Diskuse - rakovina slinivky břišní
Miluše, 13.03.2010 19:47:10, IP: ***.***.23.71, #87748Ze dne na den můj manžel upadl do této nemoci. Prognóza na nic. Dneska doktoři žasnou nad výsledky, zkouším nemožné. Tyto stránky mi zpočátku hodně drželi na vodou. Možná, že vám to všem budu moc vrátit, zatím ťukám na dřevo, protože co řeknu nahlas už neplatí. Ale mám s léčením mého manžela hodně dobré výsledky. Držím palce vám všem, vy držte nám. Věřím. že mého manžela zachráním, a pak vám všem poradím, jak. M.
hanka, 14.03.2010 16:54:39, IP: ***.***.106.57, #87771Dobrý den,zkuste se obrátit na FN Brno Bohunice prof. Kalu. Můj manžel onemocněl před půl rokem,ale operace byla jen paliativní a dle sdělení lékařů už pozdě. Nádor byl veliký a když začal dělat potíže,měl metastázy v játrech.I přesto operace proběhla a měla výhodu v tom,že nikdy nazačal zvracet a měl pouze nechutenství.Po několika měsíčním ujišťování,že není žádná naděje a to z úst některých lékařů na MOU se nedočkal ani chemoterapie,byť by byla jen paliativní.Stav se zhoršoval a my ho nedokázali utěšit. Minulý týden tento stres nevydržel a ukončil svůj život sám a to předchozím rozhovoru o beznadějnosti s personálem nemocnice,kde právě ležel.Dnes říkáme pacientům pravdu,slyšíme odevšud a já dodávám,že mnohdy berete i naději. Bylo mu 56 let a protože jsem také zdravotník,prosím všechny ,zvláště některé mladé lékaře,važte slova a i když není naděje alespoň nezraňujte.Přeji všem kdo právě prožíváte tuto strašnou situaci hodně síly.
Jana, 15.03.2010 7:02:15, IP: ***.***.238.74, #87787O unikátní operaci slinivky jsem četla. V pátek jsem psala e-mail přímo proferu Gürlichovi, který operaci prováděl. Ještě jsem dle rady obrátila na profesora Rysku z ÚVN. Bohužel si ani jeden do dnešního dne zprávu nepřečetl.
Radka, 15.03.2010 21:31:47, IP: ***.***.116.38, #87820Hanko, souhlasím s Vámi, také jsem se setkala s necitlivým přístupem mladého lékaře a rozhodně pro mě nebyla satisfakce, že již ve VFN nepracuje, protože určitě škodí někde jinde.....nejen, že necitlivě sdělil diagnozu a prognozu mému muži, ale i přímo mně, když říkal, že má pár dní života, tak to bylo na chodbě, mezi pacienty...hrůza, radši nevzpomínat, prostě ne všem je vlastní lidský přístup.Držte se.
mirda, 15.03.2010 22:37:47, IP: ***.***.198.70, #87822Hanko a Radko. Naprostý souhlas. Je to skoro rok, co jsme mamku pochovali. Nám například řekli (i mamce) po operaci (otevřít - zavřít), že má asi 6 měsíců života. Kdyby to řekli jen mě, tak v poho, ale mamka!!! Odmítala mi jakoukoli snahu o zlepšení průběhu té hnusné nemoci. Prý to řekli doktoři v Nemocnici (Masarykova Ústí nad Labem) jasně, že není šance tak jakápak léčba. Odmítala jakoukoli návštěvu lékaře, utišující léky, altern. léčbu , prostě totálně rezignovala. No a ke konci kdy už musela mít bolesti (samozřejmě nic neřekla) to napodruhé skončila sama. Myslím, že kdyby jí to tak neřekli + neposlali ihned po probuzení paní psycholožku (které akorát řekla, že má studenější ruce než ona a to neumírá ) :-), tak mohl ten konec být o něco pomalejší a možná i důstojnější. Měla nedožitých 55 let a první (zatim jedinou) 1,5 roku starou vnučku, kterou nesmírně milovala. Ten její pohled na malou při našich každodeních návštěvách mi rval srdce a nikomu to nepřeju. Prostě by každý měsíc navíc byl super a o tohle nás bohužel připravili. Lidičky bojujte i když u této "svině" je to moc těžké.
