Diskuse - Deprese v těhotenství
eicul, 05.09.2011 21:05:41, IP: ***.***.166.29, #146532Evi,u nas to bylo obdobné do 2let pak to odešlo samo,ale občas ma kluk dny že nechce šampon na vlasy a když tak řve a jsou mu 3roky.Ale asi se boji každe ditě jak teče voda do obličeje tak mu vždy řeknu hnem ručičky na obličej a je to oki,a plavat jsme chodily a nepomohlo to,boji se,tedy jen te hlavy jinak ve vodě je jak rybička.Irčo,napsala jsi to Tralala vystižně za "nas"děti rozvedenych rodiču.Mužu řict že ja kdybych mohla a šlo to tak bohužel dětstvi vymažu,ale nejde to....ale co jde je že se už dobře odpoutavam od toho co bylo,teda snažim se a depky zatim nejsou.Jen dnes holky chmurna nalada jak tady u nas leje tak to ja nemusim,cely den byt zavřena dma to na mě není.Nemam to rada.Tak přeji dobrou noc jdem haji,a rano vstavat do školky :-)
Nikol , 05.09.2011 22:13:22, IP: ***.***.97.93, #146534Evi, malej nevleze ani do koupelny a pri vysloveni vana ma hystericky zachvat, takze tak daleko, aby drzel sprchu nebo si dal na hlavu sampon se bohuzel nedostaneme.
Rostou nam zoubky, takze v noci nespime. A rano do prace, dneska jsem malem usla na meetingu. Tak dobrou.
EvinaH., 06.09.2011 6:35:59, IP: ***.***.180.186, #146538Nefér na tom je, že on má mít dneska malou - ale on zas ví, že s ní jedu k zubaři, takže je mu jasný, že to nemusím stihnout.Zatím jsemmu ji vždycky dala přesně podle pravidel.Domluva s ním není, kolikrát jsem mu říkala, že nesnesu jen myšlenku, že ji vozí vepředu a on mi to za zády stejně dělá.A nehnu s ním. Tak nehne stejně on se mnou.Jinak se s ním ale nehádám a bavím vcelku v pohodě, což hodlám i ve čtvrtek - právě proto, aby malá z toho nebyla špatná.
EvinaH., 06.09.2011 21:28:19, IP: ***.***.180.186, #146605ač vás to možná až tak nezajímá - mám pro vás výsledek toho svého dnešního rozhodování.nakonec známá zrušila dnešní schůzku a já volala tátovi a starší holce, jestli spolu zvládnou jeden den - holka tam spí - bez toho, že bych u toho já musela asistovat, že pojedu domů dát ex dceru.Tak jsem hnala obtěžkaná taškama na autobus, dítě v šátku...no podívaná pro bohy. a stihla jsem to.
a ještě jsem mu napsala, že jsem na autobusovým nádraží, že by si ji mohl vyzvednout, ale že ona spí. volal mi, že ji nemám budit, že by pro nás zajel, ale když ji mám v šátku... - no, dělal okolky, s ní v šátku mě vezl mockrát...tak já vzala zas ten batoh a tašku a šla teda pěšky. došly jsme k houpačce, malá vzhůru...tak jsem mu psala, a´t si pro ni přijde...
SPOKOJENÁ SAMA SE SEBOU, jak jsem POCTIVÁ.
No, blbka. Doma se ptal, co bylo u zubařky.Já ) blbka) mu to všechno vyblila...mmch - koupila jsem jí tam tooth mouse - 650 kaček ani jsem nemrkla...
a on, že ji vykoupal - to je te´d jeho nový hobby, koupe ji, aby si to užil, když s ní není po večerech doma. dítě, který se má koupat tak třikrát do tejdne... já mu řekla podle doktorky, že když se zpotí, tak ji má osprchovat v přípravku, kterej jsem mu přiložila pro ni do tašky, ten zmetek si ten přípravek nechal - stál kilo a sháněla jsem to asi 3 tejdny...- a ještě měl tu drzost mi říct, že každejch 14 dní to měním, že jsem mu řekla, že ji koupat má...co z toho plyne - kdybych se na něj vys*ala a kdybych celkově na něj byla tvrdší - bylo by to pro mě jen lepší.
