Diskuse - Deprese
Lenka, 24.06.2008 23:54:45, IP: ***.***.166.28, #54749moc vás všechny zdravím,je velmi těžké prožívat deprese stavy které ničí vše.Jmenuji se lenka je mi 34 let mám 3 děti.Jen se chci někomu svěřit,moje dětství nebylo pěkné byla jsem zneužita a mama mě moc nemusela.V 15 letech jsem se zamilovala do kluka který měl rostroušenou sklerozu jeho rodia mě přijala pěkně hlavně jeho maminka měli jsme spolu pěkný vztah,ale osudná rána nás o ní přiravila mému příteli se stav zhoršil pomáhala jsem mu jak jsem moha v 16letech jsem byla těhotná vzali jsme se narodil se nám kluk manželovi se stav zhoršoval ale cvičila jsem sním a skoro ho postavila na nohy ač mi síli ubývali po osmi letech jsem byla opět těhotná narodila jse mi holka ale už v mém těhotenství se manžel své nemoci dost podal a zhoršil se tak že už byl odkázán na pomoc druhých byl na plínách a já to už nezvládala.,necítila jsem v sobě žádný život, ale kamarádka mi našla přítele se kterým jsem se odstěhovala i s dětmi rozvedla jsem se a snažila se začít znova ale tady začali problémy i když jsem se po druhé vdala a otěhotněla po třetí chtěla jsem jít na potrat, ale nakonec to dopadlo jinak jen samé problémy neměli jsme peníze dokonce přišel o práci nic mě nebavilo měli jsme jen samé dluhy dost jsme se hádali a dokonce mě začal být prestávala jsem mít kontrolu sama nad sebou nic mě nebavilo nemám se chut ani čemu smát pořád jsem měla chut si vzít život to se také stalo rozhodla jsem se skončit dopomohla k tomu moje matka která se zadlužila a své problémy přenášela na mě měla jsem toho dost a začala pít k vůli mé matce manželovi který mi tajil dluhy nakonec byl samá exekuce začala jsem být zlá a nesnesitelná sama sobě v dost špatném stavu pohádali jsme se on mě surově zbil sebral děti a odjel neměla jsem už sílu tak jsem to chtěla vzdát mnoho lidí mě odsoudilo a mě je stejně jako mi bylo nikdo ani mé prátelé mě nechápou ted se snažím držet ale vrací se to nejhorší je ta ůnava a bezmoc. Lenka
jája, 25.06.2008 7:57:23, IP: ***.***.33.126, #54757HALINO: sice tě neznám jen z tvých příspěvků ale vážně to už dost přeháníš... koukám že dokážeš jen URÁŽET a věřím tomů že se od toho svého počítače ani nehneš. Nemám do toho co kecat ale myslím že TVÉ PŘÍSPĚVKY KTERÉ JEN URÁŽEJÍ lidičky kteří se tady chovají úplně normálně docela štvou a hlavně do této debaty nepatří!!!!
jája, 25.06.2008 8:03:24, IP: ***.***.33.126, #54758jinak zlatíčka moje udělala jsem další krok do předu.... včera jsem stěhovala celý barák a ono mu tam vážně nic nezbylo jen stůl a 4 židle. . . když jsem to včera viděla uvědomila jsem si toho dost jak jsem byla hloupá a hlavně jak byl vypočítavej a hlavně sobeckej.... LIDIČKY OTEVŘELI JSTE MI OČI A TO VÁM NIKDY NEZAPOMENU!!!! Bolí to stále stejně ale teď mám už snahu trochu myslet reálně. Dokonce plánuji i nějakou tu dovolenou.... docela se těším...:-)
od Romany pro Jáju, Lenku ..., 25.06.2008 10:57:56, IP: ***.***.68.88, #54768JÁJO, Tys mi udělala velikou radost, ani nevíš jak !! Bála jsem se o Tebe, aby Tě Tvůj sobecký muž neničil svým necitelným jednáním, zdáš se být křehká a citlivá duše, ale už se o Tebe přestávám bát - potěšilo mně, že uvažuješ o dovči, víš, to bys opravdu pookřála, Ty hrozně moc potřebuješ poznat nové tváře, změnit prostředí a to bude Tvůj start a odrazový můstek do nové etapy Tvého života a můžeš mi stoprocentně věřit, že do etapy šťastnější ... jsi statečná holka, drž se a piš - moc pozdravů a pochvalu Ti posílá Romana.
