Diskuse - Deprese v těhotenství
tralala, 21.06.2011 15:02:26, IP: ***.***.166.229, #137310Lindo, držím pěsti. Seš už jen kousíček od cíle. Tak vydrž, meta je na dosah. A co vlastně studuješ? Já jsem si teď dala pauzu úplně od všeho. Od práce (jen občas něco zaúčtuju), od škol (angličtina mě ale láká taky). Teď spíš řeším holku a její školu, aby se učila dobře. Mluvila jsem s ní před chvílí. Dostala jedničku podtrženou z referátu, co jsme dělaly spolu.Tak mám radost. Zítra pojedu zas na barák, bude ji tam hlídat extchyně (baba se tam už vidí, jako paní domu,hahaha). Tak aspoň si holky užiju.Těší se na malýho, řekla mi to. Jaký trumfy myslíš, Lindo?On má prachy na hotovosti, Ty já nemám. Ale to snad nemůže být rozhodující kritérium. V zákoně je, že na prvním místě jsou zájmy dětí. Tož, když mám novorozeně, tak snad k tomu přihlídnou, že potřebujeme bydlet.
Irča, 21.06.2011 17:05:33, IP: ***.***.38.66, #137333Asi to zkusím, jako moje máma je fajn, ona říkala, že by mi i půlku na to moje studium dala. Na druhé straně, ona je učitelka na VŠ a i když jí už bylo 60, tak nemá zájem se své práce vzdát, má tam už pěkné postavení, pěkné peníze, respekt a co v důchodu? A ve volných chvílích píše odborné články apod. Tak těžko ji můžu vinit z toho, že nechce hlídat. A tchyně má tři děti a 7 vnoučat, tak když se to rozdělí, vyjde na nás jedno hlídání do měsíce a zase není komu to vyčíst. Můj manžel je fakt fajn, děti přebalí, nakrmí i pohlídá, jenže musí pracovat, z čeho bycho žili? A takže ty věci jsou všechny dost jasné. V Praze totiž dálkové studium angličtiny není, proto to Brno. Jen lituju, že mne to třeba nenapadlo dřív, jenž zase dřív bych se asi taky nedostala, oni hodně ty možnosti studia rozšířili a taky VŠ už je na každé díře, řekla bych, že ty přijímačky oproti době, když jsem je dělala já, sakra zjednodušili. Jenže obor se jmenuje anglický jazyk a literatura, takže tam bude asi hodně těch kváků kolem, mám obavy. Bude asi hodně teorie a člověk si toho bude muset hodně načíst a kde vzít čas? Ten čas bude asi alfa a omega všeho, aby tím netrpěl vztah k dětem a manželovi. Jak jsi tohle dělala Ty, Tralala? Tys začala studia ještě před malou? A víš, že ani nevím, že na ekonomce je nějaké distanční studium, jak jsi musela docházet nebo chodit na přednášky? Tady musíš cca 6 za semestr, jsou to pátky tam být fyzicky přítomna. Jediná výhoda je, že do Brna jezdí autobus co půl hodiny, ale zase cena, 210 Kč jednosměrná jízdenka, prý jde sehnat nějaká bodová nebo co a pak je to 160 Kč, ale je to dost. Je to oříšek, ale chtěla bych to zkusit a uvidíme.
Irča, 21.06.2011 17:06:16, IP: ***.***.38.66, #137334Lindo, držím palce, hlavně ať už to máš z krku!
tralala, 21.06.2011 19:07:54, IP: ***.***.166.229, #137343Irčo, studovat jsem začala ještě před narozením malé (dnes velké), tak jsem to nechtěla vzdát. Manžel mě tenkrát podporoval (kde se to pak k sakru zlomilo, nevím), rodiče jeho hlídali..(a všichni mi to pak po letech vyčetli). Na podnikohospodářský fakultě bylo kombinovaný studium. Já bych také šla do AJ. Nevíte o nějakých stránkách na NETU?...no já spíš jen teoreticky.. možná bych si to jen zkusila pro sebe....ale, nejdůležitější je pro mě, aby holka měla dobrý známky a abych se věnovala malýmu.Ve svým věku bych už takovej záhul nezvládla. Ale tenkrát jo, promovala jsem ve 33.
Linda, 22.06.2011 19:50:32, IP: ***.***.89.78, #137432Ahoj holky,
mám to za sebou. Je ze mne diplomovaná sociální pracovnice. Byly to nervy, ale už je to za mnou a bude trošku klid. Díky za podporu všem.
Nikol, 22.06.2011 21:29:03, IP: ***.***.97.93, #137442Super, Lindo, velka gratulace. Vidis, je dobre, ze jsi to nevzdala a skolu dokoncila.
