Diskuse - rakovina slinivky břišní
Jarka, 25.08.2011 11:55:26, IP: ***.***.154.32, #145481Nemáte, prosím, někdo zkušenost s Breussovou dietou při rakovině slinivky?
I do naší rodiny zasáhla tahle nemoc (metastázy, operace už by nepomohla), je to čerstvé. Moc děkuji Vám všem, kteří nacházíte odvahu mluvit o průběhu nemoci, péči, citech..., dokonce s odstupem času - je to hluboká pomoc.
Sisi, 25.08.2011 12:56:18, IP: ***.***.101.66, #145483Já bych brečela. Byla jsem teď za babičkou v nemocnici, to že je žlutá by ani tak nevadilo jako to, že jsem si všimla nateklé ruky, kde má kapačku, hned jsem šla za sestrou a prý to není špatně napíchnuté. Do toho mi babi chtěla udělat radost, tak mi řekla, že z 58 přibrala na 63kg, kdy už týden nic nejí. Mám dojem , že je nateklá asi vodou. Co s ní budou dělat?Snědla alespoň 1/2 talíře kaše a dělalo se jí při tom špatně a to mamce ráno řekla, že se cítí jako před smrtí.Zdá se mi, že se jí hůř mluví, je děsně unavená. Ta nemoc je hrůza, bojím se bojím.
Jarko s dietou vám neporadí, přeji vám hodně sil.
Jana, 25.08.2011 13:01:03, IP: ***.***.249.157, #145485Paní Jarko, ta dieta se mi zdá nedomyšlená, protože nemocného oslabí. Nádory se živí cukrem (a sacharidy obecně), takže není nutné ani vhodné vylučovat ze stravy další živiny. Například známé vyšetření PET (pozitronová emisní tomografie) spočívá v tom, že se sleduje, zda některá část těla spotřebovává více glukózy než jiné části (můžete si o tom přečíst na vysetreni tecka vitalion tecka cz/pet/). Pokud ano, hledá se na tom místě nádor. Doporučovala bych Vám zkusit nízkosacharidovou/ketogenickou dietu. Někteří onkologové s ní úspěšně experimentují. Za pokus to každopádně stojí. Pokud čtete anglicky, zkuste si na internetu najít článek Can a High-Fat Diet Beat Cancer? Mluví se tam o klinické studii, do které byli zahrnuti mimo jiné i pacienti s rakovinou slinivky. Výsledky jsou nadějné. Kdyby někdo, kdo neovládá angličtinu, měl zájem, mohu připravit výtah z toho článku.
Jana, 25.08.2011 13:16:10, IP: ***.***.249.157, #145487Základní principy ketogenické diety v podobě, v jaké se mi po dlouholetém studiu zdá nejvhodnější: Vyřadíte veškeré zdroje sacharidů s výjimkou zeleniny (zdraví lidé mohou jíst ovoce v závislosti na tom, zda a kolik chtějí hubnout, u nemocných rakovinou bych ovoce nedoporučovala). Nebudete tedy jíst obiloviny ani produkty z bílé či celozrnné mouky, luštěniny, samozřejmě vynecháte veškeré sladkosti a slazené nápoje. Vynecháte i rýži a brambory. Základem Vaší stravy bude zelenina - syrová i vařená dle libosti. Dále budete jíst maso, vejce a ryby. Kalorie ze sacharidů nahradíte tukem. Vhodné zdroje tuku: ořechy (nikoli arašídy, to je luštěnina), avokádo, kokosový olej, olivový olej, máslo, sádlo, přirozený tuk v mase (tučné ryby a tučnější masa, tedy například u kuřete preferujeme šťavnatější stehna před suššími prsy). Nevhodné: margaríny, slunečnicové, sojové a řepkové oleje. Mléčné výrobky zařazujete podle toho, jak je snášíte. Vynikající je řecký jogurt (samozřejmě neslazený). V prvních dnech se nebudete cítit ve své kůži, protože tělo se musí vypořádat s tím, že hlavním zdrojem energie již nejsou sacharidy, nýbrž tuk. Tato fáze však přejde. Tato dieta je vhodná i pro zdravé lidi, kteří potřebují hubnout. Její zásady lze doporučit i zdravým a štíhlým, ale ti mohou dle libosti přijímat sacharidy z brambor či rýže (ostatní doporučení ohledně obilovin, zejména těch obsahujících lepek, cukru a tuků platí i pro ně). Máte-li dotazy, ráda na ně odpovím. Přeji Vám i Vašemu blízkému hodně sil.
