Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Radka, 04.02.2010 22:10:25, IP: ***.***.161.75, #86303
Aho Michale, hledám tady naději pro svoji milovanou tetu. Podle toho, co čtu ve tvém příspěvku jde asi o tutéž osobu. Jestli se Ti bude chtít napiš mi jerabek@trnet.cz Drž se
jana, 05.02.2010 8:26:39, IP: ***.***.125.178, #86315
Dobrý den, všechny Vás moc zdravím.
Mé mamince /69 let/ 29.01.2010 diagnostikovali rakovinu slinivky. Má také již metastáze na játrech. Dnes 5.2. podstupuje
operaci, jen nějaké uvolnění cest, aby mohla přijímat potravu. Primář chirurige ve Zlíně mě řekl, že je to špatné, nádor odstranit nelze - ca. 6 cm velký.
Potřebuji o tom s někým mluvit,kdo má podobné trápení.. Vůbec na to nejsem připravena, nevím co mám dělat až se vrátí domů.
Pokud prosím máte nějakou zkušenost, budu velmi vděčná za Vaši radu na níže uvedený e-mail. Mockrát Vám děkuji všem za Vaši pomoc.
Budu vděčná za jakoukoliv odpověď.
Moc Vás zdravím
Jana Turýnová

Telefon: +420 577 113 311

Telefax: +420 577 981 026

e-mail: jana.turynova@fagus.cz
Jirka, 05.02.2010 10:18:26, IP: ***.***.216.16, #86323
Moje maminka,62 let, jde 12.2.2010 také na operaci slinivky, do pražského IKEMu. Útvar na její slinivce je neznámého typu o velikosti 9cm. Nemá žádné zdravotní potíže kromě občasného píchnutí v břiše, cítí se zdravě, má chuť k jídlu a spíše tendenci k zácpě nežli k průjmu.Přišlo se na to tím že jí přestaly odcházet trávicí enzymy ze slinivky a tím přestalo trávit jídlo.Snad jí operace pomůže, podle dostupných informací by na tom se zhoubným nádorem o této velikosti musela být už velmi velmi špatně. Onko markery také nevycházejí špatně i když to údajně nemusí nic znamenat.Moje obavy tedy způsobuje spíše šetrnost provedení operace a možné pooperační komplikace nežli prognózy přežití zhoubného onemocnění jako takového.Má někdo podobnou zkušenost?
pro Jirku,Romca, 05.02.2010 11:08:09, IP: ***.***.105.127, #86326
Kliknete si na str.165 napsala jsem tam o moji operaci.tedka se citim dobre a opravdu muzu delat vse.Preji Vam i Vsem aby to tak dobre dopadlo.
Romca, 05.02.2010 11:16:02, IP: ***.***.105.127, #86327
jeste jsem chtela napsat:v dnesni dobe bohuzel zadny doktor na celem svete nevyleci rak.slinivky brisni-jestli se na to nedojde vcas at uz jste kdekoliv.
Kal, 05.02.2010 12:56:09, IP: ***.***.55.26, #86333
Dobrý den paní Jano, emailem jsem reagovala na Váš uvedený (el. pošta) konakt, jelikož mám podobné trápení, bohužel se mi vrátilo zpětné potvrzení, že můj email byl vymazán jako nepřečtený od Martina Tomšů. Takže to moc nechápu, proč jsme se vlastně snažila se s Vámi podělit o svém problému.
S pozdravem, IK
Jana, 05.02.2010 13:40:51, IP: ***.***.125.178, #86338
Dobrý den paní Ilono,
Váš e-mail jsem dostala a mockrát Vám za něj děkuji i za podporu. Pracuji v kanceláři a u nás to jde nějak přes centrálu, takže kolega e-mail smazal, ale ke mě se Vaše zpráva dostala. Dnes maminku operují, mám jí volat až večer, ale mám hrozný strach co bude. Vůbec v sobě nemám sílu, abych nebrečela.
Ona je taky velmi silná, ale včera večer to už taky nějak nezvládala. Já jsem se ji snažila podpořit, ani nevím jak, ale byla jsem jak náměsíčná.
Včera mi p. primář řekl, že za 10 dnů by pak mohla jít domů. Nedovedu si to vůbec představit, co budeme dělat. Mám tatínka 77 let, je velmi vitální a jedině on mě drží nad vodou. Prostě tomu stále nevěří a hlavně neví jak je tato nemoc zákeřná.
Naši bydlí ve stejném místě jako já, akorát v rodinném domě a já v bytovce.
Nemám to k nim daleko. Je to srašná nemoc podle toho co jsem si všechno pročetla na internetu. Maminka doposud měla chuť k jídlu, ani teď po 10 dnech v nemocnici nezhubla. Vůbec nevím potom co ji budu moci vařit a jak o ni pak pečovat. Dáváte Vaší mamince nějakou přírodní léčbu. Mám tady jednoho známého léčitele, nějaké rady mě už doporučil, ale přece nemůže jíst jen šťávy z červené řepy a nebo něco podobného. Vy pracujete nebo jste s maminkou doma. Nevím jestli třeba nemám dát výpověď. Tatínek je sice doma, ale nevím jak to sám zvládne přes den než přijdu z práce.
