Diskuse - rakovina slinivky břišní
Kikina, 07.04.2010 11:42:28, IP: ***.***.72.18, #88721Myslím si, že to byl pouze chabý pokus dealerky Petry. Petro, tohle sem ale opravdu nepatří. Mimochodem, psala jsem sem cca před 1,5 rokem, kdy mi umírala maminka na rakovinu slinivky břišní.
Takže na dealery, kteří profitují z neštěstí jiných, jsem alergická.
Linda, 07.04.2010 14:25:24, IP: ***.***.55.26, #88732Mně to bylo jasný, že je to nějaký zoufalec, který o této nemoci vůbec nic neví. Já ano a právě proto jsem reagovala a též mě to vytočilo, jak někdo může tohle napsat
Eva, 08.04.2010 19:23:36, IP: ***.***.169.126, #88781Dobrý den, ráda bych vás všechny poprosila o radu. Mému tatínkovi v prosinci vyšla špatná laborka. Vyšly mu vysoké onko markery 19-9, což jak jsem se dočetla by mohlo značit nádor slinivky břišní. Prodělal už několik různých vyšetření, ale zatím se na nic nepřišlo. On sám se cítí dobře, nemá žádné bolesti, chutná mu jíst a ani nemá velký váhový úbytek. Příští týden bychom měli jít na endoskopii. Chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s onko markery tohoto typu nebo s takovouto diagnostikou. Moc vám předem děkuji za váš čas. S pozdravem Eva, Roudnice nad Labem.
Martina , 14.04.2010 14:58:53, IP: ***.***.79.130, #89040Dobrý den, při hledání článků o rakovině slinivky břišní jsem se dostala až sem. Mamince byla před 3 nedělemi diagnostikována rakovina hlavy slinivky břišní s četnými metastázami v játrech. Před tím hodně hubla (celkem 9 kg) a než se dostala na vyšetření, uběhly dva 2 měsíce. V Praze u prof. Gürlicha ležela, bohužel operace není možná, kvůli velkému tumoru a mnohočetným metastázám v játrech. Spádově spadá do Jihlavy, tam zítra poprvé dostane chemoterapii. Tamní doktorka jí řekla, že se slinivka vůbec neoperuje, že se to nedělá. Maminka věří víc té doktorce, než prof. Gürlichovi. K jeho osobě musím říct, že je to velmi příjemný člověk. Zkuste mu, namísto mailu, napsat dopis adresovaný Chirurgické klinice FNKV, Šrobárova 50, 100 34 Praha 10. Martina
Věra, 15.04.2010 12:41:46, IP: ***.***.34.59, #89106Milá Majkoxp, či jak si říkáte, věřte mi, že bych byla velmi ráda, kdyby opravdu existoval přípravek, který by na 100% začil prevenci nádorových onemocnění. Proto, že tomu nevěřím -a nejsem sama, to ještě neznamená, že mám pouze negativní myšlení a nevěřím nikomu a ničemu, jak jste mi vzkázala. Naopak si myslím, že by si člověk měl vážit každého dne a snažit je jej prožít co nejpozitivněji a nejlépe. Váš příspěvek mi spíše připadal jako pokus dealera - patrně jste si nepřečetla, že tyto příspěvky na tuto diskusi nepatří. Tak nám napiště, jak dlouho je tedy zkoušený, kolik let, na jakém vědeckém institutu, jakými studiemi je podložen ? Zda má nad ním patronát lékařská komora? A hlavně napiště, proč se tedy tato zákeřná nemoc dále vyskytuje? Přeji Vám hodně zdraví a vlídný přístup k lidem. Věra
pavel, 30.04.2010 11:46:17, IP: ***.***.197.181, #89800preji hezky den uz jsem tu svuj prispevek psal memu tatinkovi 02 1999 zjistili zhoubnej nador na slinivice 04 1999 provedena radikalni operace praze na vinohradech odsteaneba zhruba polovina slinivky do mdnesniho dne tatinez znamek recividy a poze mu zacina cukrovka 1 stupne po operaci zadna jina lecba pouze poze pravidelne kontroli a prasky na traveni pangrol sance tady na uplne vyleceni je ale bouhuzel se to tyka pouze jen maleho procenta nenocnych jsem rad ze se to u meho tatinka povedlo a preji vam aby to vyslo i u vaseho bratra jinak vrele muzu doporucit namocnici fakuljtni v praze na vinohradech perfektni a profesionalni pristup po vsech strankanh budu rad kdyz napisete par radku jak se viviji s vasim bratrem zdravi vas pavel z liberce
Ema, 14.05.2010 16:14:06, IP: ***.***.158.1, #90876Milá Hanko, váš příspěvek mě šokoval a neubráním se reakci. Moji rodiče mají podobnou zkušenost, je strašná škoda, že lékaři neumějí často jednat ohleduplně. Přístup jak na běžícím páse, mluvení o pacientovi v 3.osobě vedle něj, dokonce dostal do ruky papír s diagnózou metastáz, který končil větou "není informován"... to vám hlava nebere. To všechno je strašně nepříjemné a podezřelé, ale sledování všech možných informací mě nakonec přesvědčilo, že snad lékaři dělají co se dá. Věřím jejich odborným schopnostem, ale zacházení s psychikou pacienta je velikánská bolest českého zdravotnictví.