Galina, 25.08.2011 17:05:22, IP: ***.***.155.83, #145515Paní Zdeno moc děkuji jsem z nemocnice doma a jsem v pořádku co jsou hlasvky proti rakovině. Je mi to lito vaše maminka je na tom stejně jako naše teta. Také měla halucinace a řikala že ji někdo zase honi taky nas nepoznavala a řikala komoleniny že bude vařit a jaky ma maso v mrazáku no prostě člověk by se zasmál ale bylo mi do breku. Pak ji morfium snižili po 6 hodinách a jeji tělo ted trpi má bolesti člověk už nevi jak pomoc nemá halucinace ale bolesti. Začla ji bolet levá noha nenech si na ani šáhnout nevim proč ale hrozně ji boli. Pani Sisi je mi moc lito vaši babičky. Tato nemoc je velice zákeřná tetu skoro nepoznávám měni se i v obličeji. Moc ji maji rádi na LDNce staraji se o ni moc jim za to děkuju. Zitra za ni jedu a už ted se bojim v jakým bude stavu. Přeji všem hodně sil
Václava, 26.08.2011 8:57:56, IP: ***.***.64.129, #145554Paní Zdeno, musíte se s těmi halucinacemi smířit. Vím, že to vypadá děsně. Také jsem se toho strašně lekla, když milovaný manžel najednou začal mít halucinace, mluvil o věcech z práce, pořád zvedal ruce a něco přeměřoval, chtěl telefonovat zákazníkům, že mají hotové zakázky. Hroznější ještě bylo, kyž se najednou na mě podíval a řekl, to jsem hloupej, co. Snad mu na chvíli vždycky rozbřesklo. Jediné co mě na tom usmiřovalo bylo to, že mu alespoň po silných dávkách morfiových náplastí polevly ty šílené bolesti. Stejně ale, když se chtěl pohnout, nebo se došourat na záchod, bolestí plakal. Píšete tady o tom a já si to vybavuji znovu. Nezávidím vám nikomu to co zrovna v těhle chvílích prožíváte. Všichni se držte, přeji sílu všechno to zlé vydržet.
Flavia, 26.08.2011 13:43:14, IP: ***.***.121.251, #145563Dobrý den všichni tady na diskusi. Jsem ráda paní Galino, že už máte po operaci hlasivek a že máte možnost být ještě s tetou. Ráda se vracím na tyto stránky, i když vzhledem k vzpomínkám číst vaše příběhy bolí, avšak chci vědět, jak se vám všem daří, chci povzbudit a pomoci a nevím jak, tak aspoň - myslím na vás všechny a prosím osud, aby ušetřil vaše drahé od bolesti.
Galina, 26.08.2011 15:48:33, IP: ***.***.172.104, #145570Moc děkuji pani Flávio za podporu je mi dobře boli to ale bude to dobrý. Včera byla moje sestra za tetou nevim nedokažu to pochopit ale tetě se udělalo moc dobře nic ji nebolelo jedla pila sama si vyčistila zuby nechápu to. Bojim se řika se že lidem před smrti se uděla moc dobře co je na tom pravdy.
Zdena, 26.08.2011 17:02:16, IP: ***.***.82.70, #145572Dobrý den p.Sisi,maminka ještě žlutá není,ale odmítá jídlo pití nechce nic,včera byla převeza do Hospicu,přístup sester a celého personálu nejde ani vynachválit.Včera mě maminka poznala,ale moc se nebavila jen pospávala.Dneska to bylo lepší snědla půl miskymelouna a ještě jogurt.Maminka má už strašně velké břicho a přitom hubne.Všem držim palečky a přeju hodně moc sil,ztrácet blízkou osobu je hrozná bolest,já ton zažívám podruhé nejdřív tatínek a teď maminka:(
Dana Marie, 26.08.2011 19:41:20, IP: ***.***.40.46, #145577Galino,bohužel to pravda je:-(.
marek13, 27.08.2011 2:04:13, IP: ***.***.103.254, #145607bohužel meho otce to potkalo taky bolest v březnu a ubytek na vaze krev v pořadku ultra čiste drobne bolesti.v patek odvoz do nemocnice na ct a dnes sem byl pro něho zmatenej naplast a hromadu leku a šokujici zprava nador na slinivce s metastazema na jatrech operace nemožna.na chemo je slabej a musi se dostat do pohody sme steho špatni a vubec nevime co bude dal.
