Diskuse - Deprese v těhotenství
eicul, 11.03.2012 10:44:28, IP: ***.***.215.133, #160058Holky,mě se asi zase bliži pms,jelikož bylo rano divně,ale taky sem zjistila,že dělam vrbu druhym a neni mě nic opětované,když ja potřebuji pomoc,každy nema čas...asi bych se měla zamyslet a zvažit kdo je a není přitel.Jedu na zumbu v 16h tak se těšim,je to pod vedenim švagrové,po roce sem zas začla cvičit,jelikož ma bracha svatbu za 3měsice a nějake to kg musi dolu :-) a ve středu mam dr.tak i přes to že je dobře se k ni těšim!
Nikol,taky znam jednu pani co se takle obleka a je ji 59let a vypada to někdy dost divně :-)
naše stará, 11.03.2012 19:36:02, IP: ***.***.180.186, #160072eicul, nezávidím, já si to užila nedávno i s úplňkem, večerním nespaním a dalšíma radostma, takže mi nervy jen jen tekly...Navíc bych občas dala nevímco za to, aby malá spala celou noc...Včera se to povedlo a spát jsem zas nemohla já...
eicul, 12.03.2012 11:36:23, IP: ***.***.215.95, #160093To byla noc,mala mě od 22h po hodině zvracela do rana do 5h,šilenyona u toho spala,ani nevi že sem ji převlekala,ale ja nenaspala nic,postele převlečené,postylka k nepoužití tak na dva dny,než uschne vše,k sakru jak naschval ani sluničko nesviti abych to dala vven,prši od rana.K dr.jedem na pul třetí,řikala sestra at přijedem po poradně.Včera snědla cely lipanek a pak už nic nechtěla ani večeři v 19h,a mliko vlastně těch 25ml vyblinkala,napila se mě věčer dost ve vaně vody s pěnou,podle mě to bylo z toho,tet ma prujem jak bič,do toho brousi vše co jde o dasně...tak sem zvědava co nam dr.řekne,raději tam zajedu.Prujem měla v barvě bilé kavy tak nevim no...vždy se leknu když se něco děje.Jinak je dobře,pms zatim odezněl.... :-) a CO TA iRČA?TA NA NAS HODILA TEDY PĚKNY BOBEK TADY....že?
naše stará, 12.03.2012 21:31:49, IP: ***.***.180.186, #160118eicul - držím palce a lituju Tě... Jak mohla malá spát, to nepochopím...:-)
Taky jsem nespala.Opět a opět a opět za poslední týden poněkolikáté se malá vzbudila několikrát po sobě ani ne hodinu potom, co šla spát - když jsem si šla lehnout já a vzbudila se znova a byla protivná, nechala jsem ji vyřvat - normálně to nedělám, ale fakt mi došly síly...Vyváděla děsně vztekle,já si šla čistit zuby, ona hulákala, že mám otevřít dveře, no hysterák...Fakt jsem byla psychicky vyřízená.Vůbec jsem nevěděla, co s ní - šla jsem si lehnout do holky postele - spala u dědy.A malá" mami po'd sem do pelíšku!" a řvala a řvala a řvala...
Ráno mi jedna známá poslala e-mailem odkaz na jedny stránky o alergii a mně začalo docházet,že za tím vztekem není nic jinýho než prostě svědění, který tu malou trápí i tak,že se v noci budí - četla jsem příběhy jiných matek - mimochodem i k alergii třeba potravinové - patří zvracení, průjem a bolesti bříška, tak to může být třeba to...
No a nakonec jsem zjistila,že mám vlastně skvělý dítě, trošičku to nespaní nepohodlný je, ale oproti ostatním, co zažívají oni...
eicul, 12.03.2012 21:49:35, IP: ***.***.215.134, #160119Naše stará-o tom vim také docela dost věci,kamaradky holka ma atopak,a šileny,ani do bazenu se školou nemuže a pokud jede mažou ji kalciem,ale vyhrali tet v letě zajezd k moři na Kretu a byly radi kvuli Terce a vratily e a malé se to zmirnilo o dost.Ale to buzeni atd to si užia MARTINA TAKY A TET SI MĚ VLASTNĚ NAKOPLA,MALA MA VELKE SUCHÉ ČERVENÉ FLEKY a rozškrabané břiško,dostala sem mast Holtr creme a moc už nepomaha,Avivaž mam za 200kč aby byo pradlo co nejměkčí a pořad,pokud peru v pesilu tak to jde ,ale ariel to je běs...ale u kluka sem to měla taky a zmzelo to kolem 1.5roku tak uvidim,ja nevim ja ho měla taky,ale jen mirny....ona ma ruce,hrudnik,břiško....tak ti Evi nevim :-( vubec ti nezavidim,asi je to na bednu že to řvaní,ale když ono je to svědí....a ty si sama,žadny novy přitel není?a do prace pujdeš kdy a kam,co jsi dělala před mateřskou?
naše stará, 13.03.2012 12:24:36, IP: ***.***.180.186, #160123eicul - určitě bych malé nedávala ty Pribináčky atd..., když jí nebylo dobře, když ho jedla a je i osypaná, zajeď na imunologii, ať jí udělají krevní testy na co je alergická,Tohle opravdu může být alergie potravinová.Aviváž zkus vynechat a prášek já mám taky persil a teď nově pro alergiky z DM. To ale prý není tak důležitý jako vynechat tu aviváž a přidat ještě jeden máchací cyklus.
