Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese

dušičkám od Romany, 05.06.2008 16:10:35, IP: ***.***.173.78, #52040
Ahoj děvčata, Petře a Luboši,

přeji vám všem co nejpohodovější den a co nejvíce energie.

MALÍŘKO, i Tobě co nejvíce klidu a mír v duši a mám radost, že se cítíš líp. Slova chvály potěší, zvlášť od Tebe, ale myslím, že si to nezasloužím. Jsem obyčejná. Fotili jsme se na grilování u známých na jejich obří zahradě, která je jedním slovem úžasná. Taky zaměstnávají trvale dva zahradníky, protože je obrovská - jako velikánský park ... ale já jsem spokojená, že mám za domem svou vlastní travnatou nudli s čínskou třešní, bazénem pro kluky a místo na růže, truhlíky s petuniemi, muškáty a maceškami a že koukám do zeleně. Na chalupě nám stromy narostly za osm let, co ji máme hrozně moc a už nám tam nejde sluníčko, jako zpočátku, takže budeme muset něco skácet. Hrozně vyrostly vrby, habry, javory, břízy i modřínový nálet a stříbrné smrky. Hlavně na ty břízy se ráda dívám - na jaře, kdy je zeleň taková sytá, šťavnatá a bílé kmeny, krajkoví zelených listů a azuro oblohy uklidňuje bolavou duši.
Po AD naberu vždcyky, i teď. Vždy se mi zvýší chuť k jídlu. Neberu to tragicky, hlavní je pro mně dávno to zdraví ... e-mail od Tebe v práci si přečtu v úterý, už se na něj těším a odepíšu, fotky zatím na synův e-mail nepřišly, snad se objeví nebo se pak domluvíme, že bys je zkusila poslat na adresu do práce .... měj hezký den, opatruj se a jsem moc ráda, že píšeš ...

NINUŠKO, zdravím Tě, přeju Ti pohodu, radost, klid ... TONI, i Tobě a těším se, až Tě uvidím ....

LUCKO, myslím, že podle toho, co jsem odposlouchala doma ( to víš - maminka zdravotní sestra, otec - doktor - to se pak řeší diagnozy i u nedělního oběda, zvlášť, když rodiče pracovali spolu v soukromé ordinaci ) i z vlastních zkušeností, že poruchy srdečního rytmu s problémy s páteří mohou souviset. Mně často dřív budívalo bušení srdce, nekontrolovatelný rychlý tlukot, norma je 60 - 80 tepů za minutu, já jsem mohla mít snad stopadesát - tzv. tachykardie, nebo mi často srdce jakoby přeskakovalo a skákalo jakoby do krku, to jsou extrasystoly, taky nic příjemnýho, může to mít souvislost s páteří nebo stresem, nervový původ, ale není to nic nebezpečného, pocity jsou to ovšem nepříjemné - přeju Ti moc hezký den, aby Ti bylo dobře, dobře jsi pochodila u ortopeda ... a ozvi se.

Moc pozdravů s přáním hodně sil a lepších dnů pro Klárku, Silvu, Kristalku, Luboše, Anetku, zdravím nevěstu Milunku, která už finišuje s přípravami na svatbu, Lindu, Kollerku, Alku, Páju, Gabču, Lili, i všechny ostatní ...

PETO, s pískáním v uších při depresi jsem já se nesetkala, myslím, že jsem četla něco o tom, že toto mohou způsobit jako vedlejší účinek antidepresiva ... ale u deprese bys měla řadu jiných příznaků - nevím, jestli celkově vnímáš svůj stav jako depresivní, kromě toho nepříjemného pískání - únavu, smutek, pocity beznaděje, nespavost nebo naopak zvýšenou spavost, nechutenství nebo naopak sklony se přejídat, nechuť kamkoli jít, cokoli dělat, s kýmkoli si povídat - to nejtypičtější a nejobecnější při D - každopádně Ti moc přeji, aby se Ti deprese vyhnula a zbavila ses i nepříjemného problému, o kterém se zmiňuješ ... popř se poradila s odborníkem ... měj se moc hezky ! Romana.

