Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Flavia, 18.08.2011 18:21:13, IP: ***.***.121.251, #144624
Paní Galino, já prožila trauma a výčitky, také se mi o mamince zdá dodnes. Dala bych všechno co mám, jenom aby neumírala v bolestech...ale nevím, asi ji to morfium ke konci moc nezabíralo, děsí mne to dodnes. Paní Galino, vím, že teď nedokážete myslet na nic jiného, všechno ostatní, co se děje je vedlejší, máte plnou hlavu tety, je to jakoby člověk bojoval sám s rakovinou = s ďáblem. Máte pocit, že se sama dusíte, jakoby duše chtěla vyskočit z těla a řvát, to je bolest duševní. Chcete pomoci a nemůžete, místo pomoci trpíte navíc sama. Říkám si, jak jsem trpěla duševně já, relativně zdráva, a co prožívá duševně člověk, který má navíc bolesti a umírá? Paní Galino, nerada to říkám, ale Vaší tetě zbývá pár dní, možná týden. Už se nebude dlouho trápit...kéž by...Potom budete mít možná stavy úzkosti Vy, výčitky, ale časem se to bude zlepšovat. Já myslela, že zešílím. Ale opravdu, čas hojí (ale nezahojí) všechny rány, potom začnete žít opět normální život. Teď nemyslete na to, co bude. Prožívejte den po dni, dělejte svoje povinnosti jakoby nic a hlavně, máte-li možnosti, zůstaňte co nejvíce s tetou. V tomto okamžiku je důležitá pouze přítomnost. Budu na Vás a hlavně na tetu myslet...
Dada, 18.08.2011 21:34:21, IP: ***.***.168.42, #144670
Paní Flavio,já jsem sem nepsala,jenom ohledně eutanázie,ale máme to taky měsíc za sebou,chci vám poděkovat za vaše slova,dokážete se do bolesti druhých vcítit jako málokdo.Pořád sleduju příspěvky,u nás to pokračuje znova,i když už ne slinivkou,ale karcinomem oka u posledního blízkého člověka,který mi zbyl,ale bojujeme pořád.Tady se člověk trochu vypíše z bolesti a nabere sílu když ví,že v tom není tak úplně sám.Přeji všem co nejvíce sil a štěstí.
Galina, 18.08.2011 22:21:31, IP: ***.***.161.152, #144680
Děkuji pani Flávio za podporu cím prožila jste také peklo když vám odcházeka maminka jsem s tetou každej den jezdim za ni skoto dvě hodiny cesta 4krát přestupuji ale nevadi mi to venku je sluníčko lidi se jdou koupat a ja jedu na LDNku přes celou Prahu za tetou. I když nás nepoznává vím že ona ví že jsme tam. Jakmile na ni začnem mluvit šaha po posteli a hleda ruka abych ji chytla a držela ji jak to dělam každý den. Budu se muset stetou rozloučit mam na to tři dny bude mě to bolet v ponděli sama nastupuji do nemocnice kde mě čeka operace hlasivek. Mám chut tam nejit vím že budu mit výčitky že jsem nebyla sni. Já vím že čas je velkej lékař že to přeboli zase pujdu pracovat a bude zase lip ale mém srdíčku bude žit pořád miluju ji je to úžasná ženská kéž by byl každej jako ona bylo by na světě dobře. No to je život je mi smutno.Jsem ráda že se mužu tady vypsat ze své bolesti
Sisi, 19.08.2011 6:22:42, IP: ***.***.101.66, #144713
Galino, je mi to moc líto, čím teď s tetou procházíte. Úplně se toho hrozím u babičky. Za necelých 14 dní bude po operaci, snad to pomůže. Nejvíce se bojím, aby jí to takto nebolelo. :( Přeji vám moc a moc sil..
Je pravda, že alespoň toto vypsání trošku pomůže. Když to člověk řekne někomu, kdo si tím neprošel, tak nepochopí..
Galina, 19.08.2011 10:25:10, IP: ***.***.190.222, #144757
Pani Sisi přeji Vaší babičce aby to vyšlo abyla zase zdravá moji tetě neni pomoci dnes za ni zase jedu už se mi svirá žaludek a je mi na zvraceni. To pomyšleni v jakým bude stavu . Moc Vám děkuji všem za podporu
Petra, 19.08.2011 23:25:18, IP: ***.***.224.8, #145025
Paní Galino, pro tetu jste udělala opravdu velmi mnoho tím, že jste byla neustále s ní a starala se o ni. Teď Vás čeká operace, přeji Vám moc a moc sil, ať vše dobře dopadne. Sisi, Vám také s babičkou přeji, aby operace dopadla moc a moc dobře! Flavie, mrzí mně Vaše bolest ze ztráty maminky, vím ale že jste pro ni udělala maximum, a i když by chtěl člověk udělat ještě mnohem více, aby milovaný netrpěl, bohužel to není v našich silách, jsme jen lidé... Hodně sil všem.