LENKO - trampot jsi byla nucená řešit požehnaně, nebylo a není to pro Tebe vůbec jednoduhjé a nedivím se, že prožíváš pocity únavy, vyčerpání, beznaděje - měla bys zkusit načerpat sílu na nějaké dovolené, změnit prostředí, ale pokud jsi moc vyčerpaná a máš pocit, že k tomu nemáš dost sil něco zařídit, zkus zajít za odborníkem - psychologem popř. psychiatrem - podobnými problémy jako Ty prochází hodně lidí a věř, že tohle může být řešení - mně v době deprese pomohla antidepresiva, opakovaně, dala mi potřebnou sílou dál žít život s jeho radostmi i strastmi - dnešní doba není jednoduchá a můžeme si na sebe naložit jen tolik, kolik zvládneme a naučit se silami šetřit a hospodařit. Bereš nějaké léky - na depresi, uklidnění ? Pokud ne, opravdu zajdi za odborníkem se poradit ... moc Ti držím palce....
Pozdrav všem !! Romana.
Marcela 2, 25.06.2008 13:20:21, IP: ***.***.176.2, #54777Milá Jájo, hurá,hurá,hurá!!!!!
Vzala jsi to z gruntu a tak to má být! Jen nepíšeš nic o tvém manželovi. Co on na to? Že by to prošlo takhle v klidu? Moc bych ti to přála.
Když si přečtu tvůj první příspěvek a ten dnešní, tak jsem šťastná, že už jsi někde jinde. Uvidíš, že po trápení přijdou lepší dny tvého života. A možná, že tato zkušenost jednou pomůže někomu jinému, který bude potřebovat pomoc a radu.
Hlavně zase napiš, dobře se to čte, že jdeš tou správnou cestou. Moc, moc zdraví Marcela 2
Marcela 2, 25.06.2008 13:34:24, IP: ***.***.176.2, #54782Ahoj Lenko, tvůj osud není záviděníhodný, ale kdo se nepere, ten nevítězí!! Nejdřív musíš zvítězit sama nad sebou! Přikláním se k názoru Romanky, že v této počáteční fázi, kdy sis uvědomila, že mnoho věcí není tak, jak má být, je nejlepší jít k odborníkovi. Bez něho si asi nebudeš vědět rady. Potřebuješ přestat pít a to bez antidepresiv asi těžko zvládneš. Prožila jsiv krátkém životním období příliš nepěkných událostí. Ale Pán Bůh naloží každému jen tolik, kolik unese. Proto se musíš zvednout a jít dál. Sedni si v klidu a prober si možnosti, které máš. Z nich si potom vyber cestu, kterou se dej, abys byla šťastná. Moc ti přeji, aby sis vybrala správně!!! Máš velkou motivaci: SVÉ DĚTI. Určitě čekají, že se máma vrátí!
