Diskuse - Deprese v těhotenství
Linda, 17.09.2011 9:33:54, IP: ***.***.55.168, #147279No, Evi, samostatná bych chtěla být v tom smyslu, nebýt na partnerovi závislá finančně, ale bohužel to nepůjde zrealizovat. Tím mám na mysli ty alimenty atd. Přídavek jsem ještě samozřejmě nevyřídila, protože papíry mi asi účetní nevyplní, ale to jsem ti psala. Co se týče dovolené, přítel chtěl, já ne, ale on beze mne nikam nepojede a už nikde nebyl tři roky. Já bych ani nikam nemusela, jela bych s malou třeba až příští rok, až zvládne delší cestu. Jinak mě pomáhá změna prostředí, když mě to doma štve, sbalím sebe a malou a jedu k mámě. Není to tu sice o moc lepší, ale mám tu kámošky, takové ty letité a to mi pomáhá. S nimi můžu probrat úplně všechno a ne jako doma, abych se bála, že to někde nějaká prokecne a donese se to k příteli.
Evi, určitě by to chtělo víc zapojit tvýho exe, aby sis odpočinula a vyčistila hlavu. Zkus aspoň zkušební noc, aby si ji vzal. Třeba je to blb, ale pořád její otec, tak ať se taky stará.
Irča, 17.09.2011 10:37:02, IP: ***.***.38.66, #147285Ahoj holky, tak já stále zjišťuju, jak mi lezou dětičky na nervy. Pořád jsem pátrala, co je za mými úzkostmi, teď to vím. Miluju je, ale lezou mi na nervy. Malý je nebezpečný sobě i okolí, strká hlavu mezi schody, máme takové ty díraté, leze na vysoké prolejzačky, než se otočím, mizí v dáli, vytahuje papírové kapesníky jako králíky z klobouku, rozmotává vatu, krámuje skříně, věčně se na sebe snaží něco strhnout, shodit, obouchat si někde hlavu. Do toho malá ječí, že k tomu mne potřebuje a tamtomu mne potřebuje a to ať jí udělám, zadek ať jí utřu atp. stále dokola. Uff. Potřebuju psychoterapii, jsem na bednu.
Jinak, Lindo, podle mne jsi udělala dobře, žes vypadla a trochu si od malé odpočinula. Podle toho, co píšeš by ten přítel asi mohl být ještě horší i když teda nevím, jestli je to pro Tebe nějaká útěcha. Kdo hlídal malou, zatím, co jste byli pryč? Já myslím, že to u Tebe už půjde k lepšímu. Druhé neplánuješ a s tím jedním už bude lépe a lépe, věř tomu. Hlavně kvalitní antikoncepci:-)
Evino, já bych taky řekla, že by tomu Ex prospělo pár nocí s malou, on by viděl, že to všechno není tak jednoduché jako ty jeho slavné dary a taky mi přijde, že malá je ve věku, kdy už se rozmazluje a trochu Tě tyranizuje, když to řeknu takhle hnusně. Já mám ekzém, mami věnuj se mi, obskakuj mne atd. atd. Naše malá od dvou let už chodila bez kočáru. Už jsem ji zvykala, když už jsem čekala malého. Nějak trochu ji musíš nechat osamostatnit. My už v tomhle věku dávno chodily do jeslí, pamatujete? Stejně jako dnes Nikoliny děti. Na západě to tak dělají i když samozřejmě můžeme vést dlouhosáhlou diskusi na téma výhod a nevýhod tohoto systému.
Irča, 17.09.2011 10:38:57, IP: ***.***.38.66, #147286Dary ne, myslela jsem rady. Je vidět na co myslím:-)
Linda, 17.09.2011 12:28:06, IP: ***.***.55.168, #147293Irčo, asi tu budu jediná s jedináčkem. Pravda tedy je, že si občas říkám, že bych si i druhé dítě pořídila, být mladší. V zimě mi bude už 36 let. Na druhou stranu - vím, že už bych na to neměla fyzicky ani psychicky a když to vidím kolem sebe...Jedna kámoška s 2 dětmi nadává,že je vyřízená a nikdo si děti nevezme ani na 2hod., další kámoška se třemi taky hotová, že to nezvládá. Já na té bleskové dovče měla výčitky svědomí, že není malá se mnou, vždycky když jsem viděla kočárek nebo malé dítě, jsem říkala, jak mě mrzí, že ji tam nemám a strašně jsem se těšila domů. Pravda je, že s malou bychom si to tam takhle neužili, když ona pořád před den spí doma a má ten svůj režim. Ale nabrala jsem síly a těší mě každý den s ní, takže účel to splnilo.
Hlídala kupodivu mamka, tak byly to jen tři dny, i když měla řeči.