Halina, 05.06.2008 16:10:58, IP: ***.***.9.57, #52041
Tak jsem našla další příspěvky naší prolhané bláznivé Romany, tentokrát píše jako Renda.....je to bláázen:

Re: Ženatý milenec 5 Renďa, 28.4.2008 11:02
Ahoj Halčo - zaujalo mně, jak píšeš o Jánkách a Černé hoře a Sněžce - já jedu v půlce května na prodloužený víkend s manželem a přáteli do Jánek do apartmánu - oni ti tři jsou zapálení šílenci do golfu, tak to budou jezdit hrát do Mladých Buků a já to nehraju, protože mně to prostě nejde. Tak se chci tam věnovat mladšímu synovi, pokud se rozkejvá jet s námi a s fenečkou yorkshíra Roxy, mým milačkem, a chci se věnovat taky masážím a procedurám a taky hlavně turistice - pěším dlouhým procházkám májovou přírodou - květen je můj oblíbený měsíc a přírodu miluju. Co bys nám tam doporučila za vejšlap ? Kam se pustit, kde je to tam hezký ? Já to tam neznám.
Jo, a Halčo - já jsem dvacet let vdaná za jednoho chlapa a nemám ženatýho milence a ani jsem neměla - to abys mně nepodezírala z nekalostí a pokleslé morálky, ale prosím tě, když už jsme u toho tématu - nezdá se ti, že jsi na ty holky moc přísná ? Každý tvor touží po lásce a neporučíš si, do koho se zamilovat, příjde to a lítáš v tom, já bych tak všechny šmahem neodsuzovala a neházela do jednoho pytle .... tak se měj. Renďa
Pete, 05.06.2008 16:26:34, IP: ***.***.1.78, #52043
Může to být od panických stavů , kdy v uších píská , zaléhá, šumí ale dělá to i krční páteř.Pokud máš i jiné potíže tak raději si zajdi k lékaři.
Katka, 05.06.2008 18:00:43, IP: ***.***.124.47, #52051
Ahoj Klárko,
já beru taky Argofan. Chvíli trvalo, než začal účinkovat, ale teď jsem s ním spokojená. Můžu se zeptat, jak dlouho ho bereš a jestli jsi měla nějaké vedlejší účinky? A kolik mg bereš? Já mám 150 mg večer. Mimochodem jsem taky zdravotní sestra, takže ten dlouhotrvající stres v práci chápu ;-) Děkuju a měj se hezky. Katka.
Halina, 05.06.2008 20:25:48, IP: ***.***.9.57, #52082
Tak děvčata tohle je zase prdlá Romana pod nickem Bára .....dokonce píše stejné věty jako minule jako Kopretina....že muži chtějí jen štíhlé ženy, tak moc žárlí, že mám mladého přítele a ona olezlého starce ......je to psychopatka , píše dloouuhé články,aby zakryla svou samotu :

Re: Ženatý milenec holky, Halino - čte vás Bára, 5.6.2008 19:26
Holky, vás číst, to je .... nevím. Asi by to bylo normální, kdyby sem Halina nepsala stále totéž .... Je na zlé zlá a na hodné hodná - napsala - ale tady jste tedy všechny zlé, protože vás jen uráží a já nevím, proč se jí necháváte pořád vyprovokovat. Jistě nejste všechny zlé - ona vám chce zničit diskuzi. Proč si jí všímáte ? Když nebudete, bude si povídatt sama pro sebe, až ji to jednou přestane bavit, nebude mít komu nadávat a půjde dle vlastních slov pokecat na jinou diskuzi - ale protože je plná jedu, tak i tam bude urážet TAK TO PŮJDE POŘÁD DOKOLA - vy jste si nevšimli, že ona na netu žije ?

