Diskuse - Panikářky 8
Jana D, 28.02.2008 8:37:17, IP: ***.***.217.5, #37492Ahoj LUKÁŠI.Jen jsem Ti chtěla napsat,že mě se začalo dělat kapku špatně už po prvním prášku.Takže když se to pak rozjelo,tak jsem byla nebyla schopná funfgovat ani při Neurolech.Jen jsem ležela a modlila se,aby se mi ulevilo.Ted jsem však moc ráda,že jsem to zvládla.To peklo trvalo týden,začala jsem v pondělí a v sobotu jsem myslela,že prášky budu muset vysadit,ale v neděli už bylo lépe a pak se to stále jen zlepšovalo.Ovšem ne moc rychle.Musím uznat,že velikánský díl na tom,že jsem to zvládla mají tady děvčata,když mi bylo zle,tak to povzbuzení tady mi dodávalo spoustu odvahy pokračovat.Ovšem dny jsem počítala,podle návodu,kdy mají vedlejší účinky přestat.Ted mám nyvýšené prášky a už to není tak hrpzné.Zkus si nechat napsat na začátek marodní a vydrž!Stojí to za to!Držím Ti palečky a nevzdávej se.Jana D
Jana D, 28.02.2008 8:43:16, IP: ***.***.217.5, #37495Ahoj VERONIKO,zdravím tě a vítám mezi nás.Já beru také Cipralex a první začátky byly ouvej,brala jsem ho hned 10mg a stokrát proklínala doktorku,že mi nedala nejdříve 5mg,jak je doporučené.Ted mám prášky navýšené o 5 mg a už to taková hrůza není,je mi ucházejícně,ale jsem ráda,že jsem se do toho pustila.Dobře mi začalo být tak od 7 týdne.Panické ataky jsem neměla,ale úzkosti a různé pálení atd ano.Snad už to šlo do pekel:o)) Uvidíš,že to zvládneš a budeš v pohodě.Ahoj Jana D
Jana D, 28.02.2008 8:49:58, IP: ***.***.217.5, #37497MAJULKO,pomocc,co jsi to napsala?Já myslela,že když budu brát rok prášky,tak to už bude v pohodě a Tobě se to zdá málo?Ach jo,jak dlouho si tedy myslíš,že by se měly prášky brát,když člověk bude bez problémů?Moc se bojím,že se to mé doktorce zdá až moc brát rok léky.Ach jo,budu si muset něco o tom víc přečíst.Jinak doufám,že Ti je fajn.Napiš co husina atd.At tu nevymýšlím blbosti a nehledám co mi je:o))) Hlavně at nám je všem fajn.pááá Jana
Lukáš, 28.02.2008 9:02:58, IP: ***.***.223.179, #37499Děkuji Vám všem za slova podpory a hlavně tobě Jani, hned je mi trochu lépe. Ono s tou nemocenskou je to v mém případě složitější, jak už jsem psal jsem mašinfíra navíc ve zkušební době, a to psychické zdraví je asi to nejdůležitější!No nic budu se s tím muset nějak porvat, nemám PP dlouho, první příznaky jsem měl 14.1 a záchvat asi o 14dní později pak to bylo hrozné, ale začal jsem se s toho dostávat sám díky lexaurinu 1,5, brutální zhoršení přišlo až se začátkem té léčby..Jinak venku je dneska krásně tak alespoň nějaké pozitivum, přeji všem hodně zdaru při boji
Jana D, 28.02.2008 9:14:07, IP: ***.***.217.5, #37501LUKÁŠI,já jsem tu paniku ze začátku zvládala s diazepanem.Ze začátku myslím tak v 25 kdy to začalo,tenkrát mi řekli,že to jsou nervy a tak jsem to neřešila a měla jsem několik let pokoj.Panika se neukázala,ale pak se to začalo v pracidelných intervalech vracet.Sice tam byla pokaždé několika letá přestávka,ale ted o vánocích mě to skolilo dvakrát za sebou.Proč to píšu,máš obrovskou naději,že když ted vydržíš ty prášky,tak už se Ti panika nevrátí.Jsi na začátku a máš paniku prvně,tak to neřeš jen lexaurinem,to se to jen oddálí,ale nevyléčí.Jinak já jsem ten táden ze začátku v panice vězela až po uši,měla jsem pocit,že vůbec nepřestává.Doktorka mi půjčila knížu o panice o Dr praška a tam bylo,jak se má při panice dýchat,to jediné trošku pomáhalo,ale ten týden jsem měla jeden záchvat paniky za druhým,opravdu to polevilo až po týdnu.Zvládneš to,určitě ano,tady Tě všichni podpoří.Hodně sluníčka do dušičky a at ta mrcha rychle zmizí.Páá Jana
Alka, 28.02.2008 9:22:37, IP: ***.***.214.94, #37503Ahoj všichni, vy jste se teda rozepsali??????