Do antikoncepce se mi ukrutně nechce, na gyndě jsem byla po šestinedělí a od té doby ne. A jsem lajdák na to, abych polykala pilule každý den. Přemýšlela jsem nad tělískem, ale odradily mne nežádoucí účinky a známá, co si ho musela nechat vyndat. Tak mi zbývá ta nejúčinnější metoda a to žádný sex :o)
A Irčo, proč myslíš, že nezvládáš dvojí mateřství? K tomu tě vede ta terapie? Jestli jo, není to spíš k horšímu?
EvinaH., 17.09.2011 13:01:52, IP: ***.***.180.186, #147295:-) Třeba je to depresí, ale mně malá leze na nervy taky - je to naprosto normální, má období NE! a už se mně velká holka ptala, jestli mi to prckovo věčný NE! neleze trochu na nervy.A moje psychiatra mi řekla, že nechápe, proč si přijdu jako matka nedostatečná, když mi malá někdey leze na nervy.Až bude chtít tatínek s malou noci, prosadí si je, toho se nebojím.A když tu nespí velká holka, jsem z toho hotová.Né že b to šlo nějak vysvětlit, ale necítím se bez ní dobře...
Lindo, dvě děti jsou super, ale člověk by měl přesně vědět, kolik dětí zvládne sám.Mně kámoška píše, že má svý děti ráda, ale druhá holčička nemusela bejt a ona mohla bejt dneska bez manžela a šťastná.S jednou holčičkou by tozvládla.
EvinaH., 17.09.2011 13:05:42, IP: ***.***.180.186, #147297Četly nebo slyšely jste o herečce Dřízhalové? Bylo jí 36 - jako mně.Život je krátkej a někdo ho má kratší a ještě hodně bolestný, takže díky Bohu nebo díkybohu za to,co máme.Ne? :-)
Karel, 17.09.2011 14:16:49, IP: ***.***.213.146, #147307Ženy prosím vás,nevíte jestli je zde na abecedě nějaký admin a nevíte kontakt?Děkuji předem.Karel
Irča, 17.09.2011 14:48:13, IP: ***.***.38.66, #147308Bohužel, nevím, kdo je admin, ale nějaký tu určo bude.
No, jak nám říkala terapeutka, většinou deprese a úzkosti nejsou bezdůvodné, ale hlásí nám to, že v životě je něco špatně nebo z něčeho máme strach, něco nezvládáme. No, tak proč to nepřiznat? Jsem z těch dvou vyřízená. Obdivuju lidi, co mají více dětí. Jak to probůh zvládají??
Nikol , 17.09.2011 15:46:29, IP: ***.***.97.93, #147317Deti lezou na nervy kazdymu, a kdo rika, ze ne, lze. Co si budem zazlivat, malej byl dneska rano desnej parchant, vstaval spatnou nohou z postele, no v pul desate jsme mazali ven a i tam byl desnej, prisli jsme domu, dali ho do postylky a spi. Mala taky spi a tady je klidek a ja uz je zase oba desne miluju a tesim se, az se probudi.
Me dve deti vyhovuji vic nez, kdyz jsem mela jedno, ale vim, co Evi myslis, ze rikas, ze jakoby od ni utikas, ja to mam taky, proste potrebuju treba 10 minut jenom pro sebe a to vecny mami, me leze na nervy, ja treba vubec nepiju kafe nebo caj, kdyz mam deti vzhuru, nevychutnala bych si to, kdyz spi, tak nohy nahoru a kafe a pohoda. Jsem uplne nadsena z toho, ze chodim do prace, to je takovej oraz, jsem sama sebou, i kdyz si povidame o detech, porad je to jine, nez kdyby se kolem nas plazily. Nas malej je desne nezavislej, nechce od nas s nicim pomoc, i kdyz se vzteka, kdyz mu neco nejde, ale jakmile mu jdeme pomoct, tak nas odhani a krici na nas. Ale nekdy, kdyz se zeptam, jestli chce pomoc, tak rekne, ze jo, ale musim se napred zeptat, jinak dostanu od nej vynadano a jeste me pleskne pres ruku. Bala jsem se, ze ho uplne ztracim, ale na druhou stranu prijde, natahne rucicky a rekne, ze chce pochovat, nebo pusu, tak jsem si oddychla. Jinak ja porad planuju ty deti ctyri a uz jsme se zase doma bavili s manzelem, o tom, ze az budou deti z domu, ze bychom delali pestouny, zjistila jsem totiz, ze se tady treba staraji pestouni o miminka treba jenom prvni dva roky a pak jdou deti k adopci. Ja si prijdu s malou tak nejak vic uvolnena a vubec si prijdu v pohode, je mi uplne putna, jestli mi beha malej s kocarkem a panenkou po meste, nebo se zrovna rozodl, ze pujde ven v cepici od Santa Klauze, vcera mi ho tchan privezl zase hladovyho v 6, naposledy mu dali najist v jednu a me to bylo putna, proste jsem jen rekla, dobry, ja mu neco uvarim a hotovo. Uz to nehrotim, trochu jsem se toho bala, protoze i mala vyzaduje pozornost a chce byt stredem pozornosti, ale jde mi to skloubit a pak mam ty 'svoje' tri dny v praci. Navic jsem ted zjistila, ze mi zamestnavatel zaplati studium na universite, tak se rozhoduju mezi detskou zdravotni sestrou a porodni babou a chtela bych pristi zari zacit.