Irča, 07.09.2011 21:15:19, IP: ***.***.38.66, #146652No, nemáš to lehký. Ale zase je fajn, že se nějak dohodnete. Rozuměj, koukám se na to zase z pozice dítěte. Můj otec po manželství mámě vykal a když jsem byla nemocná, dělal tiátr a když ho pozvala dál, ať se na mne podívá, tak prohlásil něco ve smyslu, já k Vám v životě nevkročím. Myslím, že ty hádky se na mně teda fakt podepsaly, taky jsem neurotik.
tralala, 08.09.2011 11:40:11, IP: ***.***.166.229, #146697Holky z jiného soudku. Začala jsem dávat malýmu přikrmy. Z Hami moc nadšenej není, tak vařím brambor-mrkev, brambor-brokolici a občas kousek masíčka. Jaký máte v tomhle ohledu zkušenosti, abych mu trochu změnila repertoár. Je mu 5,5 měsíce a kojení už jsme dávno zrušili.
Nikol, 08.09.2011 21:24:21, IP: ***.***.97.93, #146757Evi, ja myslim, ze to v ramci moznosti zvladas bravurne.
Tralala, my tady mame sladke brambory, ty jsou na prikrmy vyborny a pak jeste parsnip, nevim, jestli je to v prekladu petrzel, ta korenova. Sorry ja tyhle veci znam akorat v anglictine. Tu petrzel s mrkvi, je to sladky, nebo pridej jablko k mrkvi, Ja jeste pouzivam hnedou ryzi, rozvarit poradne a smichat treba s kuretem a mrkvi a rozmixovat. Avokado s necim sladcim je vyborny, boruvky treba s bilym jogurtem apod. Je hodne kombinaci, a kdyz mi dojde fantazie, tak mam knizku od Anabel Karmel a tam je spousta receptu. My jsme ted kvuli zoubkum znova na plnem kojeni od vcerejska, nic nechce a plive jakekoli jidlo. Vcera jsme meli jakouztakouz dobrou noc, tak snad to bude dneska taky dobry, potrebuju vic nez tri hodiny spanku.
EvinaH., 09.09.2011 9:38:33, IP: ***.***.180.186, #146768Nikol, držím palce k aspoň jedné prospané noci.Jinak - ani si nepamatuju, co za příkrmy jsme dávali my.Po kombinaci brambor/brokolice se malá osypala, to jediný si pamatuju pořád...Tak jsem docela koukala, kolik ¨Ty jich takhle vysypeš z rukávu.:-)
Nikol , 09.09.2011 14:29:19, IP: ***.***.97.93, #146788Dik Evi, predoslou noc jsem spala 4 hodiny, ted mi deti nechteji usnout, tak snad za chvili, abych si aspon na pul hodky zdrimla, sice je tady bordel jak v tanku, ale me uz zacina bolet hlava z unavy.
No ja bych jich vysypala vic, ale myslela jsem, ze to staci. Jinak se nediv, ted me to ceka znova s malou a od posledne to mam porad jeste v hlave, navic tady funguju jako jakasi neoficialni poradna pro ceske a slovenske tehotne a nove matky, tak to asi nikdy nezapomenu. Jo a jeste mame takove velke piskoty, rika se jim tady Rusk, maji verzi i s mensim mnozstvim cukru, daji se bud rozmocit v mlice nebo zuzlat, ony se rychle rozpousti, takze nezaskoci a prave na klubajici se zoubky a svedici dasne jsou perfektni.
EvinaH., 10.09.2011 16:18:01, IP: ***.***.180.186, #146832Ahojte - mám na Vás otázečku - děsně mě vytočilo, když jsem viděla, že ex má malou sice v autosedačce, ale na místě spolujezdce - podotýkám, že nemáme vajíčko, malé jsou dva roky, takže byla čelem dopředu.Vytkla jsem mu to, samozřejmě má plno chytrých kydů, že je to bezpečnější. Podle mě není a už jsem mu řekla, že my se nedohodnem a já budu muset zaplatit člověka, který mu to, jak to myslím, vysvětlí...( myšleno tzv. mediátora - řešitele sporů. Stojí ale 400/ hod.) CO VY NA TO?
