Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Jana, 29.07.2011 11:58:59, IP: ***.***.252.28, #142280
Paní Mílo, chápu Vaši bolest, ale do této rubriky to vážně nepatří. A pokud se k Vám opravdu choval tak, jak píšete, měla byste si spíše otevřít lahvinku vína, koupit zákusky a oslavit, že jste se ho zbavila. Kdybych byla dítě, nechtěla bych vyrůstat v domácnosti, kde otec matku týrá. Pokud to potřebujete, najděte si profesionální pomoc, která Vám pomůže závislost na tyranovi překonat.
Iva, 30.07.2011 7:05:27, IP: ***.***.199.220, #142339
Všechny moc zdravím a přeji dostatek sil. Můj otec byl zdravý plný sil, elánu až nám zežloutnul . Pak se zjistlila rakovina slinivky, která prorostla do žlučovodu. V Brně mu dali stent, který prorostl a pak mu museli vyvést žluč prímo hadičkou ven. Bylo to velice nárocné. Sáčky nešly použit neustále praskaly a tekly, byl to docela mazec. Denně kolem litru a půl. Tak jsme neustále prali a řešili neřešitelné. Po 3 měsících odešel a moc nám chybí. Nějak jsem se s tím nesrovnala. Byla to hrozná smrt . Poradte mi někdo prosím jak to přijmout .Pořád ho tu vidím a mám to v sobě tu koncovou hrůzu. Eutanázie by měla být legální, zvíře by tak člověk trpět nenechal.Přeji moc s sil s touto nemocí .
Dada, 30.07.2011 10:53:53, IP: ***.***.168.42, #142355
Souhlasím s paní Ivou,eutanázie by měla být legální,když pomoc už není a člověk má před sebou jen pár týdnů bolesti,strachu a utrpení,prošli jsme si tím taky a člověk nám nejbližší tu nesnesitelnou bolest řešil sebevraždou.
Dana Marie, 30.07.2011 14:41:48, IP: ***.***.40.46, #142367
Rozhodně bych s eutanazií souhlasila. Jen je nutné,aby bylo zabráněno zneužití.
Jana, 30.07.2011 19:14:48, IP: ***.***.252.28, #142378
Paní Ivo, mne vždy uklidní název sdružení Cesta domů, které provozuje hospic a související služby. Říkám si, že smrtí nám vlastně náš milovaný odchází domů, tam, kam patří, a hned mi je lehčeji.
Taky mi moc pomáhá dívat se na hvězdy a zamyslet se nad nekonečností vesrmíru. Kdyby naše Slunce bylo zrnko písku, nejbližší hvězda by ležela 8 km daleko - a takových hvězd je jen v naší galaxii přes 200 miliard, přičemž pozorovatelných galaxií je také přes 200 miliard. V perspektivě těchto nepředstavitelných čísel se mi naše pozemské utrpení zdá nicotné a vždy se mi uleví.
Dada, 30.07.2011 20:16:01, IP: ***.***.168.42, #142382
To je fajn,že vám to pomáhá,zkuste to taky doporučit těm,co řvou bolestí.
Jana, 30.07.2011 20:44:54, IP: ***.***.252.28, #142384
Paní Iva se ptala, jak se vyrovnat se smrtí blízkého člověka, a já jsem jí na to, a jen na to odpověděla. Pokud se chcete hádat, vyberte si laskavě někoho jiného a pokud možno také jiné místo.
annalucie, 31.07.2011 13:49:41, IP: ***.***.120.157, #142398
zkuste pracoviště pro léčbu bolesti...ne vždy ošetřující spádový lékař to umí a umí vyčerpat všechny možnosti
Galina, 31.07.2011 18:44:32, IP: ***.***.150.213, #142414
Všechny zdravím paní Ivo je to těžké se vyrovnat se smrtí svých blízkých. Mě umřel tatínek na rakovinu plic moc zkoušel chybí mi pořád je to pět let ale dneska vím že mu je už dobře už ho nic nebolí. Moje teta má rakovinu slinivky neni ji pomoci prožívám to znovu od diagnozy je to dva a pul měsice je ted na LDNce uplně se změnila ožila přitetěl ji syn za zahraničí kde žije dostala chut žit. Je slabá už nechodí někdy je mimo bolesti nemá aspon to řika je mi jí moc líto moc ji mam rada kéž by byl lék na tuhle zákeřnou nemoc. Přeji hodně síly všem
Petra, 02.08.2011 11:26:03, IP: ***.***.230.83, #142682
Je mi moc úzko a smutno z toho, co tady popisujete. Ty hrůzy, co zažívají nemocní a ještě chování rodiny či jejich okolí...