Dostala jsem od kamarádky kontakt na domácí hospicovou péči a musím říct, že mě tento přístup skoro nadchl. Hospicoví zdravotníci mají úplně odlišný postoj, nesnaží se nalhávat že nejde o nevyléčitelnou nemoc, ale neberou naději, dokáží volit slova a dávat obrovskou sílu. Hlavně vědí jak léčit bolest a s dnešními možnostmi skutečně nikdo nemusí trpět nesnesitelnou bolestí. Zatím jsme tuto péči nevyužili, ale vědomí, že je po ruce, kdykoli bude potřeba, mě hodně posiluje. Moji rodiče si vlastně tak nějak pomohli sami, tatínek se po paliativní operaci dlouho vzpamatovával, záněty, horečky, opakovaná hospitalizace... ale nakonec se jeho stav opravdu zlepšil, teď dojíždí na chemo, která ho vždycky následující den oslabí, ale jinak docela dobře funguje (70 let, kuřák). Samozřejmě že ubývají síly a čekají nás ještě hodně těžké chvíle, ale jsem strašně ráda, že se dočkal krásného jara. Těšíme se z každého dne.
Přeju i ostatním co nejméně bolesti.
Eva , 17.05.2010 9:38:54, IP: ***.***.217.133, #90999Môj problém je nasledujúci: v máji 2009 na základe odberov mi zistili parazit "škravku detskú - Ascaris lumbricoides".
Všeobecná lekárka mi predpísala liek - ZENTEL v dvoch dávkach - jedna kúra s užívaním 5 tabliet,
2 kúra po 3 týždňoch - ďalších 5 tabliet. V júli po odbore lekárka skonštatovala, že výsledky sú negatívne a škravku už nemám.
Žila som s tým vedomím, že všetko je v poriadku.
Vo februári 2010 sa mi opäť prejavovali symtptómi, silné krče v bruchu, silné svrbenie nosa, svrbenie konečníka a silná zápcha ešte v decembri - so stopami krvi na konci konečníka. Lekárka mi na zápchu predpísala zmäkčovač stolice -Dufalak.
Po odboroch vo februári mi ale zistili, že mám opäť "škravku detskú - Ascaris lumbricoides" ale aj parazit bičíkovce. Opäť mi nasadila lieky ZENTEL - ten istý scenár v dvoch dávkach. V apríli po odberoch ma utvrdila, že výsledky sú negatívne a teda parazity z tela zmizli.
Žiadala som lekárku, aby som podstúpila gastroskópiu, aby som sa utvrdila, že naozaj parazit škravku už v tele nemám. Odpoveď lekárky, že to vôbec nie je potrebné, lebo parazit v tele lekár aj tak neuvidí. Popri tom som na internete čítala, že je to červ veľkosti 10-30 cm. a denne môže naklásť aj niekoľko tisíc vajíčok.
Mám pochybnosti, či naozaj sa môžem spoliehať na tieto výsledky. Konzumujem už len varenú stravu.
Mám ale aj naďalej silné svrbenie nosa a niekedy aj konečníka a čo sa mi v poslednom čase znásobilo, že mám veľmi tvrdú stolicu a konečník natoľko podráždený, že opäť mám na toaletnom papieri krv a bolestivý konečník.
Už naozaj neviem, ako si to všetko mám vysvetliť. Na svoju lekársku sa už vôbec nemôžem spoľahnúť, pretože vidím, že týmto smerom cesta nevedie.
O škravke som sa dočítala z inernetu
(Napadenými orgány mohou být ledviny, dále pak mozek, oko, mícha a podobně. Symptomy těchto stavů vyplývají z lokalizace migrujících larev), tak mám obavy.
Veľmi pekne Vás prosím o radu, ako mám ďalej postupovať, na koho sa obrátiť, aké vyšetrenia resp. odbery ešte podstúpiť.