Mimochodem - mnozí čtyřicátníci jsou pěkní chlapi, sportují, dbají o sebe a vypadají líp než třicetiletí - mně se líbí prošedivělí štíhlí čtyřicátníci - odmítá je Halina - padesátiletá - pozor sexy Pražanda - podle fotky si fandíš Halino, bab jako ty chodí po ulicích mrtě - neříkám, že když se decentně namaluješ, hezky oblíkneš a investuješ dost prachů na vylepšení - dnes jde leccos, když máš čas a peníze a vynecháš svůj sprostý slovník ( tvoje blééé, prčáááá, prdééél, hlííína - tak nemluví ani moje šestnáctileté dcery - dvojčata - puberťačky - ale hrát si na mláďátko v tvým věku - nevím holka, aby to nebyla jen trapárna ) - může o tebe chlap zavadit, to jo, ale buď trochu soudná a přiznej si - chlapi, kteří jsou k světu a to po všech stránkách, ti nejžádanější - jdou po šťavnatém mládí, po něčem atraktivním a ženy s nadváhou má opravdu v lásce menšina mužů - to si zas myslím, že tady se mnou bude každý souhlasit - to je prostě holý fakt ...
Jinak bys měla Halino vynechat už ten Mácháč, protože asi nikam jinam nejezdíš - zkus ohromit nebo překvapit - máš to ohraný - třeba, že jsi potlačila svůj blok z létání, neblinkáš už ani nemáš strach a letíš se zajícem na Maledivy nebo na Kostariku, to bychom čuměly, co je to Mácháč - to mi evokuje trabanta a řízky v alobalu ... mně se zdá, že na tom materiálně nebudeš nic moc - jsi uklízečka a makáš třikrát týdně - to je asi problematický to finančně táhnout - neříkám, že v penězích spočívá štěstí Halino, ale věř tomu, že šťastnou tě sice neudělají, zdraví si za ně nekoupíš, ale je příjemný je mít, dají ti svobodu a zážitky - já jsem byla ve svém životě chudá i bohatá - prvně chudá, pak bohatá, z paneláku v Měcholupech do vily - prvorepublikové, zrekonstruované na Jílovišti, z Máchova jezera do Thajska, z večeři v hospůdce pod kaštany na rauty do Hiltonu, tak vím, o čem mluvím....
Vydělávají tvoje dcery ? Bydlíš v paneláku ? Můžeš být šťastná i s málem a v paneláku a mít lásku a pohodu - tohle uvěřím - ale v tvém případě, když čtu, co píšeš si nějak myslím, že bys vysokoškolský titul, vilu, exotiku a tyhle věci přece jen brala, že tak nějak vzhledem k tomu jak se prezentuješ by dobrý psycholog vystopoval u tebe jisté komplexy - nejsi už mladá, jistě život bilancuješ, jistě je podle tebe skvělá životní bilance, že jsi držela v ruce 50 penisů, jak píšeš, třeba je šťastnější jiná ženská, která fakt držela jen tři, ani tímto míru štěstí nemůžeš poměřovat, sex není láska, nejsem ten psycholog, ale myslím, že i ty máš řadu problémů, jen jsou tam zábrany z tvé strany, kompenzuješ něco tím, že kolem sebe kopeš a urážíš, hraješ si na spasitelku a úplně bezproblémový život, jak se snažíš dokazovat, ani v současné době, podle mého názoru nemáš - podle mně ti ještě něco chybí - pobytem na netu mnoho hodin denně a večer něco kompenzuješ ... nevím, nemůžu soudit ... ale máš nějaký problém, evidentně ... zkus si to vyřešit sama v sobě a věř mi, že budeš spokojenější, hezčí, žádoucnější - stav mysli a ducha se velmi odráží v tváři a očích - zkus na sobě zapracovat vnitřně - Bára.

