Diskuse - Deprese
všem, 09.05.2008 23:03:48, IP: ***.***.1.78, #48655proč na ní reagujete? Já vím , že to někdy nejde , ale takhle se jí nezbavíte......malířko jestli chceš napíšu ti číslo na admina ...
Romana, 09.05.2008 23:15:00, IP: ***.***.173.78, #48657Ahoj všichni - tak mi manžel v dobré míře vyčetl, že se mu nevěnuju, večer, kdy máme obě děti z domu. Ono nám totiž starší dítě slaví s vrstevníky a mladší nocuje ve vlastnoručně postaveném bunkru též s vrstevníky. Dali jsme si kafe na terase a přišlo naše třetí psí dítě - má takovou potřebu mazlení ... Kollerko, škoda, že na Tebe nemám kontakt - poslala bych Ti tu p**elku čtyřnohou na e-mail. Tady nemůžeme zveřejňovat svoje e-mailové adresy. Poslala bych ti klidně svůj obrázek ( tlustou snobku ) - snad to ještě se mnou není tak zlý.
Malířko, posílala jsem Ti před pár dny majlík, ale nevím, jestli Ti došel.
Halinu, jak vidím vypudily holky z Ženatého milence a sídlí tady natrvalo. Píše, že ze mně bude dělat navždy d**ila, jsem přesvědčená, že od ní mi to vadit nebude, už jsem ji i poznala dostatečně. Takže Halino, můžeš, pokud Ti to dělá radost v Tvé osamělosti. Kdybys měla přítele, nevisela bys totiž tady.
Jsou dvě možnosti - buď Ti ten, kohos tady pošpinila bude zlé splácet zlým - to je ta první. Druhá možnost je, že si Tě nebude všímat.
Pokud můžete napište Váš názor, co je lepší. Já za sebe jsem rozhodnuta pro druhou variantu. Pokud to uděláme všichni, dopadne to jako v jiných diskuzích, asi to už Halinu nebude tak moc bavit a bude tady vést monolog sama se sebou. Je to na zvážení každého. halina je asi na mně hodně naštvaná, protože začíná tušit, že mně nemůže naštvat. JEN NA JEDNO POZOR - ABYS VE SVÉ SNAZE DĚLAT Z DRUHÉHO DEBILA MALINKO NEUDĚLALA D..... ZE SEBE - POPŘEMÝŠLEJ, JE TO DOBRÁ RADA. Mně osobně představa života stráveného tím, že dělám z někoho d**ila, děsí. Snad je dost hezčích činností, kterými jde život zaplnit. Romana.
IVA, 09.05.2008 23:43:08, IP: ***.***.173.78, #48664Haliny se už nezbavíte, to je pijavice ...
Malířka, 10.05.2008 0:05:18, IP: ***.***.60.43, #48669Přítel mi před chvílí usnul, tak jsem potichoučku doťapkala k počítači. Romísku, budeš se asi divit, ale byla jsem trošku zklamaná, že mi žádný mail od tebe nepřišel. Napiš mi na Fialka8@atlas.cz...
RKollerko, ty teda dneska perlíš!!! Je ti dobře? Vypadá to na plnou nádrž pozitivní energie :-) Kéž by ti vydržela až do nekonečna! Dost dobře jsem se pobavila nad svými tepláky (tu fotku ti pošlu, abys byla v obraze, schválně jsem ji poslala Petrovi, protože je příšerná tím, jak jsem na ní postrojená do vypůjčených věcí, abych se neumazala od olejových barev). Petr ti poslal svoje podobenky? Tu s ještěrem?
Holčičky moje, buďte v naprostém klidu! Nenechte se rozhodit ničím a nikým. Vždyť, co jsou nějaké oplzlé plky proti věčnosti? Důležité je zdraví, láska, jako taková a mít rád sebe a pomáhat druhým. Jestli si ještě pamatujete na paní herečku Rosůlkovou, tak ona vyprávěla, že jí babička často kladla na srdce: "Holka, jsme tu, holt, pro ty druhý." A to je tak krásný a výstižný a naplňuje to a dává to smysl.
Sněte sladké sny, užijte si klidu a míru pohostinné noci, nechte se vtáhnout do útulných, uklidňujících snů... A věřte v probuzení do lepšího rána a krásnějšího dne, než byl ten dnešní. To vám přeji z celého srdce :-)))
Kollerka, 10.05.2008 9:08:03, IP: ***.***.36.57, #48677Neboj Romi,přece se nedámáme,jsme silná parta!
