Diskuse - Deprese
Luca, 23.12.2010 15:21:02, IP: ***.***.180.236, #120112Ahojky, zlepšení cítím, ale není to stále ono. Já měla nejdříve citalec a po něm mě bolel hrozně žaludek.Tak mi dala zoloft, hodně lidí ho chválí, prý se po něm taky netloustne, tak uvidím.Do práce už budu muset jít, mám strach že mě vyhodí, protože dlouho marodím.
Na kontrolu chodím jednou měsíčně. O té psychoterapii uvažuji. Ty jsi na ní chodila? Bereš stále ty léky? Mně tvrdila, že je budu muset brát minimálně 2 roky. Měj se moc a moc hezky. Krásné prožití vánočních svátků, hlavně hodně zdravíčla. PA PA
TOM, 23.12.2010 17:03:41, IP: ***.***.110.31, #120129Ahoj mam deprese a jeste pan poruchu a nepomaha mi nic sice uz bylo docela dobre ale vse je zpatky zustal sem sam prisel sem o bydleni kde sem podnikal nemam nic uz mi zustal jen rivotrl sem na dne je mi 33 let a uz jen premyslim jak to zkoncit prestal sem si verit sem nula
Magda, 25.12.2010 23:03:17, IP: ***.***.4.187, #120248Ahoj Luci, tak jsem napsala dlouhý příspěvek a pak jsem si ho smazala. :-D Tak píšu znova.
Léky pořád beru, vím, že se nesmí skončit brzy. To pak depka příjde zpátky a ještě v horším stavu, a tak vím, že budu brát dlouho. Je mi to jedno, hlavně, že mi bude dobře a dám se do kupy. Kdybych měla vysoký tlak, tak taky budu muset brát léky, nebo cukrovku. A při těhle nemusím držet dietu :-). Jo, jo, z prací je to na prd. Doba je na tohle blbá. A nešlo by jít jen na půl směny a postupně přejít na celou? Aby to nebylo tak šílený? Nevím sice so děláš, ale jestli zažíváš v práci stres, tak to bude asi boj.
také si užij svátky, sice přeji trochu pozdě, ale snad to zatím bylo hezké a zbytek ať je ještě hezčí. Pa, zase někdy. :-)
Magda, 25.12.2010 23:12:07, IP: ***.***.4.187, #120249Tome, nejsi nula, jen tě pohltila nemoc. Ale určitě se ti povede jí přemoci, je to sice fuška, ale jde to!!! Co všechno jsi bral za léky? Nebereš doufám jen rivotril? Chodíš k lékaři? Depresa a PP je celkem běžná kombinace. Aspoň co jsem stačila zjistit mezi ostatními na různých diskusích. Sice je větší fuška se s ní poprat, ale jde to. nemysli na špatné věci, poper se s tím (vím , že to jde těžko, ale nakonec se to povede). Klidně napiš jak ti je a co všechno tě trápí. třeba se najde nějaké řešení. Znáš to, někdy se člověk trápí a nakonec ho potká štěstí tam kde ho něčekal. Určitě bude líp a někde na tebe to štěstíčko čeká. Vydrž. tahle nemoc je sice mrcha, ale dá se s ní prát a vyhrát. Jen to chce čas. :-) Myslím na tebe, napiš jak je.
Tom, 26.12.2010 3:33:27, IP: ***.***.94.98, #120258Ahoj Magdi dekuji za odpoved je toho strasne moc co bych chtel nap ale nejde to vis ptas se na leky beru jen rivo nic jineho bral sem taky xanax to je stejny a k lekari uz nechodim jen pro recept skoda ze sem numuzu nap vse co me uzira jde ti nap nekam jinam dekuju moc ahoj Tom
evamarie, 27.12.2010 11:03:41, IP: ***.***.162.213, #120315Můj manžel trpí už půl roku depresí, léčí se asi čtyři měsíce, teď začal pociťovat zlepšení, ale stále tvrdí, že je mu nejlépe samotnému, že by možná měl odstěhovat. Přitom jsme byli velmi harmonická rodina a myslel si to i on. Dcery 16 a 23 let tím velmi trpí a já jsem začala trpět úzkostmi a záchvaty pláče a nedokáži to ovládnout. Jsem velmi smutná a už nevidím na světě nic pozitivního. Přitom jsem manželovi vždy dopřávala prostor na jeho koníčky i volný čas. Kde jsem udělala chybu ? Bojím se samoty bez lásky.