A napiš, jak pokračuješ. Marcela 2
Marcela 2, 25.06.2008 13:40:53, IP: ***.***.176.2, #54783Leni, moc se omlouvám, napsala jsem ti, že musíš přestat pít, ale ty jsi napsala, že tě manžel začal bít. Moc se omlouvám. Marcela 2
jája, 25.06.2008 15:23:24, IP: ***.***.33.126, #54786no ono to zas tak v klidu neproběhlo.... právě naopak... ale držej mně trochu v klidu ADčka. bez nich bych se zhroutila úplně ač k tomu nemám ani ted daleko. Přestěhovala jsem se úplně z toho HNUSNÉHO a POMLOUVAČNÉHO města do malého baráčku na vesnici.... je tam klid a skoro žádní lidé. Manžel mě deptá pořád... hlavně svými telefonáty a výhružkami..... jak jste už tady někde napsaly ... bude kopat kolem sebe.... a to dělá :-( je mi hrozně smutno.... stýská se mi po něm.... bohužel si vzpomínky na něj se mi zatím vybavujou před očima jen ty krásné ale teď už je konec...... už ho snad neuvidím... až u rozvodu:-( Bolí mě to moc u srdíčka.... a on má ze mně jen srandu....a hlavně uráží nejen mě ale i moje rodiče. Nechápu proč na mě používá tak moc silná slova to já bych nikdy nedokázala.... zvláště to že o mě říká že jsem prostitutka a k**va atd atd. Nechápu kde to vzal když já jsem mu byla VŽDY věrná. Vymyslí si spoustu věcí kterými mi ubližuje a jeho to ani nezajímá.... je to sobec.... a ted už to vím.
Marcela 2, 25.06.2008 16:27:40, IP: ***.***.176.2, #54788Jáji, napíši ti malý příběh mé kadeřnice. Hezká, neskutečně hodný člověk, 10let žila s přítelem, nic si neužila, jen celou dobu si myslela, že přestane pít a bude dobře. A že konečně bude moci s ním mít děti. Jednou se rozhodla a odstěhovala se do podnájmu mimo město. A v tom okamžiku ji začal terorizovat telefonáty, volal i jejím rodičům a nadával jim, jakou mají kurvu atd. On ten slovník je totiž velmi jednoduchý, moc těch slov na výběr není.
V podnájmu bydlela asi měsíc a potkala přítele, kterého znala už dřív, jenže teď se potkali asi v ten pravý čas a konal se happy end. Nastěhovala se k němu, koupil jí auto, aby mohla dojíždět za prací, plánují letos k moři (kde ona ještě nikdy nebyla) a plánují příští rok svatbu. Dost se ti to podobá, jen s tím rozdílem, že na tebe ten vyvolený teprve někde čeká. A že přijde, na to se spolehni! A budeš ráda na světě! Urážky hoď za hlavu, oni tito chlapi nemají žádné pravdivé argumenty, tak používají jen ty stále stejné výrazy
Já jsem čekala na vytoužené dítě 10let. A když jsem byla na mateřské, jeho otec chodil dál do hospody. Věděl, že na něj čekáme, klidně vystoupil o zastávku dřív, abychom se nepotkali a přišel domů opilý a vyčítal mi, že se mi jeho chování nelíbí proto, že nemohu chodit do hospody, protože mám dítě! No chápeš to? Vlastně ty svoje špatné vlastnosti přisoudil mně! A vysvětluj okolí, že je to právě naopak.
Takže hlavu vzhůru!! A napiš!! Marcela 2
Halina, 25.06.2008 20:19:03, IP: ***.***.9.57, #54810Nelži Jájo, mně psala hloupá závistivá Romana první, jako Kopretina mě bezdůvodně napadala a jestli to schvaluješ, tak se styď ......mrzí mě, že jsem se ti snažila pomoct radou, možná si za to můžeš sama, že máš takového manžela , tady schvaluješ takové hnusy jako Romana, tak ti patří jaký máš život, NEJSI DOBRÝ ČLOVĚK ......všechno zlé se vrací, Romana si to měla rozmyslet.....no jí to také život vrací, tady píše dlouhé články, protože v reálu na ní každý kašle.....ty jsi Jájo lhářka prolhaná.....já jsem před hodkou přijela od řeky a včera jsem byla u miláčka na noc, zatímco Romana a jí podobné tady plodí....kdo tady teda bydlí, jen ony .......hihi
Halina, 25.06.2008 20:30:15, IP: ***.***.9.57, #54813Teda Petře styď se..............já když běhám po Tatrách s miláčkem, tak pěkně po chodníčkách, ani z cesty nesejdu ani kytičku neutrhnu ...........a ty klidně vlezeš na místa, kam se nesmí .........kdyby to udělal každý, tak je ta příroda úplně zničená , je tam moc lidí.........ale jsou ukáznění a ohleduplní, zatímco sobci pošlapávají vzácné rostliny ......tak si jed na Ukrajinu nebo na Altaj ,ale po Tatrách nešlapej, ty jsou přelidněné ...!