Sisi, 27.08.2011 12:28:24, IP: ***.***.129.114, #145634Zdeni, naše babička teď nechce jíst vůbec :(. Chodím za ní 2x denně, v týdnu jsem místo oběda zaběhla za ní, dohlížela jsem na jídlo, horko těžko to tam nasoukala, ale jen málo a pak jsem se dověděla odpo, že to zase vyzvracela. Teď odpol jsme za ní byli a zvracela před námi, přijde mi to jako hleny. Má nějak oteklý obličej, takový hezky vyhlazený, na to jak byla vyhublá. Nemůže jít už přes týden na velkou, tak jí dali projímadla, nevím co se stane, když jí to vůbec nepůjde. Dávají ji léky na bolest, ikdyž žádnou nemá, tak asi preventivně, bere ještě antb. a v pondělí udělají krev, zda zánět ustoupil. Mně se zdá, že se ani chudinka moc nelepší a to měla šanci na operaci. Myslím, že ten zánět to zhoršil a ten nádor se kdoví jak zvětšil nedej bože rozšířil jinam.Dnes ani nebrečím, pokud se to má stát.. ať se to stane co nejdříve, neboť je mi babičky líto co zakouší, hlavně aby jí to nebolo, tak hodná ženská a život jí takto ošklivě pomáhá..
Galino, držte se.
Všem hodně sil.
Zdena, 28.08.2011 12:08:28, IP: ***.***.82.70, #145680Sisi je mi to hrozně líto,co jsme odvezli mamku do toho Hospicu,tak se to zlepšilo,včera se s náma i smála,Poznala mě:)Dovezla jsem jí koláč kterej má strašně ráda,tak si trošku dala.Ale žádnej zázrak to nebyl.Mamince před jídlem dávají injekci proti zvracení,tak zatim nezvrací.Mamka má zánět všude v krvi,dávají jí nejaké injekce a prej hrozně bolí.Mamka bolesti má,včera si stěžovala,celá pravá strana jí bolela,dostala kapačku.Když mi zemřel,taťka tak jsem si říkala,že ten nahoře není spravedlivej bere nám hodný lidi a teď si to myslím znova:(Hodně sil Vám Všem.
Galina, 28.08.2011 13:30:36, IP: ***.***.191.66, #145683Zdravím pani Zdeno je mi to lito s Vaši máti je to nespravedlivý máte pravdu dobrý lidi odcházeji ale je to život bohužel. Moji tetě se udělalo hodně dobře myśleli jsme si minulý týden že se už nedožije ráno byla na tom hodně zle a včera jsem nevěřila svým očim komunikovala jedla pila sama se otočí jo z postele nemuže od ty doby co siporanila na zádech jak upadla když chtěla jit nawc. Ale jsme moc riádi že je ji dobře. Vubec si nepamatovala že jsme tam u ni byli každej den. Nevim co se stalo je hubena má injekce morfinu a nějaky léky ale je ji dobře. Boli ji cela levá strana od slinivky a cela noha nevim proč má celou patu černou (proleženina) něčim ji to ošetřuji a zavazuji ale boli ji to . Nejsem lékařka neumim to posloudit od čeho ji ta noha boli nenecha si na ni šahnout. A co mě udivuje mluvi snámi a je uplně klidná a smiřena se svoji nemocí ví jak to sni je . Je mi ztoho smutno a nevim jak to bude dál. Byla bych moc ráda kdyby byla zase zdravá ale vím že nebude leži na posteli a čeká na svou smrt to pomyšleni na to mi drásá nervi . Přeji Všem pevné nervi a mnoho sil.
Zdena, 28.08.2011 19:48:54, IP: ***.***.82.70, #145698Paní Galino mám radost s Váma,že tetě je lépe.Člověk si váží každého dne kdy jeho blízké osobě je lépe.My jsme se včera měli radost s maminky,ale dneska vše bylo jinak:(Jen plakal a byla strašně unavená,sestra se snažila jí rozsmát,ale světýlko které nám včera dělalo radost,jako kdyby dneska uhasínalo.Dneska měla bolesti a sestřička jí dala nějakou injekci,ta prej strašně bolí.Trápímě,že tak musí trpět.Chtěla bych aby byla zdravá stejně jak si to přejete i vy ale víme že to nejde a ničí mě to že má bolesti a já jí nemůžu pomoci.Dneska jsem od ní odcházela s těžkým srdíčkem.Mnoho sil pro Všechny.