Máme tu dva kluky, to je super, moc zdravím. Nám za chvíli v celý vsi vyplnou proud až do odpoledne.:-((
JANI, už jsem myslela co je s tebou, že nepíšeš, stejně užíváme léky, tak mě zajímá jak je ti? Já jsem od min. pondělí bez Neurolu. Ten Fluzak je 20 mg, beru 2 tbl. takže 40 mg. Už se mi ani moc neklepou ruce, jen mi je divně od žaludku. Můj psychouš má pravdu, že je to tím programem, když jsem plně vytížená, je mi fajn.
MARCELKO, já se objednám, no přinejhorším budu nosit brýle no. Brácha je má rok, taky ho takhle bolela hlava. Náš Vojta je má od jednoho roku, nemohla jsem si zvyknout, že musí nosit brýle a ještě mu denně lepím jedno oko, protože šilhá a to už jsme vloni prodělali jednu operaci, ale vypadá to že půjdeme znovu:-(
LUKÁŠI, nesmíš to vzdát po dvou prášcích!!! Ona úleva přijde mnohem později. Začátek je nejhorší. Buď doma a pokus se vnímat svoje miminko, ono tě potřebuje. Já mám tři a půl letá dvojčata a kvůli nim jsem každé ráno vstala z postele a dala se jakž takž do kupy i když s bolestma. Ale musela jsem se o ně postarat, manžel mě nechápe, myslí si, že se válím na gauči. Teď mi je tři týdny líp, teprve ty léky zabírají, musíš jim dát čas, víš. Já to chtěla zabalit, ale holky tady mi pomohly a moc hezky mě podpořily - DĚKUJU
PÉŤO, je fajn, že máš Lexaurin. Takže jestli to dobře chápu, bydlíš s rodiči. A kolik ti je? Pracuješ nebo studuješ? Promiň že se ptám, Já rodiče už nemám, ale věřím, že mamka by mě snad chápala. I když můj psycholog mi tvrdí, že jsem na tom takhle špatně kvůli dětství a výchově mojí mámy, tak nevím:-) Buď rád, že máš Majulku a můžeš kdykoliv napsat sem. Jestli chápu, asi se výdáte nebo bydlíte poblíž. Proč jen já musím být tady v tý pr.... a tak daleko od vás všech????????
DIANKO, jakpak pejsek?
MIREČKO, co řešíte s těmi AD SSRI? Já nic nevím, nikde jsem nic nenašla. Zájímá mě, jestli taky neberu ta, o kterých mluvíte.
ALENKO, je ti lépe??????
Za chvíli nam vyplnou proud, tak přeji všem hezký den a dobrou náladu a večer jsem zas u vás jak na koni:-))))))
Lukáš, 28.02.2008 9:44:14, IP: ***.***.223.179, #37504Jo jo taky jem nafasoval knihu Dr Práška, a tam je vše o různých druzích AD Alko. Konkrétně SSRI zpětně vychytávají serotinin, SNRI zase serotinin a nonadrenalin.Snažím se na malého a manželku myslet vždycky když to na mě přijde. Je to moje štěstí a taky mě to děsí, že když to nezvládnu nevím jak se o ně postarám...ještě jednou díky za podporu, musím teď na výlet po úřadech tak už se moc těším:-)
Marta, 28.02.2008 10:01:00, IP: ***.***.1.78, #37505HEZKY den přeju!!Tak tu vítám i chlapi ....je mi moc líto , že i vy musíte s tím bojovat , protože živíte rodinu a tak...ale věřte chlapi bude líp , ty začátky jsou nejhorší to je pravda , ale až ta hladina AD se ustálí bude líp , taky se stává , že když není líp do těch 4 tydnů asi , tak se vymění zatím jak píšou holky berte SOS berličky lexaurin atd...ale jen na čas a pak až zaberou AD pomalu vysazovat a to se poradte s psychiatrem.Jak už jsem psala někomu stačí psychoterapie a někdo musí AD i obojí.Já jsem nyní na rivotrilu , ktery snižuju a snížila jsem i esprital, ktery mi dali v léčebně , je to nové AD , někomu zabralo myslím tam v léčebně a někomu bohužel ne.Byl tam pán , ale měl těžké deprese , neměl PP a uzkosti a zabral mu a jeho manželka říkala , že ho to zachránilo, jinak by