, aby byl nádor nenávratně pryč... Hodně sil všem!
Petra
Petra, 21.07.2011 21:50:32, IP: ***.***.224.8, #141308
Kristýno,
ptala jsem se na Tarcevu na onkologii u nás v Č. B. Lékařka mi ale řekla, že se u nás k léčbě slinivky nepoužívá, pouze k léčbě karcinomu plic. To už jsem tu někdy v minulosti psala, také by mně moc zajímalo, jak to tedy je? Četla jsem tu spoustu odkazů na Tarcevu, ale zatím žádnou osobní zkušenost s jejím užíváním při karcinomu slinivky. Pokud máte někdo jinou zkušenost, prosím napište a poraďte.
Petra
Vesna, 22.07.2011 11:33:47, IP: ***.***.66.82, #141349
Petro, moje maminka zemřela v červnu minulého roku na tuto strašnou chorobu. Měla to štěstí, že Tarcevu dostala (ale v ČR ji pojišťovna nehradí - 1 krabička s 30 tabletami stojí 30,000 Kč), brala ji půl roku a zřejmě ji prodloužila život. Ale je to jen prodloužení a oddálení konce, který stejně musí přijít. Četla jsem určité studie ohledně Tarcevy, skutečně se používá jen při nádorech plic. U rakoviny slinivky je to velmi nákladná léčba s tím, že medián přežití se prodlužuje cca o pár měsíců, možná i méně.Ale rozhodně rakovinu slinivky nevyléči. Prostě lék není. Je to hrozné, ale je to tak. Maminka bojovala s touto chorobou velmi statečně, od prvních příznaků onemocnění, kdy ji byly zjištěny metastáze na játrech (červenec 2008) až po konečnou fázi (zemřela červen 2010), To je 23 měsíců, což mi mnoho lékařů potvrdilo, že je to až neuvěřitelně dlouhá doba a maminka musela být neskutečná bojovnice a velmi statečná. Což on byla. Moc mi chybí.
Petra, 22.07.2011 14:19:54, IP: ***.***.224.8, #141389
Vesno, jsem moc ráda, že jste se mi zodpověděla otázky týkající se Tarcevy, moc děkuji. Já vím, jak to je, že lék prostě není, 1% přežití s touto diagnózou je zoufale málo, ale nepřestat doufat, je také moc důležité...
Petra
Zdena, 22.07.2011 18:41:26, IP: ***.***.82.70, #141412
Dobrý den,
začetla jsem se vašich vět co si tady mezi sebou zdělujete a donutilo mě jsem napsat pár řádek.Mojí maminku odvezli před měsícem do nemocnice,že zánět žlučníku, že musí na kapačky.Jenže vše bylo a po poslední zprávě je úplně jinak.Když jí propouštěli,tak ve zprávě bylo napsáno,že má tuk na játrech a do všech propouštěcích zpráv to napsali. Kontrola po týdnu u lékaře tak,mán bylo zděleno že má rakovinu jater.
Mamince jsem to neřekla,nechci jí trápit,ale vůbec nevím co si mám o tom myslet,lékař mi řekl,že si máme s maminkou užívat každého dne.
Na internetu jsem hledala různé rady a pomoci,ale všude jsem četla,že je minimální šance.Mamince nikdy nic nebylo,jen opčas jí bolel žlučník.Nevím jak dál,nějak dochází síla,ale i přesto se snažim mamku držet v dobré náladě.Často spí,naštěstí chuť k jídlu má:)Děkuji že jsem na tyto stránky mohla aspoň trochu popsat své trápení.
