Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

annalucie, 30.05.2010 21:55:54, IP: ***.***.120.157, #92201
...maminka normálně jí...bolesti má dobře kontrolované náplastmi a kombinací dalších léků,také pravděpodobně ji ta chemka udržuje v jakžtakž stavu,je to zdravotník a má kolem sebe lidi - bratr,sousedi,známí...LDN je poslední štace,doufám,,že se s tím ještě nějakou dobu zabývat nebudeme..snažíme se vyhovět tomu,co chce ona,ono se nic jiného dělat nedá...
Gabi, 31.05.2010 22:36:03, IP: ***.***.212.165, #92275
Dobrý večer,Moja mamka 69 má tiež rakovinu pankreasu-slinivky,zistili jej to v Oktobri 10/2009 1.11.2009 bola operovaná.Nádor bol neresekabilný teda nedal sa odstrániť.Urobili jej len paliatívnu operáciu bypassy aby mohla tráviť.Chodila na chemo ale neskor nám prednosta kliniky povedal ,že to bolo aj tak zbytočné.Po chirurgickej stránke sa nič nezmenila len chudáčik nám schudla z 91kg na 60kg.Je strašne žltá a nechutí jej jesť.Neviem ako dlho to potrvá ale každý deň je slabšia a stále len spí.Doktor nám povedal ,že už jej nemože pomocť.Dúfam ,že sa stane zázrak.ale neviem nejak jej začínajú opuchať nohy.Prosím Vás neviete mi niekto povedať ,čo to znamená? Bojím sa ,že začína koniec.Gabča
anonym, 01.06.2010 9:28:57, IP: ***.***.215.250, #92292
Dobrý den, Gabi. V poslední fázi této nemoci tělo zadržuje vodu, proto začínají nemocnému natýkat nohy. Mému tatínkovi se stále také zvětšovalo břicho - někdy se ta vody z dutiny břišní odsává, pokud to má ještě smysl. Je mi to moc líto. Udělejte ve spolupráci s lékaři vše pro to, aby Vaše maminka neměla silné bolesti - ke konci jsou stále větší. Můj tatínek nestihl podstoupit vůbec žádnou operaci ani léčbu, tak ta nemoc u něj postupovala rychle. U každého je to ale jiné. Buďte u maminky, jak jen můžete. Přeji Vám hodně sil.
vaclava, 04.06.2010 8:39:26, IP: ***.***.64.129, #92571
přidávám se k diskusi, protože nás také postihla tato strašná nemoc. Manžel 53 let zemřel 18. května 2010. Diagnóza byla vyřčena 9. dubna 2010. Takže mu nebyl dopřán ani průměr přežití. Když čtu vaše příspěvky plné bolu a trápení. Snad i přes to jak strašlivě mi chybí, musím být vděčná, že to trápení s vědomím smrti nebylo tak dlouhé. Od ledna ho balela záda, nic neobvyklého. Bolesti neustupovali, tak šel k neurologovi, ten mu klasicky začal léčit záda. Kde by nás napadlo, že by mohl mít toto. Až teprve v březnu, když ho na neurologii v Motole, kam ho poslal obvodní lékař nechtěli přijmout, že to není od páteře si ho vzali do parády na interně. Ale stejně to trvalo 14 dní, než to zjistili. Přes všechna vyšetření, která podstoupil, CT, rentgeny, kolonoskopii, sono, pořád nic neviděli. Až teprve ultraendosonografie odhalila malý nádor na hlavě slinivky, ale bohužel už rozsev metastáz na játrech. Takže rozsudek smrti. "Nic se s tím nedá dělat. Jestli budete chtít vůbec chemoterapii, to se rozmyslete" Zhroutil se nám náš báječný život. Cítím s vámi se všemi, co chodíte a chodili jste na tuto diskusi, protože vím..