Já nevím jestli mám napsat svůj email,před nedávnem jsem dvakrát zveřejnila své telefoní číslo,jestli se to nepovede přes Malířku,nebo Petra,napíšu ti svoji e meilovou adresu Romanko.Moc ráda bych si s tebou psala víc nebo ještě raději bych tě slyšela alespoň po telefonu.
Teď ti přeji kkásný den plný energie a sluníčka.
Kollerka, 10.05.2008 9:15:19, IP: ***.***.36.57, #48678Mám vás všechny moc ráda a přeji vám všem ,aby se vám dařilo a mohli jste všichni cítit tu krásu která nás obklopuje.Vím že je to těžké pro mnohé z vás,ale chci vám dodat odvahu.Víte jak je to se mnou,už to vypadalo,že se nezvetím a ejhle,jaký to obrat k lepšímu.Vždycky může být hůř,ale i líp!!!!!!!!!!!!!!!!
A proto moji milí přátelé,mějte se krásně a nezoufejte,vždycky může být líp.
Mám vás ráda ! PaPa
Marcela , 10.05.2008 9:23:27, IP: ***.***.109.12, #48679Dobeé ráno vše, vy jste teda pilní. Takových příspěvků. Já jsem zas vstávala levou zadní, zvýšila jsem si dle rady doktorky AD, doufám, že se to zlepší. Možná, že to bude znít divně ale po přečtení slov Haliny určené pro Toni, mě celkem potěšila. Doufám, že to alespoň myslela upřímě.
Někdo se mě tu ptal, co dělají moji kluci. Jsou celkem hodní, ten starší, v květnu mu bud eosm, za mnou několikrát za den přijde se pomazlit, řekne jak mě má rád. Ten menší je takovej uličník, ale nechá se ještě trochu srovnat. Jen mě mrzí, že k nim nic necítím. To je bolest, vnitřní tlak. Je to sice lepší, dřív jsem je nemohla ani slyšet, ale teď poslední asi 4 dny, je to zase takové o ničem, zas mě napadají ty hloupé myšlenky, bojím se k nim přiblížit, vůbec v ničem už si nejsem jistá.
petr, 10.05.2008 9:46:52, IP: ***.***.20.52, #48680Pěkný den vám všem!
Venku to pro některé vypadá na překrásný den, pro ty , kteří Slunce nemusí je to asi trošku o něčem jiném.
Takže těm, které jedou na brusle, tak přeji hlavně cestu bez kamínků, aby se nám vrátily v pořádku a hlavně , pokud to půjde, aby vnímaly pohodu a krásu kolem. Tohle ostatně přeji vám všem.
Romčo, nejen ze včerejší "debaty" je vcelku jasné, že neodpovídat na některé diskutanty je určitě jediné možné řešení... to ale není nic nového.Jo a kdyby jsi si mohla vzít od malířky mail a poslat mi "tlustou bečku" :-))
Malířko, můžeš dát holkám, klidně můj mail a ať posílají, já budu taky. Jo a moje fotky můžeš poslat dál. Ještěr s "Týpkem"...to by byl teda název pro fotku :-)). Adresa na volný je domů a ta druhá do práce. Z domu zatím nic nepošlu, ale v práci mám všechna fota, taže z těch svých asi 50 000 fotek, které jsem za asi 5 roků nafotil, snad něco vyberu :-))
Marci, doufám, že už je to lepší a že po "zfetovaném " večeru :----)))) už jsi v poho! :-)))
Lilly, právě jdu nakrmit příšerky, je to vždycky dobrý boj.Stačí jinm dát kousek masa do aqárka a slídí, koušou...raději jim dávám každému zvlášť na špejli. Pozdravuj Ještěráka i koníka. Ať se Ti daří. A kdybys chtěla a poslala mail, zvířenu bych rád zaslal...pa
Malířka taky povalí na brusle? Nebo dneska dáš přednost příteli + kolu? Možná dnešek strávíš za plátnem, což je taky dobrá činnost a ještě k tomu po ní zůstanou krásné obrázky. :-))
Lindo, s tím chroustem jsi mě včera pobavila! Stejně jako s netopírama a igelitkou!! Když jsem se na Úžasňáka zadíval , nechtěl on tou igelitkou již tehdy dokázat něco jiného? Brrr...To radši 2 netopíry v hlavě. Taková havěť mi neva. Minule, jaxem vlezl do jeskyně, tak tam byla spousta celkem velkých pavouků. A co myslš? Jo, správně, fotil la fotil... :-))
Toni, hloupá otázka , jaxe daří, že? Psal Ti možná Luboš, kdyby jsi se cítila fakt mizerně a zdálo se Ti, že to nejde snést, vyzkoušej tu hospitalizaci! Nic na tom není, já se doma trápil víc než tam!! Tam jsi izolovaná, pod "dohledem" odborníků...A když , tak máš naše mobily a místo pár řádků sem, Ti budeme psát tam! Nic na tom není, že? Držím pěsti!!!