.
Malířka, 05.06.2008 21:43:53, IP: ***.***.60.43, #52098
Ahojte, broučkové moji a zlatíčka!!!
Ninuško, Romísku, Lilinko, Toničko, Luboši, dnes mi vůbec nefunguje pošta, takže jsem s vámi v kontaktu mobilem (s Kollerkou, Kristalkou si píšeme). Romí a Nino, vám jsem taky poslala SMSky, snad jste je dostaly.
Dnes jsem si dopřála to potěšení (budete se asi divit), že jsem na zahradě vyvazovala (upevňovala) vinnou révu. Máme pár rostlinek, ne víc, než deset a já už několikátým rokem zjišťuju, že mě baví se s nimi "mazlit" a obdivuju jejich inteligenci, jak si svými výhonky najdou cestičku k opoře a zaháčkují se tak pevně, že by snad udržely i pár kilo zátěže (vlastně později musí unést "něco" vážící hrozny). Já jim trochu pomáhám tím, že je různě proplétám a neodborně vyvazuju buď k sobě, nebo ke žbrlení. A hodně se s tím loudám, protože mi je s révou tak nějak moc dobře a těší mě, když za dva dny viditelně popoleze vzhůru. V tekuté formě mám víno taky ráda, ale jsem mlsná kočka, jen tak něco mi nezachutná a mám už vytipované odrůdy, jak bílého, tak červeného, ale ani ty mi všechny nechutnají, zkrátka, víno to se mnou nemá lehké :-)))
Romí, mrzí mě, že ti ode mne nedošly některé maily a představ si, že mi teprve dnes přišly tvoje SMSky z 31.5. s tou dnešní. Díky moc! Pochvalu si zasloužíš :-)))
Lilinko, před chvílí jsem četla tvůj mail, ale nemůžu ti odepsat, máme u nás asi poruchu. Ale mám radost, že ses odhodlala zabojovat a z tvého psaní jsem cítila dost silnou energii :-))) Držím ti moc a moc a moc palce!!! Nezkusila ses kouknout na net na regresní terapii? Já ano a nejraději bych na ni hned šla. Ale já jsem Ťuňťa, kterou musí vždycky někdo druhý kamkoliv vytáhnout, sama neudělám nic. Zítra mi snad už bude pošta fungovat, abych ti mohla odepsat. Ale mám z tebe fakt velkou radost! Jsi moje holka :-)))
Luboši, tobě jsem teď dokončovala obrázek. Už ho dokončuju pár týdnů, ale pokaždé, když už si myslím, že je hotový, zase mě něco napadne a tak maluju pořád dál a dál a dál. Ale teď už toho opravdu nechám, abych ho nepokazila, počkám, až zaschnou barvy, nalakuju ho, opět bude schnout a pak ti ho pošlu, na tom se domluvíme mailem.
Milunce taky pořád dokončuju obrázek ke svatbě a dopadá to s ním tak, že už jsem ho přemalovala snad desetkrát, až se mi přestává líbit, anebo si nejsem jistá, jestli by se líbil, Milu, tobě.
Přátelé a moji milí, běžím zase malovat. Přeju vám klidnou noc, jenom příjemné a pohodové sny a naberte ve spánku moře síly, abyste si zítra mohli užít krásný den :-)))
Myslím na vás, jsem pořád s vámi, přeju vám rychlé a trvalé uzdravení, klid a harmonii v duši, hodně lásky, chápající přátele, hodné děti a vůbec všechno, co si přejete vy :-)))
* * * * * * * * * Dobrou noc * * * * * * * * *
Peta, 05.06.2008 22:06:56, IP: ***.***.166.170, #52103
Ahojky, děkuji zaodpovědi, mám panickou poruchu,nenapadlo mě, že by to mohlo být od toho...krční páteř mě taky zlobí ( kancel.práce,no...)tak se budu muset nechat pořádně proklepnout od doktorů, snad mi něco pomůže, to pískání začíná být nesnesitelný:((
Kristalka, 06.06.2008 9:50:32, IP: ***.***.197.235, #52133
Ahojte, zdravím všechny milé duše, hlavně Malířku, Romanku, Petra, Luboše, Anetku, Kollerku, Toni, Lindu, Ninu...