snad.....takže já nevím co si myslet o tom článku o novych AD.Ale tohle je má zkušenost lidí ,ktery jsem viděla a vidím občas v centru kde jsem jako poradce z vlastní zkušenosti.Každy to mame jinak i MAJUlKA vlastně píše , že po vysazení musela znova ?....je to smutné , ale zase kdyby ty prášky nebyly......tak nějak zkráceně ...když je lép. taky se soustředuju na druhé lidi , na děti na to co mě baví , pokud to jde a mám možnost a když mi někdy není o.k např. včera zase zlobilo trochu to bušení tak už jsem se naučila to , že to je prostě psychicky žádny infarkt , ...někdy to jde , chce to čas a já věřím že i vy kluci to dokážete!!!!A máte trošku výhodu nebo , jak to napsat, je dokázano , že více žen je postižeo PP !Ještě ke mně není to dlouho , dozvěděla jsem se , že vlastně mi měli nasadit AD z řad SSSRI a ten esprital ne. Tak nyní se musím rozhodnout co dál.....nikdy jsem je nebrala .pa Mám vás ráda , hezky den
Marta, 28.02.2008 10:06:52, IP: ***.***.1.78, #37506a zapomněla jsem napsat ,že jste vlastně chlapi a my to mame o něco těžší , ted myslím hormony a tak....pa
Petr, 28.02.2008 10:10:46, IP: ***.***.65.149, #37507Ahoj holky, děkuji Vám všem za přivítání a vyjádřenou podporu. Věřte, že to hodně pomůže. Alko s rodiči nebydlím od svých 18 let (je mi 21-let), pracuji jako obchodní zástupce, takže je takový hodně stresující zaměstnání. Já si myslím, že si to moje mamka dává za vinnu, že mam PP, tak v tom radši nechci moc šťourat. Ale jinak mi taky doktor, řekl že počáteční startér PP a všech psychickejch problémů byl u mě v děctví, kvůli týrání (hlavně psychického ze strany otce)! MAJU určitě to zvládnem!!!!:-) Jak se říká ve dvou se to léle táhne. Holky, ale i kluci přeji vám všem krásnej den...
Petra, 28.02.2008 10:36:24, IP: ***.***.244.164, #37510LUKÁŠI, písni mi na p.rehorova@centrum.cz, přepošlu ti nácvik dechovýho cvičení, pomáhá přesně na tohle, když se s tebou točí svět, nemůžeš mluvit, jdeš k zemi, hučí ti v uších...jak dobře to znám, je to peklo, viď? Bohužel ty ataky nepřejdou na 100% nikdy, ale o 99% ano. Holkám jsem tu před časem psala, že se PP a depkou léčím 10 let a ta ataka občas dorazí, ale jde celkem doře rozdýchat a zvládnout :-) P.
Mirka, 28.02.2008 10:46:38, IP: ***.***.158.236, #37513Lukáši, je fajn, že máš tu knížku od Práška, něco by jsi tam mohl pochytit.
Věřím ti, jak je pro mladého člověka s miminem a ještě strojvedoucího, tenhle stav otravný. Ale neboj, bude líp.Doufám, že ti dali pro začátek nějaký ten Neurol nebo Lexaurin, který je na překlenutí a zabírá hned.
A máš potuchu, proč to na tebe přišlo? Taky je někdy důležité odstranit příčinu. Držím palce!!M
MAJULKA, 28.02.2008 10:50:58, IP: ***.***.65.56, #37514Ahoj MIRUŠKO,a co jsi viděla s AD SSRI,?taky mě to zajímá :-)Někdy více vědět je horší než nevědět,viď? :-)Já teď taky přemýšlím poslední dobou,proč mě to po roce vysadili,ted si myslím,že to byla krátká doba !!!!!!!!!!!! nemuselo se mi to třeba vrátit,protože jsem 100% nebyla doléčená,ale to mi měl říct lékař !!!!!!! no nikoho ale neobvinuju,to ne... Já teprve před hodinou vstala,válela jsem se v postýlce a pak zase usnula.Miroušku,doufám,že ti je dobře andílku :-)
ALKO,my s Petrem přímo pracujeme,jsme jak brácha a ségra .-)))))))Takže se nevidíme snad jeden den v týdnu,je mu 21,za pár měsíců si na PP ani nevzpomene...a jak je tobě ALKO ,?