Jste asi velmi statečná, že to takto zvládáte. Já mám pocit, že je to jen špatný sen a psychicky jsem úplně na dně. Budu moc vděčná, když mi ještě odpovíte.
Děkuji mockrát a držím Vám palce.
Děkuji moc moc.
Zdraví
Jana Turýnová
Zlín
E-mail: jana.turynova@fagus.cz
Radka, 05.02.2010 23:32:16, IP: ***.***.227.160, #86363
Michale, mně na tuto nemoc manžel zemřel před 2 lety.....a tu beznaděj nikdy nezapomenu, ale chemoterapie mu paradoxně hodně pomohla psychicky a tudíž i fyzicky, myslel si, že pokud mu dávají tak drahou věc, že to má smysl a že má naději.....samozřejmě, špatně mu po ní bylo, pořád škytal, zvracel atd...... ale když mu doktor řekl, že nádor se zvětšil a že už mu gemzar dávat nebudou a že zahájí chemoterapii v práškách, tak ho to položilo.......přeju ti moc moc sil, ty musíš být "ten silný" a maminku podpořit co to půjde a i když si to třeba nemyslíš, zvládneš to......je to těžké a moc to bolí, ale zvládnou to prostě musíš, být jí oporou a třeba ji jen držet za ruku.....
Michal, 06.02.2010 12:05:05, IP: ***.***.77.187, #86375
Ahoj Radko, díky za zprávu a za podporu. O nutnosti psychické podpory jsem naprosto přesvědčen. Každý kdo věří v léčbu má obrovské štěstí. Máma ale byla zdravotní sestra na plicním odd, na rakovinu plic nebo jinou přicházeli v hodně případech a tak ví o co jde. Ví o průběhu a agresivitě nádoru o tom jak je chemoterapie náročná a jaké má v tomto případě výsledky. Strašně rád bych ji udržoval v nevědomosti, ale bohužel to nejde. Proto se rozmýšlím - kdyby bylo možné nastoupit do programu experimentálního léčení kmenovými buňkami ve FN Brno, nebo čehokoliv jiného, určitě by ta naděje nebo spíš psychická podpora byla větší. Problém je, jak už tady někdo o přístupu onkologů k alternativám chemoterapie napsal, že tento můj názor se rozhodně nesetkal s jejich pozitivní odezvou. Rozhodně psychicky nejhorší varianta je to vzdát a nedělat nic, proti tomu budu určitě bojovat!
Radka, 06.02.2010 23:54:33, IP: ***.***.227.160, #86411
Michale, tak to je mi opravdu líto............ona ta nevědomost je podle mého názoru a zkušeností lepší, protože když člověk ztratí naději, je to špatné..... Přeju Ti , Tvé rodině a hlavně mamince hodně sil a co možná nejméně bolesti....Držte se!
melichar, 08.02.2010 12:46:32, IP: ***.***.71.221, #86460
dobrý den michale,jestli mohu ze své zkušenosti poradit tak je dobré naopak o nemoci a alternativních léčení s maminkou diskutovat zvlášť když je znalá
melichar, 08.02.2010 12:54:02, IP: ***.***.71.221, #86461
pro romcu,nemáte pravdu třeba v mexiku existuje klinika kde léčí ca.vitaminem B17 a určitě nejen tam,ještě se chci zeptat ten váš nález měl 6,8cm nebo 0,68 cm z toho příspěvku mi to není jasné
pro melichara,Romca, 08.02.2010 20:15:09, IP: ***.***.104.76, #86481
Byl to nezhoubny nador 6,8cm a zustalo mi jen pul slinivky brisni.Ale jake jsou pak vysledky,kdyz je clovek na tom opravdu spatne?Myslite,ze vitam.B17 zabere?Prala bych si aby se uz neco naslo a tuto zakernou nemoc by to znicilo.
melichar, 09.02.2010 12:53:32, IP: ***.***.71.221, #86511
dobrý den,tak jste měla velké štěstí v něštěstí když histologie ukázala nezhoubný nádor a přeji vám pevné zdraví,co se vašich otázek týká ..já neprosazuji vitamín B17(je to pouze jedna alternativní metoda,ale proč....)je prokázáno že když nejsou u nádoru meta. tak je slušné % na vyléčení,co se objevení nového léku týká tak o tom velmi pochybuji , např.proč u nás neprobíhá testování léčby B17,MMS,BUDWIG...atd,odpověď je jednoduchá jelikož by tolik neinkasovali a proč onkologové i jiní doktoři reagují tak jak reagují je také jednoduché jelikož mají smlouvy právě s těmi farmaceutickými firmami a nějaká hypokratova přísaha je jim......
pro melichara,Romca, 09.02.2010 13:27:35, IP: ***.***.58.211, #86513
mockrat dekuji.Jak uz jsem psala u geneticke nemoci VHL nadory jsou na 95% nezhoubne,ale muzou rust porad do kola.Takze mate pravdu :mame cela nase rodina vzdycky stesti v nestesti.A s Vasim tatinkem me to moc mrzi.Taky vam preji hodne zdravicka.
        Předchozí   1 .. 105106107108109110111 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.