Martas, 25.06.2008 20:38:48, IP: ***.***.1.78, #54815Jájo vykašli se na ní ona je zlá a taky hlavně dost nemocná sama by potřebovala pomoc , ted se zaměř na sebe a na svoje .Hodně štěstí .Všem zatím Ahojky
Soňa, 25.06.2008 21:24:03, IP: ***.***.115.22, #54823Ahojky Romano. Ráda jsem si přečetla tvůj názor. Asi jsi to přehlédla, maminka se léčí 10 let. Asi, přibližně. Taky to nevím přesně, protože se nerada svěřuje s nezdary. Chodí už k druhému psychiatrovi. První jí dostal do závislosti na Neurolu. Jsem zvyklá, že s problémem něco udělám. A já vidím, že problém, který mamka má je pití. Dřív pila víc, teď už to docela jde. Přišla mi třeba na Štědrý večer nametená a v teplákách. Bylo to horší. Už pije míň. Já bych řekla, že je to úplné minimum, co k životu potřebuje. Jenomže s tímhle problémem musí bojovat ona a hlavně musí chtít. Já chci a ona to nezvládá. Před 4 roky jsem zvládla odnaučit se kouřit. Chuť mám do dnes. Ale prostě jsem si řekla ne. Kvůli manželovi, který je též odnaučený kuřák a hlavně kvůli dětem. A kvůli penězům taky. Tak je pro mne hodně těžké pochopit, že to NE nejde dodržet u druhých. A nebo si říct ANO a že to taky nejde. Chtěla bych jí pomoc a když tu čtu trápení ostatních tak i ostatním. Určitě si přečtu tvoje příspěvky, abych poznala, čím se trápíš zrovna ty. Možná mamku pozvu nějakým způsobem k vám do diskuze. Třeba by to taky pomohlo. Udělám maximum. Jenže to znamená mít 4. dítě a s tátou 5. Obrazně. A ještě mi možná připluje na starost, ale časem tchýně. Nikoho jiného nemá, švagrová žije v Německu u franc. hranic a manžel jezdí po celé Evropě. Tu už ale asi fakt nezvládnu. Uvidíme, jak tohle dopadne. Budu ráda, když napíšeš. Byla jsem tu několikrát, než jsem měla chvíli odepsat. Ale musím říct, že Halina, je krá.va a to ještě tu krá.vu urážím. Co ona si dovoluje k nemocným lidem je do nebe volající. A nebo že by admin. Aby se to tady trochu hýbalo. Nemám problém jako ostatní, ale ta by potřebovala nařezat. Fakt. Nebo jí zavřít na pár dní na samotku ve tmě a ono by jí to přešlo, nebo by zcvokla. A byl by pokoj. Jsou to jen provokace, tak se nedejte: :-)
Halina, 25.06.2008 22:30:43, IP: ***.***.9.57, #54832Jasně vykašli se na Romanu, je švihlá, píše dlouhé kilometry , protože v reálu je pro smích lidem......tady může hrát zajímavou ženu ......hihi
Halina, 25.06.2008 22:41:22, IP: ***.***.9.57, #54835Největší kráva jsi ty Soňo.......možná zrovna ty jsi admin, co,aby se to tu hýbalo.......chcípá to , co???
Vůbec se nedivíme, že máš takové problémy, když podporuješ d**ilku Romanu, která nemá žádný reálný život , tak píše kilometry ......no co má taky dělat , co??