Nino, daří se mi tak nějak všelijak. Je to hrozně výkyvové. Na jednu stranu se cítím celkem ok a pak to přijde ani nevím jak a už zas mam pocit,ze mi ani léky nemůžou pomoct z osamělosti a to asi nemůžou. Nechci si zvykat na samotu, nejsem samotář. No ty karty me trochu rozhodily,ale beru to s rezervou. Uz se z toho nehroutim. Nechavam to volne plynout. A uvidim co mi zivot prichysta,jen doufam, ze treba i neco pozitivnyho a dobryho abych se neznicila uplne. A jak se daří Tobě? Přeji ti pěkný víkend, vám všem. Mě ted čeká taková malinká dovolená. Nemusím týden do práce, ale bohužel nemám v plánu vubec nic. A tak budu muset vyrazit za rodiči, i když to taky není zrovna nejštastnější volba. Docela bych tam ráda jela, ale nevím, jestli si to ještě nerozmyslím..no je to složitý.

Mejte se pokud možno co nejlíp, at vas provazeji jen dobre myslenky a pocity.
Lucie, 06.06.2008 10:23:00, IP: ***.***.172.245, #52137
ROMANĚ:Ahoj tak jsem byla včera u ortopéda a on mi řekl,že krk mám v pořádku,že ho mám volný.Prý až moc,mám celkově volnou páteř.Ale doma ci procvičuju aby sem se trochu zpevnila.Dnes jdu ale ještě k očnímu,protože,se mi zdá že to motání může být také od dioptrií.V dubnu jsem na očním byla a říkala mi,že by mi zdvihla dioptrie o čtvrtinu.Jenže v té době jsem brala lexaurin a po tom vzniká motání hlavy,teď ho ale už týden nejím a motání mám pořád a také pořád zaostřuji.
To máš teda dobrý,že máš oba dva rodiče ve zdravotnictví,to by konkrétně mě hodně uklidňovalo.
Měj se pěkně a přeji hezký den.
Lucie, 06.06.2008 10:29:21, IP: ***.***.172.245, #52138
PETŘE:Ahoj Peťo.To co popisuješ mám taky.V uších mi píská,sičí,při polikání praská a někdy mi tam i zalehne.Je to něco jako kdybych měla v hlavě tlak.U ortopeda jsem byla včera,říkal že s krkem nic nemám že ho mám volnej(říkal teda že až moc)doma si pocvičuju na celkové zpevnění páteře,mám totiž levou nohu o 1cm kratší.Ale jak psala Romana,taky si myslím že to může být temi AD.Já beru Cipralex od minulé soboty a před tím jsem nic takového nepociťovala.
Měj se pěkně Lucie
Myšule, 06.06.2008 11:39:46, IP: ***.***.166.33, #52147
Ahoj všem, hlavně Romaně, která před pár týdny na mě reagovala. Dneska jsem byla pozvána k šéfovi, kvůli kterému jsem dala výpověď, na "koberec" Líbivým dopisem mi naznačil že má pro mě jiné pracovní místo, které by mě tolik psychicky nezatěžovalo. Ale když jsem tam dorazila tak mi řekl, že ta možnost by tady teoreticky byla, ale v současné době mi nemůže nic nabídnout. Takže další podraz, pak mi ještě vyhrožoval, že můžu za přídné nedostatky v práci, které by později vyšly najevo , nést do budoucna odpovědnost. Fakt super. Kolegyně, které s mojí výpovědí nemají nic společného mě zdravili při setkání tak nějak na půl úst. Takže mě to opravdu docela zasáhlo, padám zase někam na začátek, a to už mě AD začaly docela pomáhat. Je to v háji. No, nevím jak to budu v sobě řešit, ve středu jdu na kontrolu k obvodní lékařce, a ta mě už asi pošle k psychiatrovi, protože ji mým stavem asi moc nepotěším. Už jsem uvažovala dokonce, že skončím prac. neschopnost a že zvládnu chodit do práce abych aspoň ten zbytek výpovědní lhůty využila k tomu vyčistit si stůl a dodělat práci, která tam teď stojí, ale myslím, že to nevyjde. Nebudu toho schopná. Při představě že jdu do práce mi buší srdce a je mi na zvracení. Ach jo. Tak se mějte moc hezky a doufám, že se tady zase nerozpoutá to peklo v diskuzi, co tady ještě nedávno bylo. To mě totiž odrazovalo sem psát. Myšule
Romana, 06.06.2008 15:27:48, IP: ***.***.173.78, #52164
Ahoj všem, moc zdravím a přeji všem hezký víkend - na víkend odjíždím, ale v duchu budu s vámi a držet vám palce pořád ...