dcera, 17.03.2010 17:22:33, IP: ***.***.252.35, #87905Děkuji Vám všem za podporu, maminka mi zemřela v náručí v neděli 14.3.2010 ve 20,30. O přístupu lékařů bych mohla napsat román. Co se to s námi lidmi děje?! Vždyť bylo přirozené dožít svůj život se svými blízkými. Maminka bojovala do posledního okamžiku. Chování některých lékařů je prasácké. Jiní však byli úžasní a pomohli mi maminku důstojně doprovodit. Ještě jednou děkuji za podporu.
anonym, 19.03.2010 10:07:07, IP: ***.***.52.158, #88005Cítím s Vámi. Od tatínkovi smrti na tuto strašnou nemoc neuplynul ještě ani měsíc. Těžké období. Jak jsem psala v minulém příspěvku, u něj to šlo velmi rychle, ale jsem moc ráda, že i nám někteří lékaři opravdu dost pomohli. Přeji Vám hodně sil ke zvládnutí těžkých chvil, které také prožíváme.
pavel, 20.03.2010 9:50:02, IP: ***.***.197.181, #88042preji krasny den dlouho jsem na techto strankach nebyl proto bych se rad zeptal jak se vse viviji s vasi sestrou
sesternica, 22.03.2010 12:03:22, IP: ***.***.31.81, #88105Dobry den vsetkym. Citam si vsetky tieto dikusie a je mi hrozne. Moju sesternicu(37 rokov) odviezli minuly pondelok s bolestami zaludka do nemocnice.Gastroskopia a sono nasli Tumor na hlave pankreasu.CT tento nalez potvrdilo. Odvtedy somprecitala nespocetne mnozstvo odbornej lietaratury,preplakala kazdu noc a plna energie a usmevu chodim denne za nou.V nem. sa jej spytali, ci ma niekoho znameho, lekara, v BA, lebo u nas (nechcem nemocnicu menovat) sa taketo operacie nerobia. Nastastie mam vela kamaratov a vela dobrych ludi v mojom okoli, ktori chapu, co pre mna Ona znamena a aj ked ju nepoznaju, snazia sa mi pomoct nieco vybavit. Nasla som kontakty a cakam na verdikt. Zatial je stale v nem. obcas jej daju lieky od bolesti, inak nic. O vaznosti svojho stavu nema potuchy. Ani ona, ani ostatni v rodine. Ked som s nou, smejeme sa na vselicom moznom. Vobec to nevyzera , ze by mala byt smrtelne chora. Na chvilu ma tento pocit povzbudi. Stale dufam, ze sa stal dajaky OMYL....Do patrania a hladania pomoci som sa pustila. ja. Dnes som nasla Vasu diskusiu... Myslela som si,ze ma uz nic neprekvapi a nic sa ma nemoze dotknut, ved viem uz vsetky statistiky a prognozy. Ale citat slova konkretnych ludi, kt. prezivali tuto chorobu so svojimi blizkymi.. Ach jo, nechapem, kde sa vo mne este tie slzy zufalstva a beznadeje beru...