Stejně jako Honzovi, kterému se to tak zklouzlo...stejně se teď zamýšlímnad tím, proč Ti měnili AD, když Ti vyhovovala? To se mi zdá diletantské. Já užívám sedmý rok ty samé, které jsem okusil první den při hospitalizaci (Wellbutrin SR a Fevarin) Myslím, nebo spíš doufám, že je budu brát ještě dalších 50 roků.. :-)) Jak vypadá Danečkova motokára? Nejezdí víc děda a pak se nám nehorší?! :-))
Kollerko, Ty jsi se včera napsala, že?! Ale to je vidět kolik začínáš,nebo spíš máš energie! Jen tak dál, (s tou energií, psát můžeš "jen" nám) :-))
Luboši, zase weekend s plnou chalupou hladových krků a usměvavých tváří?? Moc pěkně píšeš o své ženě...tam je cítit lásku! I přes obrazovku.Neříkej, že budeš zase opékat? Úúúú.. dal bych si říct... ať se Ti daří!!!
Milunka není asi na příjmu, ale myslím na Tebe.Ví někdo, prosím, kdy vůbec ten šťastný svatební den proběhne? Možná nejsem v obraze jen já...
Ještě jednou krásný den samozřejmě i těm, které jsem výše nezmíni, ať se vám všem dnešek vydaří a nejpozději večer se "uvidíme".
petr
Nina, 10.05.2008 10:55:51, IP: ***.***.242.173, #48681Ahoj všichni moji milí přátelé,
včera večer jsem vám psala, ale jakýsi skřítek mi nedovolil můj dlouhý výtvor odeslat. Prý byla nějaká chyba na stránce. Tak jen v krátkosti, děkuju vám všem, že se na tyto stránky zase vrací dobrá nálada a optimismus, porozumění a souznění, které mě tak dělá dobře na duši.
Romanko, někde jsem zahlédla, že už také píšu na Ženatého. Beru to jako ocenění a důkaz toho, že opravdu patřím do vašeho společenství. Ale paní H. má smůlu, mě nerozhodí, jsem totiž ženská zvídavá a ne zvědavá a můj čas pro mě má velkou cenu. Když už mohu číst, tak rozhodně ne bláboly pravděpodobně velmi podobné kopiím, kerými nás p.H. tady zásobuje. Jo takhle seznámit se s axolotlem nebo gekonem, to jsem šupala hned.
Malířko, mám velkou prosbu. Nemohla bych také dostat obrázek té ženské ve flanelce a tygřích bačkorách? Já totiž mám z té krásné třicátnice, kterou jsi nejspíš vytrhla z nějakého kalendáře, "complex". A díky za spoustu krásných příspěvků a odpovědí na trápení všech lidiček tady, hodně o nich přemýšlím a čerpám z nich.
Ráda bych si tu s vámi ještě poseděla, ale jelikož jsem ráno předpažila a do ničeho nenarazila a kupodivu vylezla z postele normálně namísto obvyklého plazení se, povalím (to je krásné slovo) přehazovat kompost, dokud je tam stín.
Tak ještě popřeji všem, aby se jim příjemně vařilo, žehlilo, kolovalo, bruslilo, malovalo, sedělo na zahrádce, chodilo v lese a Toničce, aby se jí aspoň trochu ulevilo. Budu na vás všechny myslet.
Ještě se dovolím zeptat, nemohla bych také vidět tu tlustou babu Romíska, ještěra s týpkem, divnou Kollerku apod.? Malířka má můj e-mail, tak ji tímto prosím o předání. Svoji fotku také pošlu až mi s tím někdo pomůže, mám starý počítač a nechce spolupracovat.
Večer zase nakouknu, zatím pa.