Irča, 22.06.2011 21:34:05, IP: ***.***.38.66, #137445Tak to je super, Lindo, máš to za sebou. To musí být úleva. Ale tam v té Vaší oblasti je hodně ústavů a takových těch sociálních zařizení nebo ne? Nebo co všechno můžeš dělat?
tralala, 23.06.2011 9:26:02, IP: ***.***.166.229, #137472Lindo, velká gratulace. To je úleva, co? Dovedu si to představit. Já byla holky tuhle u kartářky. Ta mi z karet vyčetla, že barák vyhraju, ale ex bude ještě víc nas... a bude boj o holku. A s přítelem to taky nevidí nic moc.. a cesta zpátky k ex není...No nevím, jestli mám tomu všemu věřit..No, vlastně mi řekla, to co mi říkáte tady vy.Zřejmě to bude takový jaký si to udělám já..
Linda, 23.06.2011 11:15:38, IP: ***.***.55.168, #137484Holky, moc díky. Je to úleva, jen to napětí ze mě ještě nespadlo, v noci jsem nemohla spát. Pravda je, Irčo, že ústavů a zařízení je na Vysočině dost, hodně tedy vyžadují praxi, ale uvidíme. Jinak to zaměření soc. pracovníka je široké, od státní správy, nestátních zařízení po streetwork. Teď ještě aby to vyšlo Tralala s domkem a tobě s tou vejškou. Už zase přemýšlím o dalším studiu, asi prostě potřebuju aktivity :o)
Irča, 23.06.2011 12:22:07, IP: ***.***.38.66, #137490Asi si budeš muset pokusit vytvořit nějaké hnízdečko pro sebe, protože pak začínat znova, nejdřív vyplácet jednoho chlapa, pak eventuelně druhého. Tím Ti neříkám, že máš toho přítele odkopnout. On s Vámi může bydlet, ale je asi dobré, abys měla něco pro sebe. Třeba i když to bude byt.
tralala, 23.06.2011 13:18:37, IP: ***.***.166.229, #137492Jo, Irčo. Tos vystihla úplně přesně s tím vzděláním, prací atd...To se pak jevilo jako problém v mým manželství. To pak začlo skřípat, když ex mi vyčítal moji práci a školu a že se nestarám jen o domácnost. Do určitý doby mu to nevadilo. Pak mám pocit, že se to zlomilo, když měl ženskou, která byla doma s dětma, starala se a nechodila do práce...Co vlastně chci? Vrátit svůj život o 2-3 roky zpátkÿ, kdy s ex docela fungovalo. Měli jsme všechno...Mám pocit, že pak si našel ty baby, matky od rodin, pipïny, jak říkáš a byl problém. S tímhle to bude to samý. Teď je spokojenej, protože jsem doma a starám se o malýho a nic moc jinýho nemám. Práci jen občas. Až budu chtít do práce, tak bude problém. Slíbil, že bude s klukem na MD, ale to mu moc nevěřím...V žádným případě ho nechci napsat na barák jako spoluvlastníka (pokud bych ho vyhrála). Na druhou stranu, nevím, jestli bych to sama ufinancovala...Že já nána jsem takhle neuvažovala, když jsem podala žádost o rozvod. No, ale bylo to s ex dost o nervy. Jak jsem psala, několikrát asistovala u nás PČR.
tralala, 23.06.2011 13:36:23, IP: ***.***.166.229, #137497Taky mě to Irčo donutilo se teď nad sebou zamyslet. Chtěla jsem upíct holce do školy nějakou buchtu. Odpo je tam den rodičů s dětmi (ex tam bude asi taky), ale ne. už jsem dneska vařila, tak to stačí..nejsem přece pipina. Jedu na barák se natáhnout na lehátko...ten zas bude řvát...
tralala, 24.06.2011 12:09:50, IP: ***.***.166.229, #137562Hoky, novinka. Ozval se mi známý z Moskvy. Rýsovala by se tam práce...Co vy na to? To je asi pěkná blbost, co s 2 dětma? Co Ti jejich otcové....Já si pořád vyhledávám nějaký složitý situace..Ale byla bych hóódně finančně nezávislá..
Irča, 24.06.2011 12:20:06, IP: ***.***.38.66, #137564No, Tralala, bylo by to hezké, ale nevidím to. I kdybys toho současného přítele přesvědčila, aby s Tebou odjel a že chůvu bude dělat on, asi by to moc nefungovalo a navíc co holka? Máte střídavou péči a pochybuju, že by to soud dovolil a navíc má školu.
tralala, 24.06.2011 12:25:46, IP: ***.***.166.229, #137565To je právě ten háček v tom, v těch dětech a jejich otcích. Chůvu by mi pro malého zajistili a školu pro holku taky...ale asi by s tím nesouhlasili ani jeden z jejich otců....Barák bych strčila exemu, ať si ho sežere (postavila bych si v poho novej a lepší.) . A jestli by se mi posr...vztah s přítelem? No stejně to není ono....Já furt musím mít nějaký akce...