Jinak - to suchý, to my mažem už obyčejnou žlutou vazelínou z lékárny, nejlíp se roztírá a mazat se to musí často - ta Holtovka to hodně vysuší, je prý lepší to ještě přes ni namazat něčím.Ale já už ji nepoužívám.
naše stará, 13.03.2012 12:30:01, IP: ***.***.180.186, #160125Já ještě nejdu do práce, až v září, ale do školky se už přihlašuje teď. Přítele jsem jednoho právě poslala k vodě - spíš jsme byli kamarádi,tak zůstanem kamarádi a nic víc.Já už děti mám, on je teprv chce mít a to by neklapalo. Takže tak.
No a práci? Dělala jsem prodavačku džusů - pak už teda na konci vedoucí směny, jenže mi na to nedali smlouvu, takže jsem pořád prodavačka.:-)
Ta práce je legrace,choděj tam studenti na brigádu, ale je to časově náročný a popravdě - s druhým dítětem bych ráda něco " dospělého".:-)Mám střední ekonomku, jenže jsem nikdy neuměla sedět v kanceláři, jako moje kámošky, dělala jsem třeba ve výkupu medu a takový živější věci,no..
naše stará, 13.03.2012 12:34:20, IP: ***.***.180.186, #160126O tý alergii si něco najdi určitě na netu, protože to může být i docela vážný, i když malá může mít samozřejmě jen nějakou virozu.Ale nám právě na tý imunologii, když jsme byli zkoušet vajíčko, jestli je alergická, doktor říkal, že alergická reakce by byla zvracení, průjem, problémy s dechem atd...Zatímco nám se jenom zhoršil ekzém, jenže já nechci ani to, protože od toho svědění jí skoro nic nepomůže, je pak protivná atd...Tak sejí snažím nedávat, co by jí vadilo a teď uvažuju o koupi ječmene na pročištění těla.No, na mateřský je to docela luxusní záležitost... Stojí do 500,- do 1500,-.Tak uvažuju,čeho se vzdám,třeba kafe, abych na něj měla a mohla ho zkusit.:-)
tralala, 13.03.2012 20:03:56, IP: ***.***.166.166, #160136Hoj,všechny zdravím..postupně si to tady pročtu..je to zajímavý. Co u mě novýho? Jsem v baráku. Budu vyplácet exe..ale jednoduchý to nebude. To fakt ne. Jinak jsem samá práce...nestíhám.. Máma po dvou měsících odjela do svýho bytu...Jo a malej začal chodit.. a všechno rozhazuje..pryč jsou časy, kdy jen ležel..Jo, bude mu už rok.....promiňte pelmel..nestíhám..
eicul, 13.03.2012 22:32:42, IP: ***.***.215.112, #160141ja chodim Evi k dětskemu on je dětsky pediatr a imunolog a alergolog,takže tohle si hliDA A ŘIKAL ŽE AŽ NA ROCE DŘIV TESTY NIC NEUKAŽI,PROSTĚ JA JAKO MATKA SI MUSIM VŠIMNOUT CO JI VADI A JA UŽ TO VIM :-)bože ty moje překlepy na velka pismena :-) ja ji o vikendu dala malinko fakt malinko sekane do kaše Abyla v tom podravka,chyba chyba,ale řikala sem si takovy drtek,no jo i drtek ubliži,je to vlastně směs koření :-( vzpominam že kluk ještě na 2letech občas mival u tchyně prujem po polivce bo ta ji dava do všeho.To břiško je pravda že Holtovka vysušuje ještě vic,to je fakt.Určitě ukusim juknout na netu a hlavně na kontr.se ještě ozvu skrz to břiško,ma to fakt rozškrabany.Aha tak bez avivaže jo?ale to bude hrozně hruby ne?V dm drogerce,to se tam zitra stavim,tos mě dala tip!
