Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese

pozdrav přátelům a něco o víře, 16.08.2008 20:33:40, IP: ***.***.173.78, #60446
Zdravím všechny moc po návratu z chalupy. Jsem nějaká těžká a nepohyblivá. Včera jsme byli na zvěřinových hodech a dnes na bramborákových ... počasí fandilo pobytu v postýlce a věcem, které se v ní dělají v bdělém stavu - i Bůh říkal - milujte se a množte se - jsme už s mužem rozmnoženi, ale můžem i poté dělat věci Bohu libé - nemyslím to zle a snad jsem se nikoho nedotkla - prostě je hezky na světě díky hezkým věcem na něm ....
Stihli jsme zajet i na Zemskou bránu, do Luisina údolí a na folkový koncert, i posedět u grogu a svařáku se známými a chlapi skončili u mojí moravské slivovice - rozjaření a bujní - taky ona má sedmdesátdva procent. Mám i desetilitrový demižon slivovice z roku 1964, starší než jsem já - je dožluta, to bude asi patok ...
Ve čtvrtek večer ještě bylo hezky, navečer jsme na zápraží čučeli do korun bříz, habrů a javorů, v Orlických dozrály švestky, všude krvavě žhnou jeřabiny, z lesů se kouřilo párou a na pavučinách na pergole se třpytily rosné krůpěje jako slzy - ještě pořád mi krásně na obrubě studny kvetou v truhlíkách rudě, fialkově, modře i růžově petunie, mám i moře žíhaných a muškáty plnokvěté i pnoucí ... ve vsi vyhořel kravín a kravičky vyhnali na louku podél Divoké Orlice, Roxy z nich měla druhé vánoce. V hospůdce se hrálo na kytary a bylo veselo.
Jen mi to včera přišlo, jakoby se loučilo léto a dávalo místo létu babímu, které taky miluju, už jsme museli roztopit kachláče, světlušky nenávratně zmizely ... jen veverek bylo kolem chalupy nebývale, dokonce dvě černé dovádilky ...
zítra kluci valí ráno na turnaj a já jedu za nimi po obědě - na jarmark na zámku v Hrádku u Nechanic, na kejklíře a polykače ohně, lidičky v dobových kostýmech, na ochutnávku medoviny a nákup tretek jako každý rok touto dobou. Nedávno jsme tam byli na koncertu vážné hudby - na Vivaldim, čtvero ročních období a jiné. Miluju Offenbacha a Bachův Air - už jsem tady psala, že tuto skladbu chci mít zahránu na svém pohřbu ...

MALÍŘKO - moje těšení na výlet je pořád velké, dobroty pro zvířátka musím připravit, zatím jsem nachystala drobnost na památku pro naši kamarádku. Razím ranním pondělním vláčkem a pak nastoupí moje schopnosti spíše dotazovací než orientační - zatím mi vždy každý ochotně cestu vysvětlil, a že jsem se ptala hodněkrát a v různých zemích ... ráda bych Ti napsala něco o svém úterním výletu do Prahy, ale tady to nejde, tedy jindy, jsem toho nějaká plná a je mi od úterka prima ...

EVAK - to nic, neměla jsem naštěstí nikdy nehodu v provozu, ale odřených blatníků, dveří, patníků a jiného mám na svědomí dost a dost ... takže buď v poho kočko ....