Romana, 10.05.2008 11:02:57, IP: ***.***.173.78, #48682Ahoj děvčata a Petře - díky za hezké psaní - hned je sobotní dopoledne ještě hezčí.
Malířko, já Ti napíši znovu a ráda, myslím, že v práci zlobilo odcházení pošty mimo firmu. Víš, já pracuju skoro deset let jako podniková právnička a poslední dobou pomýšlím na změnu zaměstnání. Firma je německá a jak jsem psala, se změnou vedení a odchodem generálního jsou tam jiné poměry pramenící z jiné mentality. Ještě nedávno bych vůbec neměla sílu něco jiného hledat, byla jsem ráda, že dojdu do práce a vydržím a každý den jsem si připadala jako Sysífos valící obří balvan do kopce ... myslím, že bych to ale ještě zvládla - pohovory, konkurzy. Prostě začínám toužit zkusit něco jiného. Problém je jazyková bariéra - neumím anglicky ( já jsem Husákovo dítě, když probíhala nádherná sametová revoluce, byla jsem na rizikovém těhotenství v třebíčské porodnici s prvním dítětem a štvalo mně, že si nemůžu skočit zacinkat klíči ) - s tou angličtinou bych začínala od nuly, nevím, jestli by mi to lezlo do hlavy. Píšeš tak hezky, že mně někdy i trošku mrazí - myslím, že jsi dost mladá a máš tak vyzrálé názory a pohled na svět ...
Petře, můžu se Ti poslat až získám kontakt na Tebe se svou čtyřnohou láskou ve věku šesti týdnů ? Tedy mojí fence tam bylo šest týdnů, mně přes čtyřicet a je to z loňského podzimu a před D. Díky ní jsem pak rychle dala dolů šest kg a to bylo příjemný - ale s pomocí Černé dámy nechci hubnout už nikdy ! DÁM SE NA SPORT, PROTOŽE DIETU JÁ PROSTĚ SE SVOU VŮLí NEZVLÁDNU. zAS TEN cAPS LOCK, OMLOUVÁM SE. Petře, ty bydlíš blízko Olomouce - to je krásný město , moc se mi líbí. Já pocházím z Brna a mám k němu vazby, do Čech jsem se přivdala.
Milá Kollerko, pošlu Ti obrázek co nejdříve, musím to stáhnout přes flešku do tohoto synova PC a moc ráda bych Ti někdy brnkla a popovídala si - hrozně ráda Tě čtu.
Marcelko, prosím Tě, neklesej na mysli, protože já mám taky dva kluky, starší než Ty a ve zlé době jsem byla alergická na jejich zvýšené hlasy při hádce, nedokázala jsem je jít dolů přivítat, když se vraceli z venku, šíleně mně znervozňovali, dráždil každý drobek, jak pod sebe stelou při jídle a nevážila jsem si jejich řídkých projevů přízně - když něco potřebovali - dokonce mně to obtěžovalo !! Marci, zase to bude dobré - emoce se vrátí a o to pak budou pro tebe cennější - myslím na Tebe !
Toni - Petr má pravdu - nemám zkušenost s léčebnou, ale nezatracovala bych ji v žádném případě. Mnoho lidí se odtud vrátilo znovuzrozených, jednoho pána - zahradníka mám poblíž, byl tam dlouho a teď dlouho funguje. Zoufal si nad svými dluhy. Je teď v pohodě. Moji milí, moc Vás zdravím, myslím na všechny, v tom krásném májovém dopoledni teď na Milunku, jak jí to bude krásně slušet ve vínovobílých šatech. Mně se kamarádka a kolegyně v jednom vdává v srpnu, a to ve velkém stylu - těším se - budu bulit, mně to dojímá. Všem moc pozdravů, mám vás čím dál raději - jste moje virtuální lásky ! Romana.
Romana Nině, 10.05.2008 11:17:03, IP: ***.***.173.78, #48686Ahoj Ninuško, pošlu Ti obrázek mně a mé fenky ráda, stáhnu to přes flešku do tohoto PC, mám to v práci. Posílám Ti moc pozdravů a přeji Ti pohodu v srdci a hezký den a dík. Romana.