Ja jsem očni laborant,ale španě placené,v optice do večera a malo peněz,tedy jak kde,tak sem dělala rekval.na vazbu kytek,to sem se dobře chytla v zahradnictvi,dělala kurzy atd,a po roce sem zjistila proč mam neustale rymu a slzave oči-alergie,tak vypověd a frrr kam jinam na boleslavsku než do Škodovky,ale pod jinou firmu na vyrobu cocpitu,tam na linku,sice jako vystupni kontrola kvality,ale směny a buzerace,jsem rada že tam nejsem,penize oproti zaměst.škodovky sme mělůi směšny,co oni jako měsični plat nějakych 18tis.my jako vanočni s bonusem jo...sila.Jen pro upozorněni,platy tam najsou jak řikaji v TV v tv do toho zahrnuji podle vypočtu i kancelařské a fakt mě manžel nenosi domu čistyho 25tis-to kdyby měl to by bylo žužo :-) a naše firma,ta se stěhuje o několik km dale a ja tam pak kvuli dtěem asi nepujdu,na směny,nevimj aky bych to dělala,představa že ja budu na nočni a manžel na odpoledni je třeba že ja v 20.30h musim na bus manžel se vrati až v 22.45h a děti tu sami?neeee to nejde!prostě nam litaji ty hodiny takle že by byly samy a to nejde.Takže pokud to jinak nepujde vratim se dočasně,než se to vyřeši,ale buu se snažit hledat jinde...a musžu až od 7-8h jelikož mala se sama nvypravi do školky a kluk pak do školy,když bude manžel na ranní tak už v 4.45h odjiždi autem a to nejde....to bude pak něco na bednu najit.....tak jdu spat měj se ahojik
naše stará, 15.03.2012 19:05:34, IP: ***.***.180.186, #160193Ani mi nemluv - taky nevím, jak to udělám. Fakt ale je, že i se starší holkou se to nějak udělalo a tak to půjde i s touhle nějak...Hlavně v klidu a nekazit si den - bylo nádherně,takže žádný strachy, nějak to dopadne.
naše stará, 15.03.2012 19:12:04, IP: ***.***.180.186, #160194jo a Podravka - no, to už nepoužívám, po polívce z pytlíku mně bolí vždycky břicho a po polívce z mražený zeleniny krom jedný, co stojí 50 kaček.Takže to asi nic moc dobrýho nebude.
Ale sakra, neříkala jsem,že si nebudem kazit den? :-)
eicul, 16.03.2012 21:36:10, IP: ***.***.215.10, #160228jsem zjistila,že mam alergiina slovo deprese,uplně se toho slova děsim! :-(
Jinak Evi,male se to zlepšilo,mizi to po te holtrovce.Dnes jsme byli 4.5h na zahradě a dělali a dělali,tak sem i ja přijemně unavena.A děti,ty už od 20h spěji oba.
Holky Vanesa mě nechce jist,je tet ulitla na mliko,nechce ani přesnidavku,mačkane sušenky v mliku,ani smetanky,jogurty,normalně nevim co ji mam davat-pomoc,poradte!
naše stará, 17.03.2012 7:28:37, IP: ***.***.180.186, #160230eicul - naše malá třeba miluje brambory - tak co ty s něčím?
Jinak - jestli nic nejí, nech ji chvíli o hladu, hlad je nejlepší kuchař.:-)
eicul, 17.03.2012 23:05:57, IP: ***.***.215.10, #160246Brambory mrkev,brambory maso,kaše bramborova atd atd...dokola dokola,dnes tedy měla obyčejne dietni jelikož maji oba prujmik tak ryže mrkev a trochu kuřeci maso a jak dlabala :-) odpolko si dala kukuřičné křupinky a byla spokojena,tedy vztekala se jelikož je rychle jedla a mama drbala a nestihala je podavat :-)
Jinak mě je taky divně,řadí ta sřevni a ja mam už taky prujem,tak bud od děti nebo z klobasy co sme udily,možna mě nesedla,byla mastna.A taky pracujeme už na zahrdace a parada,Ondra ten denně padne ještě neni ani 20h a male to taky prospiva jak je venku a spinka venku -)
Jen ja mam malou hruzu,mama se rozešla s přitelem,je to despota,nedalo se to snašet,a odešla,ma u nas v obci mamka obecni byt a stěhuje se sem,holky ja sem zvykla 10let bydlet sama mit rodinu dal,a nebyt na očich a hlavně mit klid,takle sem nejenom ji,ale myslim i ostatni,navštivila jen když se mě chtělo,a tet se bojim,zahradku mame společnou to nějak nevadi,ale bojim se že tu bude denně,jelikož ji tet bude smutno a ja mam strach nejsem na to zvykla a jediny kdo se těši hodně je klučina,že bude spat u babičky atd...na jednu stranu ano-hlidani dobry,děti tu budou někoho mit a ja až pujdu do prace nebudu řešit tolik to hlidaní.....ALE ALE ALE,snad to nepřinese nějakou velkou obět.Uvidime,nebudu předbihat,tet jdu spat jsem grogy krasnou noc... :-)