Aja, 26.03.2010 12:57:12, IP: ***.***.58.98, #88253dobrý den, pročítla jsem příspěvky a udělala si závěr, že pokud někomu na rakovinu slivinky přijdou včas a celou ji odstraní tak by mohl mít šanci žít. Mého bratra operovali před týdnem a vzali mu kvůli nádoru celou slinivku i dvanácterník. čekáme nyní na histologii v jakém stádiu rakovina byla, ale doktoři tvrdí, že pokud histologie prokáže že to bylo v počátcích tak má velkou šanci. přesto mu doporučují chemoterapii. Máte někdo podobnou kušenost? děkuji za odpověď
Petra, 01.04.2010 12:32:13, IP: ***.***.28.1, #88506Dobý den,
chápu Vaše pocity i obavy. Moji 2 dědové zemřeli na rakovinu a celou rodinu neustále potkávají nějaké nemoci, lupenka, otoky, roztroušená skleroza, infarkt apod. Trápí mě to a proto jsem se snažila najít něco, co by jim pomohlo a asi se mi to podařilo. Jednás se o produkt x2o, který je složený z korálu z japonského ostrova, který obsahuje cca. 70 prvků, pro tělo velmi důležitých, vitamín C a 2mg stříbra. Jedná se o sáček, který se vloží do vody. Voda upravená o sáček s touto směsí má velmi vysoké pH a při jejím užívání se samozřejmě mění i pH člověka v těle. Tím pádem se odstraňuje problém, díky kterému vzniká většina nemocí. V dnešní době bohužel už člověk ani zdravou stravou nedocílí zásaditosti v těle ( zásaditost - vysoké pH, kyselost - nízké pH) neboť díky kyselým dešťům jsou překyselené plodiny vypěstované na polích, ale i zvířata pijící kyselou vodu a živící se "překyselenými travinami". Dokonce i ryby umírají na překyselení a podobně je tomu i u člověka. Zkrátka člověk dnes může dosáhnout této zásaditosti jen díky různým detoxikacím nebo pomocí nějakých přírodních preparátů jako je například tento. X2O je skvělé v tom, že působí okamžitě a účinky jsou opravdu silné. Článků týkajících se důležitosti zásaditého prostředí v těle je na internetu hodně, můžete si nějaké vyhledat a přečíst. Ze svých zkušeností můžu tento způsob léčby jedině doporučit. Já sama se léčím s roztroušenou sklerozou a výsledky jsou opravdu nevídané. Mě, mé rodině a známým pomáhá x2o například s již zmíněnou lupenkou, těhotenskou cukrovkou, cukrovkou, cholesterolem, s otoky atd. Kyselost a zásaditost je taky velice často spojována s rakovinou i nádory, takže si dovolím tvrdit, že jde i o jakousi prevenci proti těmto zatím nevyléčitelným nemocem. Zatím mám odezvy spojené s tímto produktem jen kladné a budu ráda, když i vy se semnou po nějaké době podělíte o vaše názory, doporučení a zkušenosti vůbec. Pokud byste měla nějaké dotazy, neváhejte mi napsat. Produkt bych vám sehnala. nevydělávám na tom, jen se snažím pomáhat, protože není nic krásnějšího než vidět někoho komu je líp! Zatím se mějte hezky.
S přátelským pozdravem
Petra
tel. 733331504
Věra, 01.04.2010 16:52:27, IP: ***.***.34.59, #88514Milá Petro, děkujeme za Váš příspěvek, ale tady toto opravdu nepomůže. Snad jen jako prevence, pro doposud zdravé lidi,každý je svéprávný a kdo chce a uvěřil by tomu, ať to koupí - či Vás požádá, když na tom nevyděláváte, nechť mu to zdarma poskytnete... Lidstvo ještě zatím nevymyslelo 100% prevenci nádorových onemocnění, natož spolehlivý a účinný lék, i jdyž bychom si to všichni velmi moc přáli.
pro Věru, 07.04.2010 8:00:16, IP: ***.***.61.227, #88704Máte mylný názor,že lidstvo nevymyslilo 100% prevenci proti nádorových onemocnění.Máte nedostatečné informace.podle Vašeho vyjádření soudím,že ničemu a nikomu nevěříte.Proto tímto negativním myšlením ve své hlavě přivoláváte samé negativní prožitky a negativní pocity.majkaxp
Linda, 07.04.2010 10:52:53, IP: ***.***.55.26, #88717Když je to mylný názor, tak nám můžete prozradit co je ta 100% prevence proti nádorovým onemocněním. Mám okolo sebe tolik lidí v různých věkových kategoriích (i děti), z různých sociálních vrstev i s různými životními styly a jsou nemocní. Určitě by mnoho lidí rádo znalo způsob, jak se před rakoviným bujením chránit a mělo zaručený výsledek, že se nikdy na onkologii nebudou léčit. Díky.
Linda, 07.04.2010 10:56:42, IP: ***.***.55.26, #88719....a ještě podotýkám, že jsem člověk velmi pozitivní, který má rád život a dívá se na věci optimisticky :-)