Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Panikářky 8

Mirek, 23.03.2008 19:36:07, IP: ***.***.59.140, #41166
Verunko, Lexaurin je benzodiazepin a je také návykový, ale prí o něco míň než Neurol, což mi řekla doktorka. Atarax, (je sice nenávykový) jsem zkoušel, nic moc na mě nepůsobí, stejně jako Gujacuran. Cvičím pomalu, nic nepřeháním, ale po půlroční pauze, kdy jsem řešil stavy deprese mi svaly ochably a někde jsem četl, že Neurol při delším braní ubírá svalovou sílu i dech. Chce to delší dobu, než se z těla "vyplaví".
Verunka z L., 23.03.2008 19:56:39, IP: ***.***.89.241, #41171
Martičko,tak to mám načtené,ale odpovím až budu doma sama.Určitě znám v Praze výborného neurologa,pošlu ti na něho číslo.Není problém se k němu objednta.Více v mejlíku.pápá
Marta, 23.03.2008 20:16:52, IP: ***.***.1.78, #41178
Veroniko moc děkuju , na to nepospíchej .....všem přeju hezký večer.M.
Jířa, 23.03.2008 20:46:46, IP: ***.***.28.159, #41182
VERUNKO
nemůžeš mi ty cviky popsat? že bych si je cvičila doma? K obvodačce nejdu:-( myslí si že jsme na hlavu. Já myslím, že mám úzkosti hodně od těch bolestí.Ono to je fakt dost nepříjemný s tím žít a start se o děti a pracovat k tomu že:-) ale dr prostě kouká že jsme psychopatz..
Jířa, 23.03.2008 20:46:51, IP: ***.***.28.159, #41183
VERUNKO
nemůžeš mi ty cviky popsat? že bych si je cvičila doma? K obvodačce nejdu:-( myslí si že jsme na hlavu. Já myslím, že mám úzkosti hodně od těch bolestí.Ono to je fakt dost nepříjemný s tím žít a start se o děti a pracovat k tomu že:-) ale dr prostě kouká že jsme psychopatz..
Verunka z L., 23.03.2008 21:53:09, IP: ***.***.89.241, #41189
Jiřinko,ráda ti to zkusím popsat a nakonec to třeba pomůže i více lidem,kteří se našeho fóra zúčastňují ,nebo si ho čtou.Takže dnes začneme krční páteří a zítra popíšu oblast hrudní...každý den jeden oddíl,aby to bylo srozumitelné a zapamatovatelné,ju!?Kdyby jsi ty nebo kdokoliv jiný něčemu nerozumněla,tak to ráda vysvětlím lépe.
Dej si ke stěně židli bez opěradla.Na tu židli si sedni zády ke zdi a pěkně se narovnej.Ruce otoč dlaněmi vzhůru a na ty dlaně si sedně,nekřiž nohy.Takhle správně a rovně sedíš a fixace rukou napomůže při cvičení,že se nebudeš nechtěně uklánět.Dále je dobré si před sebe dát alepoň malé zrcátko,abys měla kontrolu sama nad sebou.
Hlavu ukloníš k levému rameni ta,aby ucho padalo na rameno,ale obličej koukal dopředu,to je právě dobře kontrolovatelné v zrcadle.Ukloníš jen do chvíle než ucítíš malý tah(tímto se relaxuje horní třetina trapézového svalu).Dál už v úklonu nepokračuješ,ale tah jemně a zhluboka asi 3-5x prodýcháš.Pak opatrně vrátíš hlavu zpět a minutku si odpočneš,aby se ti nezamotala hlava.Totéž odcvičíš na stranyu pravou.
Nyní budeme relaxovat m.levator scapulae(zvedač lopatky),to je sval jdoucí od vnitřního horního úhlu lopatky na krční páteř.Ukloníš hlvui šikmo k prsu,doslova se koukáš na prso a do kyčle.Opět můžeme začít levou stranou a princip cviku je stejný jako u trapézového svalu.Až ucítíš jemný tah,tak ten si zhluboka 3-5x prodýcháš.Vrátíš na chvíli hlavu zpět a pokračuješ druhostranně.
Nyní budeme relaxovat horní část paravertebrálních svalů.Cvik je velice jednoduchý.Hlavu jednoduše ppředkloníš jakoby k hrudní kosti a opět prodýcháš tah,který je cíti za krkem a až mezi lopatkami.

Po cvičení zůstaň chvíli v klidu sedět.Je dobré cvičit každý den 2-3x denně.Ovšem v době akutního vzplanutí bolesti nemám se cvičením dobré zkušenosti.Je lépe si v takovém případě,kdy je bolest veliká a bolí i hlava,motáš se,pocity na zvracení až zvracení,tak krk zabalit do šátku a pokud možno ulehnout a vzít si nějaké analgetikum.

Je to srozumitelné? Těch cviků na krční páteř je mnoho,ale toto je základ a pokud je budeš dobře ovládat,tak s nimi na tu krční páteř tozhodně vystačíš.