Jana, 25.07.2011 18:59:56, IP: ***.***.162.65, #141679
Dobrý den,moje maminka umřela na rakovinu jater před 13 lety. Nejdřív to byla rakovina tlustého střeva.To odoperovali v Motole. Zdálo se to dobrý. Za rok a půl měla na kontrole vyšší markery,následovala řada vyšetření. Zjistili,že jsou to játra. Hodně jater se může údajně odříznout. Mamka to měla na neoperovatelném místě. Jezdila na chemoterapie zase do Motola. Tenkrát snad nějaká experimentální léčba. Zaváděli ji chemo přímo do nádoru. Nevím,jak je to dnes. Snášela to poměrně dobře.Byla to moc statečná ženská. Chemo jsme ukončili v prosinci. Zdálo se to být v pořádku. Nádor se zapouzdřil. Půl roku se mamka cítila relativně dobře. V červnu zežloutla. Narostl nový nádor,měla velmi progresivní rakovinu. 6. srpna zemřela. Naštěstí v klidu,bez bolestí,ve spánku. Tím se do dnes utěšuju. Život jí rozhodně chemoterapie prodloužila. Pokud to jen trochu půjde,pokuste se Zdenko pro maminku sehnat nějakou takovou léčbu. My jsme tenkrát museli shánět přes známou doktorku,jinak nevím,co by bylo v naší okresní nemocnici.Moc vám držím palce.Držte se celá rodina.
Mila, 27.07.2011 20:30:23, IP: ***.***.41.38, #142050
Je to opravdu hrozné, nedovedu si představit, že umírající šeptá berušky moje miluji vás. A za 3 měsíce tato žena odjede na dovolenou s mým manžele a dětmi, který ji utěšoval, hlavně lhal. Moje děti kterým nikdy neřekl, že je miluje , se teď musí dívat jak objímá , pusinkuje a fotí se sní na dovolené v Řecku. Je to hnus. Mě doma liskal do obličeje, klečel mi na rukou a seděl na těle a tenhle stejne člověk, je najednou spasitel ? Když se mu podřezala jeho nevlastí dcera s kterou žil od 8 let, tak šel hrát volejbal - mohla být mrtvá. Člověk s kterým žije ho nezajímá a cizí baba jo. Co jsi proboha simono zač ? Myslíš, že když si prožila bolest, tak druzí ne ? A teď se můžeš chovat bezcitně ? Jak držíš smutek , když lítáš po dovolených s druhým chlapem ?
Dana Marie, 27.07.2011 20:56:49, IP: ***.***.40.46, #142056
Milo,co proboha děláte v TÉTO rubrice ??? Tady NENÍ diskusní kroužek na téma "nevěra",neumíte číst ???
Dana Marie, 27.07.2011 21:10:42, IP: ***.***.40.46, #142069
Milo,našla jsem si příspěvek Simony,do které se navážíte-manžel jí zemřel v dubnu,teď je čevenec,a Vy jí vyčítáte,že odjela na dovolenou??? Má snad sedět doma,kde na ni padají i stěny,a truchlit ??? Musí přece žít dál !!! Musí se vzchopit,aby se mohla postarat o děti a je vychovat je ,nemůže se tomu poddat.
Flavia, 28.07.2011 10:29:04, IP: ***.***.121.251, #142150
Mílo, tohle tady už prosím nepište. Na to jsou opravdu jiné rubriky, nebo můžete založit nové téma "nevěra". Prožili jsme hrozné věci, odcházení milované osoby v trápení a bolestech. V porovnání s tím je všechno ostatní řešitelné, dá se to zvládnout, jenom smrt je konečná. Chápu i Vás, ale pochopte i Vy nás tady na diskusi, tady řešíme naději v život, co by dala umírající za "nevěrného manžela", jen kdyby mohla žít. Zamyslete se nad tím prosím.
annalucie, 29.07.2011 0:25:57, IP: ***.***.120.157, #142219
prosím diskutující k té nevěře...mohla jsem to špatně pochopit,ale..někomu zde,komu odešel navždy blízký, je na dovolené s někým,kdo je nevěrný,ten ,kdo je podváděn se tu ozval...neodsuzjte,nevyhánějte,proč???myslím,že i nevěra a odchod partnera je souměřitelná s "konečným" odchodem..nemyslíte, tím,že mi odešel někdo blízký,tak nemám právo na pravdu ani spoluubližovat jiným...je fajn pochopit toho druhého,porozumět..nač vyhánět a hanět...nestojí to za to..kdo z nás ví,co bude zítra...
Dana Marie, 29.07.2011 10:31:32, IP: ***.***.40.46, #142274
Annolucie,máte pravdu,ale tématicky to sem nezapadá,na to jsou jiné rubriky.Zde je téma "rakovina",ne "nevěra".
        Předchozí   1 .. 152153154155156157158 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.