Petra
Galina, 20.08.2011 21:56:17, IP: ***.***.158.218, #145099
Moc děkuji pani Petro silu budu potřebovat už kvuli tetě
Zdena, 21.08.2011 12:49:23, IP: ***.***.82.70, #145149
Dobrý den Všem,
čtu tady smutné příběhy a je mi z toho hůř a hůř.Nám se maminka běhěm 14 dnů co jsme jí odvezli do nemocnice úplně strácí před očima,začíná blouznit a furt nám říká nesmyslné věci.Jsem na pokraji sil,nevím jestli je to z toho morfia,ale je hrozný se dívat jak rakovina ničí člověka.Před dvouma měsícema jsme jezdili ještě po výletech a ted se bojim,že přijdu za maminkou a už mě nepozná.Přestala nám jíst,že nemá chuť na jídlo na nic,Nedávno ještě chodila sama na záchod a dokázala se i sama napít,ted už ne:(Všem co prožívají tuto bolest přeju hodně sil.
.., 21.08.2011 18:09:16, IP: ***.***.215.227, #145172
...
Galina, 21.08.2011 20:41:47, IP: ***.***.177.21, #145185
Paní Zdeno mame to samé s tetou taky nas chvilkama nepoznává ano je to morfin ale je to lepši než aby měla chudák bolesti. Tětě morfium ubrali měla halucinace a moc se bála měla živé hrozné sny a ted má bolesti dostavá injekce na bolesta morfium po 6 hodinách. Je to hruza se na to dívat dnes jsme zase se svoji sestrou nad ni plakali měla ztuhlí nohy a uplně nějak zkroucenou nohu. Když jsme ji chtěli pomoct tak hrozně plakala bolestí. Přišli dvě sesrty a nějak ji pak aspon trochu natáhli bojime se na ni už i šáhnout. Taky neji dvě lžice už ani nutridrink nechce. Trochu pije má cevku a jde sni hodně tmavá moč hrozně se bojim. Zitra nastupuju na tyden do nemocnice neuvidim ji a to mě trápí citim s Vámi proživáme to samé hodně sil
Sisi, 22.08.2011 6:40:33, IP: ***.***.101.66, #145199
Galino, myslím na vás, jak teta bojuje, vám ať dopadne operace a jste v pořádku.
Zdeno, vám také hodně sil.

U nás přes víkend změna s babičkou.V neděli ji odvezla rychlá, neboť naši babičku nemohli snést dolu, měla třesavku a teplotu 38,6.V nemocnici zjistili, že má zánět žlučových cest :(. Máme s mamkou strach, že ani toho 30.8. do nemocnice na operaci nenastoupí a taky je čas hrozně drahý a už to třeba ani nepůjde operovat. Brečela bych, zatím se držím, na brečení bude času dost, hlavně před dcerami se musím držet, svojí prababi taky moc milují.
Sisi, 22.08.2011 11:23:57, IP: ***.***.101.66, #145218
Pan primář dnes na vizitě babi oznámil, že ji dá za těch 8 dnů na operaci do pořádku. Byla nedávno na výměně stentu a zřejmě jí ten zánět způsobil on, je to cizí těleso v těle. Tak zase nějaká naděje je tady.
Galina, 22.08.2011 14:34:53, IP: ***.***.152.81, #145255
Paní Sisi držím moc palečky. Přeji vaši babičce brzké uzdravení.
Zdena, 24.08.2011 20:06:32, IP: ***.***.82.70, #145446
Paní Galino,paní Sisi,je to hrozné maminku zítra převážíme na LDNku,neustále má halucinace a pocit,že jí chce někdo zabít.Při dnešní návštěvě,mě měla za sestřičku a furt říkala mojí neteři že ta sestřička je podobná Zdeničce,říkala jsem í že jsem to já ale nevěřila.Maminka už má taky strašně tmavou moč.Dneska si stěžovala,že strašně bolí záda,že je to strašná bolest,ale léky si nechtěla vzít.Všem hodně sil a paní Galině brzké uzdravení.A Vám p.Sisi hodně sil.
Sisi, 25.08.2011 6:49:30, IP: ***.***.101.66, #145470
Paní Zdeno, to je hrozné, úplně se toho děsím.Držte se.

Mamka včera mluvila s doktorem, babičce dělali zase tu sondu a zjistili, že zánět je hodně velký, tím pádem operace padá. Babi zežloutla a budou muset řešit žluč, buď vývod nebo něco co jsem si ani nezapamatovala, stent vyměnit nešel. :(Takže to vše vypadá špatně.Co by se stalo, kdyby ta žluč neodtékala, je mi jasný, že už tím teď žloutne, ale mohly by ty žluč. cesty prasknout? Nasadili jí nové antb. a nevím jak dlouho budou čekat, začíná to být děsivé.
        Předchozí   1 .. 156157158159160161162 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.