smutnulinka, 04.06.2010 16:17:31, IP: ***.***.166.15, #92606
gabi ak chces tak mi napis maila na smutnulinka7@azet.sk,.............poynam priebeh tohto ochorenia, moj manzel ako 29 rocny na nu zomrel
annalucie, 04.06.2010 21:53:31, IP: ***.***.120.157, #92631
...nádor asi tlačí na lymfatický systém a proto neodchází voda z nohou...bohužel moje mamina to má te´d také a začala zvracet...je unavená,chtěli jsme ji ořivézt k nám,nechce...my k ní jezdit moc nemůžeme,je 160km daleko ,práce,3 děti....myslím,že o to ani nestojí,nevím,co bude
monika, 05.06.2010 23:37:27, IP: ***.***.118.101, #92677
Moje maminka má od března diagnozu nador slinivky 6cm,v teto době již 8cm operovali jí,ale nádor nešlo odstranit,praskl žluník který vyopoerovali,měla jít na chemo,ale nastala komplikace tromboza a následné krvácení z nádoru.To se podařilo zastavit dnes ji pustili domu,ale tu trombozu prý nemohou léčit,začla by prý znovu krvácet,mám hrozný strach,říkají že se může stát cokoli,má s tímto někdo zkušenost?Jsem zoufalá,je to beznaděj!!!!Všem v této diskuzi držím palce,vím jak se asi cítí někdy mám pocit že mi tou bolestí pukne srdce,moje maminka je pro mne vše.....

Václava, 10.06.2010 8:51:24, IP: ***.***.64.129, #92949
Jsem tu znovu a opět se smutným příběhem. V této diskusi je tak málo pozitivního, přesto jak se říká "Sdělená bolest, poloviční bolest". Někdo se se svým žalem skryje, někdo ho vypovídá. To je na každém a jeho povaze. Ale abych se vrátila k tématu. Včera jsem byla na pohřbu známému, sousedovi z vesnice, kde máme chaloupku. Zemřel přibližně 3 týdny po mém muži a také na tuto hroznou nemoc. Krouží kolem nás jako by byla nakažlivá. Je to náhoda, ale jak krutá. Tenhle chlápek vitální, chlap jako hora, živel, plný humoru zemřel ještě o 10 let mladší nežli manžel. Bylo mu 44 let a má první půl roční děťátko. Diagnózu mu zjistili v prosinci, pokusili se ho operovat, dostával chemoterapie, pořád věřil, že se z toho dostane, ale opět ta hydra rakovina zvítězila. Teď jsme tam dvě vdovy vedle sebe. Co budeme dělat? Plakat a snažit se nezatrpknout. Prosím, prosím, vyzrajte už někdo na tohohle krutého nepřítele..
iveta judy, 10.06.2010 20:49:06, IP: ***.***.11.109, #92985
Zdravím asi máme obě stejné pocity,ale každá se stím musíme poprat po svém...Je mi 28 let a jsem zdravotní sestra.Dokonce jsem pracovala 2 roky na onkologii.Ateď se musím potýkat s tím samým,tu jednu z nejzrádnějších nemocí má tchýně.Můj manžel je s toho docela všeho dost špatný,snažím se být silná a být manželovi i tchýní na blízku a oporou.Někdy je to opravdu těžké vzláš´t když víte celý průběh nemoci.Věřím že se tatínek z toho všeho dostane a bude zase líp,velkou roli v tom všem hraje psychika jak jeho tak všech lidí kolem něj.Tchýně má už tu nejhorší variantu a to takovou,že už není žádný způsob léčby....Takže jen tišit bolesti a doufat že se nebude trápit.Asi jsem vám moc nepomohla ale musíme věřit že bude líp.....IVETA
jan, 12.06.2010 16:44:47, IP: ***.***.254.244, #93061
Kamarád zjistil že tu potvoru má, prosím který doktor dělá léčbu vitamínem B17? Jak jste mu dával BUDWIG a BREUSSE šťávy?