Magda, 27.12.2010 14:14:16, IP: ***.***.4.187, #120322Evomarie, nikde jsi neudělala chybu. Deprese jsou potvora, někdy se stává, že člověk vyhledává samotu. Jak tak píšeš, tak se to podepsalo na tvé psychice. Zkus navšrívit psychistra (podle mého jsi ve velkém stresu a začínáš mít problémy o kterých by jsi s ním měla mluvit), nejlépe toho ke kterému chodí tvůj manžel. Bude vědět jak se cítí on a bude mít aspoň přehled. Podle mého to chce nestrannou osobu, která vám poví co a jak dál. Nevěš hlavu, je to složitá situace, ale určitě má nějaké šťastné řešení. Odkud jsi? Mohla bych se pozeptat na nějakou poradnu, kde bys nemusela čekat na volný termín. Drž se a zese napiš. Pokavad to půjde ráda ti poradím,.
Luca, 27.12.2010 19:35:29, IP: ***.***.180.236, #120345Ahoj Magdi, děkuji ti za podporu, snažím se s tím bojovat, ale moc to nejde. Jinak na půl směny jít nemůžu, u nás se dělá pouze ranní a ještě k tomu dost daleko dojíždím, tak by se mi to vůbec nevyplatilo. Musím doufat, že se všechno poddá.Ale ta úzkost je šílená. Měj se moc krásně.
Luca, 27.12.2010 19:39:51, IP: ***.***.180.236, #120347ahojky evi, můžu se zeptat, co bere manžel, já se taky léčím už čtyři měsíce a moc velké zlepšení nepocituji.Takové myšlenky mě také napadají, aby se ode mne rodina odstěhovala, protože jim bude lépe, když se nebudou trápit se mnou. My jsme byli taky velmi harmonická rodina, vše bylo o.k. Je manžel na neschopence?
Dědek, 27.12.2010 20:01:09, IP: ***.***.209.252, #120350Luco, leč si chlamydie pneumoniae a snad to bude dobrý,mužeš napsat.
Evamarie, 28.12.2010 6:23:21, IP: ***.***.162.213, #120370Ahoj Luco. Manžel bere Efectiner Er a ještě něco na noc, ale teď nevím, jak se to jmenuje. Děkuji za odpověď, je mi trochu líp. Včera nebyl doma a zdá se mi, že je mi líp. Nemusím se stresovat, jak se bude chovat, jestli se přemáhá, jestli ho obtěžuji. Možná by nám pomohlo odloučení, ale když je nemocný, tak to přece nemůžu udělat, co když bude potřebovat pomoc. Prý se asi neměl ženit, také máš takové stavy a myslíš si to opravdu, nebo v duchu chceš aby byla rodina s tebou a podporovala tě ?
evamarie, 28.12.2010 6:33:14, IP: ***.***.162.213, #120371Magdo, děkuji, vidím, že jsi taková dobrá duše těchto stránek. Snažíš se každému pomoct a to je v dnešní době vzácné. Jsem z Olomoucka a teď mezi svátky je nemožné sehnat nějakou pomoc, tak budu muset počkat až po novém roce. Četla jsem o panu doktorovi Vachutkovi a paní doktorce Stárkové, ale ti jsou momentálně nedostupní. Tak beru Lexaurin a čekám. Manžel chodí do fakultní nemocnice a nechce abychom chodili ke stejnému doktorovi. Asi se za to pořád stydí. Začal se v myšlenkách vracet ke svému nešťastnému dětství, kdy se musel občas starat i za své rodiče a má pocit, že se už nechce starat. Přitom teď se o nás nestará skoro vůbec, když ho nepožádám, tak ani stromek do stojánku nedá, šroubek nezašroubuje, až na potřetí. Většinou to dělám já, ale jsou věci na které je mužský prostě šikovnější. No a už zase brečím, hrůza. Raději končím, pěkný den a děkuji.
Magda, 28.12.2010 21:46:26, IP: ***.***.4.187, #120489xy- Díky za krásný a dlouhý přízpěvek. Chybí mi dlouholeté zkušenosti, u mne jsou jen čerstvé. Rady jsou správné a dokonce bych řekla, že jsou jak od odborníka. Moc přeji aby se boj s depresí scvrknul jen na malé příhody a zbytek pak byl šťastný život. :-)
PS: To jsem nevěděla, že je lepší aby každý s manželů chodil jinam, ale asi je to rozumnější.
evamarie, 29.12.2010 6:41:58, IP: ***.***.162.213, #120517xy, je vidět, že bojuješ už dlouho a obdivuji tvou sílu a odhodlanost. Jenom tedy nechápu proč všechny odborné články píší, že deprese je léčitelná nemoc a většinou po měsíci se uleví, jen musí člověk pokračovat v braní léků, aby se mu to nevrátilo. Je to tedy jedna velká lež, anebo jste tady všechny vyjímky, potvrzující pravidlo ? Jak musí být vám, když mně můj život připadá k nežití ? Včera dcera zase plakala, že se s ní tatínek nechce povídat ? Co když jí to ublíží na její psychice ?
Dědek, 29.12.2010 9:07:18, IP: ***.***.209.252, #120530interesting ?