Martas, 10.05.2008 11:47:30, IP: ***.***.1.78, #48687Hezký den všem , bylo by dovoleno....:-) od Malířky jsem Vám napsat.jak už jsem někde psala , vás čtu a chápu..Ohledně dětí....to dobře znám Marcelko , nemohla jsem se jim tak věnovat...v té době mě bývalej skoro nechodil domů, přednější byli kamarádi , alkohol a nakonec milenky.nevyčítej si to , nemůžeš za to! Zkus to, když se najde chvilka , kdy je o něco lépe se soustředit , vím , že to není lehký...-(...na ty děti ...dneska mě už vyrostly a tak to všechno utíká, když si vzpomenu , že jsem si je mohla užít víc...nevím kolik jim je?----zkus je víc objímat, jestli máš holčičku a má dlouhý vlásky , česej jí, oni to potřebují a ty taky, určitě mi rozumíš.....Pokud nemáš agorku , jdi s nimi ven , jestli máš kámošku nebo někoho z rodiny ...Nyní jsem sie dočetla , že máš kluky ..-) to je jedno , toho můžeš česat taky a objímat taky.....:-) nevím , jaké myšlenky tě napadají....jestli chceš napiš mi na můj mail, Malířka ti ho přepošle.At je Vám všem Fajn!!!
Malířka, 10.05.2008 11:51:17, IP: ***.***.60.43, #48688Omlouvám se, ale už nějak nestíhám všechno dohromady, psaní, mailování, malování, vaření, jako Petr, to je borec, na každého si pamatuje všechny detaily. Ale myslím na vás na všechny pořád, celý den a v noci se mi o vás zdá.
Každému, kdo mi napíše, přepošlu Petrův, Ninin, Kollerčin kontakt, sebe v babičkovských bačkůrkách, obrázky a mobil.
Přeju vám krásný usměvavý den a abyste načerpali spousty energie:-)))
P.S.: Na brusle dnes nejedu, mámin přítel slaví kulatiny, tak se bude u nich na zahradě v podvečer grilovat. Předtím se pojedeme s přítelem trochu projet na kolech. Zatím stojím od rána u velkého plátna, mám zakázku už půl roku a nejsem schopná to dodělat (protože si pán vymyslel blbé barvy, blbý rozměr obrazu a vůbec, je nějaký divný...) a dnes jsem chytla víc inspirace, tak toho musím využít. A taky si připravit něco na oběd, mužik odjel do práce a naobědvá se někde se synkem. Dnes se ani nemohl pořádně vyspat, asi v půl třetí ráno mu volala sestra, které někde cestou z Prahy z letiště kleklo auto, aby pro ni přijel. Za chvíli volala znova, že už zase jede. Mužik usnul a další telefon, že už jí to zase nechce jet, ale to už byla kousek před městem. Mužik se ustrojil a pro jistotu pro ni dojel a udělal dobře, protože 200 m před jejím domem auto odmítlo dojet a tlačili. Ráno jsem ho našla na gauči spícího a necítil se dobře, do práce ale musel. Achjo.
Tak už opravdu, ahojte všichni přátelé :-)
Halina, 10.05.2008 17:26:37, IP: ***.***.9.57, #48695Koukám děvčata, že zas visíte na netu celý víkend............hihi......no jo, když je někdo osamělý a prolhaný jako Romana a další ....tak potřebuje aspon přátele na forech......hihi.......nemám čas vás číst , ale zítra vám zkopčím , jak mi Romana lezla do zadku, když zjistila že jsem zkopčila její Kopretinu.....že prý jsem inteligentní žena, nebo něco tak......prčáááááá.......vlezp**elka......tak přeju krásný víkend na forech ve vaší osamělosti a prolhanosti ......zvlášt líné Malířce a snobce Romaně......promiňte , já se radši proběhnu s mladíčkem v přírodě ......hihi.......a zítra večer sem mrknu na vaše smyšlenky...
honza, 10.05.2008 19:12:59, IP: ***.***.90.205, #48707S těmi AD mně to taky není jasné.Za těch 30 let s depresemi jsem jich vystřídal moc.Souvisí to určitě s tím,jak se vyvíjeli nová.Teď mám Fluoxetin a Fevaril,ale pokrok není dle psy. dost rychlý,tak zkusil jiné.Chyba.On je to tak trochu Dr House.Tohle je třetí kombinace AD,se kterou jsem se dostal nejdál,tak 70%.Ale jak jsem psal,má čím dál víc případů,kdy vyléčení na dejme tomu 95% trvá dlouho.Obecně lze říci,že ženy se z deprese dostanou dříve......Jinak bugy už jezdí,ale zbývá kosmetika-karoserie,světla atd.Jinak přeji hezký den