Irča, 10.09.2011 21:23:18, IP: ***.***.38.66, #146843Tak to Ti teda neporadím. Bezpečnější to určo není, ale jestli je to až tak nebezpečné, to netuším. Já jen vím, že vajíčko se nesmí dávat na sedačku s airbagem, musel by se vypnout, jinak by jí to zlomilo vaz ale to není tento případ. Jinak o tom ale moc nevím. A o mediátorovi jsem slyšela jen v TV.
EvinaH., 11.09.2011 12:42:14, IP: ***.***.180.186, #146865Já se ptala kámošky - policajtky a pár dalších lidí.Prý se to smí.Tak nevím.Nikdo ze známých tak děti nevozí.
No, že je ... chudák jsem zjistila včera.Malá si u něj nechala posledně plyšový prase.No a včera si ho zas přinesla domů.A jak si s ním venku hráli nebo co, tak ukázala na prase a řekla¨: " táta, táta" - a co na to on? Začal se jí ptát. " Kdopak ti říká,že je táta prase, co? " A když mi pak řekl, abych si dala pozor, abych neměla dítě bez otce ( a řekl to před malou) tak mě naštval docela, zavřela jsem se v chodbě a šla vyklízet králíka. A vše, co si o něm myslím, jsem mu napsala dneska do moc hezkého e-mailíku.:-) Včetně toho, že dítě bez otce mám, že on mi s ničím nepomáhá, jen šíří stres a deprese tím svým věčným kritizováním.A že mi nechybí ani jeho rodinka.
Výhodou takového e -. mailu je, že se s ním nemusím bavit a on ví všechno, co si myslím.
Tralala - s holkou to ber, jak to je. Oni takový záchvaty v tomhle věku mívaj. Já vím moje holka, ta začala taky takhle nějak, jak se jí něco nelíbilo, tak chtěla k tátovi, co ho neviděla x let. Tak jsem jí řekla fajn, sbal si věci... Chvíli to fungovalo.Když přestalo, pozvala jsem ho na kafe k nám domů. A holka měla po iluzi po společným životě s otcem.SMSky? No, já myslím,že to za chvíli unaví jeho nebo ji, nebo toho,kdo kupuje kredit. Jestli jsi to Ty, budeš muset možná vydržet.
tralala, 11.09.2011 12:48:29, IP: ***.***.166.229, #146866Kredit ji kupuje on, já ji kupuju užitečnější věci. Před chvíli ji psal, co dělá. Já mu z jejího moblu odpověděla: Žehlím malýmu plíny A co děláš Ty?..On to samozřejmě nepochopil, že píšu já a odpověděl, co dělá a že pro ni přijede a já odpověděla, že máma mě přiveze...
Irča, 11.09.2011 20:16:37, IP: ***.***.38.66, #146899To víš, on jí asi říká, že to Ty ses odstěhovala , že jsi odešla, žes je nechala. Ona si to možná taky tak přebírá, ale těžko pochopí víc, než skutečně dospěje. Žít s chlapem, se kterým už před 40cítkou neklape vůbec nic. A taky je fakt, že holčičky často visí na tatínkách.
Nikol , 11.09.2011 21:58:23, IP: ***.***.97.93, #146908Evi, ja bych na nej taky rvala, kdyby mi vozil dite na predni sedacce, deti proste patri dozadu a hotovo, je to bezpecnejsi.
Tralala, jak pise Eva, budes muset vydrzet, nez to jednoho z nich prestane bavit. Normalni to neni s tema sms, ale ty vis, ze je to ubozak a timhle si chce jenom pojistit, ze neprijde o holku, si myslim ja. Ale za ten zakrok bych ho n**ervala, ale vynadala mu, ze to co rika je nesmyls a pak bych i pred holkou vysvetlila o jaky zakrok slo, ale v klidu, teda pokud to zvladnes.
Jinak doufam, ze se mi mala nezmeni, je to mamina holcicka.