Linda, 17.09.2011 15:50:40, IP: ***.***.55.168, #147318Já nevím, no...Taky to obdivuju, pže zvládám sotva to jedno.
Evi, o té herečce jsem to četla a brečela jsem u toho článku. Každý den super zprávy, kolik umřelo lidí. Přestanu číst noviny a bude mi líp.
EvinaH., 17.09.2011 19:30:49, IP: ***.***.180.186, #147353Nikol, asi si taky najdu nějakou práci - moje psychiatra má 3 letýho kluka a směje se, že si do práce jezdí odpočinout o hodinu dřív.:-)
Lindo,já to myslela jinak. Spíš tak, že umřít můžu klidně zejtra,tak proč dnešek prožít v depresi.Hodně te´d koukám na to, jak herci třeba rychle zestárli, třeba Vaculík, ten se mi líbil - a je mu padesát...
Nikol nicméně trochu závidím, protože se jí povedlo spontánním porodem napravit škody z císařskýho řezu a tím se víc našla v mateřské roli. Vypadá to,že žije život naplno a vše ji baví. Do dalších dětí bych osobně nešla, nejsem si jistá,že bych je zvládala sama a jsem ráda,že při tomhle císaři mi opravili jizvu po minulém a tělo se dobře srovnalo s těhotenstvím, trochu bych se bála,že dalším těhotenstvím se věci spíš zhorší.A čtyři děti mi přijdou moc.
Irča, 17.09.2011 20:12:10, IP: ***.***.38.66, #147359Mně přijde, že se to teď hodně zhoršilo s těma dětma od té doby, co malý leze a hlavně chodí, začínají se prát o hračky, tahat se o věci. Přišlo takovéto to je moje, moje. Kámoška to teď taky sleduje, že se to zhoršilo, co jí malá začala lézt. Má to teď docela hustý, děti rok a půl od sebe, vždy byla nad věcí a teď je na bednu. Viděla jsem na ní, že je dost hotová. A to takových pohodářek znám málo.
Nikol , 17.09.2011 21:50:33, IP: ***.***.97.93, #147365O te herecce jsem cetla, je to strasne smutny. Taky uz me nebavi cist zpravy, jedno nestesti za druhym.
Evi, neopravilo se to tim porodem, naopak prirozeny porod mi to zhorsil a cekam ted na psychologa, Ale nejak jsem akceptovala, ze jsem mama a uz se nikam nezenu, jsem uvolnena, kdyz neco nejde, nebo chci zacit s nejakym konickem rikam si, az mi odrostou deti apod. nehrotim to a je to v pohode, i holky v praci rikaly, ze jsem takova klidnejsi, uvolnenejsi, nic me nevykoleji.
Irca tady hodne psala o tom, jak se to vsechno zhorsi, kdyz to druhy dite leze, my ani malej uz se nemuzeme dockat, az bude moc Maya chodit, zatim jenom pidalkujeme, ale uz se natahuje pro veci a malej pozoruje, co chce a pak ji to poda a moje moje, taky mame. Dneska treba panikaril, kdyz maly upadl dudlik, hned ji ho podaval, dava ji hracky, tak uvidime. Jo a taky musime s malou davat na synovo klouzacku, protoze hcce, aby se taky klouzala.
tralala, 18.09.2011 19:27:44, IP: ***.***.166.229, #147449Já tu chvíli nebyla a koukám mnoho nového. U mě taky. Byli jsme u mámy, oslava. Já jsem se docela opila. Není se čím chlubit, že když má člověk děti s sebou. Trestuhodné, neomluvitelné, ale potřebovala jsem si „vyčistit“ hlavu. Přítel ani máma nepili. Na přítele jsem prý byla hnusná (to říká on, máma mi to nepotvrdila), kluka jsem dala na postel a spad s 30 cm na koberec. Přítel mě za to profackoval, až jsem z toho omdlela, před mámou, před holkou….celý den jsem z toho v p….li.....
EvinaH., 18.09.2011 19:35:47, IP: ***.***.180.186, #147452hmmm, hustý!
No, opilá matka možná nevypadá dobře a dělá blbosti, ale... fackovat někoho je už trochu přes čáru, ne? Komu mimčo nikdy odnikud nespadlo,ať hodí kamenem, mně teda jo, ať jsem dělala, co chtěla, z manželský postele... šup a už to bylo...