JANIČKO vůbec se nelekej!!!!! :-) ono ty AD chce brát alespoň rok a pak třeba ještě rok kvuli udržovací léčbě a to jen aby se ti to nevrátilo a to už nemusíš mít vůbec problémy a budeš zdravá.Jinak husinu už nemám :-)buď v klidu beruško,budeš dobrá,mě to navýšení pomohlo a lexaurin už neberu,snad to tak zustane.Mám ho ale pořád u sebe pro případ nouze.....
LUKÁŠI vítám tě,máš pravdu , že to je mrcha ta PP,ale fakt hodně pomůže jít jí naproti a postavit se jí,ale k tomu jsem došla po dlouhém procesu.Ty to máš podchycené na začátku,čímž máš velkou naději,zbavit se jí natrvalo,tak hodně štěstí Luki,bude líp.......
MARTIČKO ajoj,taky jsem večer měla rychlejší tep,tak jsem si raději řekla no a co,je to jen od nervů a usnula jsem,kéž by to tak šlo vždy :-)
Máš pravdu,že chlapi to mají lepší s těma hormonama,prostě je to tak.
AJUŠKO tobě děkuju za podrobný výklad jak ti je a jak to cítíš,myslím,že tím,jak přemýšlíš pozitivně,je super a to při naší léčbě je největší pomocník,tak at ti je dobře navždy Ajčulinko.....
A kdepak je ALENKA?asi chudáček leží v papírech,doufám,že ti je lépa Alenko....
Přeju všem krásný den papapa berunky moje Majulík
MAJULKA, 28.02.2008 10:52:48, IP: ***.***.65.56, #37515Ahoj MIRUŠKO,a co jsi viděla s AD SSRI,?taky mě to zajímá :-)Někdy více vědět je horší než nevědět,viď? :-)Já teď taky přemýšlím poslední dobou,proč mě to po roce vysadili,ted si myslím,že to byla krátká doba !!!!!!!!!!!! nemuselo se mi to třeba vrátit,protože jsem 100% nebyla doléčená,ale to mi měl říct lékař !!!!!!! no nikoho ale neobvinuju,to ne... Já teprve před hodinou vstala,válela jsem se v postýlce a pak zase usnula.Miroušku,doufám,že ti je dobře andílku :-)
ALKO,my s Petrem přímo pracujeme,jsme jak brácha a ségra .-)))))))Takže se nevidíme snad jeden den v týdnu,je mu 21,za pár měsíců si na PP ani nevzpomene...a jak je tobě ALKO ,?
JANIČKO vůbec se nelekej!!!!! :-) ono ty AD chce brát alespoň rok a pak třeba ještě rok kvuli udržovací léčbě a to jen aby se ti to nevrátilo a to už nemusíš mít vůbec problémy a budeš zdravá.Jinak husinu už nemám :-)buď v klidu beruško,budeš dobrá,mě to navýšení pomohlo a lexaurin už neberu,snad to tak zustane.Mám ho ale pořád u sebe pro případ nouze.....
LUKÁŠI vítám tě,máš pravdu , že to je mrcha ta PP,ale fakt hodně pomůže jít jí naproti a postavit se jí,ale k tomu jsem došla po dlouhém procesu.Ty to máš podchycené na začátku,čímž máš velkou naději,zbavit se jí natrvalo,tak hodně štěstí Luki,bude líp.......
MARTIČKO ajoj,taky jsem večer měla rychlejší tep,tak jsem si raději řekla no a co,je to jen od nervů a usnula jsem,kéž by to tak šlo vždy :-)
Máš pravdu,že chlapi to mají lepší s těma hormonama,prostě je to tak.
AJUŠKO tobě děkuju za podrobný výklad jak ti je a jak to cítíš,myslím,že tím,jak přemýšlíš pozitivně,je super a to při naší léčbě je největší pomocník,tak at ti je dobře navždy Ajčulinko.....
A kdepak je ALENKA?asi chudáček leží v papírech,doufám,že ti je lépa Alenko....
Přeju všem krásný den papapa berunky moje Majulík
Mirka, 28.02.2008 10:54:34, IP: ***.***.158.236, #37516Ali, říkali prý v televizi, že ukázaly nejnovější výzkumy , že AD SSRI zabírají jen na těžké deprese ale na střední a slabší jsou neúčinné. Že snad funguji jen jako placebo ale nevyléčí. Musím se na to ještě mrknout. Něco o tom píše Apple o pár stránek dál.
Měj se hezky a užívej si sluníčka!! V Brně je nádherně.M