pavel , 14.06.2010 11:04:57, IP: ***.***.197.181, #93139
dobry den reaguji na vas podnet memu tatinkovi nasli v 02 1999 nador na slinivce po radikalni operaci tatinek do dnesniho dne bez jakikoli znamek recividi operace probhlehla 04 1999 na vinohradech operater byl pan doktor denemark nemocnicnici muzu jen chvalit perfektni pristup po vsech strankach nador byl zhoubnej a ´mel aasi 2 cm vim ze sanci je nizka a jsem rad ze se to povedlo zrova u meho tatinka ale poze radikalni operace je jedina jistota mozneho vyleceni ai kdyz je riskantni urcite byh s ni neotatel preji vam hezky den a mocsi preji aby\ vse dodreu vas dopadlo bobre jako u maeho tatinka a oukud napisete budu moc rad pavel
pavel , 14.06.2010 11:06:21, IP: ***.***.197.181, #93140
dobry den reaguji na vas podnet memu tatinkovi nasli v 02 1999 nador na slinivce po radikalni operaci tatinek do dnesniho dne bez jakikoli znamek recividi operace probhlehla 04 1999 na vinohradech operater byl pan doktor denemark nemocnicnici muzu jen chvalit perfektni pristup po vsech strankach nador byl zhoubnej a ´mel aasi 2 cm vim ze sanci je nizka a jsem rad ze se to povedlo zrova u meho tatinka ale poze radikalni operace je jedina jistota mozneho vyleceni ai kdyz je riskantni urcite byh s ni neotatel preji vam hezky den a mocsi preji aby\ vse dodreu vas dopadlo bobre jako u maeho tatinka a oukud napisete budu moc rad pavel
pavel věřě, 14.06.2010 11:13:06, IP: ***.***.197.181, #93141
dobry den memu tatinkovi odoperovali zhoubnej nador na slinivce asi 2 cm duben 1999 do dnesniho bez jakihkoliv znamek recividy v praze na vinohradec operater byl pandoktor denemark nemocnici nemocnici muzu jen chvalit po vsech strankych perfekbi pristup s operaci bych neotalel ja vim ze to je tezke rozhodnuti tim chci napsat ze snad memocnice v motele je snad spatna to vubec ne ale nemam s ni zkusenosti moc vam preji aby to uvas dopadlo stejne dobre u nas v liberci tatinka poslali domu za ma par mesicu zivota a neoperivaliho a nebyt jednoho internisti u nas vliberci ktery tuhle operaci zaridil asi by to spatne dopadlo pokud se van bede chtit napsat par radku jak se siut viviji budu moc rad moc bych si pral a by jste nad touto nemoc zvitezili pisi van i tel pavel 777902474
pavel věřě, 14.06.2010 11:14:29, IP: ***.***.197.181, #93142
dobry den memu tatinkovi odoperovali zhoubnej nador na slinivce asi 2 cm duben 1999 do dnesniho bez jakihkoliv znamek recividy v praze na vinohradec operater byl pandoktor denemark nemocnici nemocnici muzu jen chvalit po vsech strankych perfekbi pristup s operaci bych neotalel ja vim ze to je tezke rozhodnuti tim chci napsat ze snad memocnice v motele je snad spatna to vubec ne ale nemam s ni zkusenosti moc vam preji aby to uvas dopadlo stejne dobre u nas v liberci tatinka poslali domu za ma par mesicu zivota a neoperivaliho a nebyt jednoho internisti u nas vliberci ktery tuhle operaci zaridil asi by to spatne dopadlo pokud se van bede chtit napsat par radku jak se siut viviji budu moc rad moc bych si pral a by jste nad touto nemoc zvitezili pisi van i tel pavel 777902474
pavel věřě, 14.06.2010 11:15:51, IP: ***.***.197.181, #93143
        Předchozí   1 .. 109110111112113114115 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.