Srdečná vďaka.
renata, 17.05.2010 10:56:36, IP: ***.***.184.88, #91009dobry den bohužel nevím kam se obrátit na radu tak to skusím u vás moje babička prodělala ozařování krku velmi silné dávky momentálně má již dva týdny po ozařování. má vývod z břicha a spálený celí krk bohužel nám nikdo neumí poradit jak pomoct s rekonvalescencí krku aby babička mohla opět
jíst budu oc ráda když poradíte co pomáhá
Katka, 19.05.2010 20:17:53, IP: ***.***.249.52, #91289Hledám informace o této nemoci - bohužel ji diagnostikovali asi před 3 týdny i mojí mmince. jak koukám šance jsou minimální. Prognóza půl až rok.
Mirdo,s vnučkou přesně vím, o čem mluvíte...nidky nevím, zda tam ejt - zda je to spíš trápení nebo radost, dkyž malou maminka vidí - jezdíme, říkám si, že si ji musí užít a malá si ji musí pamatovat jako milující babičku.Ale je to strašný boj a po večer brečím a nemůžu si pomoci.
mminka se prý na progn=ozu sama zeptala, nám ji pak sdělila, Nejdřív to vypadalo, že to také tak nějak vzdává, dkyž to řekli doktoři, nakonec jsme ji přesvědčila alepsoň k jednomu lékaři - věnuje se kropm klasické medicíny i homeopatii a čínské medicíně. Tak uvidíme, zda jí to pomůže nebo alespoń ulehčí zbytek života.
zdenka, 22.05.2010 23:03:47, IP: ***.***.120.157, #91571mojí mamince (66let) to objevili v prosinci - neoperabilní,tedy beznadějné...zatím se drží - má paliativní chemoterapii a řídím se zásadou,že děláme to,co chce ona...bohužel chce být spíše sama..bojím se,co bude dál,je 150km daleko,denně ji voláme,občas zajedem,k nám nechce...
mirda, 25.05.2010 9:45:17, IP: ***.***.198.70, #91786Ahoj Katko
Informací ti moc poskytnout nemohu, protože jak jsem psal, tak u nás se moc neléčilo. Nevim jestli ten doktor může pomoct, ale možná aspoň bude ten konec důstojnější než u nás. Přeju hodně štěstí a sil při boji s tou hroznou nemocí. Já se hodně upnul na prcka a to mi dost pomohlo. Ale stejně se to pořád vrací, hlavně ta bezmoc. Pa a bojujte
renáta, 26.05.2010 14:13:41, IP: ***.***.134.2, #91908Zdravím, buďte rádi, že Vaší mamince navrhli lékaři alespoň nějakou léčbu, to mojí mamce v proinci 2009
našli rakovinu v krvi, pak to i potvrdilo i vyšetření v ÚVN
Praha v měsíci únoru a 20.05.2010 zemřela.
Snažili jsme se do poslední chvíle ji mít doma, ale poněvadž taťkovi bude v listopadu 74, už to nezvládl, takže posledních 12 dní byla v nemocnici, 30.06. by jí bylo 70 let, ale nikdo by jí je nehádal.
Tohle je nejhorší rakovina co může být, zřejmě to, ale bylo urychleno i rezignací maminky, když jí odborná lékařka sdělila, že už se nedá nic dělat.
Není dobré, že je Vaše maminka sama, jsou tu
ohromné bolesti, a z toho plynoucí nezájem o jídlo
i pití, ubývání sil. Já tam chodila každý skoro každý
den a každý den se ztrácela před očima.
Zkuste ji navrhnout nějakou léčebnu pro dlouhodobě nemocné, kde bude pod dozorem a s odpovídající péčí, jinak držím palce, ale pomalu se připravujte,
že to nebude trvat věčně
Věra, 27.05.2010 7:10:37, IP: ***.***.64.174, #91958Dobrý den, můj manžel má bohužel také rakovinu slinivky a i když mu ze začátku všichni tvrdili, že je to moc veliké a nedá se operovat, má nyní možnost jít na operaci. Je to velmi náročná a riskantní operace, proto potřebujeme poradit. Má možnost jít do nemocnice na Vinohrady nebo Motol. Máte prosím někdo zkušenost a můžete nám doporučit jednu z těhto nemocnic? Děkuji.
lajo, 27.05.2010 19:25:38, IP: ***.***.86.37, #92019jsem po ukutnim zanetu sli nivky brisni akutni pankretitida strev po naky dobe me zacalo rezani ledvin curani mam normani zadne rezani mam pichani v ledvinach a sem diabetes 2 stupne na inzulinu lecba lantusem 10 j sc. chtel bych se zeptat co to muze znamenat