LUCKO, já jsem právě psala o rodičích, že byli oba ve zdravotnictví , ale tatínek už je v současné době v důchodu a maminka před pěti lety zemřela - to právě odstartovalo moje deprese, prostě jsem to neunesla a nesmířila se - zemřela mi v náruči a mně to tak nějak od základu změnilo život --- pak jsem se v tom dlouho plácala, život byl jako na houpačce, ale prostě jsem se tak nějak škrábala vždy ze dna nahoru, nedávno naposledy - letos zjara - přeji ti jen a jen všechno dobré ...

MYŠULE - moc Tě zdravím, nenechej se odradit od čtení této diskuze, je tady dost vzácných a skvělých lidí, např. Malířka je úžasný člověk a je tady vždy připravená slovem pomoci každému, je obdivuhodná - dost lidí psát přestalo kvůli jedinému člověku a není se až tak čemu divit, protože tady byla snaha tuto diskuzi zcela hodit mimo téma, ke kterému byla určena, ale věřím, že jeden člověk dobré nezničí a že lidé, kteří sem psali, alespoň čtou a třeba se i vrátí ... netrap se kvůli práci - je to sice důležitá součást našeho života, ale ne nejdůležitejší - především musíme být v kondici po všech stránkách - psychické i fyzické - a od toho se pak odvíjí všechno ostatní - já si budu hledat práci jinou, v současné jsem po deseti letech dala výpověď a zažívám velkou úlevu. Intriky, vedení, pomluvy uvnitř firmy - s tím vším bych se nesrovnala,změnu jsem potřebovala už delší dobu ... ve firmě, jako byla ta moje, svého času skvělá, ale dnes už někde jinde, bych nechtěla pracovat ...

Mějte všichni co nejhezčí víkend a těším se po neděli na vaše psaní .... Romana.
Peta, 06.06.2008 19:59:13, IP: ***.***.166.170, #52185
Lucko,když já žádné AD neberu, jen někdy Neurol ne zklidnění.
TONI, 06.06.2008 20:59:44, IP: ***.***.64.186, #52194
Chci vás všechny jen pozdravit a napsat ,že na vás myslím!!!!!!Syn měl večer uraz tak jsem s ním byla celé dopoledne na chirdě.Musím přiznat,že bez lexaku bych to nedala.Jsem unavená a pořád si připadam jak kdybych měla chřipku.Hlavně si připadám moc sama.Mrzí mě jak se na mě ty kamošky v.........................možná se jim nedivím,ale já bych to neudělala.Dceru tatínek i pres můj zákaz pustil na nějaký koncert -kapely co mi nic neříká.Čeká mě zase čekání do noci -kdy se vrátí.Štve mě a je to velká chyba ,že nejsme jednotní ve vychově.Ale tím vás nebudu zatěžovat.Určitě všude je něco .Každý máme nějaké starosti a tady se múžeme z nich vykecat že!Krásný víkend !A prosím držte se!Jsem ráda,že vás mám.TONI
Malířka, 06.06.2008 21:43:00, IP: ***.***.60.43, #52204
Tonísku,
co ten tvůj raubíř vyváděl? A je v pořádku? O dceru se neboj, ona se ohlídá. Pokud kouří, to jí stejně zakázat nemůžeš... A jinak to bude všechno dobrý :-)))
        Předchozí   1 .. 174175176177178179180 .. 332      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.