Všem krásné sny!!!! V.
Nikča, 23.03.2008 22:38:58, IP: ***.***.37.121, #41192
Ahojky,prosim pomozte,vim ze porad pisu to same,ale jsem s toho strasne nestastna,mam strach dnesek byl celkem v poho vys.tlak jsem mela jen kdyz jsem sla ze solarka,ale jinak jsem mela celou dobu doma i jako ted tlak kolem 110/80 i tep srdce v klidu kolem 80ti,kdyz sedim,jakmile si merim ten tlak kdyz stojim je kolem 120/80 a tep kolem 110,ale hrozim se zitrka jdu zase na patnáctku do prace,to by mi vubec nevadilo,ale jakmile jsem mezi lidmi a hodne se pohybuju a namaham ma strach ze mam ten tlak vysokej i tep mam kolem 120 a to jen v praci doplnuju zbozi,obsluhuju atd,ale spis mi to prijde ze strachu,jakmile nekam jedu hned se mi rozbusi srdce a jsem rozrusená a prozivam to skoro celou dobu,hned se to uklidni az doma.mam strach z infarktu,s kolapsu atd.kardiolog rikal ze jsem zdrava ze je to jen psychika tak beru AD kolem patnácti dnu,ale zatim se to nelepsi,ach jo je to hrfozny zit s tim strachem.
Petr, 24.03.2008 7:25:12, IP: ***.***.86.55, #41207
Ahoj Nikčo, určitě to je jen psychyckého rázu. Vůbec se toho nemusíš bát. Já vím, lehce se to povídá a hůř dělá (já jsem to samý.), ale musíme být silní. Ta úzkost z úkosti je asi to nejhorší co může být. Já to mám zas naopak, když jsem doma sám tak myslím na úplné hovadiny a když jsem mezi známími lidmi tak mi je většinou dobře. Uvidíš, že postupně co budeš brát AD, tak se to bude jen zlepšovat. Já beru AD jedem měsíc a je to docela dobrý. Jedinej vedlejší příznak byla u mně nespavost, tak jsem dostal od svého psychiatra prášky na spaní, ale docela se jich bojím, tak je radši neberu! Co si myslíte, měl bych je brát??? Nikčo opravdu vydrž, určitě ti bude brzo dobře!!! :-) Jinak všem přeji veselé Velikonoce!!! :-)
jiířa, 24.03.2008 7:49:37, IP: ***.***.28.159, #41208
VERUNKO
díky moc a těšim se na pokračování :-)))
NIKČO ten tlak máš úplně v pořádku i ve stoje... hele a ten tep.. tep s eprpostě ve stoje neměří, má se měřit v klidu v sedě. Ve stoje se zrychlý každému.. a tobě se zrychlí víc opravdu ze stršesu.Zkus si koupit tu evandulku nebo ty rescue remedy...uklidnujou bez návyku :-))) hele a máš nějaký lék na první pomoc??
PETŘE
já v noci taky nemůžu spát. Klasický hypnotika bych já nebrala kvůli návyku. ted mám na noc esprital...ovšem mám pocit, že mě u něj bolí v krku.. jestli je to možný.Tak asi budu chtít něco jinýho, ale určitě ne hypnotika.
Petr, 24.03.2008 8:03:41, IP: ***.***.86.55, #41209
Já jsem dostal Hypogen a jak říkáš radši to nebrat. trošičku to zlepšuje když si večer vezmu Lexaurin 1,5 mg, ale i tak spím jenom tak 6 hodin... Dřív jsem spával minimálně 8 hodin..
Apple, 24.03.2008 9:20:47, IP: ***.***.99.147, #41216
VŠEM PANIKÁŘKÁM A PANIKÁŘŮM PŘEJI VESELÁ VAJÍČKA :-)
Jarča, 24.03.2008 10:47:05, IP: ***.***.207.28, #41227
Všem přeji příjemné velikonoce,i když u nás zasněžené.Já jsem pořád šíleně unavená,a mám i úzkosti,chce se mi i brečet,v práci zvládám,ale doma jen ležím a sedím a odpočívám.Dr mi řekla,že mě EBV neviléčí,ale snaží se mi pomoct léky,chronické únavy se nemúžu zbavit.Mějte se všichni moc krásně,už aby tady bylo jaro. Jarča
Verunka z L., 24.03.2008 12:24:15, IP: ***.***.89.241, #41230
Holčičky i ostatní!!! Všem přeju krásné Velikonoce!!!!
Já jsem vcelku z Velikonoc smutná,ale doufám,že to děti nepoznají...Nebýt vás,tak mi k nim ani nikdo nepopřál.Chce se mi strašně brečet..V.
Majulka, 24.03.2008 13:14:37, IP: ***.***.142.115, #41237
Také přeju celé naší bandě KRÁSNÉ VELIKONOCE a neplakejte Berunky,život je krátký :)JARUNKO četla jsem na Panice nějaký přípravek na chron.únavu nějaké PM 21 nebo co to bylo tak koukní na net.
Marilyn, 24.03.2008 13:31:15, IP: ***.***.45.227, #41239
Ono asi bude něco ve vzdoušku, také jsem celou noc nespala a bylo mi zle a dneska se klepu, jako ratlík, to asi ty svátky, stres atd....
        Předchozí   1 .. 175176177178179180181 .. 204      Následující
Přidat příspěvek k tématu Panikářky 8
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.