MARTAS - mně oslovilo, co píšeš a líbí se mi to. Chtěla bych Ti napsat něco k tomu. Snad se Tě nedotknu. Já mám svou víru v srdci a duši. Pomáhá mi. Jsem věřící člověk. Ale nepotřebuji ke své víře kněze, mše a zpovědi. Považuji církevní hodnostáře za lidi celkem chybující jako my všichni smrtelníci a nejsem si jistá, zda opravdu zrovna jim svěřil Bůh schopnost odpouštět hříchy nám hříšníkům. Nejde mi k tomu církevní ideologie, která ve středověku dopustila procesy s upalováním nevinných lidí ani pedofilie a zneužívání dětí kněžími, což dnes není žádné tabu.
Nemám ráda zlo. Hodně ideologií je přineslo a náboženství samo o sobě je taky ideologie. Fašismus byl taky. Vznikl v Itálii, zneužil ho jeden člověk, který zfanatizoval davy a následovalo to nejhorší v dějinách lidstva - světové války, kupodivu rozpoutávané jediným národem - fanatiků a arogantních lidí stavících svou rasu nad rasy jiné.
Jistě, je potřeba zapomenout. Mně to taky vždy nejde a jistým národnostem se vyhýbám. Dokonce odcházím z německé firmy, nechci pracovat pod německým vedením, lidmi tam pohrdám pro jejich nadřazenost a namyšlenost vůči nám jako národu. Pár světlých výjimek potvrzujících pravidlo znám.
Takže jsem věřící, ale mám svou víru, v Boha, ale bez mší - navštěvuju prázdné kostela a nasávám a vstřebávám tamní atmosféru. Mně víra ve zlých časech opravdu pomohla. Můj otec mi řekl, že v Boha věřil, než zemřela maminka, pak že věřit přestal. Já věřím dál. Prosila jsem ho tisíckrát, aby mi ji nechal žít a nebral mi ji. Ale zároveň mi tanulo na mysli - jakým právem Boha prosím - já - chybující malá osůbka, hříšná a nedokonalá - kdo mi to právo dal ? Moje ješitnost a přesvědčení, že ON mi musí pomoci ? Nemyslím si to. Budu věřící vždycky bez asistence duchovních a jsem ráda, že svou víru mám. Moje děti, mou víru - to mi nikdo nemůže vzít. Jinak všechno ano. Ale to mi zůstane - a není to málo - jsem schopná s tím přežít, pokud Bůh bude chtít mi dát i poklad zdraví. Ale všechno je jeho vůle a já jsem s tím srovnaná. Proto se taky už od mamčiny smrti sama smrti nebojím. Budu žít ve svých dětech a oni ve svých potomcích dál ... všichni jsme sem přišli na nějakou nám vyměřenou dobu a je na nás, jak se svým životem naložíme. Něco neovlivníme, hodně věcí ano - hodně máme ve svých rukou a pokud se snažíme dělat a žít dobře a neubližovat, proč bychom se měli konce bát ? Čeká na všechny a je to jediná velká spravedlnost na tomto světě. Šťastný je ten, kdo na konci své pouti tady se ohlédne za svým životem a necítí stud a hanbu ....