Petra
Sisi, 03.08.2011 6:50:21, IP: ***.***.101.66, #142721
Dobrý den,

našla jsem vaše stránky, neboť mojí 80ti letou babičku, kterou hrozně miluji potkala tato nemoc.V únoru tohoto roku nám zežloutla, dělali jí vyšetření na žloutenku, ta se samo nepotvrdila, tak jí poslali na internu a zjistili ucpané žlučové cesty.Dali jí stent-přemostění a vzali vzorky, které byly v pořádku. Teď v červnu jí vyšly markery 200, mladému doktorovi to nedalo a poslal ji na CT, kde zjistili nějaký stín. Min. pátek byla opět na sondě a zjistili jasný 3cm nádor v hlavě slinivky.Obrečela jsem to, ale dali jí šanci operací.Když to tady tak čtu, tak není vůbec nic vyhrané.Asi je to náročná operace, ale babička má srdíčko i plíce v pořádku.Včera přišla z nemocnice a říkala, že doktor který prováděl tu sondu jí řekl, že by na operaci v jejím věku nešel, doktor zase na chirurgii řekl, že se u jednoho pána , kterého operovali vše povedlo, tak teď se s mamkou bojíme, aby jí ta operace ještě neublížila.:(, je to hrozně smutný, v únoru babička měla 75kg, teď má 58kg.Ale je hrozně statečná, žádné bolesti nemá se vším je smířená, ví ,že tato nemoc je h**zl.Moc se o ni bojím, ale pořád s mamkou doufám, že by to mohlo dopadnout dobře, ale z vašich příspěvků to moc optimistivky nevidím.
Jana, 03.08.2011 7:48:25, IP: ***.***.246.147, #142724
Zdravím Sisi,na operaci ať babička rozhodně jde. Nemá co ztratit. Už jsem to tu psala. Mému tchánovi našli nádor na slinivce v prosinci 2009. U nás v okresní nemocnici mu dali 4 měsíce života. Přes známou doktorku jsme zařídili operaci v Praze. Bohužel nešel vyndat celý nádor. Operovali ho v lednu 2010 a zemřel v červnu 2011. Ten rok a půl žil normální život. Neměl žádné velké potíže a věřil,že bude všechno dobrý. Ani těsně před smrtí neměl bolesti,akorát nemohl jíst a zvracel. Bylo mu necelých 81 let,takže věk vaší babičky. Držím palce a věřím,že vaše babička dopadne ještě lépe než náš děda.
Galina, 03.08.2011 8:03:11, IP: ***.***.140.186, #142727
Paní Sisi také držím pěstí Vaší babičce moji tetě pomoci už není má metaztáze snad ve všech orgánech. Ponděli bude mit 70 narozeniny dnes za ni jedu na LDNku. Je často mimo nic si nepamatuje ale mě to nevadí hlavně že nemá žádné bolesti. Přeji Vám hodně sil.
Sisi, 04.08.2011 6:58:20, IP: ***.***.101.66, #142849
Děkuji za povzbudivá slova. Babička si včera byla pro termín operace, nastupuje 30.8., pan doktor, který jí to bude dělat má teď dovolenou, tak snad není škoda každého dne a nebude ten nádor rychle růst.Vysvětlil jí jak bude operace probíhat, jsou nějaké 3 verze ta 3. je, že nádor bude v blízkosti důležitých orgánů, potom by operace nebyla možná. S mami věříme, že když má šanci na operaci, tak se určitě povede.Babička říká, že je to možná její poslední měsíc života, což je taky možný, tak si ho s ní hodně užíváme.Moje mladší dcera je na ni hrozně moc fixovaná a je teď s ní pořád jako kdyby něco tušila.My jí nic neříkáme-je jí teprve 5 let, ale něco cítí, neboť ví, že je teď často v nemocnici. Pořád si říkám, že na ni musí děda z nebíčka koukat a povzbuzovat, kdyby aspoň rok života navíc.. Nejvíc se bojíme, aby jí to moc nebolelo.Pan doktor taky říkal, že jak se ucpaly ty žluč. cesty, tak už ten nádor tam někde byl, ale neviděli ho!!V únoru odcházela z nemocnice, že játra a slinivka jsou v pořádku. Moc nechápu proč jí pak ještě nějak víc nehlídali, když museli tušit jak to dopadne.Když to tady čtu, tak vše tomu nasvědčovalo a to jsem laik.
S.
Galina , 04.08.2011 9:45:43, IP: ***.***.138.143, #142855
Přeji Sisi Vaší babičce hodně štěstíčka a moc držím palečky šanci má určitě velkou na uzdravení
        Předchozí   1 .. 153154155156157158159 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.