Všem čtoucím pokojnou noc, hezké nedělní probuzení - s láskou Romana.
Martas , 16.08.2008 21:50:16, IP: ***.***.1.78, #60453
Romano - vůbec ses mně nedotkla..:-)) a nejen , že ti rozumím ale i souhlasím.Tak nějak podobně jsem chtěla reagovat na příspěvek od Malířky o církvi...ty jsi to krásně podala za mně !! Ještě bych něco dodala , ale jindy a jinde, třeba na mailu....-)). Krásné sny a dobrou !
anna, 17.08.2008 20:03:31, IP: ***.***.117.184, #60498
Klidně se připoj kdykoliv!Je zde zatím dost slušných lidiček,kteří tě rádi vyslechnou(přečtou)a třeba i poradí.
Jen si tu radu někdy musíš přecedit.Ale 99%pisálků jsou dobří lidé.
ha, 17.08.2008 20:25:10, IP: ***.***.82.39, #60499
Vtipný je jak Romanka opět zdůrazńuje, že to v posteli ještě s manželem dělají, přitom jako Lucka pláče, jak jí muž zanedbává ..........hihi.......a zároveń píše, je mi od úterka príma........jakto??dyť má krásný vztah, tak proč až do úterka ??(hihihi)
evak, 18.08.2008 7:08:36, IP: ***.***.209.214, #60512
tak to autíčko co jsem ve čt naklepla a můj chlap spravil, tak to nám dcerunka v pátek obtočila kolem sloupu se světlem... naštěstí se jí nic nestalo, ale veteránek je na generálce v garáži a bude tam do st jak pravil ten můj samec.... no jak řval tady nebudu rozepisovat poněvadž bych zahltila diskuzi neslušnými výrazy... do toho se děti koupaly a podařilo se jim rozbít baterii u vany... no a protože máme vířivku, instalace této bateri obnáší téměř celou koupelnu vybourat... dědek neměl ani slov a ani snahu těm haratíkům vynadat,natož seřezat, jen rezignovaně čučel na telku.... celý víkend jsme se namísto koupání a sprchování umývali skotskými střiky a vytírala jsem koupelnu jako zběsilá... no naštěstí se to včera dalo vše do pořádku a já se vykoupala jako normální člověk... máme sice v baráku koupelny dvě ale při tom přetlaku dětí by jich bylo i pět málo....
přeji vám všem krásný nadcházející pracovní týden a já snad budu mít trochu více času sem zaskočit... takhlejsem si vás jen pročetla a fakt jsem se nestačila divit....NEREAGUJTE je moje jediná rada,která by snad mohla fungovat a hlavně se nenechte znechutit těmi nadávkami a napadáními, neberte je osobně a přeskakujte je... jen tak si člověk uchová klidnou mysl.....hezky prožité dny přeje evak
anna, 18.08.2008 7:35:59, IP: ***.***.117.184, #60514
Sedí mi na zádech "D" a asi to pocítí doma všichni!Nic nedělám dobře,nic neumím,jsem hnusná,stará.....Si myslím já!
Ty asi nemáš na něco takového ani čas.Připadáš mi jako živel,který dokáže snad všechno!Máš asi dobrou povahu a moc ráda tě čtu!Kde bereš energii?
anna, 18.08.2008 7:43:15, IP: ***.***.117.184, #60516
A jak všichni žijete?
Toni,Malířka,Kollerka,Martas a nevíte co Jája?Přeji všem klid a pohodu!To já zatím nemám.
A co naši chlapáci?Žijí?
Halina, 18.08.2008 7:55:18, IP: ***.***.82.39, #60517
Protože Anno, ty jsi nepochopila, že Evak žádnou depku nemá ............není nemocná , normální lidé mají hafo energie, například já ........a taky si připadám stará a hnusná a mám skvělou náladu, je mi to fuk !!Život je moc krásnej.......všechno je na něm krásný ........za hodku se projdu tržištěm na Starém městě a na Staromáku si dám ranní kávu (z automatu-normální tam stojí 85 kč !) a pak půjdu k mé německé klientce, jejíž byt vypadá jako nádherná obrazárna.....všechny styly a všechno je její práce , je malířka .........a energie v tom starém měšťanském bytě je tak zvláštní ....čeká mě nádherný den !
Martas, 18.08.2008 10:28:24, IP: ***.***.1.78, #60520
Krásný slunečný den přátelé ,
Malířko , jak bylo přes víkend? Evak - přeju ti , aby se zase vrátilo vše do normálu , tak pevné nervy...! Ve středu bych už měla jít do centra pro duševně nemocné , nyní mám dovču , tak ještě něco udělám doma, pak jestli to stihnu vykoupu pejska , dám si odpolední kávu ...doma..:-))) s mým zlatíčkem..:-))) a pak sednu na kolo a pojedu se projet.......a pokuď nebudu mít tolik energie- tak si odpočinu , už se těším !!! A jak se vám ostatním daří ? Přeju vám pohodové dny bez D pokud to půjde....M.
evak, 18.08.2008 12:19:16, IP: ***.***.209.214, #60527
jo tak tyhle stavy znám dost důvěrně a snažím se jim vyhýbat... no a když už mě to stáří a D srazí na kolena, občas se jim to oběma povede, tak rodina už ví, že se mě nesmí na nic ptát,nic po mě chtít natož aby mi něco vnucovali.... dostává mě z toho pletení a dlouhé procházky... obého je nám třeba... při pletení zhotovuji fusekle a svetry do zásoby a na prochajdách je pak trhám nejen já,ale i celá rodinka....ale co, řekni si, že když nejde v životě o život jde o kaligo....hlavu vzůru, dneska svítí sluníčko,alespoň u nás a snad porostou i houby tak papa a hezký den
honza, 18.08.2008 12:30:06, IP: ***.***.90.205, #60531
Ahoj,chlapáci nevymřeli.
honza, 18.08.2008 12:47:23, IP: ***.***.90.205, #60534
Ahoj,chlapáci nevymřeli.Jen si teď připadám jako chcíplina.Takovouhle příšernou depresi jsem neměl za celých 28 let,co sní bojuju.A to mně pustili z nemocnice.Ale psy. tvrdí,že mně z toho dostane,že takových případů delších než rok má víc.Navíc dostanu ID,protože rok uteče.Nejvíc mně deprimuje ,že jsem odřel auto (asi za 30 000).Nevyplácí se jezdit nacpán léky,bacha na to!!!! Diskuzi sleduju,ale většinou nestojí za to odpovídat.Divím se ,jak hodně lidí se nechá vyprovokovat.Přitom by stačilo dotyčnou osobu naprosto ignorovat....Takže přeji hodně sil v boji a hezký den. Honza
Morthis, 18.08.2008 13:18:40, IP: ***.***.164.30, #60537
Krásný den přeji všem. Náhodou jsem narazil na tyto stránky. Je "povzbuzující" zjistit že v některých problémech není sám. Proto všem přeji pevné nervy.
Martas , 18.08.2008 13:40:26, IP: ***.***.1.78, #60538
Honzo a můžu se zeptat- jak se cítíš po těch ECT? Myslíš , že byla tahle léčba pro tebe vyhovující? Morthis - přejeme ti také pevné nervy !!
Halina, 18.08.2008 16:45:41, IP: ***.***.82.39, #60547
No radši už jdi do centra duševního zdraví Marto, už to nutně potřebuješ.....to cos psala na adminech, nemá obdoby.....nějaký tos tos tos ....úplně z cesty .......
A prosím sežeň si doučování, vůbec nerozlišuješ veldejší a hlavní větu , píšeš to tam za sebou, jak se ti zachce.. .....na kterém ústavu jsi maturovala??Jestli ovšem vůbec ...pze s takovou bys maturu udělala těžko :-):-):-)
        Předchozí   1 .. 281282283284285286287 .. 332      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.